Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x10 - First Contact

5x10 - First Contact

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 27.9.2008 11:10:58
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

S tím bych souhlasil, stací se podívat na trailer k The Lost Tribe a do topicu o nem. Jsou tam nanejvýs zajímavé veci k videní. Kupríkladu, kdo asi je ten jejich séf.... :D
POZOR: Pro ty co jeste nevideli epizodu, obsahuje spoilery:
Jinak co se týce epizody, mysím ze byla vynikající. Prelety po meste podle toho jak Danny zkoumal byly super(stejne jako premena tlacítka na planetu) a zase nám ukázaly kousek mesta. Dále me dosti pobavilo, jak se Woosley ucil ten text na privítání Wraithu,
Today is...... :D :D :D
Zelenky opet hláskoval cesky a mám docela pocit, ze jak koukal na tu vyrezanou díru ve strope, jako by chtel ríct "Tývole". Skoda ze se mu to jeho Frankensteinování nepovedlo a ta potvora se znicila. Taky me docela pobavilo, ze ta technicka ríkala small ship, ale ona byla docela veliká, kdyz vezmeme ty potvory jak z ní padaly. Mimo to, co se týce toho osobního stítu, tak kazdý stít jednou selze a to, ze ho rozstríleli je naprosto normální. Hudba potvor byla taky super a dost se k nim hodila.
Porád si ale myslím, ze Attero jeste neco skrývá. Prekvápko v podobe nicení aktivních bran se jim docela povedlo a docela me zajímá, jak nahradej tu Bránu na Atlantis. Jedinej mínus podle me byl pomerne slabý To be continued, kdy stejne vsichni víme, jak to dopadne.
Ale tato epizoda se i presto zaradí mezi mé nejoblíbenejsí. 9,5/10
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 27.9.2008 11:16:37
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

chrastenka: Tahle logika mi přijde zákonitě trochu scestná. Nikdo netvrdí, že musíš mít "ultra-hyper-mega-giga-nano-piko-nevim-co-ještě" nepřítele aby seriál mohl být pro diváky zajímavější nebo aby ho sledovali. Tohle je podle mě problém, díky kterýmu poslední řady SG vypadaly tak, jak vypadaly. Teď prosím nechme stranou, že se to někomu mohlo líbit, to je pro tuhle chvíli irelevantní. Potom, co byli de facto poraženi Goau'ldi, tak nastoupili na scénu replikátoři a nám nezbylo nic jinýho než deus ex machina na Dakaře. Super, po replikátorech nastoupili Ori jako další ještě silnější nepřítel, kterýho nelze porazit zase jinak než nějakou "super" zbraní. Co z toho vzniklo? Konec seriálu splácnutej do jednoho hoďku a půl průměrnýho filmu, kde se otevřela kouzelná bednička a všichni žili šťastně až do smrti.

Obecně nejsem proti tomu, když je nepřítel "silnější" ale autoři to musí umět podat (respektive napsat). Pokud to neustále gradují, hází si klacky pod nohy nebo úmyslně zmaří jakoukoliv snahu nepřítele porazit konvenčním způsobem (nová technologie, lodě atd.), tak to logicky vyústí do slepé uličky. A potom máš dva způsoby jak to ukončit, a to že buď podle zákonů logiky necháš silnějšího zvítězit (i když se jedná vlastně o "záporáka"), což by se ale lidem moc nelíbilo, nebo uděláš právě nějaký dějový obrat ala magická super zbraň.

Pokud to dobře chápu, takže podle týhle logiky, by nemohli být Genii naši nepřátelé, protože jsou technologicky slabší, tudíž by se to lidem nelíbilo a nikdo by na seriál nekoukal. Hmm, já zase říkám, že bych si Geni jako nepřátele dokázal představit docela dobře, pokud by se jim scénáristi dokázali dostatečně věnovat a ne je tam hodili jednou za dvě řady do jednoho dílu, případně jako nějakou vedlejší "vyplňovačku". Takže ne, nepřítele opravdu nedělá jen to jak je fyzicky "silný" (počet lodí, technologie, zbraně etc.) ale jak je to nakonec podaný. Technologicky na první pohled slabší nepřítel může být nakonec ve výsledku ještě zákeřnější nebo nebezpečnější než „přetechovaný“ břídil s flotilou přes půl galaxie.
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 27.9.2008 11:17:42
Arekol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

nesnasim slovo To be continued
ten kdo to vymyslel by zaslouzil vezeni

Příspěvek 27.9.2008 11:25:21
chrastenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Darth_RevanCZ : řekl jsi to dobře naprosto s tebou souhlasím 8) ten nepřítel se musí umět podat

Příspěvek 27.9.2008 11:33:39
BEZY Airman
Airman

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Zdá se mi to, nebo ten Asgard vypadal jako Loki? Oni sice vypadaj všici stejně, ale Loki je první kdo mě napad, když sem ho uviděl

Edit by Tar-ara: GRRR!!!! :evil: :rules: Tohle si říkej v topiku 5x11!

Příspěvek 27.9.2008 11:38:19
Arekol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
vsichni asgardi maji naprosto identicka tela :D

Edit by Tar-ara: GRRR!!!! :evil: :rules:. To snad není pravda, nemůžete spoilery psát do topiku, kam patří??!! Nebo aspoň upozornit!

Příspěvek 27.9.2008 11:39:16
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

no, maj nejaký technický pripínátka na sobe. Ale uz ted je mi líto toho, co zarval na Atlantis... :cry:
Doufám ze jich tam bude víc nez 4 (tolik jsem jich zatím napocítal)
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 27.9.2008 12:09:42
Mjr. M. Kouba Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Zatím to ještě nemám celý, takže usuzuji asi z poloviny dílu, nicméně to zatím vypadá slibně. Fešný zbroje, to hyperprostorový okno nad oceánem, cizí "puddle jumper", to všechno na mě působí zatím velmi optimisticky, tak doufám, že to vydrží celý díl.
To co řekl o nepřátelích Revan je bez výjimky pravda, myslim, že kdyby takový Geniové (mimochodem, jsem někde našel český překlad Džinové) zkusili partyzánský styl boje, mohli by být pro Atlantidu pořádná osina v pr..., zadku.
Obrázek

Příspěvek 27.9.2008 12:11:21
Gogan.skokan Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nemyslel jsem si, že to ještě řeknu, ale je to snad poprvý od konce 1. série SGA, kdy mohu směle říci, že se těším na další díl. 5x10 se mi opravdu líbila (ikdyž předátoří obleky, tok'erský krabice :D ), ale tenhle díl v sobě měl zase něco, co se mi dřív na SG líbilo. Hezky provedený objevování laboratoře a hezky zasazený antik Janus. Zatím to mělo hlavu a patu. Krásný prostředí arktidských plání, kde je skrytá základna (což jsme v SG viděl jen párkrát - mylšeno mimo Zemi). Nepřátelská loď a kdo ví... třeba právě toto bude slabina, kterou kdysi zjistila Aurora na své tajné misi (ikdyž zas tak moc tomu nevěřím). Daniel se mi tu opravdu líbil. Bylo vidět jeho nadšení z Atlantis a popravdě bych si ho dovedl představit a nastálo v Atlantis. Fakt hezky udělaná epizoda. Mohu říci, že za mě určitě 10/10 a těším se na další díl 5x11.

Příspěvek 27.9.2008 15:52:34
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
No tak to Loki asi nebude, kdyz se dalsi dil jmenuje los tribe (ztraceny kmen). To vypada na oddelene Asgardy, ptze si nedokazu predstavit zeby Asgardi se kteryma sme byli tak dlouho ve spojenectvi zvolili takovy postup pri navsteve Atlantis...

Edit by Tar-ara: GRRR!!!! :evil: :rules: Žádné spoilery na další epizodu, od toho je tu jiný topik!

Příspěvek 27.9.2008 16:00:56
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Epizoda pěkná, ale na úplné hodnocení si troufnu až po zkouknutí pokračování :smile: Ale hezky to odsýpalo, Zelenka se mi tu obzvlášť líbil, málo Teyly, Rodney a Daniel dohromady, Sheppard se mi tu taky líbil, Todd opět válel a noví nepřátelé... ještě nevím, co na ně říct, ale první dojem nebyl vůbec špatný :wink:

A jenom taková poznámka, pro místní spoileristy... Nedávejte sem spoilery na The Lost Tribe!!! Jsou tu lidé - třeba já - kteří se úzkostlivě vyhýbají spoilerům, aby o to víc užili nový díl :evil: Bohužel škoda byla napáchána, ale pro příště - děkuji.
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 27.9.2008 16:04:54
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Prosím o to, abyste veškeré spoilery k další dílům psali s použitím funkce spoiler, nebo do témat k tomu určených.

Nebudu to tady pročítat co je spoiler a co jen spekulace, jen jsem při prolítávání stránkou narazil na nějaké informace, které by se za spoilery daly považovat, tak jen upozorňuju. Díky.

EDIT: Linn mě předběhla.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 27.9.2008 16:10:24
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak moje příspěvky se dají považovat všechny za spoileroidní..... takže varuju čte kdo chce:

Tak po dlouhé době asi od prvního dílu 3 serie tohle je díl kterému dávám 10/10. Děj dokonalý a Daniel se tam naprosto hodil... Najde novou lab a nové nepřátele, ten má ale smůlu, to je potřetí, aktivuje bránu a goauldi, najde artušův poklad a ori a ted
Toto je spoiler!!!:
bad ass asgard
..... Geniální jsem zvědavej jak to bude gradovat a copak udělá Todd s Daidalem a kdo zachrání Radka s Johnem?!? normálně asi po dvou letech se těším na další díl jak malí děcko....
Toto je spoiler!!!:
A co namakaní asgardi v brnění, tak jsem si představoval že by asgardi normálně bojovali v bitvě , proč nevyužít technologie když je máš, udělat z nich něco užitečnýho.... Tak to byla asgardí verze black ops.
.. skvělé provedené, vojensky, logicky a na sga i takticky, probili se štítem(použijí lod která projde bez problémů), jdou rovnou pro svou věc, prokopou se stopatrovou budovou chráneni štítem, dva jdou do laboratoře třetí kryje ústup a obětuje se pro misi.
Toto je spoiler!!!:
Dobrej osobní štít... myslím při normálních pozemních operací by nám tito asgardi nakopali zadek a autodestrukce nakonec
... skvěle nadržené brnění.... A vidíme že Radek dokáže na Atlantis co rodney... že by je předtím přenesl antickým transportem?!? A Woosleyho na začátku k Johnovi Nevyhod to tu dovzduchu nebo neco v tom smyslu a Shepík žadný sliby.... opravdu nádhera 10/10!!! :D :D

Edit by Tar-ara: GRRR!!!! :evil: :rules: Je hezký, že řekneš, že je to spoiler...ale nemůžeš to dát taky do funkce spoiler???!!!
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 27.9.2008 17:06:36
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak poprvé od 3. série můžu říct, že tohle je přesně ten duch SG(A), který mi chyběl. Objevování města, antických technologií, některé nečekané zvraty. Na Daniela jsem se moc netěšila, ale je fakt, že s Rodneym jsou opravdu bezvadná dvojka. Oba chrlí obrovské množství informací, výborně se doplňují a jak si udělali srandu ze Shepparda, to bylo skvělé. :D
Líbila se mi scéna, kdy se Rodney se Sheppardem na dálku doplňovali, to bylo povedené.
Ten "milostný trojúhelník" mě začíná trochu štvát - z pohledu Keller. Chci, aby se dala dohromady s Rodneym, ale i když ví, co k ní Rodney cítí (řekl jí to), tak stejně jde a chová se jako by se jí to netýkalo. Tedy, pravdědobně neví o tom, že Rodney s Rononem vyhlásili jakousi "soutěž", ale sama by si měla ujasnit, co chce.
Její hovor s Toddem byl ale hodně zajímavý. Todd je imo ten nejlepší "záporák", jaký v SGA byl. Kam se na něj hrabe Michael. Todda ještě nestihli pokazit (a snad ani nestihnou), a navíc to vlastně není ani záporák. Jen si špatně vyložil, co se stalo, v situaci, která už je tak napjatá. A jeho odpověď "Co tedy budeme potom?" na otázku doktorky, jestli tu terapii chtějí, byla opravdu trefná. Je to jejich podstata - ne dobrá pro nás, ale přesto, takoví jsou a kdo jsme, abychom to měnili? Toddovi musí být jasné, že "zásoby jídla" ale nebudou mít navždycky a že se něco udělat musí. Jednou větou dal najevo celou rozpolcenost té situace.
Trochu mě mrzelo zesměšňování Woolseyho, ale budiž mu ke cti, že to vlastně bylo poprvé, co takhle přímo jednal v nějaké podobné situaci. To, že se chtěl držet nějakých předpsaných diplomatických předpisů, platných pro normální situace, je pochopitelné. Snad to pro něj bude lekce.
Sheppard ve velení, no, myslím, že si Woolseyho radu "nevyhazujte nic do vzduchu" moc k srdci nevzal. :D Znamená to ale, že Atlantis přišla o bránu? :shock:
Zase jednou jsem nadávala, že je tam to be continued (u 4. série se mi tohle nikdy nestalo). Čekání tentokrát ale nebude tak hrozné. Jen dva týdny. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 27.9.2008 17:18:07

Odpovědět s citací

mno tak prvně dávám 15 bodů z 10 :lol: :lol: :lol: po dlouhé době akční děj s množstvím scén,shrnu svoje dojmy

-Danny na Atlantis
- Wolsyho ztrapnění před Toddem :lol:
-objev tajné Janusovi labiny
-enemy ship pronikne štítem Atlantis
-enemy technika :lol:
-přístoj na likvidaci Wraithů a Todd o něm ví,protože zná název Attero
-Radek zachranuje Atlantis a ten výbuch na konci,bude to v pohodě,vypadly jenom skla :smile:

mno těším se na pokračování :D

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách