Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x06 - The Shrine

5x06 - The Shrine

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 25.8.2008 11:00:10
Oo Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Rufu: Nový ovládací panel se objevil už ve druhé sérii. Proč ho vyměnili, fakt nevim, asi si mysleli, že si takové malé "drobnůstky" v pár záběrech lidé nevšimnou :dontknow:

Příspěvek 25.8.2008 18:56:38
Tronmkiheda Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Díl se mi celkem líbil, jen se musím připojit k těm, kteří považují operaci mozku akumulátorovou vrtačkou v jeskyni plné bacilů za vodopádem za opravdovou sílu. Fakt nešlo vymyslet něco smysluplnějšího? No, já bych to nedokázal, takže to žvaním :D.

Taky máte někdo takový pocit, že to začíná fungovat tak, že John řekne, co dál a Woosley prostě pokrčí rameny a je to tak, jak John řekl?

Btw: chtěl bych vyjádřit své poděkování celému SG translate teamu. Skvělá práce. Díky moc. Člověk se v neděli ráno probudí, díl je stažen a titulky připraveny, už jen teplé kakao a čerstvý koláč...

Nicméně tady jste poněkud vedle:

All right, let me have a little ham.
No. No food before surgery.

Fajn, tak já ti s tím pomůžu...
Ne, před operací žádná námaha.

;)
Bender@ilovebender.com
Save the cheerleader, save the world!
My ass does not deserve to have it´s own website.
No matter what I try to do, you're gonna die, Charlie.
You are very clever - I will even give you brilliant; but there is brilliant, and then there's me.
One touch and I can see things. Things that happened, things that will happen. You should see, what I see.

Příspěvek 25.8.2008 19:19:55
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Namuras to měla správně. Možná by se podle ní mohly dělat korekce. :wink:
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 25.8.2008 20:52:12
Oo Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jinak mne zaujalo, že standartní výbavou Jumperů se stalo RPG, viz minuta 22:09 :smile:

Příspěvek 25.8.2008 23:31:13
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Málo Teyly, a zvlášť málo keců od ní, ukázka běžné nemoci v Pegasu (logicky tam bude nemocí spousta, stačí se podívat, jaké vzájemné problémy s nimi byly v Americe - Indiani pomírali na neštovice, Evropani zase na syfilis - co teprve odlišné planetární organismy)
Parazit pěkný, zase je to efektnější než jako divák koukat na bakterie očima Kellerové :smile:
Vztah Kellerové a Rodneyho si představit dokážu - ale je pravda, že v tom případě neměli ukázat to s Rononem - zase se to dá vysvětlit, že Rononovi došlo, že nic víc k ní necítí, jen že je dost podobná té jeho mrtvé lásceze Satedy.
Žádný souboj bossů, žádná battle na orbitě - a přece se to kupodivu povedlo.
Vrchol dílu bylo pivko a pokec dvou kámošů :smile: Už chybí jen to moje vysněné hraní karet :)

Perfekto!

9/10
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 26.8.2008 08:30:46
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak epizoda celkem pěkná, ale jedna věc mi není jasná... Když aktivovali bránu zpět na Atlantis, museli tam nahodit štít aby jim tam nenatekla voda a museli čekat 38 minut, než se brána sama deaktivuje, protože do ní celou tu dobu tekla voda.
Na druhé straně si pamatuji díl z sg1, nevím už který to byl, ale odehrával se v rusku, a tam pouštěli ponorku skrze bránu no a taky tam ta voda netekla..?

Příspěvek 26.8.2008 08:47:08
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No, v tom dílu v Rusku jednak Carterová mlela něco o tom, že na základě hybnosti, tlaku a hustoty brána sama zjišťuje, jestli jí něco chce projít, takže teoreticky brána vodu samovolně nepropouští, což ovšem Sheppard asi sotva ví...
A navíc, a to hlavně, v tom díle nebyla jen tak nějaká voda, ale životní forma... Když tlak prorazil okno ponorky, tak ju voda nezaplavila. Stejně tak ty organismy asi účelně nechtěly projít bránou na Zem
Tady to byla normální obyčejná voda...
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 26.8.2008 13:33:12
Mercantile Airman
Airman

Odpovědět s citací

Velmi se mi libil rodneyho herecky vykon.... hral to opravdu skvele.

Příspěvek 26.8.2008 14:00:31
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Promiňte, mně to nedá - ač jsem ráda, že Davida konečně lidi ocení, tak prosím vás, je to David Hewlett, kdo to hraje, ne Rodney McKay. 8) Totéž o ostatních - odlišujme prosím herce od postav. :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 26.8.2008 14:26:28
Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Halajda píše:
No, v tom dílu v Rusku jednak Carterová mlela něco o tom, že na základě hybnosti, tlaku a hustoty brána sama zjišťuje, jestli jí něco chce projít, takže teoreticky brána vodu samovolně nepropouští, což ovšem Sheppard asi sotva ví...
A navíc, a to hlavně, v tom díle nebyla jen tak nějaká voda, ale životní forma... Když tlak prorazil okno ponorky, tak ju voda nezaplavila. Stejně tak ty organismy asi účelně nechtěly projít bránou na Zem
Tady to byla normální obyčejná voda...

A taky je tu ta malickost ze byla brana otevrena z druhy strany od nas a v Shrine od nich
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Příspěvek 26.8.2008 16:56:39
Tronmkiheda Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Eleira píše:
Jen nevím, co si mám myslet o vztahu Rodney a Jenifer. Mně se k sobě tihle dva nehodí. Raději bych ji viděla s Rononem. To je taková dvojice kráska a zvíře, což vlastně působí docela roztomile, ale k Rodnemu se mi vážně nehodí. To už k němu byla lepší Katie.

No, já osobně doufám, že podobné zápletky omezí v tomto seriálu na minimum. Bohudíky šlo jen o vyjádření vzájemné sympatie (a možná že i skutečné lásky ze strany McKaye), ale dál by to nemuseli vůbec rozvíjet. Zamilované pohledy, držení za ruce a sladkobolné řeči patří do jiných seriálů. Nicméně souhlasím s Klenotkou (Btw: jak by se tato přezdívka přeložila do angličtiny, snad Jewelness :D ), celkem se k sobě McKay a Dr. Keller hodí. Jemu ji celkem přeji a ona je dostatečně příčetná a trpělivá, aby ho dokázala ukormidlovat. Ale jinak ještě jednou opakuji, více než dosavadní nesmělé náznaky (I love you, I´ve loved you for some time now :wink: ), které se dají vysvětlit chorobou, tam být nemusí.
Bender@ilovebender.com
Save the cheerleader, save the world!
My ass does not deserve to have it´s own website.
No matter what I try to do, you're gonna die, Charlie.
You are very clever - I will even give you brilliant; but there is brilliant, and then there's me.
One touch and I can see things. Things that happened, things that will happen. You should see, what I see.

Příspěvek 26.8.2008 17:32:29
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Promiňte, mně to nedá - ač jsem ráda, že Davida konečně lidi ocení, tak prosím vás, je to David Hewlett, kdo to hraje, ne Rodney McKay. 8) Totéž o ostatních - odlišujme prosím herce od postav. :wink:

pravda, nicméně u Rachel/Teyly to je jedno. Hrozný jsou obě dvě :smile: :wink:
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 26.8.2008 17:35:43
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

To je divný, ty Rachel znáš?
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 26.8.2008 17:38:19
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

myslim jako herečka je hrozná
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 26.8.2008 17:41:18
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Jo tak to je pravda.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách