Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x17 - Infection

5x17 - Infection

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 08.12.2008 00:43:04
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Řekl bych, že to byl perfektní nápad celá tahle epizoda. Nemocná loď, nemocní wraithové, dokonce jsem se i leknul ve scéně, kdy ten parchant skočil po sheppovi.. Hlavně ohodnotit návrat Todda a to jak se snažil využít toho, co mu řekla Keller o Shepperdovi (i když to teda nezabralo).
Nějaký sestup atmosférou a to že z lodě nešlehaly plameny tak jak by se očekávalo ani neřeším...hlavní je, že celou situaci zachránil Todd a ne obvyklé postavy.
Jsem zvědavý jestli je Todd skutečně Johnovi za to puštění vděčný a jestli si to malé bezvýznamné plus bude pamatovat a jestli nám bude ku prospěchu..vlastně ani nevím, ve kterých ze zbývajících 3 epizod má Todd vystupovat (i když by nevadilo, kdyby se měl objevit až ve filmu).
A hlavně: moc se mi líbila Teyla, protože jí mám RÁD...! Ani to nepřeháněla, náhodou se v tomhle díle příjemně oháněla zbraní a zabíjela co to šlo, takže byla i užitečná...

Příspěvek 08.12.2008 00:50:32
Sentello Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

ty máš rád Teylu? Já taky :yahoo:
Hale co měl John za zbraň
Jaffský vtip: Hadí, Horův a Sethův strážce se sejdou na neutrální planetě. Okamžik napětí.
Hadímu strážci žhnou oči.
Horovu strážci se leskne zobák.
A Sethovu strážci teče z nosu.
Obrázek

Příspěvek 08.12.2008 01:32:58
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ano Teylu mám rád..moc nás tu nejni :) Se zbraní ti neporadim, páč se v tom nevyznám..

Příspěvek 08.12.2008 02:22:40
Unown Airman
Airman

Odpovědět s citací

Farley píše:

Spis me ale zarazila jina vec. Nekde kolem 4:40 je okamžik, kdy z planety vzlétá jumper a letí k lodi.

Dotaz. Co na té planetě dělá kontinent? Nemá být jen z vody? :-D

Chybka se vloudila. :-)

Epka jinak fain. :-)

nevloudila, přeci tam jsou teylini lidé ne?

Příspěvek 08.12.2008 06:44:54
Matafik Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

John mel nejakou verzi G36, nejaka z jeho verzi s dlouhou hlavni, nevim proc si nevzal radsi kratkou hlaven kdyz sel do stisnenych prostor :(

Příspěvek 08.12.2008 09:19:46
Lord-Wiper Airman
Airman

Odpovědět s citací

Stahnete si titulky k dilu 5x17 infection

http://www.titulky.com/Stargate-Atlantis-S05E17-120254.htm

Příspěvek 08.12.2008 10:20:37
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

G36? hm tak jo dík, vždycky má ale tuhle snad krátkou tam nikdy neměli?!
Se ptám bo až budu mít uniformu a vestu tak si koupím taky P90 a pár dalších věci :D
Jaffský vtip: Hadí, Horův a Sethův strážce se sejdou na neutrální planetě. Okamžik napětí.
Obrázek

Příspěvek 08.12.2008 15:34:12
Farley Airman
Airman

Odpovědět s citací

Unown píše:
Farley píše:

Spis me ale zarazila jina vec. Nekde kolem 4:40 je okamžik, kdy z planety vzlétá jumper a letí k lodi.

Chybka se vloudila. :-)

Epka jinak fain. :-)

nevloudila, přeci tam jsou teylini lidé ne?

Ale na prelomu 3. a 4. rady preci zmenili planetu. A o te nove myslim rikali, ze je jen z vody.
Teal'c: "Where is rest of your team, collonel Mitchel?"
Mitchell: "Eaahmmm ... Actually it's still kind of SG-me..."
:-D

Příspěvek 08.12.2008 15:40:09
Destiny Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tenhle díl byl opravdu povedený. Další skvělý díl v řadě. Kromě rozlomení lodi a posléze jejímu pádu do atmosféry se mu nedá nic vytknout. Interakce John/ Tod byla skvělá. Nápad s infekcí lodi taky nebyl špatný. Jen mě mrzí, že si Tod a jeho posádka vzala tu látku. Už to nemá to kouzlo co dřív, když vysávali lidem život. Potěšila přítomnost Lorneho bez sebemenšího zesměšňování. Wraithský voják bez masky byl opravdu děsivý a když skočil po Johnovi jsem se opravdu lekla.
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek
Můžeme být jen tím čím jsme. Nic víc, nic míň. (Kahlan Amnell)
Není tak těžké za přítele umřít, jako najít takového, aby umírat stálo za to.

Příspěvek 08.12.2008 15:51:07
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Farley píše:
Ale na prelomu 3. a 4. rady preci zmenili planetu. A o te nove myslim rikali, ze je jen z vody.

V epizodě Remnants tam přeci Shepp letěl s těmi vědátory, myslím na tu pevninu, a nepamatuji si že by řekli že je planeta jenom z vody spíše ..z větší části..

Ale tolik si zase staré epizody nepamatuju..

Příspěvek 08.12.2008 17:05:46
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ta planeta je z větší části tvřena z vody ale je tam i pevnina :D
Obrázek

Příspěvek 08.12.2008 17:57:07
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Farley píše:

a prečo by tam nemal byť kontinent? nikde nebolo spomínané, že tam nie je
btw keby bola tak veľká ako Zem a nebol by tam kontinent, tak by tam bolo poriadne horko

edit: vidím, že píšem trochu neskoro, to je tým, že som nerefreshoval stránku :)
Naposledy upravil Foo Fighter dne 08.12.2008 17:59:56, celkově upraveno 1

Příspěvek 08.12.2008 17:59:33
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

kontinent? Tak to je jednoduchý.
Pamatujete na ten díl kdy se na Atlantidě objevil ten virus, který mazal paměť?
Tak přesně ten virus si přivezli z pevniny, tedy z pevniny na nové planetě(ta stávající).
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 08.12.2008 18:04:03
Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Planeta má opravdu pevninu. Nejspíš je pravda, že je více "vodnatá" než předchozí, ale pevnina tam opravdu je. Jinak by tam podle mě jen tak nešli. Co by měli z obrovské vodou pokryté "koule"? Ať mají Atlantis jak dobrý, pevninu podle mne potřebují...

Ohledně episody. Oproti Brain Storm mě tedy zaujala více. Bylo tam pro mě o hodně víc zajímavých věcí a dějů. Akce, Todd, Wraithové, Hive Ship, zbraně... :D Prostě episoda akorát pro mne. Přistání na vodě bylo pěkné, efekty a interakce mezi postavami taktéž skvělé.

Jak to tak čtu, oni se najdou lidé, co mají Teylu rádi?! To mě dost překvapuje. Jsem ráda - patřím totiž mezi ně :D
Ale co se téhle postavy týče: souhlasím s chrastenkou. Již od začátku byl nápad s DNA tak trochu zvláštní... mohli toho využít úplně jinak, než se stalo. A právě to mě na tom mrzí. Teyla by mohla být skvělá postava, jen kdyby jí vymysleli lepší příběh. Nemusela být tak dokonalá, když je také tak trochu "hybrid".

To, že zbavili Wraithy krmení na lidech považuji jako jednu z nejhorších věcí... Chápu, snaží se chránit sebe i lid v galaxii, ale tohle už je trochu moc. Rozhodně tak tuhle rasu zbavili velice "zajímavé" vlastnosti, díky které byly takoví hroziví a obávaní... Je dobře, že SGA končí, jelikož kdyby měli v plánu udělat ještě série, nevím, jaké by to bez těch původních klasických Wraithů bylo... :roll:

Episoda sama o sobě se mi tedy líbila, řadím jí mezi kvalitní a dobré z páté řády, ale i celkově z SGA. Až na pár věcí... ale o těch už se rozepisovat nebudu, jelikož to patří do jiných topiců ;-)
Obrázek

Příspěvek 08.12.2008 18:24:28
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

no tak epka celkem dobra a pevnina tam myslim je :) no a ted k tomuhle
Aeryn píše:
To, že zbavili Wraithy krmení na lidech považuji jako jednu z nejhorších věcí... Chápu, snaží se chránit sebe i lid v galaxii, ale tohle už je trochu moc. Rozhodně tak tuhle rasu zbavili velice "zajímavé" vlastnosti, díky které byly takoví hroziví a obávaní... Je dobře, že SGA končí, jelikož kdyby měli v plánu udělat ještě série, nevím, jaké by to bez těch původních klasických Wraithů bylo... :roll:

no tam se ale rikalo ze by stejne nevedeli jak to dostat do hivek jako ten backetuv retrovirus no a mela to jen tahle posadka co byla v zadni casti takze sou mrtvi a todd a ten mozna umre na eratskeh broucka :D no a v druhim pripade by lidi proste jen vztekle kousali az do smrti :D
jak se o to snazili ty krasavci na hivce :D :D :D

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách