Jsem nějak ve velkém skluzu s hodnoceními, tak to napravím a pěkně popořádku
.Nevím, jak se na díl přímo dívat. Takhle, začátek se mi velmi líbil, konec už tak ne.
Hned na začátku mě učarovalo prostředí - prstenec, planeta. Taková pastva pro očíčka

. Tyto věci já ráda.
Taky ty věci okolo, jako létající opice, byly dobré. A začátek šel i ve vtipném duchu.
Líbila se mi výběna názorů mezi Radkem/Rodneym v Jumperu. Připomnělo to staré dobré časy, kdy Radek nebyl fackovací panák, ale uměl se krásně ohradit. Prostě to nebylo jednostranné. Jeho nynější "That's ok, I believe you" znělo krásně

. Také vládl skvělými pochybovačnými pohledy...dokud to opět nesklouzlo k "Rodney si zas zesměšní Radka".
Rodney se mi líbil, že jako jediný projevoval více radosti ze znovushledání s Elizabeth a snažil se jí pomoci. Ostatní byli až příliš odtažití. Jistě, nemusela to být ona, ale ta možnost, že se shledali se ztraceným přítelem, kterého pokládali za mrtvého, byla dost slušná na to, aby se tvářili alespoň přívětivěji.
A co s Elizabeth samotnou...? Nevím, jaký byl původní plán scénáristů. Co vím, tak i tak měla být postava vrácena jen na jediný díl. Což je opravdu škoda...tedy, kdyby ji hrála Torri, tak by tam byl velký potenciál na postavu...něco jako v Lifeline, kdyby si ji nechali (pokud by ji nešoupli na Zem s tím, že je trochu replík).
Při audioreprodukci mohli alespoň syntetizovat podobnější hlas. To mi netvrďte, že by to nešlo.
K "nové" herečce - co se týče gest a pohybů, něco mi i sedlo. Elizabeth neměla zas tak výrazná gesta jako např. Rodney, i když něco (např. uhlazení šatů) by se našlo.
K tomu konci - přišlo mi to, že se tím jen zbavili nepřítomnosti herečky (i když by to asi dopadlo podobně - viz výše). Měla jsem radost, když jsem zjistila, že je to skutečně Elizabeth (a docela zajímavé cesty vedla

). Tedy její vědomí (tedy ona

). Nicméně, znovu mi ji "zabili". Jistě, lze ji tam oživit, ale pokračovat s tím nejspíš nebudou. Další nedořešenost, co jim pluje vesmírem. A zrovna Elizabeth...

. Udělali to zase...