Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x10 - First Contact

5x10 - First Contact

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 27.9.2008 19:29:28
Zoidy Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak takhle epizoda myslím překryje všechny ty horší co byly před ní od čtvrté řady. Taková spousta nečekaných zvratů a Antických udělátek už mi tam dlouho chyběla. Akorát už možná trochu přehánějí to zesměšnování Woolseyho, tohle si ta postava zase nezaslouží.
Ve vzduchu zůstala viset spousta nezodpovězených otázek, z níž asi největší, kdo jsou ti alieni v brnění? Taky jste mi zkazili překvapení tím, že jste to tu napsali :( , ale jestli mají fakt něco společného
Toto je spoiler!!!:
s Asgardy
tak Oskara tomu kdo napsal tyhle 2 epizody :) . Těch 14 dnů mi příjde jako věčnost, chci pokračování teeeed :roll: . Cliffhanger na konci už nebyl dlouho tak napínavý a pro mě velice nečekaný. A díky tomu, že sem si přestal číst spoilery a koukat na trailery byl můj zážitek ještě několikrát větší. Jenom o tom Dannym sem naneštěstí věděl :( .
Pro příště prosím bacha na ty spoilery :!:
Za mě 100 z 10

Edit by Tar-ara: GRRR!!!! :evil: :rules:. Spoiler! Patří to do jiného topiku, nebo aspoň do téhle funkce spoiler!
Living is easy with eyes closed.....

Příspěvek 27.9.2008 19:51:11
Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Bolo to niečo fantastické!!!

Akurát - Dano sa správal trocha inak, ako v celej Stargate Opera, proste... to bol iný Daniel, akého sme vídavali 15 rokov... :) Myslím, tá intonácia, prístup,...
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Příspěvek 27.9.2008 19:56:28
Lord_of_war1 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
ja si myslim ze sice na tom videu tam byl asgard ale jestly z toho obleku nevyleze nekdo jiny aby upoutaly pozornost tak jak to udelaly na konci lostu 4 serie konec byl takovy ze ze jack videl v rakvi jednu osobu kterou znal ale pred tim dilem udelali spoiler ze tam byl v ty rakvi nekdo jiny snad se v tom vyznate co sem napsal .heh

Edit by Tar-ara: GRRR!!!! :evil: :rules: Tohle není o epizodě 5x11, ale 5x10!!
Pravda a svoboda jsou věci, které si nalháváš abys si v noci usnul.
Nic sem necítil. Zemřel jsem uvnitř.

Obrázek

Příspěvek 27.9.2008 20:21:41
Arekol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

super epizoda, jen mi prijde ze nakousli z hodne veci neco, ale ze vseho jen trosku - vybuh v ridici vezi, todd,
Toto je spoiler!!!:
asgardi...

Edit by Tar-ara: GRRR!!!! :evil: :rules:. Tohle taky patří do spoileru, nebo topiku na 5x11!

Příspěvek 27.9.2008 20:35:45
Mackenzie Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací

tak tohle byl uplne luxusni dil...a bydrzet 14 dni do pokarcovani da hodne prace :D

Příspěvek 27.9.2008 20:39:44
yzerman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak tohle byla jedna určitě nejlepší epizoda od třetí série, fakt perfektní. Jsem hodně zvědavej jak se z toho sheppard s radkem dostali :wink: Jinak ty nový mimozemstani jsou taky hodně hustý, bude zajmavý co se z nich vyklube :) A určitě bude dobrý i to jak ronon sám osvobodí celýho daidala i když má sebou kellerovou a ta taky může překvapit jako když minule zmlátila toho wraitha klackem :D

Příspěvek 27.9.2008 20:40:04
Peopa Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

AAAA to neni mozny jak po tom konci mam cekat 14 dni?????
Alea Akta est
Sibi libi terra levis
Morituri te salutant Cesar
Miluju latinu :D

Příspěvek 27.9.2008 20:41:30
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

no to byl mazec a dokonce i bohate na spec efekty, parada souhlasim s ostastnima ze cekat 14 dni bude pekyllko :D
" IMMORTALITY "

Příspěvek 27.9.2008 20:48:00
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

No, máte tu sice napsáno, že premiéra je až za dva týdny, ale na SciFi píšou, že už 3. října.
http://www.scifi.com/atlantis/episodes/index.php

A k tématu: Byl to opravdu úžasný díl! Jen škoda, že se Radek omezil na pouhé (a již slyšené) "Co to je, co to sakra je?"
Tenhle díl byl naplněn až po okraj tajemnem. A to je právě to, co Atlantis po tolika předvídatelných dějových liniích potřeboval. Jen tak dál!
Daniel se mi tam také dost líbil. Ta hádanka v podobě tří lamp a tajných dveří byla pro něj jako ušitá. No a jak vidíme, s Wraithy se nám to ještě pěkně zamotá.
Naposledy upravil Nohajc dne 27.9.2008 20:55:14, celkově upraveno 2
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 27.9.2008 20:48:34
fRhy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Radši mě měl někdo upozornit, že tenhle díl si mam pouštět až za dva tejdny. Fakt super díl. Zajímavý zakomponování dvou linek jednoho dílu do sebe. Dost se mi líbily rozhovory Rodneyho a Daniela nebo Woolseyho mono/dialogy. No, nová rasa vypadá zajímavě, ale řek bych, že to budou jenom obleky, aby vypadali trochu lidsky, jinak pod kůrou se bude skrývat miniaturní človíček v oblasti žaludku, nebo kdekoliv jinde (kdo viděl Den nezávislosti, tak aspoň přibližně ví, o čem mluvim) pak by to mohli bejt nějaký roboti, kerý ovládaj nějaký lidi/humanoidi/nehumanoidi v pozadí a pak už zbejvá jenom teorie replikátorů nechtěně vytvořenejch rasou, kerou pak vymlátili. No, uvidíme, co se z toho vyvrbí. Moje hodnocení: 9,5/10
Beckett: Ztratil jsi něco?
Shepphard: Jo, mou C4.

Příspěvek 27.9.2008 20:59:22
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak při sledování tohodle dílu mi vysela spodní čelist :D . Lepší díl jsem snad ještě neviděl. Bylo to úplně supr a to nemluvím o tom konci ten mě úplně dostal :smile: . Hlavně když bouchla ta brána :shock: . Z toho jsem fakt nemoh. Je to prostě supr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

Příspěvek 27.9.2008 21:00:08
trilenid Airman
Airman

Odpovědět s citací

12:24 "Víš, mohl být v menze" je špatně

mensa - celosvětové sdružení lidí s IQ 130+
http://cs.wikipedia.org/wiki/Mensa_International

menza - vysokoškolské jídelny

"Víš, mohl být v mense"

EDIT: Odkazy mimo doménu sga-project.com dáváme do CODE. Jinak dobrý postřeh. Pomeranc

Příspěvek 27.9.2008 21:03:26
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak toto byl absolutně úžasný díl a já začínám snad poprvé od doby co sleduji Atlantis doufat, že jim co nejdříve uteče další díl, protože co z toho bude by mě hrozně zajímalo .... Linie Todda byla úžasná - jeho otázky "Co potom budem?" a další byly úžasné a podle mě naprosto dokonale vystihovaly rozpolcenost situace - na jednu stranu je to zbaví závislosti na krmení se lidmi, ale na druhou stranu to zničí veškerou podstatu jejich druhu. Akorát co by mě velmi zajímalo je, kde sebral tu svoji nadupanou zbraň (ty dvě tyčinky :D )
Linie s Protiwraithským hyperpohonem byla také velmi zajímavá - at už samotné zapojení projektu (atero? nebo jak to Todd říkal), nebo efekt po vstupu křižníků do hyperprostoru. Jsem vážně zvědavý co se z toho nakonec "vyklube" a je mi líto, že jsem si přečetl spoilery na další díl ( i když po shlédnutí první části dvojdílu stejně vím, že bych to nevydržel :) ) a tak vím, kdo tato rasa je (jak už ostatně bylo zmíněno o pár stran dříve....)
Celkově je to zatím určitě nejlepší díl 5. série a dovolím si tvrdit, že alespon pro mě je to možná nejlepší díl SGA vůbec. Z důvodu, že nerad dávám vyšší čísla než je maximum (jak dávají někteří zde) tak "jen" 10/10 :)
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 27.9.2008 21:04:45
StargateKid Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zeli s tema cervenejma brejlema :D jinak souhlasim se vsemi - best dil ever! tesime se na pokracovani
Naposledy upravil StargateKid dne 27.9.2008 21:27:12, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 27.9.2008 21:09:23
bzum Airman
Airman

Odpovědět s citací

kruci já tak nemam rád díly na pokračování. Jinak hustej díl

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách