Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x07 - Whispers

5x07 - Whispers

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 01.9.2008 10:24:19
Cinderella Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Mně spíš přijde vhodnější, nastavit premiéru na nějakej svátek. Lidi jsou doma, nemaj co dělat a sledovanost bude vyšší :smile:. Ale zase američani, no ...

Příspěvek 06.9.2008 09:35:04
Phoenix16.cz Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tvůrci viděli amrickou verzi Kruhu a natolik se jim líbila, že je napadlo, že Stargatesamara šplhající ze studny bude dobrý nápad. Smůla, je to trapný.
"Pořádek je pro blbý - v bordelu se inteligentní člověk vyzná!"

Příspěvek 06.9.2008 10:25:18
Arekol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

takze zase nakej hororovej dil?

Příspěvek 06.9.2008 10:31:35
impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

"Hororový"…
Tak teď opravdu nevím co si mám o páté řadě myslet. Tohle je hrůza.
"Tým" plný ženských bez charisma a šarmu, které mi nebyly sympatické už jenom pro tu svou typickou americkou nadutost, zlá, hladová, uprchlá monstra, což tady už jednou bylo, naprosto předvidatelný děj (prostě víte co kdy na koho vyskočí), nehledě na absenci jakéhokoliv děje, prostě celých 45 minut chodí tam a zpátky a střílí jako o závod…

A Carson měl taky "zůstat mrtvý". Měl jsem ho rád, ale když někdo umře, tak prostě umře a je hovadina vracet si ho zpátky jak se nám to hodí…
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Příspěvek 06.9.2008 10:49:14
Karloss Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

mě se to moc líbilo. pátá serie je prostě hned po první a druhé zatím nejlepší...

Příspěvek 06.9.2008 11:28:59
chrastenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

To byl hrozný díl :o nemám rád děj kde je jenom tma a v té tmě se hejbají světílka.Tenhle díl se jim nepovedl.A další mínus za to,že tam bylo málo Rodneyho.Oni asi nezjistily,kdo táhne Atlantis.Ano je to Mckay,a né to trdlo sheppard. :evil:

Příspěvek 06.9.2008 12:17:14
Iridon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak tento díl byl jednoduše řečeno divný. Nebýt přítomnosti Shepparda a Becketta (píšu správně?), vůbec bych neřekl, že se děj odehrává v předaleké galaxii Pegasus :?

Nápad ženského týmu se mi líbil, ale byl totálně zmršený svým zpracováním. To mne mimo jiné přesvědčilo, že za nemožnou Teylu nemůže tak úplně herečka. Hybridi byly celkově dost neoriginální, okopírovaní z béčkových hororů. Některé scény byly trochu děsivé, uznávám, ale po odhalení totožnosti zjevů děsivost opadla. Vždyť i George Lucas dokázal v SW E4 pomocí jednoduchého kostýmu udělat obludu, člověka dost nepřipomínající a to už je hezká řádka let... Kam se poděli maskéři Únasů z SG-1? Považoval jsem Únase za jedny z nejlepších nelidských ras v celém SG světě, maskování naprosto dokonalé. Tohle byli jen lidé se znetvořeným xichtem (pardon, ale jinak se to nazvat nedá)

Jak tu již bylo řečeno, děj se odporoučel neznámo kam. Naprostá vyplňovačka vyplňovačky. Mnoho vyplňovacích dílů bylo velmi zajímavých, posouvaly děj kupředu a dozvěděli jsme se mnoho zajímavých věcí. Tentokrát to však bylo úplně mimo. Opět zabili všechny záporňáky a jede se vesele dál. O mrtvé vojandě se už ani nezmínili (na konci by mohli... :oops: ) Nějaké prořešení daného problému s Woolseym se nekonalo. Hloupé vojandy na nic nepřišli, jedině Sheppard dostal geniální nápad... Co tedy dělají v PG, když jsou schopny jen zavrtět hlavou? Já myslel, že nejlepší z nejlepších... :o

Dále jsem nějak nepochopil začátek dílu. Kdo byla ta bytost s dýchací maskou? Kdo byla bytost schovaná za stromem?

Když se schylovalo k provedené nastražené pasti, vojandy vylezly na "balkón". A hle! Budova (včetně toho balkónu) byla naprosto totožná s budouvou a balkónem, na kterém stála Adria v díle 10x07? Counterstrike. Nehledám v SG cíleně chyby, ale díky tomu, že mne "děj" nijak neupoutal, jsem si toho všiml. Copak mají pořád menší a menší rozpočet? :roll: Tohle prostě není svět Stargate! :x Mmj Sheppard by mohl začít říkat i něco jiného, než Crap v každé situaci.

Abych jen nekritizoval (ikdyž tady to bude těžké), velmi se mi líbil záběr, najíždějící na stázovou komoru a její následné otevření. I hudba byla efektní, a bylo to celkem strašidelné. Ale čekal jsem nějaké nechutné pětinohé čtyřruké dvouhlavé (s nadsázkou samozřejmě :D ) monstrum..

Celkově se mi díl nelíbil a považuji ho za nejhorší z páté série. To se zase někomu něco nepovedlo.

Příspěvek 06.9.2008 15:51:19
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Jak to říct - nečekala jsem vůbec nic - a nemůžu říct, že bych byla mile překvapená, ale aspoň nejsem zklamaná. Bylo to jen zvláštní.
Myslím, že ženský tým nebyl marný nápad, ale uvítala bych, kdyby tam nebyl Sheppard jak pěst na oko. On mi tam seděl nejmíň.
Z celého týmu mi byla nejsympatičtější ta seržantka - s nejnižší hodností a paradoxně jako jediná věděla, co dělá a navíc to byla typická vojanda. Na konci se žvýkačkou dala najevo, jak je v pohodě. Líbila se mi asi nejvíc a docela ráda bych ji občas viděla. Ale to se asi nestane.
Je problém napsat epizodu čistě pro čtyři nové postavy, když tam máte ještě dvě postavy, které už musít psát podle šablony. Takže zase, kdyby to byly ony čtyři, možná by mi přirostly k srdci spíš, takhle s "crapujícím" Sheppardem to nebylo ono.
Nepochopila jsem, proč se musely představovat i Sheppardovi - copak on nezná svoje vlastní vojáky a nevysílá je na mise? Co tam dělá celé dny? Není snad nejvyšší vojenský velitel na Atlantis? Měl by konzultovat nové lidi, co mu tam chodí. Tohle bylo hodně mimo. Asi chtěli zase zahrát na to "Kirk Sheppard má před sebou čtyři ženské", ale pánové scénáristi, nefungovalo to. Sheppard tam byl spíš na obtíž, navíc na konci z něj zase udělali velkého zachránce. :roll:

Bylo to něco mezi Mlhou a Kruhem, a atmosféra by se jim celkem povedla, kdyby se na konci nevrátili do Atlantis. I když oceňuju přítomnost McKaye na začátku a na konci, atmosféru to značně nabouralo, což je škoda.

Ovšem samozřejmě dějové díry a zmatené pobíhání všech postav, které by měly být "the best and the brightest", bylo do očí bijící. Jestli tam byl nějaký podtext a chtěli tím dát poctu béčkovým hororům ve stylu "Je tam mlha, je tam tma a hele, tamhle se něco temného hýbe, honem se na to jdeme podívat", tak se jim to povedlo. Pokud ne (a to asi spíš), tak je to ukázka zvoraného psaní postav.

Jak říkám, nejvíc na mě asi udělala dojem ta seržantka a na konci jsem se o ní jako o jedinou bála. Jak tam Sheppard s Beckettem čelili těm potvorám, tak u těch jsem měla přesně opačný pocit. Sheppard mě už štve pořád a u Becketta mám teď neustále pocit, že "něco není správně". Zkrátka vím, že to tak úplně není náš Carson a to je špatně. Měl zůstat mrtvý.

A jedna poslední poznámka - proč dělali takový povyk ohledně té Vegy, jejíž "oficiální představení" mělo proběhnout právě tady, když ji nakonec zabili? Vždyť co se týče hereček, tak představitelky doktorky Porter a majora Teldy jsou mnohem známější tváře.

OK, zase samá kritika :D Takže atmosférou to nebylo špatné, jednu dobrou postavu jsem si našla, ale nemyslím si, že je to něco, na co se podívám znovu.
Třeba to nebylo úplně marné, protože možná ta data z té laboratoře použijí někdy příště :dontknow: Jenom pochybuju, že se s kteroukoliv z těch žen ještě setkáme a je to celkem škoda - ráda bych některou z nich viděla v týmu, třeba tu seržantku - místo Teyly :D

A pozitivní skutečnost - nepřítomnost Ronona s Teylou. :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 06.9.2008 16:05:22
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tenhle díl se mi líbil zatím asi nejvíc z celé páté řady. Docela dost mi to připomínalo epizody první řady. Hororová atmosféra a pár pěkných vtípků. Konečně tým kde nejsou samí chlapi. Absence vraždícího strojem jménem Ronon byla jedním s největší plusů. Bylo tam dost chybiček, ale jsem schopen překousnout díky atmosféře která se mi moc líbila.
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Příspěvek 06.9.2008 16:24:11
Chopper911 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Neskutočné, ale Klenotka ako obyčajne dokázala presne popísať, čo tento diel priniesol... Niet čo dodať...

Příspěvek 06.9.2008 16:36:25
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Atmosféra byla asi to jediné, co se mi na tomto líbilo (plus nepřítomnost Ronona, který by všechny hybridy zneškodnil za půl minuty - ale to sem asi moc nepatří :D ) Nápad s ženským týmem nemusel být špatný, akorát nebyl dotažený do konce - jak již psala Klenotka, nejvíc mi na něm vadila přítomnost Shepparda jako superhrdiny, který jediný ví co dělat a jak se chovat a nebýt jeho, tak jsou všichni mrtví :roll: . Byl jsem rád za přítomnost Becketta, ale jeho role byla podle mě úplně zbytečná. Dohromady byl u výzkumu a zjistil, že jsou slepí... Jediné celkem milé překvapení byla seržantka (nevzpomenu si na jméno), která se chovala jako voják a ne jako většina vojáků v Pegasu, kteří mi tam často připadají jako mírové sbory - se všemi chtějí být kamarádi a střílí jen v nejvyšší nouzi :roll:
Celkově toto byla zatím nejhorší epizoda 5. série. 3/10
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 06.9.2008 17:34:57
Zachin Airman
Airman

Odpovědět s citací

Průměrnej díl. Nápad s ženským týmem docela zajímavý, a alespoň tam byla Nicole de Boer. Jinak ta co hrála tu seržantku, a o níž se zmiňuje Klenotka, hrála v pár dílech seriálu The L Word asi ve 4. sérii. Od začátku dílu mi byla povědomá, ale až v polovině jsem si uvědomil o koho jde. A souhlasím že jde o zatím nejhorší díl páté řady.

Příspěvek 06.9.2008 18:00:53
maxwell skywalker Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no nic moc no, na to ze to jsou jedny z poslednich dilu tak bych od toho ocekaval vice(pokud to ovsem se zamerem konecne sezony tocili ze:-D)
takove trapny chvilky, jak tam ta borka jedna porad cosik zrala a druha porad ve stihu, to mi prijde na gate trosku pod uroven....

Příspěvek 06.9.2008 18:33:11

Odpovědět s citací

já jsem čekal,že se nakonci objeví Vega,když kolem ní dělali takový humbuk před začátkem 5. řady a nakonec nic z toho :x :lol:

Příspěvek 06.9.2008 19:04:15
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

kurna takove strsidelne dily nemam rad , sama tma , nic moc....
" IMMORTALITY "

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách