Lidi promiňte že zasahuji do diskuze, zvlášť když neodpovím na hlavní otázku, ale Anubis svojí zbraní NIKDY nezničil, tedy aspoň ne přímo planetu VŽDY trefil či mířil na hvězdnou bránu a tím ZNIČIL planetu. takže výbuch BRÁNY ZNIČIL PLANETU. bylo to několikrát řečeno v samotným seriálu, ale minimálně jednou...
k OKU se vyjadřovat nebudu, protože to podle mě nemá smysl(moc jsme se o něm nedozvěděli), ale mám zato (ruku do ohně bych ale nestrčil) že to nebyl energetický zdroj protože když ho naše F-302 atakovala, tak mířila na chladící systém a navíc Anubis si to oko vzal k sobě a nikam ho nezapojoval, ale jak říkám ruku do ohně bych za to nedal.
a co se síly zbraně týče, tak pokud vím množství energie má vliv na sílu, ale aby energie z ok (která byla jistě menší než ZPM, ale opět hádám) měla takový význam že by vyřadila Ori si nemyslím, (1vs1) i když přiznávám že by Ori měli co dělat.
Jinak k ostatním bodům se vyjadřovat nebudu a to i z důvodu že jsem to tu celé nečetl (ano přiznávám se), takže pokud to tu již někdo zmínil či vyvrátil, tak se omlouvám