Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x07 - Whispers

5x07 - Whispers

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 07.9.2008 08:17:21
Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

no asi ta mlha, ne :lol:
"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

Příspěvek 07.9.2008 08:21:48
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Horory nemám ráda, protože jsem strašný strašpytel a bojím se u nich. Ale v téhle epizodě, i když tady byla taková ta hororová atmosféra, tak to se mnou nic nedělalo (možná to ale bude tím, že jsem se na to dívala ráno, večer to mohlo mít jiný efekt) a jsem za to i ráda :) Ale musím přiznat, že jsem se jednou lekla, když příšery dostaly toho místního vesničana :oops:
Z dílu jako celek mám takový neutrální pocit. Jak tu psal kdosi přede mnou nebrečela jsem, ani neskákala radostí do stropu, protože sem od téhle epizody nic moc neočekávala, hlávně kvůli tomu týmu bab, ze kterýho mě zaujala nejvíc ona seržantka.
Smrt Vegy mě teda dost překvapila kvůli tomu humbugu co s ní nadělali. A nakonec byla jen ve dvou epizodách :roll:
Sheppardova nezanlost svých podřízených byla vážně hodně divná, to je mi ale velitel :stupid: To byl pro mě takový WTF moment s tím, že to snad nemyslí vážně.
Ty přišery (hybridi?) vypadaly jako kdyby vypadly z nějakýho hororu a nemůžu se zbavit pocitu, že mi něco/někoho připomínaj. Nadruhou stranu škoda, že je Michael nějak neskrotil. Pod jeho velením by byli zajímavější než jeho současní hybridi :smile:
Oproti dvoum předchozách epizodách mi tahle utíkala jaksi pomalu. No, když ono se tam popravdě nic moc nedělo. A hudba byl úžasná, jako vždycky. Takže epizoda asi takový průměr :)
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 07.9.2008 08:54:26
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak tohle mi přišlo jako naprosto zbytečnej díl (ale opravdu naprosto). Kolik už jsme viděli verzí Michaelových hybridů? Minimálně 3. A k čemu je nám to dobré? V podstatě k ničemu (proč musí na začátku Beckett říct, že můžou získat důležité informace o hybridech, když se pak všichni přesvědčíme -a ne poprvé- že to není pravda). Dále nechápu, jak to Carson myslel, že nemůže v PG jenom tak posedávat a nikoho neléčit, a tak se radši zase zbalí a jede do SGC. Co mu brání v tom, aby se nějak na Atlantis uplatnil? Snad ne Kellerová...

Jinak, s tou budovou, která figurovala v 10x07 je to klidně možné. Vždyť to pořád natáčejí v tom stejném lese :roll: . Vlastě když si to zrekapitulujeme, tak kromě 5x01 je to zatím pořád jenom Atlantis, nebo les. (Už mi to vážně začíná lézt na nervy)

Tuhle epizodu si podle mě skutečně mohli odpustit. Hlavně když od 5x05 mají v počítači plno nových informací od "povznesených" repliků, ale na to honem rychle zapomněli...
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 07.9.2008 09:04:05
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak tenhle díl byl supr :smile: . Konečně řešili něco na jiné planetě ve stylu staré Atlantis. Už jsem si myslel, že takovej díl už v SGA neuvidím. Prostě good díl!!!!
Jo ještě k té elektronice, je to scifi takže se může zlikvidovat ta odolnější elektronika místo té křehké.
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

Příspěvek 07.9.2008 09:05:13
Tronmkiheda Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak tuhle epizodu jsem nějak nepochopil.
1. Na začátku epizody se za chabé výmluvy do seriálu opět vrátil Dr. Beckett, aby z něj na konci epizody za podobně chabé výmluvy opět zmizel? Mám tuto postavu rád, ale v tomto díle tam byl prostě jen proto, aby tam byl.
2. John vždy jde do mise se svým týmem, ale tentokrát, zcela vyjímečně šel pouze s Beckettem? Byl tam i nějaký jiný důvod, než aby mohl na té druhé planetě potkat tým tvořený samými babami?
3. Tým tvořený samými babami byl sice cool, ale jeho význam spočíval v pouze tom, že bylo možno jednoho, či více jeho členů bez problémů zabít :( .
4. Ve skomírajícím seriálu se objevila skomírající hvězda dávno mrtvého seriálu Mrtvá zóna Nicole de Boer, které (s veškerou úctou k jejímu vystoupení v seriálu Mrtvá zóna) nebylo umožněno převést nic jiného, než to, že stále dobře vypadá. I když to je samo o sobě dost :oops: .
5. Rozvinulo se tu určité romantické napětí mezi Dr. Porter a Dr. Beckettem (tedy přinejmenším Beckett tokal slušně), což zůstalo naprosto neukončeno, protože, jak se zdá, obě postavy na konci dílu prostě seriál zase opustily.
6. Co ta zmínka o působení té umělé mlhy na člověka? Opět Beckettem zmíněno a neuzavřeno.
7. Námět zajímavý, tedy za předpokladu, že by Michael byl naprostý idiot. Proč by vytvořil predátorské hybridy, které by oproti své kořisti "zvýhodnil" tím, že je připraví o zrak? Naběhneme tam, kde slyšíme kravál, i když to jsou samopaly. :x . Co takhle dát jim místo vyjímečného sluchu tepelné senzory? Mlha by na kořist působila stejně a predátoři by se mohli daleko spolehlivěji orientovat. Zvláště, když je jejich prostředím les, který je charakteristický tím, že je v něm občas nějaký ten strom a nebo kořen, do kterého se dá tak krásně narazit a nebo o něj zakopnout... Ach jo, ach jo.
Bender@ilovebender.com
Save the cheerleader, save the world!
My ass does not deserve to have it´s own website.
No matter what I try to do, you're gonna die, Charlie.
You are very clever - I will even give you brilliant; but there is brilliant, and then there's me.
One touch and I can see things. Things that happened, things that will happen. You should see, what I see.

Příspěvek 07.9.2008 09:37:09
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Musím souhlasit, slabý průměr. Ženský tým... no proč ne, ale nějak si říkám, že by ten tým mohl ukázat víc, než že se umí namalovat a sekne jim to v uniformách, protože teď to vypadalo tak, že tam dámy byly jen kvůli tomu, aby bylo koho zachraňovat.
Když se tak na to dívám, tak musím konstatovat, že Shepparda tvůrci taky pěkně zničili... v prvních dílech říkali, jak je chytrý a za poslední 4 řady, neukázali víc, než že si hraje na Jamese Bonda galaxie Pegasus, s tím rozdílem, že Bond měl mozek.
McKay na začátku a na konci... to bylo spíš proto, aby se zdůraznilo, jak velcí jsou přátelé, ale taky mi to přišlo zbytečné.

Utíkání do lesa a následné hledání těchto jedinců, snad ani nemá cenu komentovat, to skutečně není jednání člena týmu s výcvikem, ale pitomé blondýnky z hororu, která místo aby utíkala ven z domu, utíká před vrahem do vyšších pater. Snad každý normální člověk by se snažil zabarikádovat uvnitř, nechat jedinou přístupovou cestu, sednout si proti dveřím a odprásknout každou mrchu, co tam vrazí čumák.
Gesto Shepparda a Becketta bylo dost neprofesionální- fajn, byli tam se čtyřma pěknýma holkama, ale byli taky na misi, ne v důstojnickém klubu.
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Příspěvek 07.9.2008 09:46:11
pliwnik Airman
Airman

Odpovědět s citací

epizody 5x06 a 5x07 byly zatim ty nejhorsi ze sveta stargate atlantis!!

5x06 = jak z nejakyho beckovyho nametu. David Hewllet zase zachranil dalsi dil jen diky svemu dokonalemu hereckemu vykonu. scenaristu jsem za tenhle dil proklinal, zbytecne vyhozeny material. operovat mozek v jeskyni? :D vysmech! mohli tam venovat vic casu treba tomu, jak se rodney zotavuje a ukazovat jeho PRUBEZNOU promenu zpatky, ne ho tam najednou hodit do posledniho zaberu jako by se nic nestalo. to uz mohl rovnou podekovat jennifer za uspesnou operaci jeste kdyz mel otevrenou lebku. kde jsou ty skvele napady a dumyslne zapletky, na ktere jsme zvykli?!
hodnoceni: 5/10

5x07 - vcera jsem videl tenhle dil a musim rict, ze jsem byl tak zklamany a tak nastvany,ze jsem se uz musel na tomhle foru registrovat abych nekomu mohl sdelit co si o tom myslim. TOTALNI SRACKA! Proc udelali z atlantis tymu zabijaky zombii?! navic tak hloupe, ze zombie nevidi, takze by v lese a mezi budovami kazdou chvili mlatili hlavama do vseho co "neslysi" (kdyz maji ten vyborny sluch). a pak posledni vec, ta mlha - to uz si z nas snad scenarista dela prdel,ne? uz nikdy nechci v atlantis videt zadne ztracene vesnice, mlhu v lese, zombie, Michaelovy hybridy, zensky tym plny sexy vojaček! vsechno tohle dava serialu pocit povrchnosti a prostoduchosti. to si schovejte treba pro dalsi dil debilni hvezdne pechoty nebo tak neco.
zensky tym snad ani radeji komentovat nebudu - to byl opravdu jen pokus prilakat par poďobaných teenageru aby si mohli ty holky predstavovat nahe. kdyz uz je tam prece jenom dali, tak at ukazi neco neobvykleho kdyz je to zensky tym, rozhodne neco vic nez romanek s Carsonem, nezodpovednost velitelky tymu, "zeleny mozek" te radoby vojačky co je ma hlidat a tak dale...
hodnoceni: 3/10

Atlantis ma evidentne noveho scenaristu (nekde jsem s nim cetl rozhovor) a ten clovek bud nevi co je scifi (protoze 5x06 je skoro romantickej film a 5x07 je horor) anebo zkousi co verni fanousci atlantisu vydrzi. ja osobne jsem objevil (trochu pozde, priznavam :) serial Eureka, ktery me v soucasne dobe bavi mnohem vic nez Atlantis!!!

diky tem co to docetli az sem a bavte se :-)

Příspěvek 07.9.2008 10:22:45
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Ještě dodatek - čekal někdo, stejně jako já, že to stvoření s maskou na začátku řekne "Are you my mummy?"

:D To bylo první, co mně napadlo. Ta druhá myšlenka byla, že už začínám trošku bláznit :lol:

Mám ráda horory, i ty béčkové, co se nedají brát vážně. Takže jsem schopná odpustit tvůrcům spoustu blbostí čistě proto, že k nim tenhle díl měl hodně blízko. Ten ženský tým-sympatické mi byly jen ta doktorka a seržantka ("Ona by vás klidně praštila!" :lol: ), té kapitánky mi popravdě vůbec nebylo líto. Ale alespoň nebylo jasné kdo se dožije konce dílu.
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Příspěvek 07.9.2008 10:37:31
Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

pliwnik píše:
epizody 5x06 a 5x07 byly zatim ty nejhorsi ze sveta stargate atlantis!!

5x06 = jak z nejakyho beckovyho nametu. David Hewllet zase zachranil dalsi dil jen diky svemu dokonalemu hereckemu vykonu. scenaristu jsem za tenhle dil proklinal, zbytecne vyhozeny material. operovat mozek v jeskyni? :D vysmech! mohli tam venovat vic casu treba tomu, jak se rodney zotavuje a ukazovat jeho PRUBEZNOU promenu zpatky, ne ho tam najednou hodit do posledniho zaberu jako by se nic nestalo. to uz mohl rovnou podekovat jennifer za uspesnou operaci jeste kdyz mel otevrenou lebku. kde jsou ty skvele napady a dumyslne zapletky, na ktere jsme zvykli?!
hodnoceni: 5/10

5x07 - vcera jsem videl tenhle dil a musim rict, ze jsem byl tak zklamany a tak nastvany,ze jsem se uz musel na tomhle foru registrovat abych nekomu mohl sdelit co si o tom myslim. TOTALNI SRACKA! Proc udelali z atlantis tymu zabijaky zombii?! navic tak hloupe, ze zombie nevidi, takze by v lese a mezi budovami kazdou chvili mlatili hlavama do vseho co "neslysi" (kdyz maji ten vyborny sluch). a pak posledni vec, ta mlha - to uz si z nas snad scenarista dela prdel,ne? uz nikdy nechci v atlantis videt zadne ztracene vesnice, mlhu v lese, zombie, Michaelovy hybridy, zensky tym plny sexy vojaček! vsechno tohle dava serialu pocit povrchnosti a prostoduchosti. to si schovejte treba pro dalsi dil debilni hvezdne pechoty nebo tak neco.
zensky tym snad ani radeji komentovat nebudu - to byl opravdu jen pokus prilakat par poďobaných teenageru aby si mohli ty holky predstavovat nahe. kdyz uz je tam prece jenom dali, tak at ukazi neco neobvykleho kdyz je to zensky tym, rozhodne neco vic nez romanek s Carsonem, nezodpovednost velitelky tymu, "zeleny mozek" te radoby vojačky co je ma hlidat a tak dale...
hodnoceni: 3/10

Atlantis ma evidentne noveho scenaristu (nekde jsem s nim cetl rozhovor) a ten clovek bud nevi co je scifi (protoze 5x06 je skoro romantickej film a 5x07 je horor) anebo zkousi co verni fanousci atlantisu vydrzi. ja osobne jsem objevil (trochu pozde, priznavam :) serial Eureka, ktery me v soucasne dobe bavi mnohem vic nez Atlantis!!!

diky tem co to docetli az sem a bavte se :-)

Čo viac na to povedať? V polovici som to chcel vypnúť... Ale povedal som si, že keď sa raz scenáristi verejne strápňujú - chcem byť pri tom ;)
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Příspěvek 07.9.2008 10:43:02
Mooony Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Taky zatím sama nevím, co si mám o tomhle dílu myslet.
Ženský tým? No dobře, líbil se mě nápad. Seržantka byla hodně vtipná, taková pohodová. Konečně voják :D . Jinak hned zabili kapitánku, o které se sáhodlouze mluvilo :roll: .
Horrory nemám ráda, ale tenhle díl mi nevadil. Celkem se mi i líbil, tedy na některé chvilky. Nepřipadá mi zatím nejhorší. Pár výhrad bych měla, jen byly už řečeny.

pliwnik píše:
... navic tak hloupe, ze zombie nevidi, takze by v lese a mezi budovami kazdou chvili mlatili hlavama do vseho co "neslysi" (kdyz maji ten vyborny sluch).

Nevím, jestli je to teď správně, ale je to jen moje reakce, na ten jejich sluch (těch hybridů). To že nevidí nevylučuje to, že se pohybovali podobně jako netopýři. Samotné příšerky vydávaly nějaký zvuk stylu "bouchání něčeho o něco". Takže proč by to nemohly využít na orientaci? :smile:

Příspěvek 07.9.2008 10:48:36
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Vypadá to, že je tu dost náročných fanoušků. Neberte to osobně, ale mě stačí jen to, že bránu dávají :wink: . Ten seriál mě úplně pohltil a nedovedu si představit co bych ďál kdyby po skončení SGA nenatočili SGU. Nějaký ty věci jako zombie jsou mi celkem ukradený je to prostě SGA a hledat v tom chyby se mi moc nezdá. Vkaždém seriálu jsou chyby a kdo ví třeba nás Atlantis ještě opřekvapí a my budeme hodně litovat, že končí.

Příspěvek 07.9.2008 10:51:16
Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

CZ píše:
Vypadá to, že je tu dost náročných fanoušků. Neberte to osobně, ale mě stačí jen to, že bránu dávají :wink: . Ten seriál mě úplně pohltil a nedovedu si představit co bych ďál kdyby po skončení SGA nenatočili SGU. Nějaký ty věci jako zombie jsou mi celkem ukradený je to prostě SGA a hledat v tom chyby se mi moc nezdá. Vkaždém seriálu jsou chyby a kdo ví třeba nás Atlantis ještě opřekvapí a my budeme hodně litovat, že končí.

Tak toto u mňa vyhráva súťaž o najdebilnejšiu reakciu na všetkých fórach, ktorú som za svoj život prečítal.
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Příspěvek 07.9.2008 10:53:55
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak to by mě zajímalo proč?

Příspěvek 07.9.2008 10:56:21
Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

CZ píše:

Takže tvoja kuchárka je jedna z najlepších na svete. Začne sa to sviečkovou, francúzskymi lahôdkami... Postupne to prejde do steakov a hamburgerov, a nakoniec sa to skončí ovsenými vločkami. Ty ju však za to nebudeš kritizovať, a eventuálne ju zo svojej domácnosti nevykopneš, na jej varení nebudeš hľadať negatíva, lebo je to jedna z najlepších kuchárok na svete.

Robiť niečo len preto, aby sme to robili, nemá zmysel.

Příspěvek 07.9.2008 10:58:16
Tronmkiheda Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mooony píše:

Nevím, jestli je to teď správně, ale je to jen moje reakce, na ten jejich sluch (těch hybridů). To že nevidí nevylučuje to, že se pohybovali podobně jako netopýři. Samotné příšerky vydávaly nějaký zvuk stylu "bouchání něčeho o něco". Takže proč by to nemohly využít na orientaci? :smile:

No, pokud byli vybaveni echolokací, tak ten, co byl od Dr. Becketta cca půl metru, ji asi musel mít porouchanou a nebo si prostě, když byl tak náhle probuzen z kryogenického spánku, zapomněl vyndat špunty z uší :D . Echolokace je aktivní záležitost, pokud by jí ty predátoři byli vybaveni, tak by celý námět hned dával větší smysl. Jenže, to by asi bylo po Johnovi i ostatních. Protože sedět a ani nedutat by nestačilo. Hybridi by je objevili tak jako tak.

BTW: když měli tak vyjímečný sluch, tak měl výše uvedený hybrid Becketta najít tak jako tak. Co zvuk dechu a nebo prostě tlukot srdce?
Bender@ilovebender.com
Save the cheerleader, save the world!
My ass does not deserve to have it´s own website.
No matter what I try to do, you're gonna die, Charlie.
You are very clever - I will even give you brilliant; but there is brilliant, and then there's me.
One touch and I can see things. Things that happened, things that will happen. You should see, what I see.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách