Na úvod bych chtěla něco říct...
POUŽÍVEJTE ZATRACENĚ FUNKCI SPOILER NEBO SI SPOILERY NA 5X11 PIŠTE DO TOPIKU K TOMU URČENÝMU!!! Zkazili jste překvapení hodně lidem, včetně mě!!! Nevím, zda vám to připadá tak složité...označit spoileroidní text a dát ho do funkce spoiler nebo lépe...napsat to do topiku, k tomu určenýmu!
. Opravila jsem od počátku vydání epizody vše, co se dalo (snad jsem nic nepřehlídla), bohužel příliš mnoho lidí to již vidělo. Takže za ty všechny sespoilované "díky"! Něco jako ohleduplnost by se hodila.
|
Toto je spoiler!!!:
|
| A ne, argument "už je to tu od počátku" neberu, protože jednak na to lze zapomenout, neuvědomit si, nebo se prostě nedívat na úplný začátek topiku, kdy to vše bylo spoilerem. |
A prosím moderátory, aby příště opravovali a opravovali, jen co to uvidí...A teď k dílu:
Moc se mi líbil

. Byl přímo skvělý

. Je fain nečíst spoilery...nebo je nečíst tak dlouho, že už si je člověk ani moc nepamatuje

.
Líbily se mi tam různé menší věcičky - třeba skvělá kamera s průlety na Atlantis do míst, kde se další děj odehrává (mapování města

). Nebo třeba ten Rononův úsměv, když Keller dávala sbohem Rodneymu

. Zmínka o Mense v odkazu na dávný díl (a to, jak se Daniel usmál

). Velmi mě potěšilo množství antického písma, které tu bylo k vidění (jen z toho, co jsem luštila, zatím nic nedává smysl :-/...ale zatím jsem koukala jen na něco).
A líbila se mi hudba. Třeba jak objevili tu laboratoř a vkročili do ní (staré téma

). Plus alieni.
Zakomponování Januse se mi líbilo

. Návrat ke známému a nedořešenému. Rozvíjení

.
Co mě trochu překvapilo: Richard říká Rodneymu křestním? No já nevím.
Vztah Daniel vs Rodney. Já tak úplně nevím. Daniel se k Rodneymu chová, jakoby ho znal léta ("Rode?"). To se mi taky moc nezdá, vždyť ho moc nezná. Nicméně jinak se mi to líbilo. V laboratoři byli parádně sehraní. Vtípky "jo, mohl" poprvé a podruhé parádní

. I když mi trochu přišlo, že Rodney sám o sobě je zase trochu za blbce - viz s tím, kolik mu platí a přespřílišnou arogancí.
Alieni - mno, kdyby mi to "někdo" nevykecal, mohla jsem si říkat, co tohle má znamenat... Každopádně, moc se mi líbili

. Ta brnění mi tady v dílu nepřišla zase tak směšná. A alieni samotní jakbysmet ne. Byli velmi...působiví

. Technologie se mi zdála zajímavá a rozhodně se mi líbil útok - evidentně věděli, co dělat, jak to udělat, jak se chovat. Byli rychlí a efektivní. Paráda

. Také vyzdvihnu hudbu, která zazněla, když se objevila loď a tak vůbec. Dodalo to tu správnou atmosféru.
Jen ty střely vs. vrtačka mi moc nesedli - ta vysvětlení, co tu výše padla...já nevím, tohle je divné

.
Radek - juchů

. Konečně dělal něco užitečného a dělal to sám

. A zachránil Atlantis

(jen se nemusel tak vykecávat, když měl tak málo času). Konečně tam nebyl za blba

. A takové malé, ale potěšující plus - čeština "Co to je? Co se děje?" (nebylo to sposté

).
Todd - Pěkně vyjádřený problém s tím, co pak budou Wraithi dělat, když jim seberou to, čím jsou.

A docela zajímavé zjištění, že ví o tom zařízení. Mmch., úroveň bezpečnosti na Daedalovi je...špatná

.
A ještě by mě zajímalo...co to měl Chuck za knížku?