Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Hlavní News comments SGA-PROJECT.COM 22.08.2008 - SGU má zelenou, stejně jako SGA film

22.08.2008 - SGU má zelenou, stejně jako SGA film

Všechny komentáře ke staršímu webu, který byl zrušen roku 2016

Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Jo no, SG se dá líp srovnávat se Star trekem jako TNG (A vidíte jakej je to kult? :D). Ale je už jiná doba a je potřeba vývoj, takže bych pro nový seriál měl propojenej děj a byl víc dramatický. Nemusí to být tak tvrdý a depresivní jako BSG, ale některé prvky z toho bych skusil zavést. Takovej mix :D
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

no moc nevím, ale není spojená větší "světosláva" SG-1 nad SGA tím že (aspoň ze začátku) neběžel na kabelovce (sci-fi) ale Showtime?
"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

S tím to asi trochu ze začátku souviselo, nicméně ratingy jim začaly klesat dávno před přechodem na Sci-Fi.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Odpovědět s citací

No já si myslím, že to je tak se vším. První řady jsou vždycky přitažlivější, proto že se jedná o něco novýho, ten zájem vždycky postupem času opadne. Stalo se to v Sg, stalo se to v Lostech, pokud vím tak ani ratingy BSG nejsou nějaký skvělý poslední dobou. Prostě 5 řad už je na dnešní dobu hodně.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Což mi připomělo, že někdo na Lapu psal, že když mají autoři SG vždycky nejlepší tu 1. řadu nového seriálu, že by měli namísto deseti řad příště raději udělat deset spin-offů, každý s jednou řadou :-)
Obrázek

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

jsem už četl několikrát v různej intenetových magazínech, který se zabývaj seriály a filmy jednu zajímavou věc. A to, že součastnost a budoucnost patří seriálům s kontinuálním dějem (oni tomu řikaj serialized show) a jako příklad tam uváděli BSG. Si vemte, to je BSG, Lost, Heroes, atd. Jediná Stargate si jde svojí vlastní cestou, cestou která fungovala v minulosti a v současnosti je už překonaná. Mám takovou obavu, že přeze všechno, bude SGU pořád to samý, akorát že místo zakládny na moři, bude základna ve Vesmíru. Ty řeči o tom, že chtěj udělat alespoŇ z části dramatickej seriál jako je BSG, jim nežeru. Rozhodně ne s lidma, kteří jsou ve vedení (Wright a Cooper, kterej je dolova posedlej různejma antickejma superzbraněma, který použije pokaždý, když neví jak dál). Někdo to napsal na Lapiduchu docela trefně, že by bylo možná nejlepší uložit celou Stargate na pár let k ledu.

Je hezký, že Howe (hlavoun ve scifi chanellu) prohlásil, že chtěj zaplnit místo po BSG, ale to by musel ve Stargate někdo začít posuzovat kvalitu a ne jenom ratingy a prachy. Kdybych byl ve vedení já, tak SGa skončila po druhý řadě a na žádnej film bych jim nedal ani dolar, do doby, než by najmuli lidi, kteří nemaj se Stargate nic společnýho.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já osobně se těším na SGU i na třetí film o sg1 a navazující filmy na SGA. Mám otevřenou mysl a protože jsem optimista počkám se svou kritikou až po odvysílání pilotu na SGU, uvidíme jak to dopadne, ale odsuzovat to jenom proto že máš špatný zkušenosti z dřívějška g.o.d.e je stejně "debilní" jako to vychvalovat.....

btw já osobně bych rád viděl seriál z Honorverse, knížek je dost a jako seriál by se to dalo krásně udělat, ano bylo by to drahé, ale myslím že by se to vyplatilo....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

g.o.d píše:
Kdybych byl ve vedení já, tak SGa skončila po druhý řadě a na žádnej film bych jim nedal ani dolar, do doby, než by najmuli lidi, kteří nemaj se Stargate nic společnýho.

Ještě že nejsi u vedení. Prostě tvrdit, že SG mají zrušit, protože "budoucnost patří kontinuálním seriálům" je IMO blbost. Tohle jsou žvásty. Ať už je v módě cokoliv, jsou stále lidé, kterým nejde jenom o to, co zrovna letí, ale mají rádi řekněme klasiku. A SG už se klidně takto nazvat dá. Ty bys prostě chtěl udělat s SG něco, co nebyla, není a nikdy nebude. Pokud nemáš rád tenhle typ seriálů, tak se na ně prostě nedívej nebo tu alespoň nedělej chytrýho se svejma zaručenejma radama, kam si mají SG strčit (vím, že tě zrovna necituju, ale někdy to tak vyzní).
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

co to zase povídáš? Mně je naprosto jasný, že Stargate zůstane pořád stejná. Já bych Stargate nepředělával, já bych jí rovnou zrušil a nechal tak pět u ledu.

Stargate se může jmenovat jak chce, mít milion spin-offů, ale pochybuju, že někdy přiláká nový diváky. 15-17 vyplňovaček z 20 těžko přiláká někoho novýho. Stargate je pouze pro ty, co se na ní dívaj od začátku. S timhle přístupem a stylem psaní nepřiláká nový lidi, ať si TPTB myslej cokoliv.

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Kdyby byli všichni potenciální fanoušci jako ty, pak ano, máš pravdu, že nikoho nepřilákají. Jenomže ve skutečnosti je to naopak. Většina lidí, co se na SG dívá, nehledá pořád chyby a nedostatky. Nesrovnává neustále. Tihle lidi si to dovedou užít. A ne jako těch pár tady na fóru. Klidně si dovedu představit člověka, který se touhle dobou doslechne o SG, někdo mu to doporučí, on se podívá, že je to nějakých 15 sérií dohromady, a třeba už tenhle samotný fakt ho k tomu přiláká. On se podívá na všechny díly od začátku, a hle, je tu nový fanoušek.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nohajc píše:
Kdyby byli všichni potenciální fanoušci jako ty, pak ano, máš pravdu, že nikoho nepřilákají. Jenomže ve skutečnosti je to naopak. Většina lidí, co se na SG dívá, nehledá pořád chyby a nedostatky. Nesrovnává neustále. Tihle lidi si to dovedou užít. A ne jako těch pár tady na fóru. Klidně si dovedu představit člověka, který se touhle dobou doslechne o SG, někdo mu to doporučí, on se podívá, že je to nějakých 15 sérií dohromady, a třeba už tenhle samotný fakt ho k tomu přiláká. On se podívá na všechny díly od začátku, a hle, je tu nový fanoušek.

Väčšina ľudí, čo sa na SG díva, nehľadá stále chyby, a neustále neporovnáva. Lenže o tom god hovoril. Väčšina ľudí Atlantis pozerá len preto, že pamätajú časy druhej či tretej série SG-1.

Jeden nový fanúšik ako ty, alebo milión utečencov od BSG či Babylon 5 - to je trocha rozdiel v číslach. A práve o to im vraj ide - prilákať úplne nových.

Môžeš byť zarytým zástancom 40-min. dielov. Ale nerozprávaj mi, že sa ti páči, ako nepriateľa o tisícky rokov vyspelejšieho zničia za 20 minút. Ešte raz. Nevravíme, že má ísť o kontinuálny dej do takej miery, ako v BSG. Ale sčasti kontinuálny by nový seriál byť mal.
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ty bys prostě chtěl udělat s SG něco, co nebyla, není a nikdy nebude.

A já s ním. Ono se ne nadarmo o DS9 říká, že je nejlepší ze Star Treků - jestli to nebude tím, že zkusil oproti svým předchcům něco nového. Co se nevyvíjí, to umírá.
Obrázek

Odpovědět s citací

Ori: Budeš se tomu divit, ale třeba v Americe je spoustu lidí, co se dívá jenom na Atlantis, a s Sg nechce mít nic společnýho. To že to nějak vypadá v české komunitě neznamená, že to tak vypadá jinde a právě americký fandom je ten, co je směrodatný.

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

a proč to nezkusit? Třeba to přiláká nový fanoušky. Teď bude končit BSG a co jsem tak pochytil z různejch fór, tak to nevypadá, že by se chystala nějaká migrace BSG fandů ke Stargate. Oni(a nejenom oni) se totiž o Stargate vyjadřují ještě s větším opovržením než já. vim, je to pár lidí na internetu, ale i to o něčem svědčí. A i ratingy SGA nesvědčí o tom, že by v USA žily milióny Stargate fandů

Odpovědět s citací

No jestli se tu pořádně podíváš, tak zijstíš že s tebou naprosto souhlasím, že pro Univers je nutný kontinuální děj a opravdu doufám, že skusí zkombinovat to dobré z BSG a Sg.
Jak sem ale říkal, ratingy BSG z poslední doby bych se moc neoháněl, jelikož si nevedla nějak skvěle, jak by z tvýho přízpěvku vyplývalo, ale prakticky stejně jako SGA. Aspon to co sem sledoval.

Ano, Cooper je šílenec s Antickýma zbraněma a doufám, že už ho žádnou vymyslet nenechaj. Klidně ho nechejte vymyslet zápletku, na to je dobrej, ale nenechte ho ji vyřešit. Na to bych hodil klidně Mallozziho, konec Asuránů byl perfektní, ať už je jeho osoba proklínaná jakkoli.

PředchozíDalší

Zpět na SGA-PROJECT.COM