Nesouhlasím, že se to nedalo udělat líp. Ještěže jsem se sledováním počkala dodneška, včera večer bych u toho bývala usnula.
Na co flashbackové díly? To si myslí, že jsme tak pitomí nebo co? Už jsem se radovala, že i ve Stargate pochopili, že flashbackové díly se dneska prostě nenosí. Ale né.
Každopádně - ukázalo to několik velkých chyb a to asi nechtěli. Za prvé, Atlantis a vlastně i Země opravdu rozhodují za ostatní v rámci toho, že jsou technologicky vyspělejší a ostatní planety a lidi berou jako čísla. OK, to by se možná pochopit dalo. Ale další věc - sice mají obchodní parntery, ale samotná jednání s nimi vůbec neukazují a nejsou součástí větší koalice. Proč to, když mají mít v čele Atlantis takové slavné diplomaty, nenapadlo je, udělat koalici teď, když jsou Wraithové ve válce mezi sebou?
Woolsey tu byl opravdu výborný, ale prostoru dostal málo. První půl hodina epizody byla totálně zbytečná, zalepená flasbacky a arogantním chováním Shepparda. Nevím, co mu tak vadilo na tom, že se Woolsey přidal, když sám by dosáhl leda tak toho, že by je místo opuštěné planety popravili hned na místě.
Nevyužití Teyla s Rononem - jestli mě náhodou neklame paměť, tak ti dva jsou snad obyvatelé Pegasu, ne?

Teyla navíc údajně "vůdce", a je si vědoma toho, že Atlantis jim pomohla. Proč do toho tedy nezasáhla? Proč ne Ronon?
Já nevím, celé to bylo totálně zbytečné - hlavně proto, že tenhle nápad s koalicí mohl přijít o sérii dřív a mohli si s tím víc pohrát. Takhle se zdá být na všechno pozdě.
Konec byl pěkný - Woolsey se Sheppardem na balkóně, kdy Woolsey opět obešel IOA a docela se těším, až on sám bude hodnocený.
Každopádně - Woolsey byl jediným světlým bodem. Možná nebýt těch flashbacků a víc to rozvést, vyslechnout víc svědků - mohlo to dopadnout líp.
A rozhodně bod za Lorna, který tu skutečně i něco dělal.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.