Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x08 - The Queen

5x08 - The Queen

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 13.9.2008 18:27:09
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Pomeranc: Prakticky všichni máme 5. řadu ze SciFi... Ale já to myslel tak, že z jeho kanadské odnože. Před časem jsem někde četl, že právě americká verze vysílá seriály se zkrácenými znělkami a kanadská s normálními... Jelikož obě dvě mají stejný logo, patří stejný společnost a maj (z větší části) stejnem program, tak my mezi nimi těžko poznáme rozdíl... A právě proto, že americký SciFi dává ty zkrácený znělky, tak všichni ripujou z kanadskýho SciFi...
Jsem si prakticky jistej, že 4. sezónu vysílal americkej SciFi se zkrácenou asi 10ti vteřinovou znělkou, ale my všichni máme ripy z kanadskýho SciFi...
Naproti tomu třeba taková Eureka, co se týče HDTV ripů 3. sezóny, má zkrácenou znělku právě na těch pár vteřin. DVD vydání bude patrně obsahovat plnou, tak jako u dřívějších sezón... A možná všichni ripujou tu verzi se zkrácenou znělkou proto, že na kanadským SciFi Eureku nedávaj vůbec nebo (a to spíš) dávaj také kratší verzi...

:D Ale samozřejmě - určitě se můžu i mýlit...
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 13.9.2008 18:35:44
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak pro začátek k té znělce - myslím, že ji tam dali, aby se jim tam vlezlo to "v předchozích dílech jste viděli". Kdyby tam bylo víc dvojdílů a míň vycpávek, tak by to nebylo potřeba :roll:

Jako u tohohle dílu. Sakra, to by byl parádní příběh na pokračování, klidně až do finále. Tady to bylo všechno moc honem - nabídneme alianci - Teylu operují - šup a Teyla je na lodi. Nevím, ale docela ráda bych viděla Teylu "přejít na druhou stranu" a mohla na té lodi klidně tři, čtyři díly zůstat. Pak se z toho potom dva díly vzpamatovávat, získávat zpět důvěru... Bylo by to uvěřitelnější, ale to asi nikdy neuvidíme.
Jinak díl se mi líbil, hlavně tedy Todd je skvělý, a dozvěděli jsme se konečně něco o Wraithech. Je prostě škoda, že se tomu víc nevěnují, nepochopím to.
Nebyl ani čas na nějaké pěkné detaily, líbilo se mi ale to, jak se o Teylu všichni báli, jak pracovali jako tým a jak třeba Rodney během té operace odešel, to byl pěkný moment.
Trochu nechápu, proč jsou lidi po pěti letech překvapení, že McKay umí střílet Wraithy :roll: Pokud vím, dělal to už od první série, tak nevím, co je na tom pořád tak překvapivého. Jen jsem trochu nepochopila, že jindy P-90 nosí a dneska, když jdou na Wraithskou loď, mu ji nedají. Ale tak nebudu už zkoumat mozkové pochody scénáristů, nemá to cenu :smile:
Co se týče Rachel - přes tu masku to moc vidět nebylo, některé wraithské pohyby nacvičila pěkně, ale chtělo by to asi víc než třicet minut v těle královny, aby se jí to povedlo. Do obličeje jí moc vidět nebylo, takže grimasy nebyly. Ale když je tam užitečná a má co hrát, tak je vidět, že s ní něco zvládnou. Zase mě to utvrzuje v tom, že by vůbec nemusela být mezi hlavními postavami a objevovat se jen v takovýchhle dílech, kde je jí potřeba. Určitě by tomu sama Rachel pak dala víc duše a nebyla by tak neoblíbená.
A Ronon jednou způsobí, že je někde postřílí, jak bude pořád tahat pistolku. :roll:

Ale díl to byl hodně dobrý, rozhodně lepší, než ten předchozí - jenom ty reklamy, co tam běhají, jsou opravdu týden od týdne protivnější a je jich pořád víc :?
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 13.9.2008 18:37:41
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

kurna jsme netrpelivy vim ze na tom SGTT intenzivne maka, ale title uz by mohly byt :cheers:
" IMMORTALITY "

Příspěvek 13.9.2008 18:46:26
meisterochmi Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

To Halajda: Dík za vysvětlení...o tomdle jsem nemel ani paru
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 13.9.2008 18:59:33
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Já měl tedy za to, že není žádná kanadská SciFi. Proto se to u nich dává na Movie Central.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 13.9.2008 19:16:55
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Pěkná epizoda ale že by mě nějak extrémně zaujala to ne. Příjemně to utíkalo,kdyby se to rozdělilo na dva díly bylo by to mnohem lepší. Konečně nějaké detaily o Wraitech je k pláči že je pátá řada a my vlastně o Wraitech skoro nic nevíme. Docela mě štve jak s vojáku udělaly chodící panáky do kterých se střílí. V téhle epizodě to nebylo nějak moc přehnané ale bylo to tam. Taky se mi líbila hláška Todda:
Doufám, že bude tak lahodné
jako farmáři, kteří ho pěstovali.
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Příspěvek 13.9.2008 19:21:25
Harry256 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

a nebo další možnost, SGA končí, tak se budou snažit tam vecpat co nejvíce reklam, aby jim to při poslední sezóně co nejvíce vyneslo :smile: vůbec bych se nedivil, dělají to i jiné TV :wink: ikdyž tady nezáleží na množství, jako spíš na sledovanosti, já bych se jim na to vyprd, bo bych po první reklamě asi usnul jak jsou dlouhý :D

Příspěvek 13.9.2008 19:24:08
WORMWEJDR Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dalsi peknej dil zadna vyplňovačka. ( ze zacatku sem cekal ze naeco na tej teyly operaci opdelaj a teila umře a ja tu na foru budu cist radosný ovace všech antiteylistek) dyz sem videl poprvy toho plešatýho wraita problesklo mi hlavou "OMG wraith-Teal'c" xD. Todd byl skvelej a posunulo to trochu dopredu pribeh s wraithama. Mno ale sem zvedavej co se s toho vivine vypada to ze se skamaradili s pulkou galaxie res pulkou wraithu....
já tedy dávám:
8,5/10
Rodney:And what schould I do now?
Sheppard:RELOAD!!

Příspěvek 13.9.2008 19:27:26
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Antiteylistek? :lol: Teď jsi myslím urazil část mužského osazenstva fóra. :smile:

Ta Toddova hláška o farmářích byla skvělá :loltransparent:

Ale myslím si, že chemie mezi Toddem a Teylou (Chrisem a Rachel) fungovala pěkně, to bylo fajn :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 13.9.2008 19:37:54
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

To jsem rád že má taky někdo rád černý humor. :lol:
K těm reklamám kdybych měl možnost se na to v USA dívat tak bych se na to vykašlal. Raději bych si počkal na nějaký rip na netu. Protože těch reklam tam je extrémně moc.
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Příspěvek 13.9.2008 19:40:55
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak dneska si mé wraithí srdéčko přišlo na své :love: Prostě parádní díl a bylo by to ještě lepší kdyby to zase tak neuspěchali a roztáhli to do několika dílů.
Teyla mi tady nevadila, mohla bych i říct, že se mi tady vcelku líbila (to bude asi tím, že byla namaskovaná :twisted: )
S tím, že Wraithi už nebudou jako v první a druhé sérii jsem se smířila, ale plešatý Wraith to pro mě bylo velké WTF a zamrzelo mě že tu "primary queen" nehrála Andree :( Takle mi ta královna připomínala spíš nějakou bosorku :?
A Todd excelentní :D . Jak učil Teylu wraithskému chování bylo pěkné (pěkně na ni křičel :D ) a navíc teď má své vlastní impéruim :)
A když už jsem u toho impéria. Při jednom záběru na hive ship jsem měla dojem, že by měl začít hrát Imperial march ze Star Wars :oops: :D
A to že "V minulých dílech jste viděli" ukázali Michaela ai u mě nehorázně šplhli :D
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 13.9.2008 20:09:59
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Akorát jsem nějak nepobral jak se tým dostal z Hive :?
Obrázek

Příspěvek 13.9.2008 20:23:52
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jak říká Nohajc, v kanadě to vysílají na Movie Central. Žádná kanadská verze Sci-Fi pokud vím není. :wink:

Jinak díl špatný nebyl, i když u mě nevzbudil takové nadšení jako u mnohých ostatních. Udčitě by se mi víc líbilo, kdyby to natáhli jak říká Klenotka. Celá ta operace Teyly mi přišla nějaká divná. V první chvíli jsem na to hleděl, a říkal jsem si: "To si dělaj...". Ale dál to docela šlo. Todd byl bezva, jeho hláška o farmářích rulezz. :D Ta druhá královna byla taky bezva, škoda že ji tak brzo zabili. Odhalení plešounem ale bylo očekávané, stejně jako to, že Todd Teylu zachrání. Tím pádem mi v celém dílu chybělo nějaké dramatické vyvrcholení, prostě se tím jaksi prokecali až na konec.
Vyloženě mi vadilo, že byla na konci už Teyla zase sama sebou. Co z toho, že Shepp řekne, že se z toho léčí už dva týdny, prostě to působí že lusknou prsty a vše je zase ok, jak by se nic nestalo. :roll:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 13.9.2008 20:58:22
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Takle epizoda mě v celku potěšila už od začátku když jsem viděl jména herců jsem si říkal to dnes bude bez znělky? Ale zároveň jsem dělal korekci titulků a tam už jsem znělku viděl připravenou, že by byla dvakrát, nakonec jen proběhla pár vteřinová a ani mi to nevadilo hned se šlo do děje. Todd je opravdu skvělej wraith je to sympatická postava, dost záludná a nevypočitatelná. Jeho zástupce taky není špatný, pokud se nepletu uvidíme ho i v "přelomu sezóny", hláška s farmářem mě opravdu položila tak chladně to vyhrknout je to dobrý herec. Pak přišly ty horší stránky epizody jako je Teylina operace, co to bylo? No byl bych radši kdyby epizoda začala když už byla po přeměně. Že je ale ta Teyla hnusnej wraith. Fuj! Ta nejvyšší byla hezčí, ale to předbíham. Teyla ale v roli wraitha excelovala, že by to bylo tím, že není vidět její ksicht? Tak mě to napadlo a myslím, že to tak bude. Indeed hlášky mi tam vůbec neseděli, u Todda jakš takš, ale u Teyly? Ne! Nacvičování role královny bylo pěkný, Todd Teylu pěkně schodil, opravdu chodila jak sjetá... Líbilo se mi, jak opět použili transport pro královnu, už jsem si říkal jakou loď jí asi připravují. Jako vlajkovou loď jsem čekal alespoň nějaké úpravy, vylepšení, jiný design? No škoda... "Spolupráce" těch dvou T&T byla pěkná, jak někdo psal ta chemie tam byla. Zabití nejvyšší tak brzy? Ani jsem si jí nestihl prohlídnout. Ohledně toho plešouna, byl jasnej od začátku. Je škoda, že se v SGA nestávají nečekané věci, člověk umí skoro vše dopředu odhadnout... Teyla v roly nejvyšší byla dobrá, upevnění moci pomocí zničení nepřítele ale o co jí vůbec šlo? Ta bitka byla ale dokonalá, tady bych opět čekal převahu vlajkové lodi... Pak následoval rychlý konec, smrt plešouna a dokonalý rozhovor mezi Teylou a Toddem o tom jak na něj dohlédne. Opravdu mi ale není jasný jak se tým dostal z lodi. A nakonci se mi líbila Teyla ještě jednou když si prohlídla ruko a podívala se na Johna, že by měla hladík?
Obrázek

Příspěvek 13.9.2008 21:28:48
impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

SGA je jako houpačka. Jeden díl perfektní (ten dnešní), druhý díl odpad (díl předešlý).

Celkově, velmi hezká epizoda. Dobré herecké výkony, zvlášť Todd a Teyla, myslím že kdyby ji nechali královnu hrát trochu déle, udělali by dobře.
Všichni kdo o Rachel jako o herečce pochybovali, se nad svým názorem jistě po shlédnutí jejího hraní bezohledné královny museli zamyslet.

Až mi trochu přišlo že se scénáristé při formování společnosti wraithů mírně inspirovali Drowy z AD&D, což ale samozřejmě není vůbec na škodu.

Kdyby nebylo už klasických klišé (viz. situace plešatý wraith-teyla-meč) a opakovaných vtipů (ten samý "Toddův vtip" se objevil i v jednom z předchozích dílů; nevzpomenu si na název), opravdu by mě epizoda nadchla.

Vesmírná bitva taky moc hezky zpracovaná. A síle Jumperu se nedivím, přecejen to byly čtyři drony na slušně poškozenou loď.

Čím to je že se mi líbí pouze epizody které se "nepyšní" jménem Malozzi?
Naposledy upravil impaled_shadow dne 13.9.2008 21:48:02, celkově upraveno 1
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách