Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x18 - Identity

5x18 - Identity

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 14.12.2008 16:08:26
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Halajda píše:
Tady mi strašně vadilo to vykrádání SG1

Hmm, to sa mne práve páčilo. Že konečne spomenuli aj SG-1. Keby boli SGA a SG1 viac prepojené, bolo by to podľa mňa super.

Inak diel ušiel, po posledných minimálne dvoch ale slabota.

Příspěvek 14.12.2008 16:15:16
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Díl nic moc, ale neusnula jsem, což by se dalo počítat za plus. Scénáristům se v několika málo předchozích dílech podařilo jakž takž napsat emoce, zdá se ale, že je tato "schopnost" definitivně opustila. Ještě dva díly zpět se Rodney vzdá možnosti sám zachránit svět a vrhne se na pomoc Jennifer a tentokrát to vypadá, že větší starost by měl i o zraněného Ronona... Tohle mě hodně zklamalo.
A přitom to celé začalo tak dobře. Když tam Zelenka padnul bodnutý k zemi, tak mi zatrnulo a byla jsem si skoro stoprocentně jistá, že nepřežije. Navíc ta Neeva se jevila jako relativně fajn postava a její zmatené bloudění po Atlantis bylo dobře zvládnuté. A pak to šlo do kytek. Chudák Kellerová se zase proběhla po lese, Ronon se projevil svým obvyklým způsobem (poslední dobou ho nějak nemusím) a Sheppardovo "Žvejku" mi k němu sedlo až moc dobře, Teyla toho za celý díl moc nenamluvila, což je škoda - nemám ji moc ráda, co si budeme povídat, ale když už tam je, tak ať aspoň něco dělá, křoví je sice fajn, ale už se Rachel podařilo párkrát prokázat, že herečkou přeci jen... asi... je.
Celkově zápletka nic moc, vypůjčení artefaktu z SG-1 by mi nevadil, kdyby si s ním nedělali, co chtěj a místo toho se drželi toho, co o něm už víme. Mají své fanoušky za idioty, co si nic nepamatují?

No, prostě zklamání. Když dám 6/10, tak jsem ještě velkorysá. Děkuj Zelenkovi, Bindere!
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 14.12.2008 17:06:42
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Myrddin Emrys píše:
Me se tady teda nelibilo to z tim pristrojem, protoze v 9. serii sg1 to prece jejich tela uvedlo do bezvedomi a zadna vymena tel, pokud si vzpominam, tak tam prece v SGC nebehali zadni dva manzele z Galaxie Oriů, tela Daniela a Valy byly uvrzeny do bezvedomi, ne?

Bylo to tak, že byli v bezvědomí až do chvíle, kdy v Ori galaxii našli stejné zařízení a ty kameny, které u manželů z Celestu našli, do něj zapojili. Pak tam Dr. Lam konstatovala, že se probrali a něco jim říkali. Ale jenom chvíli, protože zachvíli to zařízení rozstřílel Tomin nebo kdo.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 14.12.2008 17:48:34
Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

to Nohajc: vypl ho prior

k věci: Docela se mi to líbilo, ale už by mohli přestat vykrádat sami sebe. Je vidět, že počítali s další sérií, protože ten konec jsou jasná zadní vrátka na další vyplňovačku.
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Příspěvek 14.12.2008 18:34:45
Danny Jackson Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pro mě absolutně nudný díl..Ten nápad nic moc,scénář typu lítání po lese mi neskonale leze na nervy..Nevím co mám hledat kladného..Jak tu už někdo psal tak se mi zdálo,že ani herce to moc nebralo..

Ze slušnosti:2/10
Mitchell:Hele kámo,mám dojem že jsme vykročili špatnou nohou ne??
....
...
Ale o co já se to tady snažím?Už od začátku mi bylo jasný že si debil..

Příspěvek 14.12.2008 19:00:27
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Díl jsem si nechal na cestu autobusem a musím říct, že kdybych si ho nepustil a místo toho zíral zamženým oknem ven do polí a hvozdů přemýšleje o čemkoli, bylo by to asi mnohem lepší.
Tenhle díl byl vážně neskutečná nuda. Recyklování SG-1, SGA samotné a snad i listů scénáře, které za posledních deset let skončily nebo měly skončit v koši.

Po ohlášení, že SGA má skončit jsem si říkal, že třeba aspoň lépe vyřeší to, co nevyřešili... a ona přijde takováhle tisíckrát viděná předvídatelná zoufalost.

Počítám tedy, že v příštím dvoudílu najdou svítící Janusův krystal, díky němuž se ze všech Wraithů stanou vnímaví beránci a galaxie bude zachráněna. COOL! Jistý artefakt ale ukáže cestu do další galaxie, kde se skrývá ještě hrozivější nepřítel.

DEJA VU?
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 14.12.2008 19:25:34
Sentello Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Chtěl bych poděkovat snad ne jen za sebe za výborné titulky 8) těšil jsem se na ně a stálo to za to.
Jak jsem viděl ten terminál tak jsem si vzpoměl na díl z SG1 takže mě to celkové potěšilo.
Jen ten konec trochu nesedí. V SG1 skoro celý díl debatovali jak ten terminál vypnout a tady to Ron dokázal jen tak :bravo:
trochu nudné pasáže ale dalo se to...
A hlavně Zelenkovy průpovídky na konci :rflmao: no mazec
já osobně tomu dávám 4/10 :bye:
Jaffský vtip: Hadí, Horův a Sethův strážce se sejdou na neutrální planetě. Okamžik napětí.
Hadímu strážci žhnou oči.
Horovu strážci se leskne zobák.
A Sethovu strážci teče z nosu.
Obrázek

Příspěvek 14.12.2008 19:33:14
yzerman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tenhle díl byl docela pruměr. Z takový zapletky se podle mě dá udělat mnohem větší drama.

Příspěvek 14.12.2008 20:16:12
tom130 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mně se díl líbil, ale řadil bych ho k těm "normálním".
Ale ta Zelenkova nálada + hláška na konci nemá chybu :lol:

//Edit: Děkuji také za rychlé titulky. :wink:

Příspěvek 14.12.2008 23:41:14
Myrddin Emrys Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Bydliště: Planet Earth, the Blue Planet in The Solar System (somewhere in the Milky Way Galaxy)

Odpovědět s citací

No, fakt je, ze jako predpredposledni epizoda je to teda dost slaby, me osobne tam stvou ty nesrovnalosti - ten pristroj v sg-1 fungoval uplne jinak nez tady, upravujou si to tam jak se jim to hodi a predpokladaj pri tom, ze jsme asi uplny idioti a nevzpomenem si, ze v sg-1 byli Daniel a Vala v bezvedomi - neco jako zlej sen, a vedomi, ktera puvodne osidlovala tela tech dvou lidi z Ori-Galaxie nebyly v telech Daniela a Valy, ale byly proste potlaceny... Jinak uplne blbej napad to nebyl, teda ta herecka, co hrala tu Neevu Kasal nebo jak se jmenovala se mi ani trochu nelibila, no, bylo to prumerny az podprumerny...
It has been said that something as small as
the flutter of a butterfly's wing can ultimately
cause a typhoon halfway around the world.
- Chaos Theory

Příspěvek 15.12.2008 00:05:10
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

K onomu přístroji... nikdo nikdy neřekl, že ten, co byl tady, a ten z SG1 jsou zcela stejné. Rodney poznamenal, že jsou si hodně podobné, ale to je všechno. Klidně tady mohla být novější/starší verze, nebo prostě je vevnitř udělán jinak, funguje jinak... Z tohoto bych až takovou vědu nedělal.
Vadí mi spíš vůbec to vypůjčení si té myšlenky. Ale aspoň měli tolik originality, že to pojali aspoň trochu jinak, než v SG1... Tentokrát my v týlu nepřítele, ale nepřítel v našem týlu.
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 15.12.2008 02:02:07
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Hlavně ten přístoj měl úplně jinej krystal!!! :heat:
Jaffský vtip: Hadí, Horův a Sethův strážce se sejdou na neutrální planetě. Okamžik napětí.
Obrázek

Příspěvek 15.12.2008 02:08:30
chrastenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tenhle díl se mě líbil až do 39 minuty. :x Celej díl jsem obdivoval tu nádhernou herečku,ale ten konec.Proč musela umřít :evil: konečně se objevila pořádná postava která nebyla mirek dušín a oni ji zabijou.Mám už uplnou averzi vůči Teyle,už se to dopracovalo tak daleko ,že se mě zdá že v tomhle díle byla moc a zredukoval bych ji uplně.Taková krásná ženská je mrtvá a ta teyla je tam stále,už se to dopracovalo tak daleko,že ted už je jakákoliv postava která se objeví lepší než teyla.Díl se mě líbil až do 39 minuty. :oops:

Příspěvek 15.12.2008 07:42:24
Cinderella Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

chrastenka píše:
a oni ji zabijou.

To není jistý ... :smile:

Příspěvek 15.12.2008 10:20:11
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

ten váš Anti Teyla klub je opravdu trapnej.
Nevím teda ale ta co se tam objevila byla rozhodne hnusná.
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách