Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x06 - The Shrine

5x06 - The Shrine

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 23.8.2008 12:11:08
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak Kellerová provádějící operaci mozku pomocí aku vrtačky mě dostala :lol:
Obvzláště, když si člověk vezme, že i kdyby vrtačku zavařila, stejně by nenadělala větší škody.
Jinak to vypadá, že vztah Kellerová - McKay se dál vyvíjí, takže ve filmu se možná setkáme s hybridem Keller-McKay, který bude mít v patnácti letech 20 doktorátů :wink:
Jinak pohled na bránu na které sedí tým a všude okolo jenom voda... moc hezký. To že tam byla jeho sestra, když to vypadalo, že odbyla McKayova poslední hodinka, mě ani nepřekvapuje- přeci jen, mají už dobré vztahy a bylo by celkem divný, kdyby teď najednou řekla, že nepřijede. Jen ta Teyla... nechtěli by místo ní obsadit cvičeného šimpanze? Mám dojem, že jeho přínos pro tým by byl mnohem větší a MGM by ušetřilo za honorář- banány už dneska přeci jen tolik nestojí.
Jinak Rodney jako jedinec s hodně nízkým IQ, to byla hezká podívaná... bylo vidět, že se na tuhle epizodu pořádně připravil, takže pak byl schopen odvést vynikající výkon.

Edit.: Teď mě tak ještě napadlo, že je docela hezký, že dávají dohromady Dr. Keller s McKayem, protože bourají ten stereotyp, že geniální vědci mohou mít vztah, jen s uťápnutými myškami z laborek a ne s hezkou dívkou, takže to je další plus, protože přeci jen ta doktorka Brownová byla přesně ten typ, ale Kellerová je jak chytrá, tak i pohledná a pokud je třeba, dokáže Rodneyho i lehce rýpnout :-)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Příspěvek 23.8.2008 12:19:06
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak já ani nevím, kde začít - už první scéna mě dost zmrazila. Vím už z Treed Murray, že David opravdu umí, když ho nenutí se každou minutou pitvořit, ale stejně mě dostal. Jestli letos zase budou za herecký výkon nominovat Rachel, tak už opravdu budu podezírat fanoušky a členy různých akademií, že jsou nějak sjetí, protože to by jinak museli být slepí.
Joea jsem nikdy nepovažovala za až tak skvělého herce, ale když dostane šanci, tak umí. Dokáže hodně věcí říct jen výrazem očí. Soucit, bolest - to jsem tam dneska viděla. Kéž by takových možností měl víc. Je taky vidět, že Joe a David jsou spolu v seriálu od začátku a perfektně se doplňují. Líbí se mi, že se trochu vracejí k tomu vztahu, co měli v 1.sérii. Ještě tam úplně nejsou, ale dost těžko se můžou po tom všem znovu chovat jako pětiletí kluci.
Ale jenom takové ty momenty, pohledy, které si vyměňují, to myslím často i stačí.
Ale co se herců týče, tak svým odlišným stylem se dobře doplňují. Zatímco Joe je takový klidnější, dá víc na výraz, tak David je víc exibicionista, improvizátor a to z nich myslím dělá dobré herecké duo.

Scéna s bránou byla moc pěkná, hlavně ten odjížděcí záběr na vodu a malou, potopenou bránu.

OK, pokusím se dávat trochu smysl - tahle epizoda mohla být dvoudílná. Bylo tam tolik věcí, které by se daly rozvést a rozhodně by tak mohl Rodney mít víc scén třeba s Rononem a Teylou, i když Ronon ukázal svou starost dostatečně. A celkově myslím, že Ronon tady byl docela pěkně napsaný - takovým tím odhodláním, aniž by cokoliv řekl přímo Rodneymu, ale tím, jak se rozhodl jít a udělat to.
Bohužel Teyla - Rachel ta neumí žádné emoce zahrát. Pořád umí akorát takový ten jeden, rádoby konejšivý hlas a jak se tam v jedné scéně v té jeskyni zašklebila, to jsem si až říkala, že se to tam vyloženě nehodí.
Sheppard/McKay scéna uprostřed noci - jak ze všech lidí běžel Rodney za ním a Sheppard vytáhl to pivo, to byla prostě nej scéna. Celkově jak Rodney pořád volal Johna - čekala jsem čtyři roky, až mu konečně začne říkat křestním jménem, a tady jsem si opravdu užila :)
Myslím, že je dobře, že Kate je Davidova sestra. Takovou opravdovou reakci by možná nezvládli udělat, ale ty slzy byly pravé.
Woolsey je čím dál lepší. Sice to v té první chvíli vypadalo, že ho Sheppard nějak peskuje, když přišli s McKayem v bezvědomí, ale pak to bylo fajn. Hlavně scéna se snídaní, jak se jakoby ptal na povolení té Gate-girl :lol: Nebyla to ponižující legrace, spíš to mělo vtipným způsobem ukázat, jak je Woolsey ještě dost nejistý a někdy neví, co dělat, když zrovna není co dělat :D
Důvod, proč Jennifer nepoznala ten virus, byl později moc pěkně vysvětlený a myslím, že je to jasné. Hlavně proto, co jí on řekl! Nečekala jsem to takhle naplno a asi by to nikdy neudělal, kdyby neztrácel hlavu.

Co mi trochu vadilo bylo to rychlé řešení - i když parazit lezoucí z lebky je dost nechutný. :smile: Ale jinak to moc smysl nedávalo, což je imo dost škoda. Aspoň ta Rodneyho reakce byla opravdová - jak ho tam přivedou, aby se mohl rozloučit a on si myslel, že je v pořádku a pak to na něj vybalí. Taky bych jim rozhodně nebyla vděčná, hlavně proto, že přesně jak to řekl - se všemi se rozloučil. Ale chápu Jeannie, ta tu možnost neměla a její rozhodnutí bylo vedené čistě láskou k bratrovi.
Ta vrtačka byla moc, ale Rodneyho poznámka to dost rozsvítila :D
Ty video předěly byly zajímavé - sledovat postup té nemoci. Nejvíc mě dostal hned ten první, jak tam Rodney volá Johna a být hozena takhle doprostřed mizérie hned na začátku, to je od nich docela odvaha.
Ale kdyby dva ubrali a místo toho tam dali jednu Rodneyho scénu s někým navíc, třeba se Zelenkou, který se mihnul jenom v pozadí, tak bych možná byla spokojenější.

Jediné, čeho lituju je, že od Duetu nebyla ani jediná epizoda s McKayem vyloženě "vtipná", ale všichni to pořád nějak čekají. Což je škoda, protože ta postava má očividně na mnohem víc. Škoda, že už to asi neuvidíme.

Každopádně, po roce a půl první SGA epizoda, kterou si pustím znovu. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 23.8.2008 12:26:56
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

přidávám se ke Klenotce, poté první scéně sem byl řádně na měko. Opravdu perfektní epizoda, nevím ale, který škleb myslíš u Teyly, asi sem zrovna pil, že sem ho nevidel (ale smula :D )
9,9/10

Příspěvek 23.8.2008 14:00:23
SiMiK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zrovna kdyz si rikam, ze uz se SGA vraci do normalu (po 4 sezone) a tahle epizoda to jenom potvrdila, tak prijdou s tim ze bude koncit :( trosku smula.

K epizode..Rodneyho demence nemela chybu...hl. ten zacatek jak volal Johna. Jinak jak u pulky epizody nakousli to ze Jennifer musi neco rict...tak my to bylo jasny...:)

Rozhodne tahle epizoda patri k tem lepsim.
(9.5/10)
(\./) This is Bunny. Copy Bunny into your
(o.o) signature to help him on his way to world
( X ) domination.

Příspěvek 23.8.2008 14:34:57
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Skvělá epizoda, kterou kazí závěr - zbytečně urychlený. V momentě, kdy John vyndal vrtačku sem nevěřila svým očím...
Jinak nemám moc co dodat, Klenotka to krásně popsala, takže se s tím jenom ztotožním a nebudu se tu zbytečně vykecávat. Po téhle epizodě mě poprvé zamrzelo zrušení Atlantis a to kvůli tomu, že už nebudu mít pravidelnou dávku Davida H. Úvodní scéna mi úplně sebrala dech.
Bodově 8/10. Původně jsem chtěla dát 9, nejlepší díl posledních dvou sezón určitě, ale prostě ten konec...
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 23.8.2008 15:01:13
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak opravdu báječná epizoda ve které se David opravdu vyžil, ten konec s Kellerovou mě opravdu překvapil nečekal bych že v sga to řeknou takhle naplno... Ten parazit jak pak vypad ven... no nic, dalo se to čekat... Skvělý výkon Woosleyho a jeho příběh o otci... jen malé mínus epizody, Radek, když už byl v titulkách tak sem čekal aspon nějakou scénu s ním a Rodneym a on se tam mihne jen u řídícího... Opravdu skvělá epizoda zatím vypadá 5 serie i lepší než první, doufám že to nezkazí, když už je poslední tak at se ukáže......
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 23.8.2008 15:59:14
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
... Jestli letos zase budou za herecký výkon nominovat Rachel, tak už opravdu budu podezírat fanoušky a členy různých akademií, že jsou nějak sjetí, protože to by jinak museli být slepí. ...

tohle jsi opravdu myslela vážně, že ji někdo nominoval nebo to byl jen tvrdý sarkasmus?
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 23.8.2008 16:09:25
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Bohužel to nebyl sarkasmus. Za 2. sérii (!) ji nominovali na nějakou cenu, mám dojem, že snad na nějakou diváckou cenu...ještě to tu možná někde bude, že se tehdy lidi asi zbláznili.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 23.8.2008 16:10:32
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Američané jsou divný národ...
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 23.8.2008 16:21:24
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Myslím že ji nominovali diváci kvůli té písničce v 2 serii co zpívala, jinak ještě k dílu, dobře že Woosley chce zavést průzkum pomocí Malp to je naprosto nezbytné, nevidím šanci v sg1 za Hammonda, Jacka a ani Landryho bez malp před misí na planetu...
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 23.8.2008 17:30:40
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Nejvíc mě dostal hned ten první, jak tam Rodney volá Johna a být hozena takhle doprostřed mizérie hned na začátku, to je od nich docela odvaha.

V tomhle mi tato epizoda dost připomněla díl 4x06 Tabula Rasa, který jsem také považoval za povedený.

Souhlasím s mnoha lidmi, kteří to tu už zmínili. Škoda, že se rozhodli Atlantis takhle rychle ukončit. Mě si zatím 5. řada získala tím, že tu nejsou žádné vycpávkové díly. Tedy alespoň z toho mám ten pocit. Jenom ten náš Radek... :cry: Jde to s ním z kopce. Bylo by hezké, kdyby dostal šanci třeba v SGU, ale z toho, jak s ním nakládají teď, je patrné, že nejspíš nebude(me) mít to štěstí. Navíc by řekli, že když Atlantis "pokračuje", nemůžou ho šoupnout do jiné galaxie.

A ještě k tomu konci: byl možná rychlý, ale přece si nemyslíte, že bude Keller opravdu operovat :!: Tohle bylo od scénáristů vlastně docela moudré. Protože provrtání lebky nechirurgickou vrtačkou se ještě dá snést, ale operace mozku v terénu :?: To, že parazit dobrovolně vylezl, smysl dává. Vůbec, celá ta svatyně byla vysvětlena pěkně.

No, a na další díl se také těším. Nejsem si sice jist, jestli udrží laťku (spoilery jsem nečetl), ale bude tam zas Carson. Můj oblíbenec.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 23.8.2008 18:37:09
Ted Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Dal bych vic, ale proste za ten ujetej konec "s aku vrtackou v palici" vic nez 7/10 nedam... :?
Meiles: "I had the most amazing idea last night"

Příspěvek 23.8.2008 18:52:44
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Fíha :shock: ! To byla epizoda! Rozhodně jedna z nejlepších v páté sérii.
David hrál naprosto excelentně a Joe mu pěkně sekundoval. Scéna Rodneyho a Johna byla nejlepší z celýho dílu a John měl skvělý tričko :D
Rodney tam měl se všemi moc pěkné momenty (teda kromě Teyly, že :? ). Jak na konci ze záznamu řekl Jennifer, že ji miluje, bylo taky pěkný a doufám, že se z toho něco vyklube. Ti dva by byli roztomilý pár :D
Woolsey opět excelentní :) .
Tento díl mi až moc rychle utekl, měla jsem pocit, že uplynulo tak dvacet minut ne čtyřicet.

EDIT: Eh, zapoměla jsem pochválit tu zatopenou planetu a jak sedeli na bráné. To se mi opravdu hodně líbilo :)
Naposledy upravil Anijsha dne 23.8.2008 19:08:07, celkově upraveno 1
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 23.8.2008 19:01:51
Mooony Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Mě to dostalo celé. Vážně se mi to líbilo. Dostala mě ta scéna, jak Rodney přijde za Johnem. Líbilo se mi, jak je na konci ukázán ten šestý den, kdy Rodney říká Jennifer, že ji miluje. Měla jsem pocit, že to trvá jen chvilu.

Bylo to všechno pěkně vyřešeno... Tenhle díl považuji, za jeden z nejlepších :)

Souhlasím s hodně lidma, jen škoda, že to končí :(

Příspěvek 23.8.2008 19:04:06
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Anijsha píše:
Tento díl mi až moc rychle utekl, měla jsem pocit, že uplynulo tak dvacet minut ne čtyřicet.

Hehe, mně to taky docela rychle ubíhalo. Jenže pak se mi zasekl počítač ve chvíli, kdy Richard (ano, už jsem si ho natolik oblíbil, abych mu tak říkal) mluvil o otci, jenž měl Alzheimera.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách