S koncem seriálu jsem se vyrovnal hned, jak jsem zjistil, že končí Takže já jsem v pohodě. Těším se na filmečky, dojíždím SG-Atlantis A čekám na SG-Universe
"Opravdová láska je umění najít ve světě někoho, s kým si rozumíš lépe, než se sebou samým." autor neznámý
Já si SGA hodně oblíbila (víc než SG-1) a to ně doteď nepustilo, ale s koncem se vyrovnávám v pohodě, i když mě to zamrzelo. Jednou to prostě přijít muselo, takový je život.
BSG mě moc nechytla, ale až bude celá, možná si jí celou stáhnu. Teď jsem se s taťkou dodíval na Firefly, a bylo to dost dobrý, škoda, jen že skončili tak brzo. A nově začínáme Farscape, ovšem já osobně si stojím za názorem že SG-1 nenahradí nic.
Série s Quinnem byla necelá šestá, ale i ty díly se mi líbily.
Trošku OT, ohledně sci-fi ale to nevadí.
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill
me quinn celkem s´´l(sry nwm kde je na notasu hvezdicka) ,prostoze pouzival deniho veci,a jeho zapisniky a prebral mu jeho obor atd chapete? a vala mi nevadila,jsem si na ni uz celkem zvik nechapu kdo ne
hodnocení sérií (známky jako ve škole) season 1 - 1 IMO nejlepší sezóna Stargate obecně (i více, než SG-1) season 2 - 4 vleklo se to odnikud nikam, midseason dost nudný, žádný cíl season 3 - 3 tady se už snažili něco s tím udělat, některé stanalone episody velmi dobré (dodnes se mi z nějakého důvodu hodně líbí třeba Phantoms), First Strike se mi líbil, ale kvůli nejzbytečnějšímu midseasonu celé Stargate řadu hodnotím za 3 season 4 - 2 líbí se mi určitý vývoj postav a i ten storyarc s Replikama nebyl nejhorší (ani nejlepší), navíc The Last Man považuju za nejlepší jednu episodu SGA a možná i SG-1 (rozumněj episodu, která není part 1) season 5.0 plus 5-20 - 3 hodnotím první půlku, zklamání z nulového efektu The Last Man, standalone díly průměrné (byť se objevily dvě perly), je to hodně těsný, ale za Enemy at the Gate si to trojku zaslouží.
Celkově je SGA příklad nevyužitýho potenciálu. Kromě první řady se ten seriál plácá odnikud nikam. Nemuseli by nutně přijít s masivně storyarcovým dějem, ale když oznámili popis SGA, tj. "prázdné město staré rasy v galaxii, kde superenemy vysává lidské národy", tak jsem měl dojem, že tam bude nějaký postupný zabydlování města, sjednocování Pegasu a skrze nějaké děje s mezinárodní expedicí i Země. Nic z toho tam není. A když už si tolik lidí myslí, že to zkazili kontaktem se Zemí (IMO to zkazili z jiných důvodů), mohl staff alespoň přijít s tajemným "Země a celá galaxie se odmlčeli" a přibyl by nový děj. Na tom základním plánu se s dějem Atlantis dá dělat tolik různých věcí, a drtivou většinu v SGA nikdy nepoužili- A pak je tu spousta dalších problémů, které už zmínil god nebo Klenotka...