Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x01 - Search and Rescue

5x01 - Search and Rescue

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 24.7.2008 09:34:15
Ori Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Nohajc: Sorry, to mi príde ako dosť komunistický názor, že "keď nevieš lepšie, nekritizuj". Teraz ako nemám kritizovať kapelu Van Halen za detinské a trápne texty, lebo ja sám lepšie nenapíšem? :shock: Jeho kritika je z mojej strany objektívna, hoci možno niekedy prehnaná. Ale nevidím dôvod, prečo by nemal kritizovať, keď sa mu niečo nepáči. Takto zmýšľali ešte naší rudí kamaráti zo sedemdesiatych rokov...

Příspěvek 24.7.2008 10:10:50
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ori: Já nemám nic proti demokracii a svobodě názoru, ale zrovna g.o.d automaticky odsuzuje všechno, aniž by to nějak rozebíral, a to mi vadí. Tohle se opravdu na stránkách, jako je tato, nedělá. A hlavně si myslím, že když už odepsal SGA celkově, opravdu si tohle může ušetřit. A jestli se na to dívá jenom proto, aby to mohl náležitě zkritizovat v jeho pravidelné týdenní dávce, tak to už opravdu nepochopím.

P.S.: Abys neřek, tak jsem ten předchozí příspěvek trochu seškrtal...

Taky je rozdíl, jestli napíšeš "všechno je špatně, nestojí to za nic tečka" nebo "tohle se mi tam nelíbilo, mohli to udělat spíš takhle:..."
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 24.7.2008 10:39:39
Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nohajc píše:
Ori: Já nemám nic proti demokracii a svobodě názoru, ale zrovna g.o.d automaticky odsuzuje všechno, aniž by to nějak rozebíral, a to mi vadí. Tohle se opravdu na stránkách, jako je tato, nedělá. A hlavně si myslím, že když už odepsal SGA celkově, opravdu si tohle může ušetřit. A jestli se na to dívá jenom proto, aby to mohl náležitě zkritizovat v jeho pravidelné týdenní dávce, tak to už opravdu nepochopím.

P.S.: Abys neřek, tak jsem ten předchozí příspěvek trochu seškrtal...

Taky je rozdíl, jestli napíšeš "všechno je špatně, nestojí to za nic tečka" nebo "tohle se mi tam nelíbilo, mohli to udělat spíš takhle:..."

Neochotne súhlasím. Ale v Atlantis je toho skutočne čím ďalej, tým viac, čo sa nedá kritizovať.

Příspěvek 24.7.2008 17:00:52
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Nohajc: a to mám podle tebe bejt vděčnej za to, že SGa beží? že to je jediná "brána"? Tak s tim nepočítej. Jseš jako někteří na GW. Můžeš mě vesele ignorovat, tak jako já ignoruju některý příspčěvky, který péšou o SGA jako o úžasnym seriálu. Já prostě nedokážu chválit seriál, jehož děj (pokd nějakej je) je děravej jako cedník a většina z toho co tam je , nedává žádnej smysl.

Podívej, mám tu stejný práva jako máš ty, tak si koukej zvykat. V životě se setkáš ještě s mnoha lidma, který budou mít jiný názory než ty. Pokud ti vadí, že někdo kritizuje tvuj oblíbenej seriál, tak nechci vidět, co budeš dělat např. v práci. kde tvuj šéf bude mít úplně jiný názory, apod..

Příspěvek 24.7.2008 17:30:43
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

g.o.d: Tady jde o slušnost. A znovu to dokazuješ: jestliže jsi ten seriál odsoudil úplně, můžeš už mlčet, nikdo nechce abys za každou cenu chválil, všichi už prostě ví, co si myslíš, takže bys mohl být taktní. Já ti nic nezakazuju. Akorát bys mi mohl dát aspoň jeden rozumnej důvod, proč se na to díváš a potom jenom přijdeš a znova a znova to kritizuješ. A podle mého ne moc objektivně ani konstruktivně.

Připadá mi, že tu vpodstatě už nejseš nic platný, protože akorát naštváváš lidi, jako jsem já. Někteří to ignorují, já ti říkám tohle. Protože stačí, když se vyjádříš jednou, a ne že to tady budeš hlásat každej den. Jakej to má pak smysl? To už hraničí se spamem.

Klidně si měj svůj názor, já ho respektuju. Jenom ho tu nepiš pořád dokola. Já nemám rád ani permanentní chváliče, ani permanentní kritiky. Ti by totiž sami měli vědět, že nemá smysl se s takovou zapojovat do diskuze.
Naposledy upravil Nohajc dne 24.7.2008 17:47:46, celkově upraveno 1

Příspěvek 24.7.2008 17:45:35
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

důvody, proč to ještě sleduju jsem tu už párkrkát psal. Najdi si je, já už je psát znova nebudu.

Příspěvek 24.7.2008 17:51:59
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

g.o.d: Dobře, to beru. Ale nemyslíš si, že by opravdu bylo lepší už se k tomu nevyjadřovat? Já to s tím spamem myslím vážně. Nemá cenu, abys tu pořád dokola vykřikoval, že SGA nestojí za nic. Dokonce máš i svůj Anti SGA topic. To by ti mohlo stačit.

Příspěvek 24.7.2008 17:57:11
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

už to začíná bejt únavný, ale dobře. Nepřestanu, pokud hodnotim epizodui, tak můžu napsat pro a proti. Teď jsem si tu celou debatu projížděl a nenašel jsem nic, kde bych SGa kritizoval. Akorát jsem napsal, že je Michael blbec. To je včechno. Pokud se ti to nelíbí, tvuj problém

Příspěvek 24.7.2008 18:03:48
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Já myslím, že problém máš akorát ty... Ale to je jedno, mě do toho nic není. Já už se hádat nebudu. Celkově u mě ale stejně máš nálepku permanentní kritik. (Já totiž mluvil celou dobu obecně, ne jenom, co se týče konkrétně této diskuze.)

Příspěvek 24.7.2008 18:06:09
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak to abych si šel podřezat žíly

Příspěvek 24.7.2008 18:07:49
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

To není třeba. Jenom ti říkám zase pro změnu svůj názor. :wink:

Hlavní je, že, ať už je SGA v tvých očích nekvalitní odpad, je alespoň úspěšný. Protože se pořád najdou tací, kterým se líbí. A úspěšný seriál má nejlepší šanci na budoucnost.
Budoucnost možná pro tebe trpkou, protože se na to pořád budeš muset dívat...

Příspěvek 14.9.2008 17:59:33
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Sedím v Praze u pěkné rychlé wifi, tak jsem se urval a stahuju díly, které jsem zatím neviděl. 501 bych dal pěkných 3/5. Nicméně, sledoval jsem ji pod vlivem jistých leckerých látek, takže nevím, je-li to objektivní.

Některé scény, především v první polovině, se mi velmi líbily. Jejich verze WTF, chci říci WTC, tedy lidi zasypaní pod haldou betonu, se mi dost líbila, byť na ni bylo třeba trapné, že zase přežili jen hlavní postavy. Tahle část měla jen jednu pihu a to když ta Baltarova kamarádka na jednu noc sundala Dart...
A asi by se mi mnohem více líbila, kdyby Deadalus přiletěl až jako deus ex machina na konci a bylo by to o tom, jak se tam Carterová brání v troskách s battle engineers a k tomu by byly prostřihy na zasypané.
Nesmím zapomenout na skoro minutovou skvělou CGI létající sekvenci - kterou si ale myslím měli nechat na jindy, kdy by dávala větší smysl.

Od příletu Deadalu a té ultradlouhé bitvy mi to přišlo výrazně horší. Nejen proto, že Sheppard tam běhá s propíchnutým bokem a Michael si po hodině, kdy mu cizí komando osvobodí nejdůležitější těhulku v galaxii, nevšimne, že má na palubě větřelce. Celé to bylo zase vykrystalizovaná verze toho, co se mi nelíbilo na 10. řadě SG-1 a obecně co mi vadí na jednotlivých dílech SG.

Přitom by stačilo to udělat trochu normálněji a třeba do toho zatáhnout ženský tým a odpustit si porod (nic a priori proti porodům) a mohlo by to být taky fajn - a třeba i závěrečný dialog Teyly a Sheppa o tom, že ji (v mojí vysněné alter verzi) nemohl jít zachránit, protože má propíchnutý bok, by vypadala asi i lépe.

Jdu si během 25 minut stáhnout další díl. :-)
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 01.12.2008 15:51:39
Marlowe Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jak to vypada s dalsimi dily v serii, je to koukatelny?

Chapu, ze skalni fandove me budou asi nenavidet, ale SG sleduju od zacatku, a rekl bych, ze kvalita SGA o proti SG-1 klesa, ale co bylo v tomhle dile to je moc. Jen napriklad scenar postrada logiku.

"Ne, nestrilejte na Wraithskou loď je tam Teila!" (jako kdyby nikdo nedokazal znicit stit, zbranove systemy)

"Ale hlavne rychle zachante Ronona a Shepparda, to nevadi, ze nam roztrili celou lod vcetne posadky a asgardskeho jadra!" (Nehlede k tomu, ze si ted vymysleli, ze musi vypnout stit)

Hura! Hlavni hrdiove preziji a vsem se to bude libit! Logika? K cemu?... Btw ani se nedivim, ze Amanda odchazi...

Příspěvek 01.12.2008 16:47:50
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pravda, v SG1 9x20 se tam taky preneslo pul tuctu lidí z Koroleva, a pritom mela Odyssea stíty v dobe výbuchu ruské BC304. :roll: Ale tohle uz precházím. Stejne jako kdyz v 5x22 Relevations museli cekat az Hatak vypne stíty:
1) Proc proboha, kdyz mu zádný utok nehrozí, má zapnuté stíty, kor kdyz je
videt, jak je Usirev na zacátku dílu zapíná.
2) V mnoha dalsích dílech se SG-1 transportuje at uz kruhy nebo paprskem z nebo na Hatak. Typickým príkladem je 10x01 Flesh and blood, kde hatak narází do Ori mother ship, má zaplé stíty a Odyssea je vesele transportuje.

No nic, jsem trochu off-topic, ale jak ríkám, tenhle problém s transportem uz precházím. :jako:
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 01.12.2008 17:17:19
Destiny Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Marlowe: Určitě má cenu se na další díly podívat. Spousta lidí tady ti řekne, že 5 série má slušnou úroveň. Dobrá první díl měl svoje chyby, ale pak jsou tady další díly, kterým nelze skoro nic vytknout.
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek
Můžeme být jen tím čím jsme. Nic víc, nic míň. (Kahlan Amnell)
Není tak těžké za přítele umřít, jako najít takového, aby umírat stálo za to.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách