Panu Knopovi jsme odeslali k uvážení několik našich postřehů a námitek,tak se s vámi o ně podělím..
V prvé řadě jsme chtěli zamezit výskytu slova "Atlantis" ,které se občas,ale výrazně střetává s českou Atlantidou. Nevíme,jak se to tam dostává,ale snad bude tohle upozornění stačit.
Dále jsme viděli problém v pojmenovávání epizod,a to i uprostřed mluvené řeči. Je to dost obtěžující. Podali jsme návrh o posunutí názvu epizody těsně za znělku.
Ve vší slušnosti jsme podotkli,že na ten relativně malý počet dílů je tam nízký počet dabérů na vedlejší role. Prostě upozornění,ikdyž pochybuji,že s tím v reálu půjde něco udělat. Rozpočet...
Nakonec jsme posílali žádosti o obsazování jednotlivých postav.
Markus navrhl na postavu Ronona Dexe jako dabéra Jakuba Saice,ikdyž o tom pár lidí pochybuje

Třeba i já,ale nikdo jiný nás prostě nenapadl. Možná tak Petr Rychlý by se hodil víc,ale máme své důvody,proč ho tam nechceme

Pak Petr Gellnar jako technik Walter z SGC,aby se mu stále neměnil hlas a v díle Inferno má velkou roli vědkyně Norina,jejíž představitelku v Andromedě dabovala Lucie Vondráčková.
To bude zhruba všechno. Ještě nějaké
konstruktivní připomínky nebo něco,co jsem opomenul?
Tak a teď hezky odděleně v rámci jednoho povoleného postu vlastní názor:)
Nejvíc starostí mi dělá Caldwell,protože Knop si ho imo uchvátí pro sebe,a to z důvodu,že ho mluvil v Aktech X pěkných pár řad. Podle mě je to v tomhle případě nešťastné,protože mi k hlasově výraznému Caldwellovi nesedí. Ano,daboval stejného herce,jenže tam to bylo proto,že Akta X režíroval. Nemyslím si tedy,že je to nějaký precedent. A obzvlášť,když se jedná o tak různorodé role. Navíc v SGA dabuje každou třetí čtvrtou vedlejší postavu a z toho poslední zhruba tři minuty před Caldwellovým objevením v rámci stopáže. Podali jsme několik alternativ,jako třeba Marcela Vašinku,nebo Milana Horského,který perfektně daboval jistého admirála v JAGu a má téměř totožný hlas s Pileggim.
Dál si nedělám iluze o zachování Vondráčkový,ale prostě jsme museli upozornit:)
Tak sem si tu vylil srdíčko a nepochybuju,že někteří z vás to přejdou jako trapné tlachání,ale děláme to pro vás,a tedy si zasloužíte mít info.