Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x06 - The Shrine

5x06 - The Shrine

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 23.8.2008 22:20:26
Nogard Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Jsi dobrý přítel, Arthure. :D :D Skvělá epizoda akorát si nedokážu představit jak by se dostali na tu zatopenou planetu, protože podle mě hned jak by proplavali, tak by je tlak vody zatlačil zpátky do horizontu a zabyl je.
Viděli jste Klik - život na dálkové odvládání? Ještě řekněte, že by jste nechtěli mít takový ovládač a přeskakovat svůj život mezi jednotlivými sezonami. :):)

Příspěvek 23.8.2008 22:22:51
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Oo: Nezdálo se ti to, téma Ronon/Keller/Rodney tam ještě řešit mají, ale myslím, že tím koncem tady a jejím chováním vůči Rodneymu je víceméně rozhodnuto. Tedy doufám. Neumím si Keller představit s Rononem.

To s tím "Jsi dobrý přitel, Arhture", mi přišlo tak přirozené, jako by si to tam snad oni dosadili sami, protože ten jejich výbuch smíchu (a můj) byl takový hodně opravdový. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 23.8.2008 22:23:39
Arekol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

todle byl paradni dil, joseph mallozzi se tentokrat vyznamenal :)
musim se priklonit k lidem co rikaji ze teylu by zahrala i cvicena opice, ovsem mam svuj vlastni nazor na lidi co rikaji ze ronon je spatnej herec. podle me je to paradni herec, dokaze to skvele zahrat a je to takovej tipickej * bouchac *
hlavne v tom dilu jak wraithi ronona unesou vysadi ho na domovske planete a lovi ho.
rodney to zahral suprove, i kdyzmohl trosku vic zamakat na scene kdyz vstupoval k svatyni a kdyz ji opoustel protoze to drzeni za hlavu mi prislo divny a celkove predvedeni te bolesti mi prislo divny :D
i kdyz je mi docela lito ronona protoze oba dva maji o kellerovou zajem, i kdyz rodney asi vetsi.
hodnoceni dilu 10/10

Příspěvek 23.8.2008 22:25:38
migasek Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nogard píše:
Jsi dobrý přítel, Arthure. :D :D Skvělá epizoda akorát si nedokážu představit jak by se dostali na tu zatopenou planetu, protože podle mě hned jak by proplavali, tak by je tlak vody zatlačil zpátky do horizontu a zabyl je.

nemyslim... proc by je to tlacilo zpet do brany?? voda prece byla vsude.. alespon podle me..

Příspěvek 23.8.2008 22:26:17
General
General

Odpovědět s citací

Arekol: Tohle psal Brad Wright, ne Mallozzi. :D

Jinak Jason je dobrý herec, když dostane šanci. I tady to bylo vidět a tak nějak tiše se dokáže vždycky projevit a vystoupit do popředí. Bohužel tu možnost moc často nemá.

Mohla bych jen poprosit o rozlišování herců a postav, prosím? :oops:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 23.8.2008 22:32:43
Arekol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

na konci je napsanej mallozzi, o bradu jsem v titulcich nic nevidel:) a scenarista je vzdy prvni jmeno po skonceni filmu

Příspěvek 23.8.2008 22:47:31
Nogard Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No ale když se potopíš do vany a pak vytáhneš špunt....
Viděli jste Klik - život na dálkové odvládání? Ještě řekněte, že by jste nechtěli mít takový ovládač a přeskakovat svůj život mezi jednotlivými sezonami. :):)

Příspěvek 23.8.2008 23:08:34
migasek Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nogard píše:
No ale když se potopíš do vany a pak vytáhneš špunt....

tak budes za chvili na suchu... a nemam tak velkou vanu... ale ja myslim ze voda pres branu neprochazi... ikdyz je to zajimavy nad tim myslet... proste tady v tom dile pres branu voda netekla....

Příspěvek 23.8.2008 23:14:22
Oo Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nogard: Což se ovšem nestalo. Sheppard si sice myslel, či se spíše obával, že může voda "projít" bránou, ale ve skutečnosti nemůže. Z logického hlediska bez technoblábolů by musela bránou projít všechna voda z oceánu, aby se na druhé straně mohla zhmotnit. Technoblábolově to Carterová vysvětlila v SG-1 v díle Watergate. Voda prostě bránou projít nemůže, protože nemá pevnou strukturu, není tedy "v jednom kuse" :)

Osobně bych to přirovnal k vodě a oleji. Naleji-li do sklenice vodu a olej, olej vyplave na hladinu vody a tam se ustálí. Olej (voda v moři) se s vodou (horizont události) nikdy nesmíchá, tedy ne úplně, protože se laicky navzájem "odpuzují" bo jak to řící. Resp. voda je težší než olej. Takže i při tlaku oleje (vody v oceánu) nedojde ke smíchání s vodou (průchodu horizontem události) Ovšem ruku (pevnou strukturu) olejem i vodou "prostrčím".

Snad tenhle technoblábol někdo pochopí :lol:
Naposledy upravil Oo dne 24.8.2008 00:18:03, celkově upraveno 1

Příspěvek 23.8.2008 23:19:44
migasek Airman
Airman

Odpovědět s citací

Oo píše:
Nogard: Což se ovšem nestalo. Sheppard si sice myslel, či se spíše obával, že může voda "projít" bránou, ale ve skutečnosti nemůže. Z logického hlediska bez technoblábolů by musela bránou projít všechna voda z oceánu, aby se na druhé straně mohla zhmotnit. Technoblábolově to Carterová vysvětlila v SG-1 v díle Watergate. Voda prostě bránou projít nemůže, protože nemá pevnou strukturu, není tedy "v jednom kuse" :)

Osobně bych to přirovnal k vodě a oleji. Naleji-li do sklenice vodu a olej, olej vyplave na hladinu vody a tam se ustálí. Olej (voda v moři) se s vodou (horizont události) nikdy nesmíchá, tedy ne úplně, protože se laicky navzájem "odpuzují" bo jak to řící. Resp. voda je težší než olej. Takže i při tlaku oleje (vody v oceánu) nedojde ke smíchání s vodou (průchodu horizontem událoti) Ovšem ruku (pevnou strukturu) olejem i vodou "prostrčím".

Snad tenhle technoblábol někdo pochopí :lol:

tak jsem si to nejak myslel ,ale neumel jsem to vysvetlit... je to podbne jako s atmosferou

Příspěvek 23.8.2008 23:41:28
General
General

Odpovědět s citací

Arekol píše:
na konci je napsanej mallozzi, o bradu jsem v titulcich nic nevidel:) a scenarista je vzdy prvni jmeno po skonceni filmu

Mallozzi to schvaluje, ale epizodu samotnou napsal Brad Wright :wink: Mallozzi o téhle epizodě mluvil jako o "Bradově" a je to i na GW. :wink:

Příspěvek 23.8.2008 23:45:19
impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Zkrátka, vystřelit Malozziho na oběžnou dráhu a jeho honorář převést Wrightovi jako dodatečnou motivaci pro psaní dalších epizod…
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Příspěvek 24.8.2008 02:20:39
Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Sem rád že si Meredith konečně někoho našel a že se jeho vztah s Jennifer konečně pořádně rozvinul. Od Last Man jim to opravdu přeju. Arthur byl smrtící, ale eště předtim, sem musel zadržet výbuch smíchu (abych někoho nevzbudil) u Johnova pyžama s medvídkem :laugh: . Teyla mě zase dostala jak už jí z toho mateřství hrabe a hned šahá Merimu na čelo :) . Jinak Woolsey už mě začíná krkat svým pedanstvím, ale najednou nahodí nějakou historku :lol: .

PS. další + :Objevila se Jeany, která to jediná umí Merimu osolit :D
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Příspěvek 24.8.2008 07:12:59
piedmon Airman
Airman

Odpovědět s citací

Musím tu napsat, neboť nechápu vaše hodnocení. Osobně dávám 1/10. Hrozná epizoda.

Děj epizody byl naprosto čitelný, žádné překvapení a žádné komplikace. To, že se Dr. Keller a Dr. Rodney McKay dají dohromady nebo že "něco" mezi nimi bude, bylo dost jasné z předchozích epizod. Jinak, opěvované ztvárnění charakteru Rodneyho nebylo taky nejlepší. Srovnáme-li to s epizodou Tao of Rodney, tak musíme uznat, že včerejší díl nebyl až tak dobrý ani po téhle stránce. Navíc mám pocit, že tam něco chybělo.

Jinak, vůbec nevysvětlili tu radiaci ze Shrine. Mohli by tomu věnovat další díl...Vrátí se tam zpět a budou zkoumat anticke zařízení, co tu radiaci produkuje, ale to se bohužel nestane.

Jinak, Teyla je hrozná a už by ji ze seriálu měli odstranit. Prostě 5.kolo u vozu!

Příspěvek 24.8.2008 07:33:35
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

bude se mi to líbit? :D jestli má smysl to stahovat
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách