Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x06 - The Shrine

5x06 - The Shrine

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 24.8.2008 11:25:51
Oo Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Teda že se do Teyly furt navážim, ale u tohohle jsem spadl pod stůl. Scéna se zatopenou bránou, tým "bojuje" o přežití, vpodstatě čekají, jestli se utopí, nebo ne a Teylu nenapadne nic lepšího, než "Výzkumný tábor je dál tímhle údolím, opravdu bychom se měli začít bát o tým doktora Nicholse". Vím, že to není moc vtipné, ale v tu chvíli jsem fakt nemohl, jen jsem si říkal, co s tím tedy Teyla udělá, doplave tam? Mají dost problému, aby se vůbec dostali na Atlantis, ale Teyla je evidentně vždy nad věcí. Tady to bylo úplně mimo a musím říct, že mi to trochu zkazilo moment "ohrožení týmu" :? Kdyby mlčela, ani bych nevěděl, že tam byla. Tak už jí konečně vyhoďte :roll:

Příspěvek 24.8.2008 11:43:41
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak díl dobrej, jako zatím celá pátá serie. Sice díly o Rodneym moc nemusím, ale bylo zajímavé sledovat jeho proměny a pak ještě některé "prupovídky" od velitele Wolseyho mě taky dostaly. 8/10

Příspěvek 24.8.2008 12:02:47
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak díl se mi opět velmi líbil a pátá série se podle mě začíná slibně rozvíjet. David Hewlett předvedl podle mě úžasný herecký výkon a (celkem výjimečně) se mi líbil i Ronon v tomto díle (zejména na konci - "mohl jsi ho zašlápnout" "řekl jsi střílej " :D ). Teyla byla sice opět přebytečná, ale to je věc, o které si myslím, že už se ji nevyplatí řešit.
Celkově číselně 9,5/10
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 24.8.2008 12:17:54
Amazon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dost lidí díl komentuje tím, že vědělo o Rodneyho záchraně a o šťastném konci. Ale není tomu tak skoro vždycky? Nebylo v skoro každém jiném díle dopředu jasné, že to šťastně skončí? Nebylo v Tabula Rasa hned jasné, že se zachrání? Tak je to skoro vždycky.
SG není jen o tom, aby se válčilo s Wraithy, Asurany nebo s kýmkoliv dalším. Není to o tom, že by v každém díle muselo být tucet mrtvých a tým vyvázl v pohodě. Je třeba ukázat také tým, postavy a herce v jiném světle. V tom, kdy jde o krk jednomu z nich. V tom, kdy se všichni sejdou a hodlají ho zachránit za každou cenu.
Navíc zde byl vidět úžasný herecký talent Davida, který roli Rodneyho zvládá opravdu skvěle.
Také je jasné, že si hodně lidí za celé ty série nezvyklo na Teylino chování. Tenhle díl to opravdu malinko přehnala, užitečná byla oprvadu "nejvíc" a Rachel hrála opravdu "skvěle". Ale holt to tak musíte brát :D
Obrázek

Příspěvek 24.8.2008 12:22:12
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak já jsem v téhle sérii Teylu celkem snášela, ale tady mi jeden okamžik vyloženě zkazila. Jak tam z ní vypadla ta úžasná věta "čas je důležitý, musíš se rozhodnout" nebo tak nějak, na Rodneyho a řekla to tak protivně, bez zájmu, bez emocí, jako by se já to netýkalo a nezajímalo. Skoro jako by tam snad byla z donucení a hodila k tomu ještě ten škleb a zase si málem vykroutila krk. :?
Celá tahle věc nabourala perfektní scénu a epizodu a ve chvíli, kdy to jeden herec kazí ostatním, by se s ním měl udělat krátký proces. Dělá se to tak v divadle, nechápu, proč by to nemohli udělat i tady. Jenže na to už je pozdě. Nepřeju jí smrt nebo tak, ale zkrátka by ji měli sbalit a poslat ji i se synem a manželem (nebo co to je) k jejím lidem a bylo by to. Jako postava tam už nemá význam.
Ale uznávám, opravdu nemá cenu to už řešit, tak to prostě je.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 24.8.2008 14:17:02
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Klenotko,zacinam mit pocit ze mi vidis do hlavy :D napises presne to co chcu ja, jenom trosku obsahleji. Od priste budu psat jenom Viz Klenotka :D

Příspěvek 24.8.2008 14:21:16
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Tak já jsem v téhle sérii Teylu celkem snášela, ale tady mi jeden okamžik vyloženě zkazila. Jak tam z ní vypadla ta úžasná věta "čas je důležitý, musíš se rozhodnout" nebo tak nějak, na Rodneyho a řekla to tak protivně, bez zájmu, bez emocí, jako by se já to netýkalo a nezajímalo. Skoro jako by tam snad byla z donucení a hodila k tomu ještě ten škleb a zase si málem vykroutila krk. :?

Tak tady mohl snést Teylu skoro každý, když tam měla jen pár keců. Je pravda, že situaci opravdu zkazila. Všichni se tak snažili hrát co nejlépe...
Obrázek

Příspěvek 24.8.2008 15:10:15
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

a kdy přesně to tam ta Teyla řekla? já to teď znova porjížděl a nic jsem tam nenašel :?:
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 24.8.2008 15:24:07
Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

37. minuta, když Rodney pronese: "Nejspíš mě uspí kladivem..."
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 24.8.2008 15:26:47
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Quinix: Přesně. V tu chvíli byl Rodney chudák. Uvědmit si, že mu hodlají provrtat hlavu vrtačkou... :lol:
Obrázek

Příspěvek 24.8.2008 17:29:43
rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Díl byl celkem dobrý. 9,75/10. 25 setin bodů jsem odebral, protože jsem čekal ještě nějaký zádrhel v průběhu operace. (Třeba by je napadli wraithové, nebo by ten parazit zdrhl)
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

Příspěvek 24.8.2008 17:54:51
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Skvělá epizoda. Asi nejlepší páté řady. Woolsey opět udělal několik skvělých rozhodnutí a měl plno skvělých scén. Což ovšem takové překvapení z posledních dílů není, takže snad jen by to chtělo nějakou epizodu jen o něm.

Jinak k hlavnímu ději. Ten se opravdu povedl, ostatně jako většina dílů o Rodneym. Potěšil návrat Rodneyho sestry a docela originální nápad, takže jediné co trochu pokazilo dojem byla ta operace, přesto musím dát své hodnocení: 10/10. Opravdu skvělý díl.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 24.8.2008 18:07:19
bulantik Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak u tohoto dílu jsem se místy málem uchechtal smíchy a uplně nejvíc jsem nemoh z Teyly (přítom já mám Teylu vcelku rád). Jediný co mě tak trochu vadí je to ,že Rodney asi bude chodit s Jennifer, protože já jsem fandil Rononovi. Ale takhle je to všude v Harry Potterovi jsme fandi dvojici Harry+Cho Changová než Harry+Giny
-I když, se mince v letu točí, nakonec vždy dopadne správnou stranou.
SEIDON-13. 2. 2009

Příspěvek 24.8.2008 18:09:09
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Uchechtat smíchy? Trochu jsem nepochopila, co tu kromě té Woolseyho scény a vtipu s Arthurem bylo tak strašně vtipné?
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 24.8.2008 18:10:31
Airman
Airman

Odpovědět s citací

rocketman: Je pravda, že zádrhel mohl být, ale na to už by nestačil čas... :D

Pan Citron: Souhlasím s tím, že by měli udělat jen epku o Woolseym. Jinak, operace nebyla tak špatná....

bulantik: Co ti na tom přišlo tak vtipné? Já také celkem fandila Rononovi, ale tase mě to nějak netíží, protože kdo ví, jak ten vztah dopadne...

Klenotka: Také netuším... Bylo to spíš k pláči :cry:
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách