Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x10 - First Contact

5x10 - First Contact

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 27.9.2008 21:20:40
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Jo, taky jsem nevydržel a přečetl spoilery a mrknul na videa, takže vím také kdo je ta rasa, ale absolutně si nedokážu představit co Daniel řekne.
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

Příspěvek 27.9.2008 21:21:50
Beaverbrook Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak na tenhle díl jsem čekal přes dva roky...hodně dobrej díl, Atlantis jaká měla bejt už dávno, někde po 2. sérii. Pro mě nejlepší díl Atlantis, bylo tam napětí, zvraty, antický technologie, Wraithi a hlavně tech duch SG. Škoda, že tenhle díl nepřišel aspoň o sezonu dřív, pokud by pak něm dál stavěli, tak třeba mohlo bejt ještě víc sérií...
Každopádně už se těším na pokračování!

Hodnocení 10/10

Příspěvek 27.9.2008 21:30:57
impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Předem bych chtěl všechny poprosit: Dávejte si pozor na spoilery v textu! Myslím že nejen mně jste pokazili překvapení z nové rasy. Jsem zvyklý text uzavřen v elementu "spoiler" ignorovat… kontrolujte své nadšení.

Skvělá epizoda, rychlý spád, dobrý děj… chvílemi jsem až měl pocit že sleduji úplně jiný seriál. Kdybych to věděl, tak si díl nechám ty dva týdny "v záloze"… takhle se pokračování snad nedočkám.

Zvláštních věcí se vyskytlo jen pár. Na začátku mi opět vadil John ala "neposlušný chlapec", už by si mohl zvyknout na to že mají nové velení. Tyhle dialogy kde před nadřízeným trucuje ale stejně se nakonec nechá přesvědčit začínají být trochu ohrané.

Druhá věc – Wraithy po vstoupení na palubu neprohledali?

Dále, obleky našich nových nepřátel se mi nelíbí. Spousta fidlátek, zbytečností… Zato štít byl efektní.
Přirovnání k Predatorovi absolutně nechápu.

Je dobře že používají čas od času i jiné zbraně. Mohli "volit" častěji, podle situace / terénu / účelu mise.
Rád bych viděl "v akci" např. francouzskou FAMAS (F1).

A na konec jen jeden z mých drobných postřehů; proč napájí celé město? V nočních scénách vždy svítí jako vánoční stromeček… není to zbytečné plýtvání energií?

Jo. Ještě jedna věc. Vystřelte někdo, prosím, Malozziho na oběžnou dráhu. S každým dílem který nepsal ten… -chuligán- jsem přesvědčen, že za úpadek seriálu může jeho neschopnost.
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Příspěvek 27.9.2008 21:38:15
Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

boží díl, ne-li úplně nejlepší (kvůli Dannymu 8) ) tak v top 5 na 100%.
díl tak 100/10, bohužel uživatelé tohoto fora mi to trochu ztížili, po tom co jsem se vyhýbal spoilerům, tu bylo pod normálními komentáři reagujícími na odvisílanou epizodu další poilery na ep. 11 v normálním textu takže... už víme kdo jsou naši enemyní... a jen týden do dalšího dílu? To bude maso...
"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

Příspěvek 27.9.2008 21:52:28
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Má věta po skončení dílu byla: "A je po nich!" Pak jsem tomu pět minut věřila. Ale jak opadl prvotní šok, tak je to (snad) ok. Teda o Shepparda se nebojím, ale co Radek?! :shock:
Díl to byl naprosto skvělý s dechberoucím cliffhangerem (dva týdny?! Kdo to má vydržet?!? :wall: )
Dvojka Daniel a Rodney byla skvělá a Daniela jsem znovu ráda viděla (přece jen je to moje nejoblíbenější kladná postava z SG-1).
Na antre nových nepřátel jsem koukala s otevřenou pusou, i když z nich moc velkou radost nemám. Takový plechový pixle :? Uvidíme co bude uvnitř :o Ale já jsem až moc zaujatá proti každému novému nepříteli, který by mohl ukrást místo Wraithům :oops:
Todd byl opět skvělý a v rozhovoru s Kellerovou trefil do černého s otázkou "Co tedy budeme potom?".
Jediný co se mi nelíbilo byla reklama nad logem sci-fi channelu :x s takovou tam budou mít reklamy už přes celou obrazovku a po celý díl.
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 27.9.2008 22:04:19
yzerman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

S těma reklamama uplně souhlasim, už ted zakrejval pomalu půlku obrazovky, hnus. Jinak Todd byl fakt boží, nejdřív jak utřel Woosleyho s tim jeho proslovem :smile: a potom s tim co bude dál. Já jsem nikdy nevěřil že by si wraithové nechali aplikovat ten retrovirus, protože si nedovedu představit že by se vzdali těch svejch schopnosti a myslim si že jim to krmení na lidech moc nevadí, kromě nedostatku lidí no :wink: Jo a vypadá to že ronon to s kellerovou myslí asi vážně, to už nevypadalo že to dělá jenom aby si rejpnul do rodneyho :D

Příspěvek 27.9.2008 22:29:07
impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Z těch úsměvů mi to připadalo spíš tak, že ho jen škádlí, aby se k něčemu konečně "rozhoupal".
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Příspěvek 27.9.2008 22:41:52
PaulZy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Na konzervu to chce pořádný otvírák, jenže tato konzerva v sobě měla autodestrukci pro případ otevření. :twisted:
No ti Wraithové asi už spojenci nebudou, to pochybuji. TAkže Wraiths PWNED... :twisted: Jen ty vedlejší efekty byly trochu moc efektní (a kolik bran asi takhle poničilo svoje okolí, navíc se silou atomovky). No s tím Daedalem to bude zajímavé a napínavé. Jen s tím, jak z jedné plechovky vykoukne ta mladá, to bude pro lidi z Atlantis pěkný šok (a pro diváky, co se nedívali do spoilerů).
A to, jak Woolsey pracoval na tom proslovu a nic z toho. :lol: I to, jak elegantně Todd vytáhl ty dvě tyčky schované v rukávě. Dělali takové ústupky Wraithům (i ten komunikátor, Woolseyho taktická chyba), že není divu, že mohl propašovat zbraň (Woolseyho strategická chyba). Woolsey:Todd 1:11
Také ty komentáře s pochybnostmi Todda.
Excelentní epka. 10/10

Příspěvek 27.9.2008 23:12:05
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Hele voni umněj ještě točit napínavý díly :shock: Navíc byl tam Daniel, Todd, Zelenka, wraithové, antikové... zatim určitě nejlepší díl týhle série. :)
Obrázek

Příspěvek 27.9.2008 23:32:49
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

tak tohle byl fakt pecka dil , nadupanje efektama sceny fakt skveli .
toddovi filozovicky reci taky skvely uplne to zapadalo , ale trochu me mrzi to ze omracil vsechny na mustku deadala a postavil se proti lidem , doufam ze se pak apson omluvi az zjisti ze to nebyla nase iniciativa .

btw. Taky vam prislo takovi divny to hejbani kamerou po atlantis ze zactku dilu ?
a uz se nemuzu dockat novyho dilu .

Příspěvek 28.9.2008 00:09:05
Anubix Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tahle epizoda je stejně nejlepší, ale ještě víc se mi líbí (jakožto většímu fandovi staré Stargate SG-1) kolik se do SGA dostalo lidí z SGC: současný velitel Richard Wolsey, předchozí velitelka Samanta Carter, objevili se Jack O'Neil a Teal'c, nově i Daniel Jackson, velitel Daedaluse Steven Caldwell a ti kdo četli spoilery ví, jaká důležitá rasa z galaxie Mléčné dráhy se příští díl objeví.

5x10 First Contact -- 10/10

Příspěvek 28.9.2008 03:12:23
Farley Airman
Airman

Odpovědět s citací

WOW. Takhle drasticky a najednou přefiknout všechny dějový linky je dost necekany.

Kazdopadne epizoda nema chybu. Jen jestli nam zabijou Radka, tak jim osobne pojedu nakopat *****. :D
Teal'c: "Where is rest of your team, collonel Mitchel?"
Mitchell: "Eaahmmm ... Actually it's still kind of SG-me..."
:-D

Příspěvek 28.9.2008 08:44:37
yzerman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

to cvigy: to s tou kamerou bylo určitě zajmavý ale taky mi to tam moc nepasovalo :wink: ale myslim že to mělo ukázat jak je to město velky a to se myslim povedlo

Příspěvek 28.9.2008 08:50:57
rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tohle byl tak skvělý díl, že jsem málem skočil z okna, když jsem uviděl, že si počkám ještě dalších 14 dní. Nová rasa vypadá hezky a s Wraithy se to taky pěkně vyvrbilo. Woolseyho pokus o proslov byl taky nádherný a Rodney spolupracující s Danielem....Tento díl byl prostě bomba. 10/10 bodů.
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

Příspěvek 28.9.2008 08:52:02
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Úžasný díl. Tohhle je ta SGA po které si mi stýskalo. Objevování tajemství města,napětí, vtípky. Dokonce i Teyla se mi zdála naprosto v pohodě.
Takový díl už jsem pěkně dlouho neviděl. Jediné co mě naštvalo byly ty obrovské reklamy a ještě to info o Sanctuary.
10/10
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách