Tak pro začátek k té znělce - myslím, že ji tam dali, aby se jim tam vlezlo to "v předchozích dílech jste viděli". Kdyby tam bylo víc dvojdílů a míň vycpávek, tak by to nebylo potřeba
Jako u tohohle dílu. Sakra, to by byl parádní příběh na pokračování, klidně až do finále. Tady to bylo všechno moc honem - nabídneme alianci - Teylu operují - šup a Teyla je na lodi. Nevím, ale docela ráda bych viděla Teylu "přejít na druhou stranu" a mohla na té lodi klidně tři, čtyři díly zůstat. Pak se z toho potom dva díly vzpamatovávat, získávat zpět důvěru... Bylo by to uvěřitelnější, ale to asi nikdy neuvidíme.
Jinak díl se mi líbil, hlavně tedy Todd je skvělý, a dozvěděli jsme se konečně něco o Wraithech. Je prostě škoda, že se tomu víc nevěnují, nepochopím to.
Nebyl ani čas na nějaké pěkné detaily, líbilo se mi ale to, jak se o Teylu všichni báli, jak pracovali jako tým a jak třeba Rodney během té operace odešel, to byl pěkný moment.
Trochu nechápu, proč jsou lidi po pěti letech překvapení, že McKay umí střílet Wraithy

Pokud vím, dělal to už od první série, tak nevím, co je na tom pořád tak překvapivého. Jen jsem trochu nepochopila, že jindy P-90 nosí a dneska, když jdou na Wraithskou loď, mu ji nedají. Ale tak nebudu už zkoumat mozkové pochody scénáristů, nemá to cenu
Co se týče Rachel - přes tu masku to moc vidět nebylo, některé wraithské pohyby nacvičila pěkně, ale chtělo by to asi víc než třicet minut v těle královny, aby se jí to povedlo. Do obličeje jí moc vidět nebylo, takže grimasy nebyly. Ale když je tam užitečná a má co hrát, tak je vidět, že s ní něco zvládnou. Zase mě to utvrzuje v tom, že by vůbec nemusela být mezi hlavními postavami a objevovat se jen v takovýchhle dílech, kde je jí potřeba. Určitě by tomu sama Rachel pak dala víc duše a nebyla by tak neoblíbená.
A Ronon jednou způsobí, že je někde postřílí, jak bude pořád tahat pistolku.
Ale díl to byl hodně dobrý, rozhodně lepší, než ten předchozí - jenom ty reklamy, co tam běhají, jsou opravdu týden od týdne protivnější a je jich pořád víc

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.