Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Yamato - loď smrti Velmi zajímavý a řekl bych ojedinělý pohled na Japonské námořníky, sloužící na největší bitevní lodi, za 2. světové války. Námořní i letecké bitvy doplňuje velmi poutavě vyprávění jednoho z mála přeživších námořníků.

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Já myslím, že u Vall-E stačí říct, že je to od Pixara a je jasné, že to člověk musí vidět :-)
Z Batman a Robin jsem viděl asi dvacet minut a napravovat to nehodlám.
Nového Batmana jsem ještě neviděl, protože než to dojde tady na dálný východ, bude to asi ještě nějaký rok trvat. :-(

Neměl jsem teď moc čas koukat na nějaké filmy (B5, brigáda a psaní dělá svoje), takže jsem si sjel něco lehčího. Apollo 13 od Rona Howarda. On ten film jel myslím u nás v televizi tolikrát, že pochybuju, že ho někdo neviděl, zvláště tady. Ale stejně pro mě je to taková srdcovka, vlastně jsem na něm tak nějak vyrůstal a viděl ho asi stokrát, četl jsem knížku (už je to '!') takže bylo dost přijemné si ho pustit po x letech znovu a ujistit se, že je ten film docela cool i dneska a efekty jsou stále dostačující (i když dneska totéž, co tam, umí už i v televizi) a je to hodně věrné realitě (včetně prstenu ve sprše!).
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Dark Knight. Jak už tu padlo, je to super film. Ale Batman neni ten kdo v něm exceluje, je to Joker kterýho naprosto úžasně stvárnil HL.

Teď se chystám na zombie horror "Diary of the dead", o kterym pár lidí na GW píše, že to za to stojí. A navíc tam hraje Michelle Morgan neboli naše milovaná FRAN :P :D
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

gmakov píše:
Jako Schumacherovi filmy, hlavně Telefonní budka a 8MM jsou super, ale nechápu jak mohl něco tak obludnýho natočit...

Ono se říká, že když má Schumacher k dispozici málo peněz, tak natočí skvělý film, ale dej mu velký rozpočet a přepískne to.
Clooney na tehnle film nevzpomíná moc rád - Tilda Swinton mu ho moc krásně připomněla, když přebírala Oscara za Michaela Claytona :D

Raynor: Apollo 13 jsem viděla poprvé v kině, tehdy jsem ještě nevěděla, jak to dopadne (bylo mi 12 či 13 let) a celou dobu jsem zatínala prsty do sedadla. Tenhle film mě vlastně v té době přivedl k zájmu o astronautiku - byla jsem tenkrát díky Star Treku navíc čerstvá sci-fistka :D

Můžu doporučit film Než ďábel zjistí, že seš mrtvej - depresivní, místy hodně drsné a je to vlastně o tom, jak se někdo dostane do problémů, řeší je jen propadem do dalších problémů a všechno to vede k jasnému tragickému vyhrocení.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
gmakov píše:
Jako Schumacherovi filmy, hlavně Telefonní budka a 8MM jsou super, ale nechápu jak mohl něco tak obludnýho natočit...

Ono se říká, že když má Schumacher k dispozici málo peněz, tak natočí skvělý film, ale dej mu velký rozpočet a přepískne to.
Clooney na tehnle film nevzpomíná moc rád - Tilda Swinton mu ho moc krásně připomněla, když přebírala Oscara za Michaela Claytona :D

Jo, jo, tohle jsem někde četl a je to asi svatá pravda.

Following - Tak jsem chtěl dokoukat Nolanovu filmografii, tak jsem si pustil jeho černobílý režijní debut Following. Jako u každého Nolanova filmu, tak i tenhle má perfektní, ne-li geniální scénář. Je tam plno zvratů, ke konci hodně podobné Mementu, musíte prostě přemýšlet, přemýšlet a přemýšlet na plný obrátky aby vám to všechno do sebe zapadlo.
A prostě se mi potvrdilo, že Nolan je filmový bůh.

Ed Wood - Taky jsem se konečně dokopal k Edu Woodovi. Burtona moc nemusím - od tý doby co jsem viděl Karlíka a továrnu na čokoládu - ale tenhle film je super. Dostal jsem úplnou chut zksuit někde sehnat ty filmy co Ed Wood neboli nejhorší režisér všech dob, natočil, protože to musí bejt naprostý perly. Jako vždycky vynikajcí Johnny Deep a prostě celkově strašně moc zajímavý životopisný film o jednom filmovém nadšenci, který chtěl být jako Orson Wells.

General
General

Odpovědět s citací

Arsenic and Old Lace/Jezinky a bezinky - povedlo se mi to sehnat a ten film je stejně geniální jako napoprvé. :lol: Je to tak šílená komedie, tak pěkně praštěná, kouzelně nevinná, ze starých časů a přesto dokonale propracovaná. Absurdní situace, parodie, ironie. A jeden z mých oblíbených herců, Cary Grant, je tu výborný.
Nejlepší je, jak tam Mortimer vypráví své ženě o rozšířeném šílenství v jejich rodině, zatímco jeho tety zpívají mrtvole ve sklepě. :rflmao:
Pokud můžete, koukněte na to, protože takovéhle filmy se už dneska netočí. Rok 1944 mimochodem, režie Frank Capra. Je to podle divadelní hry, takže se to skoro celé odehrává v jedné místnosti, až na pár výjimek, a to tomu myslím dodává to pravé kouzlo.

http://www.csfd.cz/film/1261-jezinky-a-bezinky-arsenic-and-old-lace/
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Odpovědět s citací

Big Fish - Tak tenhle film mě naprosto dostal. Nečekal jsem od něj nic moc, ale ta kouzelná pohádková atmosféra mě totálně rozložila. Hlavní hrdina mi připomínal docela dost Forresta Gumpa, ale samozřejmě Burtnovského Forresta Gumpa, podle toho si každý uděláte celkem jasnou představu. E. McGregor je absolutně úžasný, ostatní taky hrajou obstojně. Skoro na celý film jsem koukal s otevřenou pusou. A posledních 5 nebo spíš 10 minut mě skoro rozbrečelo, v úplně závěrečné scéně mi ta slza ukápla.

henzis Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Vykoupení z věznice Shawshank

Mladý bankovní manažer Andy Dufresne je v roce 1947 odsouzen na doživotí za vraždu své ženy a jejího milence, kterou nespáchal. Čeká ho trest v obávané věznici Shawshank. Andy se zde sblíží s černochem Redem, jenž je tu už dvacet let, a během dlouhé doby se jim společně podaří dosáhnout zlepšení zdejších poměrů. Andy se dokonce stane strážcům i nenáviděnému řediteli věznice nepostradatelný jako daňový a finanční poradce.
Pozoruhodné vězeňské drama bylo natočeno podle novely Stephena Kinga a získalo sedm nominací na Oscara a dvě na Zlatý Glóbus. I když se film nevyhýbá drsným scénám, přece je jeho celkové ladění nenápadnou poctou přátelství a nepokořenému lidství. Velký podíl na tom mají herci Morgan Freeman a Tim Robbins.

Jak my něco takového mohlo uniknout :shock:

Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Hancock - Možná to bylo pozdní hodinou, nebo nevím, co jsem čekal, ale tenhle film mi přišel dost nudný... V první třetině je to zábavná podívaná, ale jak Hancock přestane chlastat a stane se z něj typický US superhero, začne film docela nudit... no, aspoň si u toho člověk odpočine :)

Wanted - Vcelku pěkná akční podívaná od režiséra Hlídek. Slabší příběh vyrovnávají skvělé efekty a přítomnost hollywoodských hvězd. P.S. Podíváme se i do ČR :)
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Odpovědět s citací

Quinix píše:
Hancock - Možná to bylo pozdní hodinou, nebo nevím, co jsem čekal, ale tenhle film mi přišel dost nudný... V první třetině je to zábavná podívaná, ale jak Hancock přestane chlastat a stane se z něj typický US superhero začne film docela nudit... no, aspoň si u toho člověk odpočine :)

Bacha u toho Hancocka máš docela solidní spoiler. Já to ve své citaci smazal.

Quinix píše:
Wanted - Vcelku pěkná akční podívaná od režiséra Hlídek. Slabší příběh vyrovnávají skvělé efekty a přítomnost hollywoodských hvězd. P.S. Podíváme se i do ČR :)

Slabší příběh? Schválně mi řekni, jestli si tu konečnou scénaristickou kličku čekal nebo ne? Protože s kým jsem se bavil tak to nečekal, stejně jako já. IMHO Wanted má na letní blockbuster docela solidní scénář. A řekl bych, že to je po TDK nejlepší blockbuster letošní sezóny.

General
General

Odpovědět s citací

gmakov píše:
Big Fish - Tak tenhle film mě naprosto dostal. Nečekal jsem od něj nic moc, ale ta kouzelná pohádková atmosféra mě totálně rozložila. Hlavní hrdina mi připomínal docela dost Forresta Gumpa, ale samozřejmě Burtnovského Forresta Gumpa, podle toho si každý uděláte celkem jasnou představu. E. McGregor je absolutně úžasný, ostatní taky hrajou obstojně. Skoro na celý film jsem koukal s otevřenou pusou. A posledních 5 nebo spíš 10 minut mě skoro rozbrečelo, v úplně závěrečné scéně mi ta slza ukápla.

Big Fish jsem po delší době přehodnotila na svůj nejoblíbenější Burtonův film. Je takový "dospělejší" v tom smyslu, že to poselství v něm není tak násilné a přesto zcela zjevné. A navíc, konečně tu změnil herce. Nic proti Johnnymu Deppovi, ten he výborný za všech okolností, ale Ewan McGregor je příjemná změna a mohli by spolu pracovat častěji. McGregor v sobě má určitou hravost, která je pro tyhle filmy potřeba.

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Vřele doporučuji Star Wars: Clone Wars, až to tedy konečně dojde do našich kin. Výborný film, dokoce je tam i pár vtípků, a na rozdíl od ostatních SW je to částečně zaměřeno i na normální vojáky a ne jen na hlavní hrdiny. :wink:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

nevim nevim ty starwarsy s emi nechce stahovat v CAMU pockam asi na R5 nebo nanejaky rip , ale jinak se tesim
" IMMORTALITY "

Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

gmakov: Nečekal, ale
Toto je spoiler!!!:
mě prostě přišel námět s tkalcovským stavem vydávajícím jména budoucích mrtvol hrozně uhozenej... :) ale třeba padající Pendolino se mi líbilo hodně :-D
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Odpovědět s citací

Quinix:

Toto je spoiler!!!:
Jo tak tohle je trochu uhozený, ale tak co bys čekal od komiksu, že jo? :D A jinak jasný, zatažení rychlobrzdy na mostě a následně padající Pendolino rulez, stejně jako kulky s hodněěě podivnou dráhou letu :D

Ale víš co, já měl prostě v kině u Wanted takovej ten pocit nebo ne pocit, prostě jsem jen seděl v předklonu, skoro jsem slintal po zemi a jen jsem se strašně moc retardovaně usmíval a hltal každou další scénu. Prostě něco co se mi stalo naposled u Transformers a ted nedavno u The Dark Knight.

Horton - Hmm, tak řekl že docela dost ne moc dobře udělanej animák. Samozřejmě skoro bez scénáře a se spoustou moralizování, ale s tím jsem už tak nějak počítal, ale skoro poprvý se mi stalo, že se mi v animáku nezalíbila ani jedna postava. Horton hodně kecá, bohužel ale nehláškuje, jsou to prostě jen kecy, starosta...no vidíte už si ani nevzpomenu na jméno, mi byl strašně nesympatickej. Ale pár povedenejch vtipů, nejen na téma Horton se o něco mlátí, tam bylo. 5/10

Bratříčku, kde jsi- Tak filmy bratří Coenů nemám vůbec nakoukány. Viděl jsem jen Lupiči paní domácí, Tahle země není pro starý a Big Lebowski, tak jsem si říkal, že tohle zkusím. Tak do první půlhodinky mě ten film docela bavil, ale pak se prostě něco zvrtlo a já se začal strašně nudit. Jako celý film drží nad vodou hlavně herci v čele s famozním G. Clooneym, taky samozřejmě perfektní kamera a vlastně vyobrazení nějakách 30. let v USA, ale scénář je strašně slabý a zdálo se mi, že se bráchové Coenovi nedohodli jaký ten film má vlastně být. 6/10

Sakra, to jsem si teda dneska udělal filmovej den. 4 filmy, o tom čtvrtém napíšu zejtra, a ještě SGA 5x06. Uff

PředchozíDalší

Zpět na Filmy