Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x16 - Brain Storm

5x16 - Brain Storm

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 22.11.2008 14:10:50
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

no tak tohle byl jeden z těch nejblbějších a nejnudnějších dílů, který jsem kdy měl tu čest vidět. Díky bohu, že mi náladu zpravilo nový promo na BSG. Gero je dement
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 22.11.2008 14:14:33
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

to impaled_shadow: To se mi zase líbilo. Když už to s nima nakousli, tak pár dílů jako prostoru pro ně, mi vůbec nebaví. A neboj se, takovýhle díl, který byl pouze o nich, už nebude. Což si myslím, že je škoda.

Edit: to Klenotka: Aha, tak už je mi to jasné. Já proč má Sci-Fi zelené logo:-D.

Příspěvek 22.11.2008 14:18:12
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Všem se epizoda líbí, jenom godovi ne... Už teď vím, že se mi bude taky líbit.. A to mám staženo 90% :)

Ehh.. Pardon za hloupý dotaz, ale, co je "green-week"..?

Příspěvek 22.11.2008 14:19:57
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

gravidus: nejsem sám komu se to nelíbilo. Jsme tu dva :)
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 22.11.2008 14:24:15
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

to gravidus: Jestli umíš aj, tak tady je to všechno napsaný:
http://www.scifi.com/green/

Příspěvek 22.11.2008 14:32:19
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

God: :laugh: Tak dobře...zhodnotím až uvidím :D

Apple: Dík, myslím, že je mi to jasný, akorát jsem myslel že ekologie je v USA něco jako terorismus...

Příspěvek 22.11.2008 14:33:07
Destiny Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Skvělá epizoda. Konečně za 12 let nějaký ten vztah dotáhli na takovouhle úroveň. Moc se mi líbilo jak se Rodney rozčiloval na té prezentaci. Ale nedivím se mu, kdyby někdo ukradl moji práci a vydával by ji za svou, taky by mě to naštvalo.

Vždycky jsem si myslela, že patent na aroganci má jenom Rodney (i když jen v prvních sériích), ale když jsem viděla toho Malcolma tak sem to musela přehodnotit.

Taky byla dobrá scéna, jak se všichni vědátoři hádají jako malý kluci a Jennifer je usměrňuje.

Scéna se záchranou Jennifer je výborná, a závěrečná scéna taky :)
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek
Můžeme být jen tím čím jsme. Nic víc, nic míň. (Kahlan Amnell)
Není tak těžké za přítele umřít, jako najít takového, aby umírat stálo za to.

Příspěvek 22.11.2008 15:01:18
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

to gravidus: Jj, ale jak vidíš, tak už i Amíkům to dochází. Jen mám trochu strach o našeho "prezidenta". Aby už pak nebylo pozdě na jiný názor. Ale to už jsem OT, sry.

Příspěvek 22.11.2008 15:39:40
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

No já si nějak nemůžu pomoc, ale přišlo mi to jako dost průměrná epizoda. Ale možná je to tím, že nemám ráda tyhle čistě veděcké epizody. Bylo tam pár světlých momentů, ale celkově nic moc.Jediné větší pozitivum bylo dotažení toho vztahu Rodney a Jennifer, ale ani z toho nejsem moc nadšená, protože nejsem moc velký fanoušek tohodle páru. Prostě se mi spolu nelíbí. To mi k Rodneymu víc seděla Katie a tu Jannifer bych upřímně raději viděla s Rononem když už, ale tak což, každý má jiný názor. Celkem chápu, že exitují lidi, kterým se to takhle líbí.
Z mého pohledu ale slabota :scratchanym:

Příspěvek 22.11.2008 15:48:39
sgcatlantis Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Zajímavý je ovšem to že se nějakej nafoukanej vědátor dostane k informacim o výzkumu z jiné galaxie a ke generátorum štítů,které obklopovali tu základnu,to je nezvratný důkaz o tom jak si Pentagon chrání svá tajemství :D
Zajímavější je že mu nebylo divné kde se k takové technologii dostala Americká vláda :D
To se nejspíš dozvíme až po dokončení titulků,protože né všemu bylo rozumět :D
Doufám že budou ještě dnes.
Taky by mě zajímalo jak asi vypadala ta třítýdení zpáteční cesta na Daedalovy :D

Příspěvek 22.11.2008 15:54:29
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Eleira: Není nad to, udělat vztah ze scény v jedné epizodě a dalších deseti z postupného ignorování - přesně to bylo podle mě Katie/Rodney a Jennifer/Ronon. Ten milostný trojuhelník byla hrozně nastavovaná kaše, a to, že Jennifer s Rononem v jedné epizodě prohodila víc jak dvě věty, není základ vztahu. Navíc se ti dva k sobě vůbec nehodili. Ale tak to zase vidím já, takže máš pravdu v tom, že každý má svůj náhled na věc. Což je zase dobře, o čem by pak byla témata k epizodě, kdyby měli všichni stejný názor :D

Pokud to není jen čiré nadávání a proklínání McKaye či Keller kamkoliv vlezu.... :roll:

Bylo ještě někomu divné, že McKay s Keller museli podepisovat mlčenlivost, když mají vlastně oba vyšší prověření, než celý ten ansámbl vědců dohromady? A vůbec je divné, že se Tunney dostal k vládním dokumentům a že na to nikdo nepřišel. Rodney ho tam ale párkrát pěkně utřel, to se mi líbilo. Hlavně, jak mu dokázal, že ta práce byla kradená :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 22.11.2008 16:20:07
Destiny Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Upřímně to s tím podepisováním mlčenlivosti mě pobavilo :)
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek
Můžeme být jen tím čím jsme. Nic víc, nic míň. (Kahlan Amnell)
Není tak těžké za přítele umřít, jako najít takového, aby umírat stálo za to.

Příspěvek 22.11.2008 16:25:35
Cinderella Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Eleira: Bylo ještě někomu divné, že McKay s Keller museli podepisovat mlčenlivost, když mají vlastně oba vyšší prověření, než celý ten ansámbl vědců dohromady?

A co má pověření pro přístup k tajným armádním projektům společný s meetingem, který si organizuje soukromá firma ?

Příspěvek 22.11.2008 16:31:07
Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Určitě si myslím, že je důležité řešit vztahy i ve Sci-Fi. To však neznamená, že tam půjde jen o to. Souhlasím s názorem, že lidé ve stejné práci by spolu neměli nic mít. Ať jsou to vojáci, mimozemšťané nebo vědci.

Samozřejmě nechci, aby to vyznělo, že jsem potvora, která nepřeji vztahu McKeller nic dobrého. Episoda mi přišla zajímavá a dobrá. Je dobře, že konečně jeden vztah dokončili. Ani mi tento pár nevadí, jelikož spolu většinou nechodí na mise a Jennifer je spíš na Atlantis. Takže je to v pořádku.

David i Jewel hráli rozhodně dobře, za což jsem velice ráda. Jak je však již zmiňováno, nic není dokonalé a je dobře, že lidé nemají stejný názor. Co by se potom řešilo?! Vždyť by to byla nuda...

Episoda sama o sobě mě nějak extra nezaujala... mám ráda spíše vojenské episody než vědecké, ale nezavrhuji ji. Alespoň jsme se za tu dobu v jednom vztahu dostali o něco dále. Velice mě to těší, protože oproti ostatním seriálům bylo ve StarGate tenhle problém jedno velké mínus. Takže :bravo:

Podepisování mlčenlivosti bylo opravdu povedené :roll: Ale zase něco :jako: vtipného:jako...
Obrázek

Příspěvek 22.11.2008 18:31:05
Doghar Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak poslední dobou ty díly se začínají lepšit. Akorát škoda, že před koncem.
Jsem zvědav, jestli ten vztah bude pokračovat nebo na to autoři zapomenou a od příštího dílu bude vše pokračovat jako by se nic nestalo.

Pokud mě paměť neklame, tak v epizodě Last Man dali taky Rodnyho a Jenifer dohromady, sice jen jako vsuvku, ale asi to bude jediný pár v SGA.
btw jinak bych to hodnotil 9/10. Nemusím neustále sledovat jak se někdo mlátí do krve...

http://www.sgtt.scifi-guide.net/sk_sub/sga_s5/stargate_atlantis_516_hdtv_sk.zip
Naposledy upravil Doghar dne 22.11.2008 18:42:37, celkově upraveno 2
Choice is yours

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách