Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x11 - The Lost Tribe

5x11 - The Lost Tribe

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 11.10.2008 13:08:48
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Lost Tribe byl hned po BAMSR největší zklamání z celé 4. a 5. řady SGA

hlavním problémem bylo množství logických děr a klišé,vůbec nechápu - proč se tam alespoň nevyvinula nějaká menší diskuze o použití/nepoužití attero zařízení,vždyť wraithi ročně musí zahubit (předčasně zabít)více než ty trapné milióny (to scénáristi neumějí pojmenovat miliardu?)

Toto je spoiler!!!:
ovšem musím uznat to,že výbuchy bran by opravdu zabily spíše miliardy než milióny,protože takový výbuch brány vážně poškodí biosféru celé planety

nevysvětlení přežití Radka a Shepparda je jen další ukázkou jejich slabého psaní (štít drží gigatuny,každou vteřinu vyfiltruje 10ky megatun,ale ve chvíli když selže tak uvolní pouze ekvivalent pár kil tnt-to musela být sakra náhoda,že selhal v poslední mikrosekundě..přičemž by stačilo do scénáře napsat větičku o přemístění štítu na stěny místnosti atd...)

závěr končící zníčením attera taky něměl smysl-protože nad ním měli absolutní moc (wraithi na ně nemohli,a asgardi měli slabé lodě...i když to je kapitola sama o sobě)

navíc-můžete mně vysvětlit přoč Weirova mluvila o tom,že nemohli najít dostatečně velké počítače pro své mysli,když si ti naši asgardi vesele kopírovali mozky mezi klony?

Jedině scéna s asgard se povedla (zde se však scénáristi zase sekli,neboť 100k let je moc,dříve byl akceptován údaj 30k ... )

Závěr:
Kvality Ghost in the Machine či The Shrine to zdaleka nedosahovalo->a pro škarohlídy:minulý díl jsem si celkem vychutnal..
Naposledy upravil pako3 dne 11.10.2008 13:11:03, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 11.10.2008 13:10:58
Razor (Anubis) Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

podle mě moc povedený díl...ucelený, napínavý, zajímavý...s 5x10 proste jeden z nej dvojdílů seriálu si mysím...SGA nabralo zajímavý směr

Příspěvek 11.10.2008 14:24:22
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

První věc, která mě u SGA po dlouhé době potěšila - konec milostného trojúhelníku, který stejně nefungoval a Keller dala vale Rononátorovi, za což jsem moc vděčná.
Jinak k epizodě - rozhodně by tenhle příběh snesl mnohem víc epizod než jen dvou-díl. Ale to by bylo pořád dokola, oni tohle prostě udělat neumí, napsat příběh na pět, šest epizod v řadě. Bylo to hodně rychle ukončené a tudíž se mi první část líbila víc.
Co se mi tady líbilo - Woolsey velící, v druhé půlce epizody byl super. Jeho scény s Toddem ale byly moc povedené, jak ho Todd držel kolem ramen :rflmao:
Tahle Cestovatelka mi byla mnohem sympatičtější než Larrin, a hlavně se nepokoušela se Sheppardem flirtovat, což byla příjemná změna.
Rodney s Danielem - nebýt té scény, kde tam Rodney začně blábolit před obleky nepřátel, tak by to bylo super. Daniel zase skoro smrtelně zraněný - no, nevím, ale já být na jeho místě, tak už do smrti nevytáhnu paty z domu, protože skoro všude dostává nějaké rány a umírá. Dva vědci v akci, bez plánu, pouze improvizující, to se mi ale jinak líbilo - "jaký máš plán?" - "Improvizovat" - "OK, dobrý plán" :D
Trochu jsem nepochopila, proč si nepřítel chtěl vylévat srdce Danielovi. Pro ten rozhovor tam nebyl důvod, ale jestli chtěli nějakou scéna jako s Ori, mohli na to použít někoho jiného, aby to nebylo takové klišé.

Celá ta věc s Asgardy smrdí. Tedy, je to zajímavé a v celku uvěřitelné, že tihle Asgardi, zahnaní Wraithy do kouta, jsou jiní, než ti u nás, kde byli technologicky na výši a nejvyspělejší rasou v galaxii. Proč ne. Smysl to dává. Jenom bych uvítala, kdyby konečně tvůrci přišli zase s něčím trochu původním. Wraithi byli originální, než z nich udělali lamy. Tedy před Toddem, protože Todd je super :D Ale nejdřív pokazí Antiky, pak vytáhnou replikátory, a teď zase Asgardi? Proč, ptám se, nemůžou aspoň ukázat ty Furlingy, o které je tolik let lidi prosí a kde by to dávalo větší smysl.

Patnáctiletá inženýrka, která dává na frak Zelenkovi - tedy, bylo by pochopitelné, že Zelenka, zvyklý na lesklá a čistá antická zařízení si s tím drátováním neporadí, ale nemuseli z něj kvůli tomu dělat blbce. Přišlo mi, že je na té lodi úplně zbytečně. Vlastně celá ta věc se strojovnou, i ta holka alá "Kaylee" tam být nemusela. Jen to tam dali, aby to pobavilo. Což se u mě osobně nestalo.

Špatné to rozhodně nebylo, ale mohlo to být lepší.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 11.10.2008 14:42:23
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

k těm oblekům..docela by mě zajímalo proč je Asgardi navrhli tak, aby do nich mohli lízt lidi a pak to, že tim oblekem proletěli skrz pár pater v Atlantis, aby je vzápětí skolila střelba a výstřely z těch jejich zbraní
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 11.10.2008 14:58:33
Smith Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Dobrý díl, připadá mi to, že někdo z tvůrců asi hrál Crysis (Crysis Warhead), akorát ty asgardské "nanoobleky" :D byly trochu nevyvážené, jak už se tady psalo, jak můžou asgardi proletět střechou a pak dostanou omračující ránu, která je totálně skolí, to je dost divné, stejně tak to, že Rodneyho a Daniela ochránily obleky před radiací-zachytí radiaci, ale střely ze zbraní už ne?
Jinak dost směšné bylo, když taková létající "popelnice" od Travellers dá nakládačku asgardské lodi-jako to je fakt ubohé, tady scénáristi už fakt vaří z vody, kdyby aspoň dodržovali nějaké zásady ale takhle to zkomolit, no nevím. Ale stejně si myslím, že kdyby raději ukázali Furlingy, tak by si pořádně zvedli sledovanost (když je nechtějí ukázat, jejich chyba).
Jinak díl byl asi s tím minulým nejlepší z celé 5. série.
[img][./images/thumbs/CPSbanner-1_1249655725.gif]http://i680.photobucket.com/albums/vv165/carlo959/CPSbanner-1.gif[/img]

Příspěvek 11.10.2008 15:01:12
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ehm, těma patrama neprolítli díky těm oblekům ale díky té plošině co si oblíkli. Musíš pořád hledat chyby, tam kde nejsou jenom proto, že Cooper zmrvil konec s Ori a Archu?
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 11.10.2008 15:04:26
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ale kulový, když tam přilítla loď tak bylo jasně vidět jak padaj vzduchem tři asgardi a proletěj střechou. Ty patra jsou mi jasný. Měl jsem napsata střechou a ne patrama

Příspěvek 11.10.2008 15:17:21
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Ano. Ale stoprocente neleteli volným pádem. Krom toho, myslím si, ze ta zbran na ty obleky mohla klidne fungovat. Asgardi urcite nepocítali s tím, ze ty zbrane budou pouzity proti nim. A pak. Jak jinak byste to chteli ukoncit?
Ze tam budou Danny a Rodney hodinu sedet a cekat, nez Daedaluse zchraní Sheppard a transportuje je? To by bylo trochu nudný. A jeste k tomu, ze Deaedalus proletel planetou: Jiz v tom díle, kdy Anubis na zemi poslal ten Asteorid, tak tam taky preci nakonec proletel spolu s lodí tou planetou. Nicméne i tam nemel Asteorid svuj vlastní pohon. Já myslím, ze zrovna zde scénáristi dodrzeli urcitou zákonitost. :wink: . Kdyz to slo jednou, tak proc to nezkusit znovu? Sice uz to jednou ve StarGate bylo, ale upríme: Koho z vás napadlo, ze to nakonec takhle vyresí???
Rozhodne je to o dost mensí klisé, nez kdyby Marks sekundu pred nárazem obnovil kontrolu nad lodí a v poslední chvíli se nejak srázce vyhnul. Pro mne teda tohle bylo lepsí. Jinak je zajímavý, ze tem Travellerum velej samý zenský.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 11.10.2008 15:51:08
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak díl to byl pěkný, samozřejmě to bylo uspěchané, ale což... Asgardi se jim povedli přivést, ten rozhovor mohl mít i jiný důvod, věděli že lidé jsou z jiné galaxie a nemaj zprávy o svých původních lidech tak si řekli a wtf A VYKOUKLI z ulity... Kromě toho hyper okna bylo vše uvěřitelné. Radek s tou teenkou, což řekll že to vyhoří a ono to vyhořelo a neměl zkušenosti s tou lodí několikrát refitovanou a tak se musel držet při zeni s odhady.. aspon že na konci řekla ta travelerka že doktor Zelenka POMOHL, MYSLÍM VÝRAZNĚ OPRAVIT JEJICH LOD... jinak dobře že nechali Teylu na Atlantis a to že volala jen po Johnovi.... ale aspon že John schytal to sklo místo radka kterého v hero komlexu chránil vlastním tělem... pěkná epka těším se co bude ted robit Todd....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 11.10.2008 16:00:03
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

TENTHIUS: Souhlas, nepadali volným pádem, měli na podrážkách nějaký trysky alla jetpack, který je brzdili...spíš je otázka, že prorazili střechu té budovy... To že je travelleři dokázali porazit mi také nevadí, jasně bylo řečeno, že mají omezené zdroje.

PRO POMLOUVAČE SGA: Argumentovat tím, že minulý díl byl fajn, tak tenhle můžu odsoudit a odsoudit s ním celý seriál mi přijde stupidní taky. Pokud mají scénáristi takový potenciál napsat úžasný díl, přičemž hned ten následující tak zkazit (dle vás), nedíval bych se na to už tuplem, bylo by to pro mě horší a nevěděl bych co mám očekávat od dalších epizod.

To se radši podívám na seriál o kterým vím, že je blbost (například Knight rider) a nebudu od toho něco očekávat..budu to brát jako ucpávka volného času a pokud by mě to jó nebavilo asi bych se šel projít třeba do přírody, sbírat brouky nebo motýli...

Jinak také mě mrzí jak tam opět zakomponovali Zelenku... mohl tam být trochu užitečnější, ale že by ho nějak ponižovali mi nepřišlo...

Příspěvek 11.10.2008 16:03:35
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

gravidus:však já taky beru SGA jako ty bereš Knight Ridera

Příspěvek 11.10.2008 16:06:05
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak to je dobře :) akorát já bych se bál na fóru KR takhle provokovat.. :D

Příspěvek 11.10.2008 16:11:09

Odpovědět s citací

V tom prípade beres Atlantis jako ucpávku volného casu a NIC od nej necekás. Proc teda potom tak kritizujes, kdyz od toho NIC necekás? Vís, já se nechci nijak navázet, ale me to prijde, ze ty to sledujes jenom proto, abys tam nasel co nejvíc chyb a mohl to tu zkritizovat. To i já bych mohl ríct, ze maskéri odvedli hroznou práci, protoze jeden Wraith solider tam mel videt normálne lidský krk, protoze mu asi natreli na zeleno jenom hlavu (spatne ho zamaskovali). Ale já to nereknu, protoze se to proste stane. Nikdo není neomylný. Smyslem sledování seriálu není hledat na nem chyby, ale uzít si ho. A já jsem si dnesní epizodu uzil. Jenomze vzdycky kdyz jdu po nejaké epizode sem, tak cekám, co se ti nelíbilo tentokrát. Nechci se tvurcu nejak zastávat, ale mel bys to jít na rok delat ty. A jsem zvedavý, jakou kvalitu by to melo potom.
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009

Příspěvek 11.10.2008 16:19:11
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ano, nikdo neni neomylný, jenže ve Stargate, dle m,ýho pohledu, pracujou už naprostí diletanti. Myslíš, že mě baví v tom hledat chyby? Nebaví a ani je nehledam, oni se prostě objevujou samy. Každej seriál má chyby, ale tady to je extrém.

Příspěvek 11.10.2008 16:20:23

Odpovědět s citací

:roll: Tohle nemá cenu....
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009