Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x11 - The Lost Tribe

5x11 - The Lost Tribe

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 12.10.2008 18:17:42
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Klenotka:nevim proč bych s tim přestávat a to poslední co mě opravdu trápí je to, že mi někdo nadává na internetu kvůli opačným názorům. Nebyl jsem jedinej kdo to tu kritizoval a někteří k tomu používali i docela nevybíravý výrazy a nikdo jim nic neřekl. Jestli má někdo strašný problémy snést opačný názory kvůli seriálu, tak to ale neni muj problém. Já se snažim bejt pokaždý slušnej, nicméně druhá strana nikoliv.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 12.10.2008 18:32:05
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Šlo mi o to, že reaguješ přehnaně, když víš, že na tebe lidi takhle reagují.

Cvigy: Za hádku a flame, nadávání do debilů apod.? A kde jsi získal dojem, že mluvím zrovna o tobě?

Tahle diskuze je :offtopic:, má být k epizodě, takže se laskavě všichni uklidněte a už to neřešte, případně si to vyříkejte přes SZ, tady na to není nikdo zvědavý.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 12.10.2008 18:47:30
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

klenotko , to ty to ani nevyhvezdickujes :)

Příspěvek 12.10.2008 21:11:18
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Daedalus.cz píše:
se asi nějak pozapomělo, že máme v galaxii Pegassu i druhou BC-304 a to Apollo 8) Apollo se tam neobjevio už hodně dlouho

Tak apollo není loď určená jenom pro PG, ale to že se loď neobjevila dlouho je fakt. A pokud vím, nic se s ním snad nestalo, to že Shepperd říkal že nemáme žádnou jinou loď, znamenalo, že v galaxii. Protože cesta z pegasu do MW trvá snad okolo 3týdnů a hlavně neměli ani jak zemi kontaktovat, protože jim brána bouchla přímo do úst..

Jinak mám ještě dva dotazy ohledně epky.
Kde byl sakra Caldwell, když Ronon s Kellerkou osvobodili loď a proč už se tam do konce neobjevil, to snad na hercích nemusí tak moc šetřit, ne?
A jak budou vytáčet po obnovení řídící místnosti zemi, když přišli o ten krystal, který jedinej umí spojit ty dvě galaxie?!?

cvigy: Kdyby to klenotka měla hvězdičkovat tak jenom na týhle jedný stránce to bude dělat půl dne.
Sice sem šel možná teďkon proti godovi jako jeden z prvních, takže jsem to snad i vyprovokoval, ale i když nezastávám jeho názory, nemuselo se to tady takhle vyhrotit.. Úplná válka světů teď a tady :)

Příspěvek 12.10.2008 21:26:22
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Výše zmíněný názor považuji za KVALITNÍ

jacob002: I když počítej s tím, že zde je spousta lidí, kteří ti řeknou, že i když je to sci-fi, měli by se držet alespoň nějakých "pravděpodobností".
Ale já prakticky soulasím,,, :)

Příspěvek 12.10.2008 21:42:25
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Mně se tento díl i docela líbil, myslím, že byly díly, kdy si Ronon poradil s mnohem větší přesilou :)

Si troufnu říct, že ty asgardský pofidérní lodě byly slabší než ty, co měli "naši" asgardi :wink:

Pokud jsem viděl, tak ovládací pulty nebyly zničené až tak moc... ovladání ano, ale pochybuju, že ty krystaly uvnitř byly výrazně poškozeny :)

A Deny s Rodneym byli opravdu skvělý :yeah:

Jak se tu hádáte... sice vím nebo si pak přečtu tu o nějakých chybách, který se tam vyskytly, ale nezajímá mě to, já se na to dívám jako na celek, všude jsou chyby, nic neni bezchybné, proto je rád přehlížím :P
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 12.10.2008 22:12:15
salko Airman
Airman

Odpovědět s citací

Možno by ma zaujímalo, ako sa vysporiadajú scenáristi v posledných dieloch s tým, že:

- planéta nemala bránu (aspoň tak to tuším bolo spomenuté), Todd si vyletel so svojou stíhačkou do voľného vesmíru, tak že ako to s ním bude, ako sa dostane odtiaľ preč,

- ako už bolo spomínané, jedine krištál v DHD na Atlantis dokázal vytvoriť spojenie so zemou, takže ako sa budú do budúcna spájať,

Inak podľa môjho názoru sa nejednalo o asgardskú loď, ale o antickú transportnú, hlavne ten tvar by som prirovnal skôr k Jumperu, aj to ako sa transformovala v 5x10 mi nápadne pripomínalo vysúvanie motorov Jumperu. A zničiť Jumper nebolo nič zložité, ako sme videli v niektorej staršej epizóde. Proste asgardi boli na základni a využívali všetko čo na nej bolo.

Příspěvek 12.10.2008 22:47:57
Phoenyx Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

i tato myšlenka je milná

Ta loď byla azgardská, ikdyž vycházela z antických technologií, ale důvod je jednoduchý, jak bylo řečeno, tito azgardi se oddělili od ostatní komunity ještě dříve, než se antikové vydali na poslední cestu do mléčné dráhy a také dřív, než se azgardi v mléčné dráze střetli s replikátory a později Ori, ještě v době, kdy antikové vedli válku s Wraithy a když ještě vedli, címž směřuji k důvodu, proč tito azgardi neměli tak dobré zbraně a štíty jako naši staří známí azgardi.

Jednoduše řečeno, oddělili se dříve, než naši azgardi vyvinuli lepší zbraně a štíty a tudíž je mohli cestovatelé tak lehce zničit zbraněmi, vycházejícíma z antických zbraní.

Musím tedy říci, že jak mohlo být vidět i v jiných epizodách SG-1 a SGA, tak nyní se ani azgardi nevyhnuli teorii BlackAndWhite, tedy teorii dobra a zla, které vyvažuje vesmír, dobro a zlo je tedy všude, od lidí, Goa'uldů, Replikátorů, Wraithů... tak nyní už i u Azgardů.
Nehledej stále u někoho pomoc, neboť né vždy ti může být vyhověno.
Hledej spíše ty, kterým můžeš pomoci ty, pak pomoc pro tebe přijde sama.

Příspěvek 12.10.2008 22:55:30
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

salko: Ten Toddův craft nebyla dartka, na to byla ta věc moc velká. Spíš bych to viděl na nějakou menší transportní loď, taková wraithská obdoba goa'uldské cargo ship... Stačí k tomu, aby doletěl na nějakou blízkou planetu, kde brána nebouchla... :)
No a nikde nebylo explicitně řečeno, že ovládací krystal byl výbuchem zničen. Takže buďto zázrakem přežil a v příštím díle akorát Daedalus doveze novou bránu a bude se vesele gejtovat dál, nebo byl zničen/damaged beyond repair... :D
Ve druhém případě:
a) Rodney a Radek spíchnou vlastní ovládací krystal - nic, co by tu už nebylo dřív....
b) obnoví Midway a budou používat gate-bridge (teď si nejsem jistý, jestli byl krystal potřeba i k tomu, když vlastně z Atlantis nevytáčeli Zemi, ale Midway...)
c) veškerý kontakt se Zemí bude zajišťovat pouze Daedalus, případně jiná 304... :yahoo: to by bylo cool...
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 12.10.2008 23:06:20
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

What the hell it was? :shock: :shock: :shock:
Koki tak toto som nečakala. Keď som zbadala tú šedú prdelku, tak som si myslela, že mám halucinácie alebo čosi podobné. Akože ja viem, že vrátiť Asgardov a spraviť z nich bad guys je dosť klišé, ale ja tie postavy mám skutočne veľmi rada.

Ako žena a správna Sheppofilka sa musím priznať, že pohľad na zraneného a neskôr ošetrovaného Johna ma tiež dosť odrovnal. No a na záver Rodneyho veta Danielovi, že keby neprišiel, tak by sa to nestalo :lol: :lol: :lol:
Táto časť sa mi moc moc páčila. Len mi vŕta v hlave otázočka: Ako opravili tú antickú vežu - to akože len nejako provizórne zamurujú? :lol: :lol:
I´m damn proud member of SheppofilclubObrázek
[img][images/thumbs/Zizi_sga-pbannerupr.jpg]http://i195.photobucket.com/albums/z158/Zitulik/sga-pbannerupr.jpg[/img]

Příspěvek 13.10.2008 05:58:06

Odpovědět s citací

Phoenyx: nemůžeš říct,že myšlenka užitevatel salko je mylná,právě naopak,je to dost možné,že to jsou Antické lodě, o Anticiích víme,že nějaké transportní lodě měli

btw. Asgardi narazili na replíky v Idě,né v MD :wink:

Příspěvek 13.10.2008 06:17:49
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

a hlavne asgardi byli tak vyspeli ve zbranic protoze porad vyvijeli neco silnejsiho na replikatory , vzdycky ve valce se toho vyvine co nejvic

Příspěvek 13.10.2008 10:57:26
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Zizi: No taky si myslím, že tam pošlou asi zedníky aby to opravili..

Jo a co to znamená to koki????

Příspěvek 13.10.2008 12:27:27
myschoo Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Naloženej díl. Atlantida už musí být pěkne 'slepovaná' a náhradní díly asi tam antici. Chtělo by to další útok replikátorů aby vše opravily :lol:
Grrr. Muj krasnej podpis !!

Příspěvek 13.10.2008 13:58:01
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Todd měl tu trapsportní loď, která tam byla nejmín 2x v SGA ;)

Jinak nevím, co řešíte, to zařízení bylo zničené... takže stačilo počkat a už můžou zase vesele dál používat Hyperpohon :)

A jelikož asgardi říkali, že jim zničili všechny vesmírný lodě a začli využívat tu antickou základnu, tak usuzuji, že ty lodě byly opravdu antické, max něco připíchlího asgardskýho, ale nic velkýho :P
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách