Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Aurora a její hlavní zbraně

Aurora a její hlavní zbraně

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Vahisht Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak to zrovna myslím byla strojovna.

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ups, že by ? Nevim, je to dlouho co jsem to viděl, ale doteď jsem měl za to, že je to spíš něco jako záložní můstek... :sorry:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

ee pomocná řídící místnost, tak to nazval i Sheppard... :)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Odpovědět s citací

V tom případě mi zasvitla naděje na o něco větší reálnost SG s existencí CIC.

JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Ano, od tamtud se dala řídit Aurora taky... i Atlantis tuhle místnost má...

Křeslo je někde uprostřed...

Mno, pokud má Aurora odpalovačů na Drony více, tudíž třeba ve spod lodě, tak se srovnávat nemuseli a mohli letět přímo, protože cíle byly pod ní... Shepp s Jumperem taky střílel až na vyjímky uhýbaní překážek přímo :wink:

Nestihli použít? Wtf? Jak by nemohli stihnout použít jedinou zbraň, kterou víme, že ta loď na 100% má? A Radek je odpaloval taky z můstku, k tomu křeslo jaksi asi není potřeba, když se to umí (to s tím genem) :wink:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

To byla jediná možnost co mě napadla, protože když si vemeš tak vždycky drony létaly zmateně (jako že kličkovaly), ale v tej bitce létaly přímo.
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Odpovědět s citací

Tak je třeba odpalovali v takovém množství, že je replíci nezvládali

*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Pokud vím, tak drony maj v sobě nějakej inteligentní program, kterej už si s okolím poradí a nějak to prokličkuje případně bez překážek letí přímo a Radek je dokázal ovládat z můstku bez křesla třeba díky tomu, že jim jen ukázal kam letět a zbytek nechal na nich... :)
Ale též je dost možné, že když ovládáte jeden dron sami počítač dronů nepotřebujete, ale když jim máte třeba tolik jako O´neill v Lost City, tak je vedete jen jako celek a všechno si dělají drony sami... :wink:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Taky fakt... Radek je jen vypálil a už je neovládal a ty drony letěli samy rovně až pak tu loď rozthrali... kdyby byla pod nima a odpalovač dronů byl taky dole, tak by letěli určitě přímo...

Ale zatím jsme viděli odpalovač jen nahoře, což je dle mě na tak velkou loď málo...
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

*Jack* píše:
Pokud vím, tak drony maj v sobě nějakej inteligentní program, kterej už si s okolím poradí a nějak to prokličkuje případně bez překážek letí přímo a Radek je dokázal ovládat z můstku bez křesla třeba díky tomu, že jim jen ukázal kam letět a zbytek nechal na nich...
Ale též je dost možné, že když ovládáte jeden dron sami počítač dronů nepotřebujete, ale když jim máte třeba tolik jako O´neill v Lost City, tak je vedete jen jako celek a všechno si dělají drony sami...

Jo, ale to pořád nevysvětluje to proč létaly přímo z lodě, když to jindy nedělaly.
A taky podle toho co jsem viděl, tak tam se těch žlutejch světýlek taky zrovna moc nehejbalo.

*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

No jo já sem si taky nepřečet všechny příspěvky a odpovídal spíš jen na to co jsem viděl v těch posledních... :oops: Takže jak to myslíš z lodě a jinak? :shock:
Jinak já to u SG beru s rezervou a u věcí jako jedno nebo dvě křesla na loď či jedna nebo dvě zbraně na válečnej křižník si prostě řeknu, že tam všechno třeba neukázali nebo na všechno ani nepřišli. Třeba ty dvě pěkný špice na boku byli mým kámošem označeny jako antickej laser, takže nikdy nevíte, co by z toho šlo vytáhnout, když je to tak velký a v seriálu bylo vidět jen tak málo, to samý s Atlantis si myslim, že to tak taky je, tam taky nic kromě dronů nebylo ukázano (pokud vim)... :)
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 05.1.2009 21:29:46
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Fill píše:
Kamo ty si asi fakt na hlavu, je snad lod z TNT?

Cože? o tom z čeho jsou lodě jsem nikdy nemluvil
Fill píše:
nebo energeticky paprsek lidskych či ori lodi?

O onergetickejch paprscích taky nebyla řeč.
Fill píše:
JO a při rozkladu TNT dochazi k uvoněni kyslíku ktery reaguje ... - hořeni , vznikaji spaliny.

O to přeci vůbec nejde, šlo přece o ten "ohnivej efekt ve vakuu". A pokud ti TNT jako příklad nestačí, tak se zkus podívat třeba na reakci síry a zinku (ta o kyslík určitě nikdy nezavadila):
http://jchemed.chem.wisc.edu/jcesoft/CCA/CCA3/STILLS/FEZNSUL/FEZNSULZ/64JPG48/8.JPG

Ostatní: omlouvám se za ten malej offtopic, pokud to moc vadí může to moderátor oddělit, ale musel sem reagovat tady vzhledem k tomu jak se ten hulvát bez jakýhokoliv vychování chová.
Obrázek

paulie35 Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak som si pozrel dnes znovu 4x11 a sledoval som priamo tie zbrane replikatorskych auror,no a zistil som,ze to urcite neboli drony,pretoze ked si vsimnete letiet dron,tak vidite ze sa v zadu hybe ta chobotnicova cast,ale v hentej casti to boli len energeticke strely podobne wraithskym,pretoze nemali tu zadnu cast dronu,takze to neboli drony

Odpovědět s citací

Tak to byli s nejvyšší pravděpodobností energetické zbraně, kterými replikátoři vylepšili své Aurory, aby se lišili od těch Antických

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

paulie35 píše:
tak som si pozrel dnes znovu 4x11 a sledoval som priamo tie zbrane replikatorskych auror,no a zistil som,ze to urcite neboli drony,pretoze ked si vsimnete letiet dron,tak vidite ze sa v zadu hybe ta chobotnicova cast,ale v hentej casti to boli len energeticke strely podobne wraithskym,pretoze nemali tu zadnu cast dronu,takze to neboli drony

Tak konečně kdo je se mnou sympatizuje.
Já to řikám furt to drony nebyli, ale vy nééé nééé nééé :D (ne dělám si srandu)

PředchozíDalší

Zpět na Technologie