Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách Dabing SGA na AXN

Dabing SGA na AXN

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 13.11.2008 21:42:01
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Když je za větou otazník, tak to obvykle považuju za otázku. :wink: Teď v tom zase ty hledáš něco, co tam není. :wink:

Pravda, za poslední týden mi poněkud tečou nervy z toho, jak na třech fórech pořád dokola opakuju totéž, napíšu kilometr dlouhý příspěvek a pak se objeví někdo, kdo se neobtěžuje se čtením (právě proto, že nikdy nebude číst nic, co má víc jak pět vět) a hned tam prskne věc, kterou jsem o dva příspěvky víc objasňovala. Tím nemyslím samozřejmě konkrétně tebe.
Fandom totiž dokáže být opravdu "příjemný" a jsem vážně ráda, že dabing, ať už se někomu líbí nebo ne, dopadl takhle výborně (až na úpravy překladu panem expertem režisérem), tak snad na nejbližším conu nebudu muset chodit s pytlem přes hlavu.

I když zrovna na vysvětlování těchhle malých blbůstek, které tam dal režisér, se těším. :smile:

Tohle se celkově projeví na větší a větší podrážděnosti v odpovědích, protože psát pořád dokola totéž, no, to už je trochu na hlavu. :scratchanym:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 13.11.2008 22:03:49
dalibor.durcak Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Že Ti tečou nervy je skutečně jen a jen tvá věc. Já četl všechny Tvé příspěvky.
Stále se tady vymlouváš na něco a když se někdo ohradí proti dabingu, tak hned pyskuješ, vůbec nevím proč...Víš, každému se to líbit nemusí.

Doporučuji naputit si vanu, vzít si čokoládu na nervičky a pokud kouříš, tak si zapal cigaretu :)

A odpovíš mi konečně na mou otázku, nebo budeš hledat další "skryté nesmysly" ? A poučovat mě o otáznících?
"Opravdová láska je umění najít ve světě někoho, s kým si rozumíš lépe, než se sebou samým."
autor neznámý

Příspěvek 13.11.2008 22:48:58
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Teď bych se nechtěl lidí tady na fóru nijak dotknout, ale osobně taky nechápu, proč někdo musí tak extrémně obhajovat dabing. Chápu, že jste do toho vložili třeba i spoustu svýho času, ale nikdy se člověk nezavděčí každýmu. To, že se to některým lidem nebude líbit, a že budou "zbytečně remcat kvůli každý pitomosti", bylo podle mě jasný už od začátku. Nikdo neřiká, že dabing je nejlepší a to samý by se dalo říct i o originálu. Někdo preferuje jedno a další zase to druhý. Já osobně bych se na SGA s dabingem nikdy nedíval ale je to moje věc a nemusim o tom každýmu psát kilometr dlouhý příspěvky. Stejně tak nebudu dabing zbytečně na fóru nebo jinde shazovat, když se na něj nedívám. Ale dokud je tohle veřejný fórum, tak si tu může každej psát co chce, včetně kritiky a nikdo nemá povinnost na jeho příspěvky reagovat nebo je vyvracet, případně potvrzovat.
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 13.11.2008 22:56:57
General
General

Odpovědět s citací

Pokud to bylo mířeno na mě, tak já se vyjadřovala pouze k překladu, nikoliv dabingu. Tam jsem jenom řekla, že pokud někdo kouká s dabingem, tak prostě rozdíl v nějakém významu stejně nepozná - a nám, co známe originál, to může být jedno, protože si ze zvědavosti pustíme jeden díl, ale dál na to koukat nebudeme. Jestli se někomu dabing líbí nebo ne, to je čistě jeho věc. Já jsem reagovala na rozhořčené reakce na "labuť", nikoliv na to, že se někomu nelíbí dabing. Toť vše.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 13.11.2008 23:01:10
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nebylo to mířený přímo na tebe ale spíš obecně. Tohle se řešilo už v dabingu SG1čky, řešilo se to jinde u Galacticy a bude se to řešit dál a dál. Prostě kdekoliv kde lidi nejdřív znají "originál" a až potom přijde dabovaná verze. Tomu se člověk neubrání.
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 13.11.2008 23:05:09
General
General

Odpovědět s citací

Darth_Revan: Jasně, to je pravda. Jenže pro mě tohle není tak úplně obyčejná věc, ale tentokrát je to i osobní, a proto se snažím aspoň dodatečně vysvětlovat, proč jsou v dabingu "vrejti" nebo co tam dělá ta "labuť". Bohužel vysvětlení není krátké a tak si to lidi nepřečtou a dojde k tomu, že pod to vysvětlení si zase stěžuje na věc, která byla vysvětlená. Čili, takový pěkný začarovaný kruh. :)

Příspěvek 13.11.2008 23:20:57
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Mno dělali jsme co jsme mohli...A něco prostě nezměníme :|

Když napíšete: Dabing Atlantis se mi nelíbí,tak aspoň udejte důvod.
Protože jinak mi to přijde jako vyvolávání flame,protože
Dabing Atlantis JE dobrý. Hlasy jsou trefné až na Carsona,který by bez té měkké výslovnosti zněl s nějakám hlasově podobným dabérem snad ještě směšněji.
Překlad JE dobrý. V nějakém filmu jsem kupř narazil na Britskou inteligenci (British army intelligence). Buďte rádi že to není tu :)
Nějaké labutě atp nejsou naší vinou a neodsuzoval bych to proto celé. Ikdyž to štve nás všechny. :box2:
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 13.11.2008 23:38:06
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Geser píše:
Nějaké labutě atp nejsou naší vinou...

Imho tohle je kámen úrazu týhle diskuse - někteří v tom hledaj něčí vinu a když někdo něco kritizuje myslej si že tím i někoho vinní...
Obrázek

Příspěvek 13.11.2008 23:38:31
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak nevím co bych ještě dodal. Klenotka a Geser řekli vše podstatné a já bych se už asi jen opakoval. Tak jen v krátkosti. Ano, Klenotce možná včera trochu ujely nervy, ale jak správně poznamenala, je to i malinko osobní. Když se týdny snažíte, aby byl dabing co nejlepší a pak přijde někdo, kdo jen napíše "Dabing to teda pěkně zku**il." či "Z těch vrejtů je mi na blití, měli to bejt vrajti!" (nemyslím jen tuto diskuzi), tak člověk holt přestane myslet objektivně a pak se naveze i do člověka, který svůj názor vyjádřil i normálně.

dalibor.durcak: Klenotka ti ani odpovědět nemůže, páč ve studiu jsme byli zatím jen jednou a Zelenka tam mluvil celou dobu jen hlasem pana Juřičky. A co se týče přímo Letters from Pegasus, tak ten se natáčí až za týden či čtrnáct dnů... :wink:

Příspěvek 13.11.2008 23:49:03
dalibor.durcak Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já už jsem si to s Klen. vyřešil :arrow:
"Opravdová láska je umění najít ve světě někoho, s kým si rozumíš lépe, než se sebou samým."
autor neznámý

Příspěvek 15.11.2008 21:57:48
Skorpion Airman
Airman

Odpovědět s citací

Souhlasím z Razorem, že následné Rodneyho vysvětlování, jak přišel na jméno, moc smysl nedává. Jsem ale celkem příjemně překvapen kvalitou. Je sice fakt, že když tam nechali jumper ( díky bohu ), tak se nevyhnuli nešvaru, který představuje, překládání názvů vojenské techniky. Proč proboha překládají Blackhawk na černý jestřáb a hned po něm nechají Osprey ( mořský orel ). Bud tedy přeložím vše a nebo lépe nepřekládám nic. Toto byly dvě ze tří chyb, kterých jsem si všimnul. Na tu poslední si přesně nevzpomínám, ale bylo to něco, co znám jako přeložené jinak a trochu mi tam český text neseděl. Ovšem hodnotit správnost překladu, bych si nikdy nedovolil, protože anglicky neumím a na Stargate Atlantis koukám s německým zvukem ( který je podle mě na velmi dobré úrovni ) a ne s anglickým originálem. Proto myslím, že můžeme být rádi, že se k nám tento výborný seriál dostal a i když k němu v českém provedení můžeme mít nějaké výhrady, jediné na co můžeme nakonec nadávat je jen to, že ho po pouhých 100 dílech zrušili. :mrgreen: :cryy: :cryy:

Příspěvek 17.11.2008 23:18:03
Razor (Anubis) Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak du hodnotit 1x05:

dabing byl moc dobrý..vlastně, mě dnešní díl i pobavil..:

"Těšíte se, že zase projdete Bránou?"
"Zajisté"
"Máme Vám přinést něco extra?"
"Kostýmek?...příbory?"

"V hangáru prý vytáhli rolety..."

"Pane, je to Země?"
"Ano, to je."
"Je velká?"
"Velká."
"Hóódně velká...obrovská."

:D

Fordův hlas je zajimavej, McKay se upevnil...stejně jako Sheppard..a Zelenka..ten dabér na něj sedí..

fakt prča =) takže chvalim..jen tu byly 2 nepřesnosti..:
"na Atlantisu"..místo "na Atlantidě"
"...v nemocnici"..místo "ošetřovně"

Klenot, jen na to upozorňuju přátelsky :lol:

Příspěvek 17.11.2008 23:46:24
General
General

Odpovědět s citací

:smile:

O tom Atlantisu vím, to mi říkal Markus (já sama to neslyšela). Dokonce když jsme tam byli, tam Hruška podle své dialogovky řekl "Přízraci", ale Knop ho opravil, že už to tak není. :)

Mluvila jsem s Ivou a ta říkala, že Zelenkův proslov v Letters bude ponechaný v původním znění (to už jsem tu snad psala) a že dabéři McKaye a Shepparda už se do rolí tak vžili, že už dokonce mají časové rezervy, takže z těch zkracovaných vět musejí dělat delší. :D
Což je super, podle mě, když vím, že se pořád lepší. :)

Příspěvek 17.11.2008 23:49:45
Razor (Anubis) Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

hej to rad slyšim..je pěkné slyšet a vidět, že se dabéři každým dílem lepší a do role více vžijí.."tak aspoň, aspoň tři mi dej :lol: "

Příspěvek 18.11.2008 14:24:35
Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dabing je velice vydařený a čím dál lepší... I k Zelenkovi jde hlas velice dobře, což jsem ráda. Za ponechání v Letters také.
Opravdu dabingem vzniklo pár vtipných věcí, dabéři se také vžívají čím dál víc.
Nemám nic, co bych mohla vytknout!
Jen tak dál!! :thumbsup:
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách