Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x10 - First Contact

5x10 - First Contact

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 28.9.2008 14:22:21
mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak to s tim jak ho mohli zastřelit, to je celkem dobrá poznámka, přiznávám že takhle jsem o tom neuvažoval. Jinak to že wraithskej voják je na 304 poprví v životě a ví co mačkat je celkem normální, wraithové mají takový zvyk zvládnout naší technologii lépe než mi, vemte si například díl Midway...

Jinak si ale myslim že těhle pár drobností se dá přejít a že nezpůsobili újmu jinak skvělé episodě. (jediná újma je že pokračuje až za 14 dní). Musim ale pochválit novou rasu za příkladný výsadek, takhle by to měli naši lidi dělat taky. Neztratili ani vteřinu, to vynoření z HP okna pár metrů nad zemí... :smile: a pak zmizeli hned za štítem... :lol: , prostě skvěle naplánovaná akce. Nebýt toho že Sheppard umí tak rychle běhat, tak by je ani nestačili napadnout... :wink:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Příspěvek 28.9.2008 14:36:32
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

No pro Wraithy a ostatní je ta naše technologie zřejmě značně primitivní. Ano systémy jsou teď napojené na Asgard Core a kdesi cosi, ale ovládání je určitě uděláno user friendly, takže by neměl být problém. Není to jako ten Wraithský "DOS", o kterém jednou mluvil Rodney. :)
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 28.9.2008 14:55:12
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Taky vám přišla atmosféra tohohle dílu jako atmosféra z AOT nebo Continuum? Opravdu po dlouhé době jeden luxusní díl. Podle mě Shepparda se Zelenkou zachrání Apollo nebo nějaká asg. lod.

to JuRas: Todd je na rozdíl od Teyly příslušníkem vyspělé rasy :wink:
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 28.9.2008 14:58:08
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Díl byl - perfekto bravissimo! :thumleft: :love:

Už i hovory mezi Dannym a Rodneym stály za nadšené zkouknutí, spolu s těmi zoomy mezi části Atlantis :afro:
Bleskový útok mimozemského komanda byl velmi napínavý, a musel potěšit každé militaristické srdce - konečně tam byla vidět nějaká slušná taktika.

A Todd díl co díl vdechuje stále větší živost Wraithům.

Toto je spoiler!!!:
Nejvíce jsem zvědavý, jestli v pokračování opravdu půjde jen o Asgardy.

Nebýt toho spoilerového obrázku, kde je jistá postava vidět zezadu, jak kouká na Daniela, doteď bych věřil, že šlo o Antické komando. :scratch:

Brnění i loď by perfektně seděla na nějaké Antické Delta Force, prostě na
Toto je spoiler!!!:
Asgardy
mi to vůbec nepasuje...tedy ten design, věcičky i zápletka. :salut: :think:

A Radek i John přežijí a basta!! (zvláště Radek :!: )

Zkrátka,

10/10

(ještě že tam bylo málo Teyly, která je schopná zmrvit každý díl - The Queen byla vážně výjimka jen potvrzující pravidlo)

//Edit by HAck: kušuj s těma spoilerama
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 28.9.2008 15:13:22
impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Vlad Dracul: Ty spoilery, sakra!
Omlouvám se moderátorům, ale tohle už opravdu není možné. Lidi, copak nečtete?

Sgt. Hoot: Nepřišla… Jelikož AoT i Continuum jsou z mého pohledu hovadiny…

Nohajc: Primitivní nebo ne, cizí počítačový systém se nenaučíš ovládat na slušné úrovni za pět minut. Když nevíš "kde co je" a jak to funguje, je úplně jedno jestli je primitivní nebo ne…

A pochybuju že mají na lodi v ovládacím gui čudlík "beam Todds troopers on board".

JuRas, mikey: Zbraň se nemusí nutně dostat na kůži, aby zabila. Samotný šok z nárazu kulky musí být pro tělo stresující… kinetická energie kulky je dost velká, proto je často lepší "čistý průstřel", než když kulka v těle zůstane.

To je to samé jako s chladnými / údernými zbraněmi ve středověku; mečem / palcátem jste se skrz zbroj taky nedostali, jednoduše jste vojáka do té zbroje "zakovali" – zbroj zůstala v pořádku, ale tělo uvnitř bylo polámané.
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Příspěvek 28.9.2008 15:21:27
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

K jednoduchosti ovládání 304: Dobře si vzpomínám, jak v jednom díle SG-1 seděl Daniel na kapitánském křesle a ptal se Markse, jestli je připravený střílet, že to možná budou potřebovat a on mu na to řekl, že stačí zmáčknout jedno tlačítko, a tudíž je připraven kdykoliv.

Příspěvek 28.9.2008 15:25:12
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Omlouvám se, ale já stejně doteď zkrátka neveřím, že to s
Toto je spoiler!!!:
Asgardy
je spoiler a tedy pravda, ale nějaký podfuk.

Tak jak to podali ve First Contact bylo dost divný.

btw. Fakt se omlouvám, ale myslím si, že kdo nechce spoilery, neměl by vůbec chodit do topicu o dílu, ale jen sledovat topic o stahování epizod a až po shlednuti sem jít.

Jo, a ty loga a reklamy mě už taky začínají ****. :x
DVD rip je prostě DVD rip :)
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 28.9.2008 15:43:23
Mio Airman
Airman

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Trosku ma zaskocilo ze z toho obleku vyliezol asgard.
ale bude to o to zaujimavejsie :shock: :shock:

Edit by Tar-ara: GRRR!!!! :evil: :rules:...tohle patří do jiného topiku nebo aspoň do té funkce spoiler!!!

Příspěvek 28.9.2008 16:18:31
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Mio, a tobě podobní: Co na tom sakra nechápete? Tady se nebavíme o spoilerech na 5x11, ty patří jinam! Tady se má probírat pouze tento díl. Všimněte si, že už ani nejste v sekci spoilery, tak se podle toho laskavě chovejte.

Příspěvek 28.9.2008 17:06:31
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Mio píše:
Toto je spoiler!!!:
Trosku ma zaskocilo ze z toho obleku vyliezol asgard.
ale bude to o to zaujimavejsie :shock: :shock:

njn tak dik zes mi to prozdradil :cry:

Edit by Tar-ara: GRRR!!!! :evil: :rules:...když cituješ, akorát to zviditelníš někomu, kdo to náhodou minul...tohle patří do jiného topiku nebo aspoň do té funkce spoiler

Příspěvek 28.9.2008 17:28:22
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

cvigy: A neřikej mi, žes to nevěděl :)

Jinak díl se mi moc líbil, musím uznat, že s pátou sérií, se zatím docela vytáhli. Teď si říkám, že radek mohl nějakým způsobem přetáhnout štít z brány na sebe a tím se vykrýt..no pouze teorie..
Tak Todd se mi líbil a jeho chování bylo pochopitelné pro danou situaci, doufám že Daedalos mu nezůstane v rukou příliš dlouho. Úplně nejlepší by bylo, kdyby přiletělo Apollo nebo nějaká jiná velká silná loď, nějaké superpřátelské rasy, která si získá naše srdce a Daedalos s wraithy prostě zničí (samozřejmě by transportovali posádku pryč).
Tak a teď Daniel vs. Rodney, jsem rád, že to "pnutí" mezi nima moc nehrotili, čehož jsem se bál, bylo to celkem v normě. Hlavně se mi líbilo, jak dokázal Danny Rodneyho pěkně utřít. Ale nic křečovitého, což je dobře. :)

Příspěvek 28.9.2008 17:44:05
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

2 : gravidius , njn taky me napadlo ze radek ten stit pretahnul jen pred to sklo toho veliciho centra

ale myslim si ze kdyby zustal deadalus v rukou toda tak by to bylo good stejne my znicime wraithskou hive tema paprskama bez problemu

Příspěvek 28.9.2008 18:25:01
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Takže řekl bych asi nejlepší díl 5. řady. Napětí mezi Rodneym a Denielem bylo zajímavé a hlavně v dobré míře - nic přehnané. Todd a jeho převzetí Daidala bylo pochopitelné, ale obsazení můstku v jeho podání bylo super. A supervojenské komando na Atlantis, co si přiletí a dělá si co chce to bylo už nad mé očekávání, ale nezklamalo mě to. Jednoduše 9,9/10 (nikdy není nic dokonalé na 100% :D )

Příspěvek 28.9.2008 19:43:36
patt Airman
Airman

Odpovědět s citací

Konečně díl jak má být, že to ale trvalo. Hodnocení 9,5/10.

Jenom jedna věc mi pořád vrtá hlavou - na co ten obrněnej vetřelec vlastně zhebnul :roll: . Protože jestli ho zastřelili, tak proč se potom nemohl Radek skrze tu zbroj dostat ?

Příspěvek 28.9.2008 19:52:44
Chuck_69 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

patt píše:
Konečně díl jak má být, že to ale trvalo. Hodnocení 9,5/10.

Jenom jedna věc mi pořád vrtá hlavou - na co ten obrněnej vetřelec vlastně zhebnul :roll: . Protože jestli ho zastřelili, tak proč se potom nemohl Radek skrze tu zbroj dostat ?

jj,to ja zajímavá otázka,a ještě jedné věci sem si všimnul,jak dostaly Dannyho s Rodneyem na tu vetřeleckou loď? Ja viděl jak si jen nesly to zařízení v náručí a hurá domu.Ani bych moc nevěřil,že by se všichni na ten jejich zajímavej výtah vešlo do grupy víc jak 3 lidi.No prostě.... kudy je "ukradli",to mi vrtá hlavou.

PS:A jak v předešlejch přítzpěvcích reagujete na to ,jak wraithové skvěle ovládali Daidala,to je přece jasné.....
Vy nevíte že po Galaxii Pegasus se jak MOR nebo žlouteka v ČR šíří příručka "Řízení s Daidalem SNADNO A RYHLE" ?
:lol: :lol:
Naposledy upravil Chuck_69 dne 28.9.2008 19:59:55, celkově upraveno 1
Mistr Stiffler budoucí leader Luciánské Aliance :-)
[img][images/thumbs/Chuck_69_lucian.jpg]http://www.lostmindsinc.com/images/lucian.jpg[/img]
[img][images/thumbs/Chuck_69_Owar-UB.jpg]http://owar-center.ic.cz/1/Owar-UB.jpg[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách