Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x13 - Inquisition

5x13 - Inquisition

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 25.10.2008 16:07:44
impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Nuda… pořád omílají dokola to samé, ať už z SG-1, nebo z SGA…

Jediné co se mi na dílu líbilo byla scéna s whiskey a doutníky.
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Příspěvek 25.10.2008 16:12:53
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

díl o ničem. Rodney měl nazačátku naprostou pravdu s tim navazováním koalic s každou primitivní chátrou v PG
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 25.10.2008 18:59:26
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mno... některý momenty sice byly trochu světlejší (hlavně díky Woolseymu), ale epizodu jako celek to nezachránilo. Co si budem povídat - nějaká banda vidláků viní Zemi za svoje neštěstí, to už tu bylo stokrát a jednou.
Že si tentokrát dali scénaristi tu práci a vymysleli, že je to větší banda vidláků, na tom nic nemění.
McKayovo mrmlání a Woolseyho nástup do akce to zachránily před naprostou fraškou, aktivního vystupování Teyly bylo naštěstí jen minimum a studio ušetřilo touhle clip show pár dolarů na jinou efektní epizodu...
A teď k negativním stránkám věci. Námět celé epizody byl ubohý a vyplňovací. Je sice pěkný, že se můžem podívat taky na pár záběrů z první sezóny v HD, ale clip show jednoduše nesnáším. Přežiju dva tři záběry z minulých epizod k rozvzpomenutí, ale kdybych se tu chtěl dívat na sestřih lidských úspěchu války s Wraithy, pustím si video na YouTube.... Proti flashbackům nic nemám, pokud ukazují nějaký děj v relativní minulosti, který jsme neviděli (například HIMYM je toho plný).

Vedle Politics a Treshold je tohle prostě další SG epizoda, kterou si jen tak z dlouhé chvíle nepustím... Právě proto, že je to clip show. Někteří je možná mají rádi, protože tam je děj pěkně nahutněný, ale upřímně každý, kdo ty epizody stejně zhruba nezná, se v tom ztrácí. A když je zhruba zná, není důvod je takhle rekapitulovat.
Tenhle formát epizody pro mě prostě a jednoduše jen způsobem studií, jak na epizodě ušetřit, abych mohl víc utratit jinde. Dělají to, chápu to, respektuju to a přežiju to. Ale že bych se na to musel dívat víckrát než jednou, to opravdu ne....

:) Snad aspoň Eleira bude spokojená, protože si tady Kavana užila relativně hodně... :D
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 25.10.2008 19:07:20
Bennet Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

2/10 za to ze Ronon vubec netusil co je New York a mne to prislo vtipny :)

Příspěvek 25.10.2008 19:30:46
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Lepší než minulá epizoda, Woolsey to tady hodně táhnul, ale jinak spíše průměr. Flashbacky mi nevadí, když jsou použitý vkusně a doplněný o nějakou tu myšlenku, ovšem tady to nebylo úplně ono (i když pravda, sestřih zničení Hive Ships se mi líbil). Na to, že to byl takový "velký" soud, to odbyli dost rychle, Aliance si ani nedala moc záležet na vybrání soudců (tak když už si hraju na seriózní soud rozhodující o osudu jedné z nejmocnějších sil v galaxii, ne-li úplně nejmocnější, tak do tříčlenné poroty nevyberu ženskou, která má všechny důvody nenávidět Atlantis :roll: dám si prostě záležet, aby byli všichni objektivní ve stylu toho prostředního, jehož jméno sem zapomněla :D). A tedy dost mě ničil způsob obhajoby Shepparda, osobně bych v takovéhle situaci ještě více vypíchla úspěchy expedice, trochu bagatelizovala neúspěchy - nemusel by lhát, ale vzhledem k tomu, co jim hrozilo, pokud by je uznali vinnými, bych neváhala podat to trochu lichotivěji pro Atlantis.
Ale jak už jsem řekla, nástup Woolseyho byl logický a patřičný a jeho výkon zachránil nejen Atlantis jako takovou, ale i tenhle díl. O závěru na balkoně ani nemluvím, ten neměl chybu :smile: Za to ještě jeden bodík navíc, takže to bude za 6/10.
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 25.10.2008 19:31:57
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

no jak tak koukam na ohlasy ani se nedivim ze SGTT , jeste ani nezacli delat na titulkach..., takze to vypada ze se na to kouknu asi az zitra a to mozna budou mit namuras slovenske protoze tady to moc nevypada ze by zitra byly hotove...
" IMMORTALITY "

Příspěvek 25.10.2008 22:45:10
Destiny Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Díl se mi poměrně líbil, mě Flashbacky nikterak nevadí pokud jsou dobře zasazený do kontextu. Byl to zajímaví nápad, ale myslím si kdyby to natáhli do dvou epizod a prodloužili děj určitě by to trochu vylepšilo. Soud byl trochu přehnaný např. vybrat porotkyni, která se už předem rozhodla o vině, Soud má být nezaujatý a zvláště pokud soudí společnost s tak velkým vlivem na celou galaxii jako je Atlantis. Woolsey byl v téhle epizodě skvělý, konečně byl ve svém živlu a po epizodách kde se vůbec neobjevil se aspoň tady mohl projevit. Johnova obhajoba mi připadala chvílema jako chvástání a ne snaha se zachránit, spíš přilíval olej do ohně. Ale co mě dostala byla hláška Rodneyho " Federation had ships" a samozřejmě scéna s doutníkem a whiskey
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek
Můžeme být jen tím čím jsme. Nic víc, nic míň. (Kahlan Amnell)
Není tak těžké za přítele umřít, jako najít takového, aby umírat stálo za to.

Příspěvek 25.10.2008 23:46:24
Jmitik Airman
Airman

Odpovědět s citací

Protože právě probíhá FFS v Chotěboři, tak si myslím, že titulky budou nejspíš až ve středu. Předpokládám, že všichni jsou tam.
Jinak díl se mi docela líbil. Hlavně Woolsey, který se předvedl jako skutečný velitel, a špičkový závěr.

Příspěvek 26.10.2008 00:43:40
PaulZy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mno, líbil se mi ten nápad s tím soudem, což scénáristi pokazili tím výběrem (vidláci), na druhou stranu by moderní etická civilizace (ne 13th, ehm Lost tribe, Geniové nebo mafiózové jak Luciani v SG-1) nemohla vést soud takovým způsobem (zaujatá ženská a chlápek z planety čile obchodující s Genii) a myslím, že by těžko nějaká vyspělá civilizace mohla tak rychle vytvořit s jinou vyspělou civilizací koalici (izolace ze strachu z Wraithů a co přinese pakt se 100000 vidláky). Ty flashbacky mi připadly ze všech flashbacků jako nejlépe provedené (v kontextu), i když mohly být zkrácené, takže flashbacky mi téměř nevadily.
Ale konečně Woolsey byl ve svém živlu a myslím, že ta epka nebyla až tak špatná. :roll:

Ale epilog byl brilantní. :wink:

Zkrátka to není typicky ve stylu Stargate, ale já dávám 65%.
Možná to je proto, kolik je teď (1:30) hodin, možná kvůli tomu, že jsem se díval na Soudní případy budoucnosti :oops: , když je dávali na STV1 ("chytám" tady Slováky),
možná kvůli tomu, že mimo flashbacky (a ty dveře) tam nebyl žádný výstřel a vše se muselo řešit "fikaně".

Příspěvek 26.10.2008 02:10:46
anda Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

docela by mě zajímalo co se děje s titulkama,vždy to bylo v neděli ráno a ted to vypadá že až na pondělí....chtěl bych vědět důvod :?:

Příspěvek 26.10.2008 07:09:59
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

anda: Tak trochu namáhej oči a myš a podívej se, co před tebou psal Jmitik...
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 26.10.2008 08:08:18
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Destiny píše:
Soud byl trochu přehnaný např. vybrat porotkyni, která se už předem rozhodla o vině, Soud má být nezaujatý a zvláště pokud soudí společnost s tak velkým vlivem na celou galaxii jako je Atlantis.

Podle mě právě proto se díl jmenoval Inquisition, tedy inkvizice, protože inkvizice u nás si taky nedělala problémy s nezaujatostí soudu. Tam předem věděli (stejně jako ona), že kdyby se stalo cokoliv, tak je odsoudí.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 26.10.2008 12:49:56
anda Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

jo sorry,sem si toho všiml až ted :sleepy:

Příspěvek 26.10.2008 13:09:20
Iskr Airman
Airman

Odpovědět s citací

Titule až ve středu? To neni moc dobrý. Tak jsem se těšil. :(

Příspěvek 26.10.2008 13:36:50
Sentello Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ani slovenský titulky nejsou :evil:
Jaffský vtip: Hadí, Horův a Sethův strážce se sejdou na neutrální planetě. Okamžik napětí.
Hadímu strážci žhnou oči.
Horovu strážci se leskne zobák.
A Sethovu strážci teče z nosu.
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách