Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x14 - Prodigal

5x14 - Prodigal

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 09.11.2008 00:45:22
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

tak to je vec janinky co se ji libi me to taky vadi , a vadilo by mi i kdyby john prisel v ruzovim tricku na akci a taky bych to zkritizoval ikdyz za to herec nemuze

Příspěvek 09.11.2008 00:50:54
impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No popravdě… opět musím dát za pravdu godovi; je směšné jak umí každý druhý vidlák (zarazili mě už i Genii, tuším v první řadě) lámat hashovací algoritmy Antiků…

Vždyť i řetězce kódované našimi starými dobrými hashovacími algoritmy jakými jsou např. SHA-1 (160b) nebo MD5 (128b) je prakticky nemožné po provedení enkrypce získat zpět. Nemáme-li po ruce tabulky… a štěstí. I superpočítače by možné kombinace počítaly několik desítek až stovek let… leda že by Michael změnil DNA hybridů tak aby se jejich schopnosti dostaly na úroveň několika superpočítačů, nebo leda by se u Genii rodili matematičtí géniové…

Ono by bylo mnohem jednodušší najít mezeru v zabezpečení a přepsat původní hesla, než sedět a "lámat" to staré…

Ale třeba byli Antikové prostě "jen" naprosto mizerní v kryptování.
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Příspěvek 09.11.2008 02:17:28
Sentello Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Výbornej díl. Michael dostal konečně pořádně přez koule :D na to jsem se těšil strašně dlouho.
Co mě ale nejvíc potěšilo je to co se stalo našemu Rononovy, nevěděl jsem že má v popisu práce dostávat i přez hubu, na rozdíl od Lorna, chudák :palka:
No a v neposlední řadě Teyla, jako vždy skvost který patšří do SGA. Zajimavý obleček, myslím si že nikdo tím nic nezkazil, ba naopak.
Opravdu velmi zajmavej díl, škoda že SGA končí
Jaffský vtip: Hadí, Horův a Sethův strážce se sejdou na neutrální planetě. Okamžik napětí.
Hadímu strážci žhnou oči.
Horovu strážci se leskne zobák.
A Sethovu strážci teče z nosu.
Obrázek

Příspěvek 09.11.2008 04:29:22
chrastenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Epizoda byla hodně dobrá.Líbilo se mě ,že jako první záběr v dílu měl zrovna ronon,byla to taková změna,když jako první není vidět shepard nebo rodny.Trochu se to vymanilo z toho shepard-rodny show.Teyla byla také celkem normální,jenom mohly alespon na konci říct jestli našli tělo michaela.Jedna věta by je nezabila :roll: je možnost,že to mohl přežít.

Příspěvek 09.11.2008 08:46:38
janinka Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Chuck_69 : Mno jo jenže tím nebylo útočeno na Teylu nebo Rachel,ale prkticky na kostymérku, já v základu proti Teyle ani proti Rachel nic nemám, tohle to se mi nelíbí už dlouho, a kdyby sis přečetl další příspěvek někde dolejc, je tam i o oblečení Michaela, takže klídek, proti Teyle nic nemám aby sme si rozuměli.
cvigy: Asi tak nějak.

Příspěvek 09.11.2008 09:16:44
Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mínusy:
- Teyline dristy zo začiatku
- Občas infantilné dialógy
- Som presvedčený, že Michael sa ešte do príbehu vráti, ako našich scenáristov poznáme, nikto nie je dostatočne mŕtvy na to, aby neprežil

Plusy:
- Autíčka :)
- Rapídne zlepšenie sa kamery ku koncu, vtrhnutie do Gateroom nemalo chybu
- Boj na "streche", Teylino zošliapnutie Michaela

Jedna z najlepších častí tejto série, páčila sa mi viac, ako First Contact, kde som nemohol vystáť nevystatého frajírka Shanksa (neviem, prečo sa nedá zahrať Daniel Jackson, ako sa hrával 10 rokov dozadu, tamto pôsobilo otrasne)
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Příspěvek 09.11.2008 10:17:29
zero78 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No ale jak tam tak Michael visel tak sem si přál aby chytil Teylu za nohu a stáhnul jí sebou :D ale v tomhle díle Teyla nehrála špatně bylo tam dobře udělaný její chování.....třeba že utíkala a schovalase když měla strach o dítě né jako vždycky že zmlátí každýho a připadá si tvrdě :D no ale za ní to zvládla ta Technička :D
Každopádně v tomhle dílu Teyla hrála celkem dobře :jako:

Příspěvek 09.11.2008 12:13:56
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Já nevěděla, že Teyla je herečka. :smile:

Každopádně, taky jsem chtěla namítnout něco k tomu, co měla Teyla na sobě, ale pak jsem na to zapomněla. To, co měla na konci (a co nosí i na promo fotkách), se mi vcelku líbí - ukazuje to její štíhlou postavu bez toho, aby měla nahé břicho. Ale jak tam většinu času v téhle epizodě pobíhala v tom, nemůžu to nazvat jinak než korzetem, to vypadala spíš jako domina, která si náhodou spletla dveře. Když z ní udělali matku, tak by ji podle toho možná měli začít trochu oblékat. Jistě, má postavu a je mladá, může si to dovolit, ale pěkná postava se dá zvýraznit i bez toho, aby tam pobíhala s nahým břichem a v koženém korzetu.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 09.11.2008 14:46:14
bulantik Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

všiml jsem si takové malé chybky. V té scéně jak Ronon spadl z balkonku. PO dopadu měl vlasy dozadu a pak jak tam byl ten záběr tak měl vlasy už po sebou
-I když, se mince v letu točí, nakonec vždy dopadne správnou stranou.
SEIDON-13. 2. 2009

Příspěvek 09.11.2008 15:19:34
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

On sebou po dopadu ete chvílu mlel :lol:

Díl se mi líbil, dokonce jsem se i zasmál... ty závody autíček mě dostali :lol: , když si kluci hrají... :lol:

Zelenkův výrok byl dobrý, po dlouhé době čeština :wink:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 09.11.2008 15:50:05
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Docela slušnej díl (obzvláště porovnám-li ho s předchozími), hlavně doufám že už je Michael definitivně mrtvej.

impaled_shadow píše:
No popravdě… opět musím dát za pravdu godovi; je směšné jak umí každý druhý vidlák (zarazili mě už i Genii, tuším v první řadě) lámat hashovací algoritmy Antiků…

Tak to mě taky dostalo...

Bylo vůbec někde vysvětlený jak moh Micheal řídit jumper?
Obrázek

Příspěvek 09.11.2008 17:00:16
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

asi nějak dostal z Carsona ten ATA gen. kdo ví....
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 09.11.2008 18:31:10
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Hned na začátku, začnu koncem.. Jsem rád že Michaela zabila Teyla a navíc žádnou heroickou pěsťovkou a hlavně jsem rád že ho nezabil Shepp, protože tím aspoň snesli ten jejich souboj v oblacích z mraků zase zpátky na zem..

Jinak samozřejmě díl byl nadprůměrný, výkony všech se mi líbily. Tak nějak většina dílů v SG, kde zničili velkýho nepřítele stojí za to.. To scénáristům jde... Zabití Anubise, Apophise, replikátorů v MW, repliků v Pegasu.. (Orije nezmiňuji protože to až zas tak senzační zakončení nebylo :) )
Jinak jediná věc která mě mrzela byl Lorne..tohle si opravdu nezaslouží...i když je jasný, že nejhůř to z nás nese Eleira :cry: ....

Fascinuje mě, když třeba Ori napíše, že se mu některé dialogy zdály infantilní, ale autíčka úspěch měla..

"Kritika" nemá stejný význa, jako "kritizovat".....

Příspěvek 09.11.2008 18:46:55
Tommaso Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

tenhle díl už byl akcnějši :smile: ale libil se mi jako ty předchozi i když samozřejme vice a i když tady už nekdo řikal že přepadeni a obsazení atlantis už neni originalní tema, me se líbilo jak to provedly, taky se mi libila ta kick-boxerka technicka a Ronan ve spolupraci :lol: a dobra byla hudba na konci, jak nahaneli Michaela :D

ale musel jsem se smát když šli do řidici místnosti, jak Lorna omracilo to pole, sem si vzpomněl jak se tady řešilo jak ho furt omracujou a že tohle vam neujde, ale tak vedl druhy záíasahový tym, takže musel jít prvni, zachranil tak svíé muže před omračenim a sam se obětoval :lol:

a co se tyče toho, že tady někdo zmynil jak Teyla stala jak sloup když Ronan a Michael bojovali, že hned neutekla, to bylo přece zcela normalni, že hned jak videla bojujciho Ronana nevzala ihned nohy na ramena :lol:
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 09.11.2008 18:56:36
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

le musel jsem se smát když šli do řidici místnosti, jak Lorna omracilo to pole, sem si vzpomněl jak se tady řešilo jak ho furt omracujou a že tohle vam neujde, ale tak vedl druhy záíasahový tym, takže musel jít prvni, zachranil tak svíé muže před omračenim a sam se obětoval :lol:

No to by byla pěkná úvaha, kdyby o tom poli věděli a bylo by nutný, aby jim někdo proběhnul a nechal se omráčit, aby třeba mohli projít ostatní nebo tak něco. V tom případě by to bylo hrdinské omráčení a nesla bych to už trochu líp. Ale tohle bylo omráčení je proto, aby nám ukázali, že ty divné údaje, co Rodney zachytával, jsou omračovací pole. Jo jasně, je pochopitelný, že to schytal Lorne, protože šel jako vůdce první, ale v rámci scénáře to byla naprostá pitomost. Hlavně už je to porstě trpaný, jak ho vždycky někdo praští nebo střelí nebo něco a pak už se po zbytek dílu neukáže. Vzhledem k době, jak dlouho trvalo omráčení se klidně mohl sithnout ještě probrat a znovu se v dílu ukázat, ale to by ubrali místo superSheppardovi. Ačkoli si myslím, že jsem ho zahlédla při tom přepadu úplně na konci. Byl tam nějaký prcek s podobným účesem, ale nevím, jestli to byl zrovna Lorne.
Jediné, co mě jakž takž potěšilo, když už tam to omráčení bylo, byl ten Sheppardův pohled. Skoro to vypadalo, jako by ho to i zajímalo. Jako kdyby o něj skutečně měl starost

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách