Rusové: Suvorov (18.stol.), Žukov (schopný Sovětský generál), možná jako provokace i Molotov i Kirov
EU: Leclerc, De Gaulle, Le Terrible (stejný význam jako v EN), Nemesis, Drake, Bismarck, Zepelin ?
Čína: něco ve smyslu jako rudé kladivo, rozzuřený drak či ohnivá růže (Asijské názvy údajně bývají poetické, i když spíše Japonci než Číňani, ale já žádný takový jazyk neumím, takže moc papulovat nemůžu)
Indie: Ráma, Višna (mám dojem bůh zloby), Kálí
Latinská Amerika): Coetzcoatl (Mayská mytologie: bůh nejen vědění ve formě opeřeného hada), Che Guevera (když celá Lat. Amerika mimo Kolumbii je levicová), Chivuavau (z hlavy přesně nevím, ale je to celý stát na severu Mexické federace), průzkumné lodě: Santa Maria, Pinta, Niňa,
jen muslimům toho moc neříkat, vesmírní teroristé by už bylo trochu moc a ropní šejkové jsou přece konkurence
EDIT: Ale ještě by bylo dobré dodat názvy 1.opravdových (nejen kosmických) lodí či bojových prostředků (hl. letadel) nebo lodí z 2. (dalších) kultovních sci-fi, vč. čistě průzkumných:
1. Columbia, Discovery, Odyssea (kde jsem to jinde viděl
2. Enterprise, Voyager, Gallactica

No, prostě tak nějak by podle mě byl v rámci Evropy nejférovější postup pro vybrání jmen. Hrdinové celoevropského rozsahu.