Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Jména lodí

Jména lodí

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 28.12.2008 20:03:26
rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak pro amícké lodě bych pokračoval v jménech řeckých hrdinů a bohy bych vynechal. Takže dobrý by byl třeba Herákles, Achilés,Damokles,Hippokratés, nebo Orfeus. V případě, že by byla kapitánkou žena, tak by mohla zvolit jméno Kirké, Niobé, nebo Rheia.
Lodě ruské by určitě neměly vynechat jméno Kalinina, nebo Stalina.
čínské lodě bych pojmenoval podle velkých činských myslitelů, čili Konfucius, nebo Lao-c'.
V jiných případech by mohla být tato jména: Napoleon, Patton, Alexander, Richard Lví srdce (mohli by té lodi říkat jenom Lionheart), Leonidás, Xarxes, Siegfrid, Fafnir, Imhotep, Nefertiti, Chárón, nebo třeba po důležitých politicích, jako Juan Perón, Eva Perón, Lincolm, Kenedy.
Když už by scénaristé nutně chtěly tam vtlačit ty bohy, tak by tam měli dát jména jako: Foibos, nebo Pallas, protože ty nezní tak kýčovitě, jako stnadartní jména řeckých bohů.
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

Příspěvek 28.12.2008 20:05:06
Vahisht Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

A co třeba taková BC-304 Vahisht - to by nebylo špatné :D

Příspěvek 28.12.2008 20:09:15
mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Když pokračovat ve jménech bohů, tak bych byl pro již zmiňovaného Leonida (ať žije SGO), achilla, nebo třeba hectora. Jasně že každý stát si zvolí jméno podle vlastních velkých osobností a hrdinů (Zelenka, to by bylo dobrý :rflmao: ), ale třeba Stalin bych loď nepojmenoval... Mně osobně se vždycky líbily názvy z andromedy, ty dvojslovný typu obnovená udatnost, andromeda stoupající, nebo třeba úsvit soudného dne, u mě to vzbuzuje respekt, např. achillův hněv, to mluví za vše... :wink:

Vahisht: Taky dobrý, takové originální... :lol:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Příspěvek 28.12.2008 20:12:04
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

joooo tak to by bylo super jméno ale musela by to být nějaká namakaná loď páč pro takový zvučný jméno se nehodí jenom BC X-304 :D :D :D :lol: :lol: :lol: :bounce: :bounce:

Příspěvek 28.12.2008 20:20:07
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

rossi001 píše:
stejne me stve ze v SG1 Jackovi neschvalili u projektu prometheus , aby se lod jmenovala Enterpise :D :D :D

no a zrovna tohle by bylo pefektní. Když američani postavily první atomovou ponorku, taky ji pojmenovali Nautilus. Proč ne vesmírnou loď Enterprise. Vtom měl Jack dobrej nápad. Lepší jméno se snad ani nedá najít :)

Příspěvek 28.12.2008 20:29:09
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ice píše:
Proč ne vesmírnou loď Enterprise. Vtom měl Jack dobrej nápad. Lepší jméno se snad ani nedá najít :)

No a nebylo by to tak trochu vykrádání Star Treku ?! To by mnoha lidem dost vadilo :wink:

Příspěvek 28.12.2008 20:34:59
mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Myslim že dost lidí by to zase potěšilo, pořádná loď se jménem Enterprise, já bych to spíš bral jako docenění Star Treku... :wink:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!

Příspěvek 28.12.2008 20:37:45

Odpovědět s citací

Já bych bral jméno Enterprise jako docenění Star Treku

mikey: Ty bys neocenil nějakou BC-304 mikey? :D

Příspěvek 28.12.2008 20:41:07
mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

To víš že jo, ale jen s velkym M... :lol:

Příspěvek 28.12.2008 20:55:42
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Daedalus.cz píše:
Ice píše:
Proč ne vesmírnou loď Enterprise. Vtom měl Jack dobrej nápad. Lepší jméno se snad ani nedá najít :)

No a nebylo by to tak trochu vykrádání Star Treku ?! To by mnoha lidem dost vadilo :wink:

No určitě bych to jako vykrádání nebral, už jen z důvodu že Enterprise byla pojmenována už letadlová loď z 2. světové. A nedokážu si představit lepší krycí jméno projektu nového vesmírného bitevníku. Každý kdo by se k tomu dostal by se mohl dovtípit, ale pro ostatní by byl jen bláznem do startreku :)

Příspěvek 28.12.2008 21:07:54
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

:rflmao: :rflmao: :rflmao: tedy ne aby jste mě špatně pochopily já bych Enterprise taky uvítal, ale jen si představte, kdyby došlo k odhalení HV a prezident by měl projev
"...A nyní nám nad hlavou proletí hvězdná loď Enterprise..." :rflmao: :rflmao: si představte s kolika lidmi by na místě šlehlo :rflmao:

ale abych nebyl zas tak moc off:
jména z Andromedy se mi taky docela líbí...ale i taková "mystika" je dobrá, legendy, hrdinové, vládcové... je toho dost z čeho se dá vybírat, ale
taková loď s dvojím jménem, jako by bylo třeba ...krutovládce Xerxes... jen ta myšlenka při představování :D (ale ta loď by k tomu samozřejmě musela vypadat :) )
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 28.12.2008 21:29:16
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

no to by právě bylo to nejlepší kdyby se nad hlavami lidí objevila Enterprise. Si představ jakou podporu po celém světě by ten program dostal.

Příspěvek 28.12.2008 21:30:54

Odpovědět s citací

No tak v tomhle se spíš zastávám Dragonovy teorie...

Příspěvek 28.12.2008 21:33:19
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

jinak s tou větou: "...hvězdná lod Enterpirse ..." nesouhlasím
Mě by se spíš líbilo "vlajková loď bitevník Enterprise" :) :wink:

Příspěvek 28.12.2008 21:35:51
Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

mikey píše:
Mně osobně se vždycky líbily názvy z andromedy, ty dvojslovný typu obnovená udatnost, andromeda stoupající, nebo třeba úsvit soudného dne, u mě to vzbuzuje respekt, např. achillův hněv, to mluví za vše... :wink:

Takhle epicky pojmenovávaly hlavně třídy lodí. No a pak taky lodě třídy Drtivé vítězství (Achillův hněv, Úsvit soudného dne a spol. s.r.o.).
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

PředchozíDalší

Zpět na Technologie