Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Hlavní News comments SGA-PROJECT.COM 22.08.2008 - SGU má zelenou, stejně jako SGA film

22.08.2008 - SGU má zelenou, stejně jako SGA film

Všechny komentáře ke staršímu webu, který byl zrušen roku 2016

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

No ratingy BSG oproti SGA jsou lepší jen o pár setin, nicméně o BSG se pořád mluví mnohem více, protože kritizuje válku v Iráku a podobně, a protože má nějaký relativně nový styl, což je pro Sci-Fi dobrá reklama.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No, ano, bezpochyby je aktuální. Ale co za deset let? Za dvacet? Myslíš že to bude někoho zajimat, nebo že pochopí že paraleluje válku v iráku? Problém je zase v tom, že až přestane být aktuální, přestane být zajimavá. V tomhle je B5 lepší-dokáže reflektovat režimy a chování lidí v moderním období tak, že je to aktuální i teď,po dvaceti letech.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Major General
Major General

Odpovědět s citací

To si myslím, že asi sleduješ jinou BSG, že já a bych byl moc rád, kdyby příběh o terorismu, kolaboraci, paranoie a velmocenských praktikách za deset nebo sto let nebyl aktuální. :-)

V B5 dneska taky plno lidí nepochopí, na co se naráží, když popodepsání paktu o neútočení diplomat řekne, že jsme dosáhli míru "pro naši dobu."
Obrázek

Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Uváděl si příklad války s Irákem,která za pár let nebude aktuální, terorismus podle mě už nikdy tak nebezpečnej nebude, ale toje věc názoru.

Ale notáák, politika usmiřování a tahle citace Chamberlaina je celosvětově známá věc, proto že tenhle pán se stal zosobněním hlupáka a špatného politika.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak toho Iráku jsem si tam nějak nevšimnul :)

BSG je od dob B5 jedinej seriál (kterej znám), kde to neni tak hrozně černobílý jako ve Stargate. Navíc nepřátelé nejsou stupidní a maj plán :smile:
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Irák nebo terorismus, budeme slovíčkařit, Baliale? Chamberlain taky není aktuální. Já říkám, že B5 a BSG jsou na tom stejně. Že BSG je aktuálnější teď a B5 by byl v roce 1938, to je jiná věc, poselství je u obou stejné nehledě jestli se válčí nebo ne.

G.o.d.: Irák tam například byl skrze odboj na Nové Caprice a jeho sebevražedné techtle mechtle.
Obrázek

RAZOR Airman
Airman

Odpovědět s citací

O tom co vím o SGU bych řekl, že hostování nějaké z postav z SGA či SG-1 je téměř vyloučeno, to co pustilo do světa MGM hovoří o tom, že se seriál bude odehrávat v budoucnosti i když jen mírné, čili bude to chronologicky nejspíše po opuštění Atlantis lidmi po té co prohrají válku s Wraithy.

Jinak co se mě týče tak se na nový spin-off těším, zezačátku jsem odsuzoval SGA ale nakonec se mi líbila víc než SG-1. Doufejme, že SGU bude pokračovat v podobném duchu.

SG je pro mě víc než jiné seriály už jen svou propracovaností, ale také námětem. Nikdy jsem nebyl fanouškem andromedy či BSG, ale SG u mě vede stejne jako DS9.

Držím tvůrcům palce a doufám že se do vydání pilotu SGU nezblázním.

BTW na Filmcity se v dohledné době objeví DVD s SG-1 i SGA včetně dabingu, jen cena je děsivá 4K za sérii.

Zdravím a pozdravuji...
Save the land, Join the clan...

col.O'neill Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

když vydim nějakej díl sg po desátý,tak tam občas hledám taky chyby, ale nikdy by mě nenapadla taková blbost, že bych měl chtít aby sga zrušili po druhy serce?no g.o.d.e to je ptákovinaosobně jsem viděl jeden díl star treku a BSG a obojí to sou totální fantasmagorie.
plk. Jack O'Neill: "Víte dokážu se orientovat v celé galaxii, ale ve Washingtonu se vždycky ztratím."

kofy_ Airman
Airman

Odpovědět s citací

Presiel som si 3 stranky komentarov a nikde nenasiel, ze je to prave atmosfera a emocie vsetkych SG, co vas k tomu tak pritahuje. Priznam sa, ze okrem SG-1 a SGA bol jedinym dalsim serialom, ktory som zvykol sledovat Simpsonovci. Obdivujem, ake tu mate niektori zakulisne informacie a prehlad nielen o SG serialoch.

So mnou a s SG svetom je to asi takto. Cez tyzden som v "abstaku" a cakam na novy diel SGA. K SG veciam mam tak dobry vztah, ze tu na fore spomenute negativa som si nikdy prilis neuvdomil a ono to je fakt pravda :shock: :D Niekedy, ked si hocikedy pocas dna spomeniem na nejaky podarenejsi diel a tu atmosferu/emociu z neho, zacitim taky elan, zimomriavky a zacinam sa tesit na dlasi. Tiez sa mi paci ako do SG-1, aj SGA zapracovali humor - hlasky vacsinou stoja za to a neprehana sa to s nimi. Posledna hlaska, ktora ma naposledy dostala patri Rodneymu z dielu Shrine, ako Johnovi hovori: "Si dobry priatiel, Arthur." :lol: (funguje iba v kontexte). A celkovo, ta scena na mole patri k tym pravym emocionalnym/atmosferickym scenam, ktore na mna velmi dobre funguju.

Trosku k postavam: Woolsey sa im podla mna celkom podaril. Pre mna lepsi ako Carterova a dotahuje sa na Wierdovu. Malo sa to v diskusii toci taktiez o Johnovi a hlavne Rononovi. Roodney je frajer, ale je ho moc.

Je jedno co bolo (SG), je (SGA) a bude (SGU). Jedna mudra filozofia vravi, ze nie je dolezite, CO robite, ale AKO. Ak bude v SGU iba AKO, stale dobre. Ak tam bude aj CO, vynikajuce. Podla mna herecke vykony a charizmaticky herci (nie iba jeden, dvaja) su jeden velky klenot vsetkych SG dielov. Tym myslim, ze aj ked bol scenar/dej slaby, skveli herci a spravna atmosfera (najkor reziser a pribuzni) vam to neumoznili tak lahko rozpoznat. Ak vsak nie ste velky analytik a prilis to nerozoberate - to vam ubera zo zazitku. Ja sa filmami/serialmi proste spontanne bavim alebo nie. Proste ich pozeram a necham na seba, svoje emocie a pod. posobit.

Eve Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

kofy: Já s tebou sohlasím, mě se SG taky líbí takové jaké je a není podle mě potřeba ho předělávat, komu se líbí více dramatičnosti tak ať sleduje BSG a nebo něco jiného, hlavně ať to netáhají do SGU, sice už se s tím nic asi nenadělá ale SG je škoda, přes týden se šíleně těším na další díl a každý je skvělý, mezitím se mi nejvíc líbil z páté série díl The Shrine, byl super nějaké ty vtipy tam byly ale byl i trochu smutný, a to že tam dotahují vztahy k SG taky patří, není to obyčejné Scifi, nejsou tak úplně ve vesmíru, jsou na Atlantis, chodí bránou atd...já teda rozhodně nechci aby jej takhle předělali na BSG, a to takových seriálů ve stylu BSG je plno...
Obrázek
Atlantis mi chybí už teď...By Eve

kofy_ Airman
Airman

Odpovědět s citací

2 Eve: Podla mna je slusny pocin, co vsetko okolo SGA vzniklo, ak zvazime uplnu absenciu Atlantisu v TV na Slovensku/Cesku. Obrovska a kvalitna komunita a navyse SGTT. To podla mna hovori za vsetko. Ako som spomenul v predchadzajucom prispevku, iny serial ako SGA nesledujem, takze prilis posudzvat nemozem. Avsak vnimam to tak, ze ostatne serialy, ktore sa do TV aj dostali a je o nich vacsie povedomie (Heros, Lost...) sa takouto komunitou kvalitnych webov pochvalit nemozu. Pre mna pokial zachovaju tu pravu SGA atmosferu, ktoru ja tak zboznujem, nech si scenaristi robia, co len chcu (i ked uz dorobili :-(). Mna vzdy bavi sledovat pocet stiahnuti titulkov od SGTT ku kazdemu dielu. Nie su to male cisla. Som velmi vdacny, ze som spoznal a zacal sledovat SGA, pretoze aj ked som bol divakom SG-1, o Atlantise som sa dozvedel az ked bezala druha seria. SG weby som predtym absolutne nenavstevoval.

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Jediný co by mě přimělo se dívat na SGU tak jenom to, že se konečně dozvíme jednu z největší otázek v SG. A to Furlingy. Tahle rasa byla v alianci s antiky a asgardy o kterých víme spoustu, ale o nich se v seriálu zmínili jenom několikrát a přesto to byla technologicky velmi vyspělá rasa
Obrázek

Eve Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

kofy: Jj taky považuju SG seriály za nejlepší, je škoda že SGA končí...ale nic se nedá dělat, jinak kromě SG seriálů sleduju ještě třeba Farscape, Firefly atd... všechny ty seriály jsou super ale SG je podle mě nejlepší, snad ten základ zůstane i v SGU, ale to se teprve uvidí, nechci aby se z něj stala BSG. :-(

DAVE!: Na SGU jsem byla zezačátku taky dost naštvaná kvůli zrušení SGA, už mě to trochu přešlo ale i tak je mi SGA líto, snad se v SGU ti furlingové objeví, uvidíme. ;-)
Obrázek
Atlantis mi chybí už teď...By Eve

Major General
Major General

Odpovědět s citací

teda rozhodně nechci aby jej takhle předělali na BSG, a to takových seriálů ve stylu BSG je plno...

Jako třeba které? Sem s nimi!
Obrázek

Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

col.O'neill píše:
viděl jeden díl star treku a BSG a obojí to sou totální fantasmagorie ...

Nevím, jestli zrovna tohle je úplně nejlepší přístup. Neřikám, že každý musí být nutně Trekkie nebo BSG fan, ale odsoudit celý seriál po jednom díle je podle mě jako odložit knihu potom, co jsi dočetl úvod nebo vypnout film potom co dojedou úvodní titulky. Většinou jsem seriál soudil po dvou, třech epizodách, ideálně po jedný řadě (pokud to bylo možné). Zrovna BSG je svým vyzrálejším a řekněme mírně odlišným (nikoliv však dokonalým) způsobem podání příběhu jaksi trochu jiné "kafe" než čistě popkornová SG. To že se v galactice krom "akčních scén" řeší i politika, mytologie (občas trochu moc) nemusí sednout každému. Kdo BGS bere jako čistě akční řežbu ve vesmíru moc neuspěje. Možná jakž takž v první sérii, která je akcí docela nabitá a jednotlivý díly jsou mezi sebou docela provázaný. Někomu zase styl ala Stargate vyhovuje, prostě sednu před monitor, 40 minut se budu na něco koukat a tím to pro mě končí. Na konci každého dílu máme hezky restart a jedeme dál. Když to přeženu, tak bych moh vzít pár dílů ze čtvrté série, zamíchat je s díly ze třetí a nic moc by se nestalo.
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

PředchozíDalší

Zpět na SGA-PROJECT.COM