Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Počítače Windows 7

Windows 7

Hardware, software a vše co se toho týče.

Jste spokojeni s Windows 7?

Ano
84
82%
Ne
18
18%

Celkem hlasů : 102

šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Dyt uz to tady nekolik lidi psalo, ze je to postelovana Vista, 7 a Vista maji stejnej vztah jako XP a 2000.

maxwell: To nazev neni nestastne reseni, ale marketingovy tah, je to umyslne, a BFU si mysleli ze je to neco jineho nez Vista.

Jinak Vista nebyla spatny system az na enormni Naroky, prinesla spoustu novych veci, jen spousta lidi si jich nevsimali, kvuli narokum na pamet :)
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

vista je celkem good a kdyz dnska stoji 2Gb kit petikilco tak neni vubec co resit a dx10.1 kdo hraje vi o cem mluvim..
" IMMORTALITY "

Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No pokud pocitac potrebujes na vic nez jen na obcasny hrani (uprava Fotek, strihani HD videa), tak jsou ty dva GB na hrane i u XP, natoz u Vist, u tech je to malo. Ale to bych tu nerozebiral, prece jen se tu bavime o sedmickach a ne o Vistach :) Visty maximalne tak srovnavat, protoze jinak tu vznikne flame dvou znepratelenejch taboru proVista x antiVista a mozna prijde i jehoVista :-D
The Lost Doctors

-Charlie Crews

kucix Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

stejně je budoucnost v 64b systému.. a když do toho hodíte 8GB paměti...
nebo v případě Core i7, DDR3 a zapojení tri-channel . třeba 3x2GB nebo 3x4GB :lol: jen nevím, na co by bylo 12GB paměti :lol: těch 6 bych aj bral, ale víc je už celkem zbytečnost...
Mno... ale co jsem chtěl říct...
- Současné procesory na plynulý běh systému bohatě stačí
- už i integrované grafické karty mají, pro nehráče, solidní výkon a na ten systém taky stačí...
- RAM je, až na extra a nové kousky, levná, takže není problém osadit 4 a více GB, pokud to podporuje základní deska..

a ve výsledku je každý systém svižný, pokud se o něj člověk stará a nenainstaluje kdejakou <|> a nemá spuštěných 50 věcí nonstop na pozadí...(nejvíc se mi "líbí" lidi, co nadávají na to, jak je ten windows pomalý, ale když se podívám vedle hodin, tak vidím záplavu ikonek do třetiny, někdy i větší části, hlavního panelu ...)
Teď mám winXP, 2,5GB paměti a vyplý swap...
i v případě, že virtualizuju a ve virtualboxu nastavím virtualizovanému linuxu 768MB RAM, tak se nedostanu nad 2GB využití paměti.. Ale taky neupravuju fotky v ultravysokém rozlišení.. jen surfování ve firefoxu, hudba, několik IM, mail klient... word, acrobat.. prostě takové běžné používání...

Na windows 7 se těším. Pokud to bude stejný "skok" jako z win2000 na winXP, tak to bude super a silně uvažuji o jejich koupi.
Zkoušel jsem betu win7 přes virtualbox a celkem se mi ten systém líbil...
Jo.. jinak jedu na notebooku s C2D na 1,8GHz, 2,5GB DDR2 RAM a integrovanou grafikou GMA x3100 a oba systémy, byť jely zároveň, jely plynule...

Takže.. windows 7 se mi zatím zamlouvá. Snad to hoši v microsoftu do vydání nepodělají :lol:

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak už 2 dny zkouším Windows 7 a prozatím se mi strašně líbí. :D Rozhodně se mi líbí, že můžu jako admin méně schopným členům domácnosti upravit co můžou na discích dělat. Třeba jim zakázat na ně něco zapisovat, nebo dokonce číst. :smile:
Jen je drobný problém, že nemůžu spouštět programy z disku kde mám XPčka a to i když jsem si nastavil jejo zobrazování. :(
Taky jsem dospěl k rozhodnutí, že jestli ho v Microsoftu nezkazí tak si ho koupím. :smile:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

scream CZE píše:
Rozhodně se mi líbí, že můžu jako admin méně schopným členům domácnosti upravit co můžou na discích dělat. Třeba jim zakázat na ně něco zapisovat, nebo dokonce číst. :smile:

Tak tohle přece umí NTFS od doby co vzniklo, ne? Nebo myslíš nějakou spešl featurku co tu ještě nebyla? :-D
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak je možné, že to už tu bylo. Ale já to zjistil až teď. :lol: A to ještě náhodou, protože jsem u jednoho disku jsem ty akce neměl ani povolené ani zakázané, takže si fungoval jak chtěl. :lol:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Quick Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

mám mega velký problém s wmp ve win7 po spuštění mi pořád vyskakuje chyba INVALID POINTER OPERATION a vyskakuje to cca co 5s takže jsem byl nucen instalnout jiný přehravač :wall:

Imperator21 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mám pocit že s betou vyšla i nějaká oprava pro wmp ale nevím či zrovna na tuhle chybu... :scratchanym:
ObrázekThe signature has been eatenObrázek

Quick Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

já betu používám ale na tomhle by měli fakt zapracovat

Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ta oprava byla na chybu co se tykala MP3 (ne jen WMP), ze pokud chtel clovek upravit metadata, tak je to nejak po***balo a ukouslo to zacatek toho souboru ....
The Lost Doctors

-Charlie Crews

Příspěvek 31.1.2009 19:15:08
ada777 Airman
Airman

Odpovědět s citací

doufám že nato pujdoů všechny hry a ne jako vista nebo linux :cry:

Příspěvek 31.1.2009 19:21:43
Imperator21 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

časem.... na xp taky všechno nešlo hned :)
ObrázekThe signature has been eatenObrázek

Příspěvek 31.1.2009 19:34:45
Vahisht Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

A něco pořád nejde :D

Příspěvek 10.5.2009 11:00:32
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak jsem nahodil Win7 RC a moje zhodnocení (pro rejpaly - všechno o čem píšu, že je nový se možná objevilo už ve Vistách, nevim, nedělal jsem s nima souhrně dýl, než pár hodin - Mám zkušenosti toliko s Win95, Win98, WinME, WinXP Home, WinXP x64).

+Dizajn - fak pěknej, předinstalovaný styly (Landscapes, Architecture, ...), moje estetické cítní to uspokojilo :-)

+40 minut od začátku instalace funkční. Win7 obsahuje všechny potřebný drivery pro vnitřní součástky počítače, takže jsem byl online okamžitě po dokončení instalace.

+WMP a prohlížeč obrázků - moc se mi líběj, prohlížeč obrázků přidává zajímavý funkce.

- (dočasnej) Nemožnost rozběhnout tiskárnu (HP P1005) a výstup na televizi ... jako uznávám, že jsem to udělal docela na prase, ale XP se nad tim ani nepodivili. Dál nemožnost zfunkčnění podpůrnýho SW pro scanner a myš (jinak scaner scanoval a myš myšovala, jen jsem si nemohl naprogramovat tlačítka - nutno podotknout, že tenhle problém jsem u myši a monitoru měl i na XP x64).
Pevně věřim, že se to vyřeší s příchodem plný verze Win7 a s rostoucí podporou ze strany výrobců HW.

-Ztělesnění nepřehlednosti. (Kde do čerta nastvim Startup položky, nebo citlivost myši? ). Taky tlačítka Soubor, Zobrazení a pod z Exploreru zmizeli ... proč? Jo, jasně, ke všem těm funkcím se dá dostat z Ovládacích panelů, ale proč se v nich mám hrabat kvůli něčemu, co v XP a všech předchozích Win bylo na dosah dvou až tří kliknutí?

- Hlavní panel = taková malá apokalypsa. Když už si do Quick Launch dám FireFox, možná to znamená, žee ji tam chci mít a zapinat ji, ne že se to tlačítko má po prvnim kliknutí změnit na "otvírač náhledu otevřenýho okna" (nebo jak to nazvat) a pokud chci otevřít nový okno FF, jeden klik už prostě nestačí.

-Víc tlačítek na míň funkcí ... aneb když je v menu pět tlačítek a z toho tři (každý má jinou popisku) dělaj to samý, někde je něco špatně ...

-Vyhledávání souborů poněkud useless (kde je k čertu možnost vyhledávání podle data změny/ vytvoření? Podle obsahu? ).

-Co bylo sakra špatnýho na SysTray? ...že ji museli schovat pod další tlačítko takovym způsobem, abych určitě neviděl, když mi přijde zpráva po ICQ/ Skype, nebo eMail do Thunderbirdu.

-Nabídka start ... už u XP mi vadila ta její nová verze a vadit mi nepřestala. Ale tam aspoň když jsem kliknul na All Programs, otevřelo se menu velký klidně přes půl obrazovky, kde jsem opravdu viděl všechny programy. Teď se mi tim jen vyplní nabídka Start, takže jich vždycky vidim jen pár a musim rolovat a hledat jak pako.

Verdikt:
Asi mi nezbyde, než se s tim začít vyrovnávat, ale zatim je nebudu používat víc, než na srandičky a pokusy (2/3 plusů, co jsem na nich našel se týkaj dizajnu ... jen jeden dělá něco užitečnýho).

Jako primární systém ponechávám WinXP x64.
Jo a vyhrazuju si 10GB pro pokusy s Linuxem, protože jestli se MS bude držet nastolený dekadence, asi se od něj raději vzdálím ...
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Počítače