Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Babylon 5 Babylon 5

Babylon 5

Sci-fi seriál o vesmírné stanici, která byla poslední nadějí na mír

Příspěvek 28.9.2008 15:42:21
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Všimli :smile: Dokonce to spousta z nás věděla už čtvrt roku dopředu. :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 28.9.2008 18:49:24
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

A vypadá tam dobře, aspoň co zatím můžu soudit z toho mála :smile: Doufám, že ho tam uvidíme často - v B5 jsem si Boxleitnera hodně oblíbila a bylo na čase, aby se zase někde objevil :D
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 05.10.2008 11:53:17
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Včera jsem se konečně podíval na film A Call to Arms a musím říct, že nechápu proč jsem to tak dlouho odkládal. Byl naprosto skvělý (asi nejlepší společně s In the beginning) a zároveň asi nejoriginálnější úvod do spin-offu co jsem viděl (což mělo i za následek, že při hodinu a půl dlouhém úvodu jsem neusínal jako u The Gathering), takže jsem si hned pustil i první díl Crusade. No nebylo to nejhorší, každopádně po první epizodě si moc obrázek o seriálu neudělám (ačkoliv ukončeném předčasně).
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 12.10.2008 21:05:00
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Takže jenom krátce, zrovna jsem dokoukal poslední díl B5. Bylo to až nečekaně smutné, čekal jsem to aspoň trochu pozitivnější. Ale seriál to ukončilo stylově.

Toto je spoiler!!!:
Velké plus mají u mě za návrat Ivanovové, to jsem byl hodně vytlemený, když se tam ukázala. Mrzí mě naopak, že i po finále zůstala spousta otazníků. Celé to bylo spíš o citech než o ději. Co se nakonec stalo s Londem? Jak dopadl G'kar? Lyta? Lennier?
Mé naděje se teď ubírají k filmům a Crusade, že aspoň něco z toho ještě zodpoví.

Jinak musím říct, že jsem rád, že jsem se do B5 pustil. Opravdu seriál, který měl odvahu výprávět příběh, který má nějakou pointu. Nějaký smysl. Nevznikl jen z důvodu výdělku peněz. Chválím.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 12.10.2008 21:12:21
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Co se týče Londa, u něj není těžké zjistit jak dopadl. Je to v Centaurské trilogii. Jen je trochu podfuk, že na to, jak důležité to je, nemá to filmovou verzi... Což mi připomíná, že si to musím nutně sehnat.
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 12.10.2008 21:24:03
General
General

Odpovědět s citací

Film In the Beginning taky zodpoví pár věcí.

Jinak mně se napoprvé zakončení zdálo taky jen "trochu" smutné. Když jsem to viděla podruhé, už jsem přes slzy neviděla na obrazovku. :smile:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 12.10.2008 21:45:04
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Radšej to dám všetko do spoileru.
Toto je spoiler!!!:
K tomu návratu Ivanovovej, to nebol "návrat". (Hoci pôvodne som si to tiež myslela a bola som za to veľmi rada. Rada som za to stále :D ) Niekde som to tu aj písala. Zdalo sa, že B5 skončí 4 sériou, tak natočili posledný diel Sleeping in Light ako 4x22. Na poslednú chvíľu dostali zelenú na 5 sériu. JMS trval na tom, že SL bude odvysielaný ako posledný, takže "rýchlo zpichli" The Deconstruction of Falling Stars. Tým pádom sa vlastne bývalého dielu 4x22, nakoniec dielu 5x22 zúčastnila aj Claudia Christian, ktorá nebola v piatej sérii kvôli nejakým nezhodám v niečom, alebo tak. Z tohto dôvodu v titulkoch napr nie je Tracey Scogginsn (Elizabeth Lochley), lebo v 4 sérii ešte nebola.

Tak snáď mi nič nevypadlo. A snáď sa to všetko dá nejako pochopiť :)
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 12.10.2008 21:46:54
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

To bych si dovolil nesouhlasit.
Toto je spoiler!!!:
Vlastně nic moc k tématu Londova konce neřekne. Spíš ještě trochu zmate za cenu částečného vyluštění Earth-Minbari war. U té Centaurské trilogie mě obrovsky překvapilo, že místo něčeho tak důležitého zfilmovali Legends of the Rangers. Divné.

Každopádně, co se týče těch knih. Částečně jsem už jejich děj vytěsnil z paměti, abych si co nejméně spoiloval. Pamatuji si jen hrubou kostru toho, co se stalo.

K SIL: Jak řekla Leja. Mělo to být 4x22... a ta Claudia odešla snad kvůli penězům čico.
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 13.10.2008 01:41:18
noximo Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tillion píše:
a ta Claudia odešla snad kvůli penězům čico.

Odešla proto, že se v tom období, kdy se myslelo, že Babylon skončí, stihla upsat k jinému seriálu mimochodem zrovna tomu, z kterého odcházela Tracey Scoggins
STARGATE: PORTMOLIOR
14. díl nejdéle kontinuálně vycházející povídky
Naleznete zde:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=80803

Příspěvek 16.10.2008 19:22:42
Pan Citron Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak poslední díl Crusade za mnou a no škoda, že se nedotočilo. Rozhodně to mělo na to, alespoň se vyrovnat Babylonu. Prvních pět dílů bylo sice nic moc, ale pak mě to začalo hodně bavit. Nejvíc asi ten díl na tom Babylonu. Takový pěkný připomenutí "starých časů" :D .
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 22.10.2008 13:09:51
CarterX Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ahoj všem, narazil jsem na tenhle seriál už dříve, ale teprve teď jsem si našel dostatek času na to si ho stáhnou t a pak se na to i podívat. Jenomže jsem narazil na takovýmalý problém. nevím, jak jdou ty filmy s řadami za sebou, takže bych byl rád, kdyby byl někdo tak moc hodný a napsal mi tu něco jako seznam, v jakém pořadí se na to mám začít koukat. Děkuji za případné seřazení.

Příspěvek 22.10.2008 14:46:55
General
General

Odpovědět s citací

Ono je to vlastně úplně jedno, na filmy se můžeš podívat až po seriálu. Což bych doporučila, protože po poslední epizodě následuje takový absťák, že člověk sáhne po čemkoliv :D

Ale pokud chceš nějaké pořadí, tak + - tohle:
1. The Gathering (film)
2. Season 1 - 3
3. Season 4 do epizody "The illusion of truth"
4. Thirdspace (film)
5. Season 4 zbytek
6. Season 5 do epizody "Objects at Rest"
7. River of Souls (film)
8. In the Beginning (film)
9. Season 5 konec - "Sleeping in light"
10. A Call to Arms (film)
11. Crusade
12. Legend of the Rangers

To je z lapiduchu. Ale to Thirdspace bych doporučila možná ještě o několik epizod později, protože je tam pár mírně spoileroidních věcí.
Ale jak říkám, na filmy se můžeš klidně podívat až potom. Co se týče Gathering - na to jsem nenašla odvahu dodnes a zvládla jsem to i bez něj.

Příspěvek 22.10.2008 14:49:58
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Gathering je super. G'kar se snaží obnovit telepaty vskutku příjemným způsobem :)

Taky doporučuju napřed seriál,a až pak filmy.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 22.10.2008 15:35:15
Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Musím se přiznat, tenhle seriál vůbec, ale vůbec neznám. Slyšela jsem o něm už dřív, ale nikdy jsem se nedostala ke sledování nebo zjišťování více informací... Jak si tak ale pročítám tohle fórum, začíná mě to zajímat čím dál tím víc... Asi si na to našetřím více času a pokusím se na to podívat :yeah:
Obrázek

Příspěvek 22.10.2008 15:51:59
CarterX Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak až takovou jednoznačnou a rychlou odpověď jsem nečekal, ale vůberc si nestěžuji. Naopak, Klenotce velký dík. Zkoušel jsem to někde najít, ale neuspěl jsem. Ještěže dobří lidé nevymřeli. Teď už to jenom natahat. Ještě jednou díky za pomoc.

PředchozíDalší

Zpět na Babylon 5