Yeyind:Tak to potom za mimozemšťana môžu vyhlásiť kľudne aj Shepparda, veď ten má dosť špicaté uši Ja pevne dúfam, že keď už to raz napísali, že žiadny ľudia, tak to hádam aj dodržia spôsobom, že budú troška kreatívni
WayBeyondSoccerMom writes: “Are there plans on Stargate: Universe to concretely explain how people from Earth can/will communicate with the aliens they meet?”
Answer: Yes. No magical English-speaking aliens.
No toto
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.
Hmm že by konečně emzáci přestali mluvit anglicky ?! ale jak se pak s nimi budou dorozumívat, jestli bude každá rasa mluvit jinak Jedině, že by existoval jakýsi mezinárodní jazyk společný v celé galaxii
Wow, cítim sa, ako keby sa mi splnil sen Konečne emzáci nebudú hovoriť po anglicky... (však kto ich to naučil?!) Nikdy sa mi nechcelo veriť, že by to bol univerzálni jazyk galaxie (a to nielen MW, ale aj Pegasu dokonca! )
Hm, mohli by do posádky naoperovať čipy, pomocou ktorých by to možno bolo možné Možno
Skoro určitě to bude vyřešené nějakým antickým udělátkem, co najdou na Destiny, tak to vidím já... Jestli to bude sluchátko, mozkový implantát nebo titulky ve spodní části obrazu, to jsem ale zvědavý...
Intelligence has nothing to do with politics. - Londo Mollari
Dúfam že formou titulkov sa to neopovážia urobiť :D No ale to by aj tak bolo blbé, veď naši hlavní hrdinovia by si asi tie titulky neprečítali Ale tak oni by tomu rozumeli, ale zase bolo by dobré urobiť to bez tých titulkov, to nemusím
No ne tvůrci to mysleli opravdu vážně, že se chtějí odlišit od předešlých dvou seriálů. Mimozemšťané, kteří nemluví anglicky? No toto. Je to vůbec stargate
Taky se přikláním, že se dorozumí pomocí nějaké super antické technologie, kterou najdou na palubě Destiny
I am proud to be member of Sheppofilclub Můžeme být jen tím čím jsme. Nic víc, nic míň. (Kahlan Amnell) Není tak těžké za přítele umřít, jako najít takového, aby umírat stálo za to.
Jedině, že by existoval jakýsi mezinárodní jazyk společný v celé galaxii
Tak to už sme videli v SG-1 a SGA a tým jazykom je angličtina xD
Widlička píše:
Nikdy sa mi nechcelo veriť, že by to bol univerzálny jazyk galaxie (a to nielen MW, ale aj Pegasu dokonca! )
Noo a ešte aj Asgardi vedeli anglicky (aj keď to by sa teoreticky dalo vysvetliť tak, že sa to naučili od ľudí, ale na druhú stranu bolo by to zbytočné) a potom aj vidláci v Ori galaxii hovorili po anglicky..aj Priori kázali v angličtine
Noo a ešte aj Asgardi vedeli anglicky (aj keď to by sa teoreticky dalo vysvetliť tak, že sa to naučili od ľudí, ale na druhú stranu bolo by to zbytočné) a potom aj vidláci v Ori galaxii hovorili po anglicky..aj Priori kázali v angličtine
No tak asi tak Pokiaľ viem aj kniha Počiatku bola napísaná v angličtine? Alebo nie? Žiadny Ori jazyk sa tam predsa nespomínal. Replikátori vedia tiež anglicky, a tí sú tuším z rovnakej galaxie ako Asgardi, nie? Pretože ak ma pamäť neklame, tak potom Replikátorov si zobrali Asgardi na preskúmanie do svojej lodi, a tam sa im to vyplatilo a Replikátori loď ovládli, takže by mali byť z tej istej galaxie...
EDIT: Ale napríklad v MW a Pegase by sa to relatívne vysvetliť dalo. Ak po anglicky hovorili už Antikovia (hovorili?!) tak potom to logicky všade rozšírili. Len či hovorili...