Avizované stiahnutie: 2týždne 6 dní

Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz |

http://cz.youtube.com/watch?v=JE6JvkmkD3k

http://cz.youtube.com/watch?v=JE6JvkmkD3k| Toto je spoiler!!!: |
| Epizoda odehrávající se celá v alternativní realitě je velmi zajímavý nápad. Sice jsme to už viděli např. v Enterprise, ale pořád je to dost originální a ne často viděné. Spoilery k posledním dvěma epizodám jsem vynechala, takže jsem spíš čekala, že půjde o nějaké koma nebo tak, a ono to bylo skutečné. Detektiv Sheppard byl opravdu ztracená existence a bylo mi ho moc líto. Hlavně, jak na konci zachránil Zemi a umřel za zvuků "Solitary man". Tedy jejich Zemi. Překvapilo mě, že to takhle plynule hodili dějově k další epizodě. Nedostatek ostatních postav vůbec nevadil, bylo to vyváženo opravdu hodně zajímavým střihem a písničkovým podkladem. Jen tu scénu McKay/Zelenka si mohli odpustit. Tenhle McKay mi vůbec nepřipadal jako náš McKay a tohle se mi k němu nehodilo. Není to vtipné a originální už ani v klasické SGA, natož v téhle. Ale nutno podotknout, že to všem pánům v oblecích moc slušelo. Jen jsem trochu nepochopila, jestli to byl přímo "Rod" z McKay and Mrs. Miller, protože tam byl podle Roda v jeho realitě Sheppard taky členem expedice. Že by se jim nakonec nepovedlo ho poslat na správné místo a skončil jinde? A musím přiznat, že jsem se místy trochu nudila, protože to bylo takové "bloudění zkrachovalého detektiva", a v půlce jsem to dokonce i vypnula a vrátila se k tomu až po pár minutách. Ale body jim jde přičíst za netradiční pojetí a celkem odvážný nápad (na SG). |

| Toto je spoiler!!!: |
| že Rod mal svojho Shepparda v tíme som nejako zabudla. |
Potlesk. | Toto je spoiler!!!: |
| Na tuhle epizodu jsem se dívala skepticky, když jsem zjistila, že to má být AU, ale hodně mě překvapila. Udělat to ve stylu CSI byl vynikající nápad. Kamera a hlavně ten hudební doprovod byli paradní a skvěle podtrhovali atmosferu. Dost mě zaujal ten Wraith převelčenej za člověka, takový EMO jak poznamenala Klenotka pánům to v tech oblecích vážně slušelo. Hlavně mě překvapil Radek, konečně pořádně učesanej (to bude tou alternativní realitou |
| Toto je spoiler!!!: |
| Na CSI koukám opravdu jen velmi zřídka, ale i tak jsem jasně poznal ten úplně jiný styl hned na začátku. Ty světelné filtry kamery, ty úhly záběrů, ta hudba... rozhodně příjemná změna. Ostatně, když k Sheppardovi poprvé naklusal Woolsey, měl jsem pocit, že ten chlápek, co byl s ním, hraje v CSI... Miami? No, rozhodně mu byl podobnej... Přes tu stylovou změnu byla první půlka epizoda taková nudná a těžko k překousání... Ale to souvisí s tím, že já prostě všechny tři CSI nemusím, není to moje krevní skupina, takovej Law & Order se mi zamlouvá víc. Když se Rodney jal úkolu vykecat detektivu Sheppardovi všechna tajemství Země, konečně jsem si začal trochu epizodu užívat. Poslouchat všechny ty cool zážitky a vzpomínat, jak byly v seriálu, to bylo něco pro mě. Ačkoliv teda Sheppard na můj vkus všechno spolkl moc snadno a bez zájmu.Na konci mě asi nejvíc dostala scénka s Sheppardem a jeho taštičkou plnou peněz na sedadlo. Stačil jeho pohled na tu kabelu a všechno bylo rázem jasný...Přestřelka na konci celkem dobrá, povedená z hlediska akčnosti, ale zdálo se mi, že ten Wraith má v té své pušce nějak moc velkej zásobník. Zato Sheppard vystřílel svoje dva hnedle. A "Solitary Man" záběry na konci, to bylo opravdové rozloučení... |

http://www.sgtt.scifi-guide.net/sk_sub/sga_s5/stargate_atlantis_519_preair_sk.zip| Toto je spoiler!!!: |
| Moc se mil líbila kamera. Chvílemi jsem si myslela, že se dívám na CSI. John jako ztroskotanec a gambler byl také zajímaví. Ovšem, nejvíc mě pobavil Wreith, který se maskoval za člověka. O pokrové scéně ani nemluvě. Taška peněz na zadním sedadle Johnova auta, byla taky skvělá. Woolsey byl pořád stejný a to se týkalo i Rodneyho. Když Rodney vyprávěl o tom, co se událo v alternativním vesmíru, byla jsem nadšená. A reakce Johna na zjištění, že ve vesmíru nejsme sami mohla být sice lepší, ale budiž Konečná přestřelka byla taky fajn, ale říkala jsem si že to nemůže myslet John vážně s dvěma zásobníkama. Zvláště, když ten první vyplýtval úplně na nic. Ovšem jeho smrt a vcelku jednání v posledních minutách, mi připomnělo Johna z našeho vesmíru. Je vidět, že některé věci se nemění (například Johnny Cash na zdi Johnovo kanceláře) |