Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x10 - First Contact

5x10 - First Contact

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 28.9.2008 19:59:30
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

No na otázku jak ho mohli udolat se tu odpovídalo jedna, nebo dvě strany vzad..., a jak je unesly? nevím jak vy, ale já si všimnul jak jeden "borec" táhl obadva a předním šel ten s tím zařízením...
jinak super díl....už se klepu na další :) (naštěstí není ta půl roční pauza :D )
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 28.9.2008 20:08:22
JFK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

No konečně díl na který se dalo koukat celou dobu se zatajeným dechem!!! Že by Atlantis ke konci nabrala svěží dech? :? S přítelkyní jsme ani nedutali. Souhlasím s výše uvedeným názorem, že TAKTO MÁ VYPADAT DÍL SCI-FI SERIÁLU!!!! A ne jen nějaké bezduché pobíhání po lese a podobné zhovadilosti, když to přeženu! Doufám, že se slibná nit nevytratí a náš milovaný SGA se odebere na odpočinek i když poňekud předčasně, tak alespoň se ctí. Jen tak dál!!!

Příspěvek 28.9.2008 20:29:43
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Hodně dobrá epizoda (osobně jsem od ní nic nečekal) a asi druhý nejvychytanější To be continued v SGA. Obě dějové linie byly co se záživnosti týče hodně zajímavý a ta nová rasa. No kdybych nevěděl, že to budou noví nepřátelé tak by na mě až tolik nepřátelsky nepůsobili, přeci jen zatím neudělali nic vyloženě "zlýho". Dobře napadli Atlantis, ale vypadá to, že je to jen kvůli vyřešení Wraithské hrozby.
Co se přítomnosti Daniela týče rozhodně pozitivum a spolu s Rodneym vytvořili opravdu skvělou dvojici, každopádně uvidíme jak to bude v druhý části.
A teď ještě Woolsey. Konečně se tam zase objevil, z počátku udělal opět několik velice logických rozhodnutí a škoda jen, že k nějakýmu tomu vyjednávání nedošlo
Toto je spoiler!!!:
Už se těším na 12tou epizodu.
Každopádně třeba to ještě nastane (Jak jinak zachránit Daidala z rukou "nepřátel" :D ).
Jinak hodnocení epizody: 9/10 (a docela se těším na další část)
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 28.9.2008 20:32:03
Ceeper Airman
Airman

Odpovědět s citací

cvigy píše:
Mio píše:
Toto je spoiler!!!:
Trosku ma zaskocilo ze z toho obleku vyliezol asgard.
ale bude to o to zaujimavejsie :shock: :shock:

njn tak dik zes mi to prozdradil :cry:

Toto je spoiler!!!:
Podle mě to asgardi bejt nemůžou...

Daniel tam řiká něco o tom, že ty obleky možná maj jako ochranu před naši atmosférou, což by mohla bejt pravda.
Toto je spoiler!!!:
Ale asgardi s naši atmosferou problémy vubec nemaj. Takže?

Edit by Tar-ara: GRRR!!!! :evil: :rules: ...citace jsou vidět!!! - třeba to někdo prve minul...tohle patří do jiného topiku nebo aspoň do té funkce spoiler

Příspěvek 28.9.2008 20:33:58
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Daniel věděl v tý chvíli kulový, jenom hádal.
Toto je spoiler!!!:
Jsou to opravdu Asgardi

Edit by Tar-ara: GRRR!!!! :evil: :rules:. Je to spoiler a patří to do jiného topiku nebo spoileroidního textu!!!
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 28.9.2008 20:38:02
Zoidy Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak tohle bylo naposledy co jsem šel do pokecu o epizodě. Vrátím se sem až skončí 5 řada, protože s těma spoilerama jste mě teď pěkně dožrali a hádám že asi nejenom mě. Jak mi to krásně vrtalo hlavou a teď je to v haji. Dotyční, fakt se zamyslete nad tím kolika lidem jste zkazili překvapení. Sorry za :offtopic: ale tohle sem musel nějak komentovat.
Každopádně taková bitva Daedalus s Hivkama vs Apollo by nebyla k zahození :) a taky se mi líbilo konečně vidět, že i naše projektilové zbraně dokážou prorazit energetický štít. Kéž by tam takové věci byli častěji.

edit1: A proč je sakra ve 3 příspěvcích nad mým v každém to a..... slovo? Lidi to už snad opravdu hraničí s demencí :shooting: Počítám, že stále jsou lidé kteří o tom ještě neví, tak to třeba nemusíte ničit aspoň těm.
Naposledy upravil Zoidy dne 28.9.2008 20:42:40, celkově upraveno 2
Living is easy with eyes closed.....

Příspěvek 28.9.2008 20:39:57
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

mně už to přišlo zbyteščný psát ve spoilerech, vzhledem k tomu, že se to objevilo už asi desetkrát
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 28.9.2008 20:57:52
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Spoilery ke konkrétní epizodě se můžou bez spoiler tagů psát pouze v topicu opět o té které epizodě. Čili pokud chcete psát spoiler k následující epizodě, dávejte to do spoileru. Opravdu jsou lidi, kteří se spoilerům úmyslně vyhýbají.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 28.9.2008 20:59:16
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak díl vynikající. Moc se mi líbil. Nemám k tomu moc co říct, je prostě se mi to líbilo. Líbili se mi ti noví emzáci. Sice jsou to tak trochu "Borgové", ale uvidíme, co z nich nakonec vyleze. A taky se mi líbilo, jak se Todd hned chytil záminky pro ukončení spolupráce s lidma. To bylo takový typicky wraithský. Už se těším na pokračování :bravo:

Příspěvek 28.9.2008 21:48:06
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Na úvod bych chtěla něco říct...POUŽÍVEJTE ZATRACENĚ FUNKCI SPOILER NEBO SI SPOILERY NA 5X11 PIŠTE DO TOPIKU K TOMU URČENÝMU!!! Zkazili jste překvapení hodně lidem, včetně mě!!! Nevím, zda vám to připadá tak složité...označit spoileroidní text a dát ho do funkce spoiler nebo lépe...napsat to do topiku, k tomu určenýmu! :evil: . Opravila jsem od počátku vydání epizody vše, co se dalo (snad jsem nic nepřehlídla), bohužel příliš mnoho lidí to již vidělo. Takže za ty všechny sespoilované "díky"! Něco jako ohleduplnost by se hodila.
Toto je spoiler!!!:
A ne, argument "už je to tu od počátku" neberu, protože jednak na to lze zapomenout, neuvědomit si, nebo se prostě nedívat na úplný začátek topiku, kdy to vše bylo spoilerem.

A prosím moderátory, aby příště opravovali a opravovali, jen co to uvidí...

A teď k dílu:
Moc se mi líbil :D. Byl přímo skvělý :yes: . Je fain nečíst spoilery...nebo je nečíst tak dlouho, že už si je člověk ani moc nepamatuje ;-).

Líbily se mi tam různé menší věcičky - třeba skvělá kamera s průlety na Atlantis do míst, kde se další děj odehrává (mapování města :)). Nebo třeba ten Rononův úsměv, když Keller dávala sbohem Rodneymu :). Zmínka o Mense v odkazu na dávný díl (a to, jak se Daniel usmál :)). Velmi mě potěšilo množství antického písma, které tu bylo k vidění (jen z toho, co jsem luštila, zatím nic nedává smysl :-/...ale zatím jsem koukala jen na něco).
A líbila se mi hudba. Třeba jak objevili tu laboratoř a vkročili do ní (staré téma :)). Plus alieni.

Zakomponování Januse se mi líbilo :). Návrat ke známému a nedořešenému. Rozvíjení :).

Co mě trochu překvapilo: Richard říká Rodneymu křestním? No já nevím.

Vztah Daniel vs Rodney. Já tak úplně nevím. Daniel se k Rodneymu chová, jakoby ho znal léta ("Rode?"). To se mi taky moc nezdá, vždyť ho moc nezná. Nicméně jinak se mi to líbilo. V laboratoři byli parádně sehraní. Vtípky "jo, mohl" poprvé a podruhé parádní :lol: . I když mi trochu přišlo, že Rodney sám o sobě je zase trochu za blbce - viz s tím, kolik mu platí a přespřílišnou arogancí.

Alieni - mno, kdyby mi to "někdo" nevykecal, mohla jsem si říkat, co tohle má znamenat... Každopádně, moc se mi líbili :). Ta brnění mi tady v dílu nepřišla zase tak směšná. A alieni samotní jakbysmet ne. Byli velmi...působiví :). Technologie se mi zdála zajímavá a rozhodně se mi líbil útok - evidentně věděli, co dělat, jak to udělat, jak se chovat. Byli rychlí a efektivní. Paráda :). Také vyzdvihnu hudbu, která zazněla, když se objevila loď a tak vůbec. Dodalo to tu správnou atmosféru.
Jen ty střely vs. vrtačka mi moc nesedli - ta vysvětlení, co tu výše padla...já nevím, tohle je divné :).

Radek - juchů :D. Konečně dělal něco užitečného a dělal to sám :D. A zachránil Atlantis :yahoo: (jen se nemusel tak vykecávat, když měl tak málo času). Konečně tam nebyl za blba :). A takové malé, ale potěšující plus - čeština "Co to je? Co se děje?" (nebylo to sposté :)).

Todd - Pěkně vyjádřený problém s tím, co pak budou Wraithi dělat, když jim seberou to, čím jsou. :) A docela zajímavé zjištění, že ví o tom zařízení. Mmch., úroveň bezpečnosti na Daedalovi je...špatná :?.

A ještě by mě zajímalo...co to měl Chuck za knížku? :)
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 28.9.2008 22:32:34
clie Airman
Airman

Odpovědět s citací

Díl byl opravdu dobrý, ale asi jsem se na něj moc těšil a nakonec jsem nebyl až tak nadšen. Sice se v něm pořát něco dělo, noví nepřátelé, zajímavý děj, ale také spousta chyb a prostě mé očekávání bylo asi moc velké. To chování nepřátel bylo divné a to že
Toto je spoiler!!!:
to budou asgardi
...jsem zvědav jak to vysvětlí. Bojím se že to bude jako vždy u dvoudílů - první díl super rozjedou a v druhém příjsou se stupidním řešením. Doufám že tentokrát to bude jiné a i v následujících dílech nebude tento seriál upadat. Posledních pár dílů bylo opravdu dobrých :)

9/10

Edit by Tar-ara: CO JSEM PRÁVĚ ŘÍKALA? SI DĚLÁŠ SRANDU!!! KOUKEJ POUŽÍVAT SPOILEROIDNÍ TEXT!!! :box2: :rules:
"And those who are prideful and refuse to bow down, shall be laid low and made
unto dust" - Book of Origin -

Příspěvek 29.9.2008 09:06:20
space84 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Moc pekny dil. Uplne jsem se ztratil v case a po 45 minutach se divil, ze uz je konec. Po dlouhej dobe se fakt tesim na dalsi dil, zvedavej jak to dopadne. Jen mi prislo divny, kdyz zabili toho jednoho z nepratelskyho komanda, jak ho ty kulky zabily, kdyz to jeho brneni bylo neporuseny a nemohly se pres nej dostat :lol: No mozna mi neco uslo.

Příspěvek 29.9.2008 10:23:30
Petroit Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mno tak tento dil si zaslouzi napsat komentar i sem :-)
Proste uchvatna, uzasna a skvela epizoda.
AWESOME!
Daniel je proste uzasnej. Je to typek, borec a Dr Awesome :D
Jeho interakce s Rodneym rovnez naprosto dokonala.
Novi nepratele ze spoileru pusobili nevalne. Nicmene zatim se jevi take naprosto uzasne.
Daniel prisel na Atlantis a hnedka se zacalo mesto prozkoumavat...mit ho tam jeste tyden, tak najdou tovarnu na ZPM :-)

Kdyby se v tomto duchu (a nejlepe s Danielem...
Toto je spoiler!!!:
ktery bude bohuzel uz jen v 5x11
) nesla cela S5, tak me opravdu, opravdu bude mrzet, ze SGA konci.
Well,we´ll just have to cross that bridge when we come to it...

Příspěvek 29.9.2008 10:31:22
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tar-ara: Nechtělo by to trochu těžší kalibr než jen evil smajlíky ( :evil: ), já bych za to dával banány, protože tohle fakt už neni možný. :boj: :shooting: :palka: :box2: :evil: :roll: :x
Obrázek

Příspěvek 29.9.2008 13:28:23
clie Airman
Airman

Odpovědět s citací

A není to už jedno? Stejně to už všichni vědí kdo ti, o nihž se mluví jen ve spoilerech jsou? :D
"And those who are prideful and refuse to bow down, shall be laid low and made
unto dust" - Book of Origin -

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách