Sedím v Praze u pěkné rychlé wifi, tak jsem se urval a stahuju díly, které jsem zatím neviděl. 501 bych dal pěkných
3/5. Nicméně, sledoval jsem ji pod vlivem jistých leckerých látek, takže nevím, je-li to objektivní.
Některé scény, především v první polovině, se mi velmi líbily. Jejich verze WTF, chci říci WTC, tedy lidi zasypaní pod haldou betonu, se mi dost líbila, byť na ni bylo třeba trapné, že zase přežili jen hlavní postavy. Tahle část měla jen jednu pihu a to když ta Baltarova kamarádka na jednu noc sundala Dart...
A asi by se mi mnohem více líbila, kdyby Deadalus přiletěl až jako deus ex machina na konci a bylo by to o tom, jak se tam Carterová brání v troskách s battle engineers a k tomu by byly prostřihy na zasypané.
Nesmím zapomenout na skoro minutovou skvělou CGI létající sekvenci - kterou si ale myslím měli nechat na jindy, kdy by dávala větší smysl.
Od příletu Deadalu a té ultradlouhé bitvy mi to přišlo výrazně horší. Nejen proto, že Sheppard tam běhá s propíchnutým bokem a Michael si po hodině, kdy mu cizí komando osvobodí nejdůležitější těhulku v galaxii, nevšimne, že má na palubě větřelce. Celé to bylo zase vykrystalizovaná verze toho, co se mi nelíbilo na 10. řadě SG-1 a obecně co mi vadí na jednotlivých dílech SG.
Přitom by stačilo to udělat trochu normálněji a třeba do toho zatáhnout ženský tým a odpustit si porod (nic a priori proti porodům) a mohlo by to být taky fajn - a třeba i závěrečný dialog Teyly a Sheppa o tom, že ji (v mojí vysněné alter verzi) nemohl jít zachránit, protože má propíchnutý bok, by vypadala asi i lépe.
Jdu si během 25 minut stáhnout další díl.