Vy jste jak praštění pavlačí

To jste skutečně čekali, že po 12 letech ve Stargate udělají díl, kde nebude rychle udělaný konec a kde skutečně umře hlavní postava? Kde se bude strašně něco dít a zároveň se rozvíjet postava? Kde bude děj na víc jak na tři díly?
Nikde se nestalo, že by postava umřela, nepočítám-li Jonase, který neumřel, ale prostě na něj zapomněli, což je podle mě větší problém, než že někde řešili nemoc.

A Carsona, kterého blbě vrátili.
Jak tu někdo říkal, že mu bylo jasné, že se Rodney a Jennifer dají dohromady - ještě se dohromady nedali a neviděla jsem v SG jediný vztah, který by dotáhli dokonce, takže mně to zase tak jasné není. Jack se Sam si vyjadřovali city někde od 3. série a nikdy jsem je neviděla spolu.
A ne, opravdu nechápu, proč musíte mít nutně vtipné díly

Tady byla už úvodní scéna všechno, jen ne vtipná a i takové díly jsou potřeba. Pokud se chcete smát, pusťte si sit-com. Osobně jsem ráda, že už přestali dělat prvoplánově "vtipné" díly, když jim to šlo pořád míň a míň. Viz Irresponsible a ten chlápek na zabití tam.
Tady byly pěkné jiné věci, scéna Rodneyho se Sheppardem na molu, Jeannie hádající se s Jennifer, Jeeanie zhroucená u Rodneyho, který ji sotva poznává, Woolseyho snídaně, Woolseyho otec s Alzheimerem....Byl to i dobrý týmový díl, kde šlo o vztahy mezi členy týmu.
Pokud chcete, aby to bylo pořád "McKayi, sprav to!" "Nemůžu!" "Sprav to!", k tomu Teyla "A není to tam tím udělátkem, které udělalo tamto?" a do toho Ronon "vrr, vrr, bang, bang", tak prosím.
Osobně se mi tenhle díl líbil nejvíc od...no, ani nevím od kdy, snad skoro od Tao of Rodney nebo Sunday, zkrátka někdy od konce 3. série, než to začali mršit. Pokud nedokážete ani ocenit herce, kteří tady (až na výjimku Rachel, která by nedokázala zahrát sympatie, ani kdyby ji kopli do zadku) předvedli opravdu hodně dobré výkony, tak si pusťte to, co dělají vždycky a můžete zase nadávat na špatné dialogy a špatné herce. Tohle totiž bylo něco úplně jiného a o to šlo. A hlavně, nebylo to vtipné a to je dobře.
Chápu, že lidi jsou už hodně unavení z toho, že je v SGA hodně věcí špatně. Já hodně kritizuju, ale dělat to za každou cenu, to fakt ne, navíc, když se mi ten díl opravdu líbí. Navíc už SGA zrušili, tak si můžete být jistí, že "trpět" budete už jen 14 dílů. Počkat, vlastně nemusíte - očividně tam takovýchhle dílů bude zase plno - takže se na to taky nemusíte dívat vůbec. Ušetříte si rozčilování a patnáct minut svého času, když budete tuhle kritiku sepisovat + 40 minut za díl. A to se vyplatí, ne?

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.