Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x05 - Ghost in the Machine

5x05 - Ghost in the Machine

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 19.8.2008 23:23:55
WORMWEJDR Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

jak si tady stěžujete na neoriginalitu tak vám něco povim. Tydle lidi už pro nás dělaj seriál nějakech 5 let. už to bude skoro sto dílů tak laskavě milí skeptici si skuste vymyslet seriál vo sto dílech kde bude každej originální a nikdy předtim neviděněj. Řeknete že to neni jako první série ale to když ste se na to dívali tak ste byly v úžasu z novýho seriálu novejch lidí atd. a ted dyž už ho znáte tak vrtáte do každýho dílu. Jo neni to podle reality jako že vesmírem se nešíří zvuk atd. ale koho to zajímá? tohle má bejt zábava ne nějakej dokment!

a díl se dá popsat jedním slovem: Supercalifragilisticexpialidoucius! 9/10
Rodney:And what schould I do now?
Sheppard:RELOAD!!

Příspěvek 19.8.2008 23:30:02
Ted Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak o tom tady muze panovat diskuse do nekonecna...
zase se muzes kouknout, kolik za to scenaristi dostavaj penez, to uz stoji za to, vymyslet lepsi zapletky a hlavne trosku promyslet tucet nelogicnosti a nedokonalosti, kterejch je vic nez dost.
Meiles: "I had the most amazing idea last night"

Příspěvek 19.8.2008 23:43:12
Airman
Airman

Odpovědět s citací

mno napsal sem to trochu moc ofenzivně :oops: ale proste dyž se díváte na sci-fi (přece jenom je to science-FICTION) tak doporučuju vypnout... a jenom si to užít ale je pravda že bych konečně uvítal neakou novou lokaci xD

to Ted: diskuze do nekonecna panovat muze ale JÁ budu mít dycky pravdu xD

Příspěvek 19.8.2008 23:59:18
Ted Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

tak toho radsi nechame, pac JA bych mel vetsi pravdu :D
a aby jsme nebyli tak trochu dost OT, tak davam tyhle epizode....taaaak.....6/10...

Příspěvek 20.8.2008 09:07:06
StarFunXXX Airman
Airman

Odpovědět s citací

Air Force píše:
Rychloprogramování a kompy vůbec neřešim od tý doby, co Carterová začala připojovat svůj notes ke zcela neznámý technologii pomocí krokosvorek a všechno samozřejmě skvěle fungovalo. Ještě že drivery pro Ori ship jsou součástí Windows...

Kartrova windows nepouziva, Kartrova jako spravnej profik z US army bootuje notas zkrze bootp primou konexi do subprostoru s cilovym tftp://povznesene anticno. Pri podrobnejsim pozorovani jeji prace s pokrocilou technologii to vypada nejak takto: copy tftp startup-config tftp://dosaddanoutechologii
Jiny zpusob jak rychle zvladnout propojeni lidske x86 platformy se systemy o 10ti tisece let vyspelejsimy neni :)
Ale co...ona je jen herecka a pracuje s tim co ji da technickej stab. Nedelam si iluze, ze v realu bude umet vic nez vybrat si mail ze schranky.

Příspěvek 20.8.2008 10:29:05
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

WORMWEJDR: Něco ti řeknu. Stačí srovnání s SG-1. Ten vydržel 10 let a podle mého názoru tam bylo méně neoriginálních dílů než za ty 4 a kus roku v Atlantisu... Ač nerad, musím přiznat, že jistá šablonovitost se tu opravdu začíná projevovat víc, než je zdrávo.

Mimochodem, všimli jste si, že vesmírná brána, do které na začátku vrazil jumper, měla jen 8 chevronů? Mám takový dojem, že už i ta replikátorská z 3x20, která sloužila jako zbraň na orbitě, trpěla stejným "neduhem". Přitom např. ta, co je na Atlantisu vypadá na klasickou devítichevronovku. Sice je vidět jen 7, ale podle rozestavení to vypadá na další dva pod úrovní podlahy, podobně jako v SGC.
Že by antikové nepovažovali za důležité mít 9. chevron na všech zařízeních?
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 20.8.2008 10:32:41
Ted Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Osmichevronka se poprve objevila nekdy v 2hy rade (nejsem si jistej) byla to taky ta na orbite. Mozna, ze vsechny orbitní maj jenom 8 chevronů.

Příspěvek 20.8.2008 11:00:42
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

To jsem si sice taky myslel, ale teď jsem si prošel screeny na gateworldu některých epizod jako 38 Minutes, Sanctuary a zejména Trinity, ve kterých byly vidět space gates, a všechny měly po devíti chevronech. Jak říkám, já to poprvé zaregistroval až ve First Striku... (ale mohlo to být už dřív)
Každopádně mi to přijde jako další chyba. Hlavně ty brány na orbitách mají tři trysky pravidelně rozmístěné po obvodu, a když se tohle zkombinuje s devíti chevrony, dostaneme více pravidelný útvar. V každé třetí mezeře mezi chevrony se bude nacházet jedna tryska. Přesně takhle to nejdříve bylo, ale teď tu máme kombinaci osmi a tří.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 20.8.2008 11:07:20
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To jo no ale je pravda ze toho zas tak moc novyho nevokoukanyho vymyslet nejde... :( snad jen kdyby na díl vyřadili rodneyho a dali místo něj zelenku xD Nebo nejakej zase "vědeckej" díl kde se budou otstřelovat slunešní soustavy....

ale jak řek tod uz sme dost :offtopic:

a SG1 ma podle mě jenom 8serii (z toho 7 plnohodnotnejch) 9a10 byl takovej spin-off xD
:offtopic:

Příspěvek 21.8.2008 20:50:44
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

me se tahle epka libila jakoze dost a nemam vyhrady

Příspěvek 23.8.2008 08:18:17
Amazon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mně se také velice líbila a nemohu si na ni stěžovat. Elizabeth zpět, akorát jiná herečka. Konec byl velice zajímavý. Celkový příběh. Rovněž nemám výhrady.
Obrázek

Příspěvek 24.8.2008 09:07:10
Eve Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Epizoda byla skvělá, i když mohla být i lepší kdyby Torri souhlasila s účastí v páté sérii, ve 4.sérii to vypadalo že tam bude něco víc s Replikátori, ten konec jak všechny zničili a pak jen jediná loď Aurora s Elizabeth, holt kdyby Torri chtěla mohla táto část Atlantis být lepší, ale jinak díl je i tak super, scénáristé to dobře vymyslely že když už Torri nehraje, tak bude Elizabeth ve Fran :-) osobně už se těším na další díl...
Obrázek
Atlantis mi chybí už teď...By Eve

Příspěvek 24.8.2008 10:18:41
Amazon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Eve: Já se Torri nedivím. Také bych na jejím místě s účastí nesouhlasila, ale to bylo už dostatečně prodiskutováno jinde. Ale na druhou stranu je zápletka s Elizabeth v těle Fran docela dobrá...
Obrázek

Příspěvek 24.8.2008 10:31:14
Ted Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Je ale skoda jak rychle to s replikama ukoncili, meli Wraithy, a pak nacnou dalsi rasu - Repliky, ktery maj obrovskej potencial z nich vytezit strasne moc. A tu radsi nakonec rychle znicej... :evil:

Příspěvek 24.8.2008 23:02:04
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

osobně si myslím, že původně pro replikátory/weirovou plánovali něco jinýho, protože ten tón, co weirová použila na konci 4x11 říkal tak trochu: "jdeme na to, mám vlastní plán, jak porazit wraithy a potom všechny ostatní, protože co je ze mě replikátor, už to nemám v hlavě jako dřív... vzhůru ovládnout galaxii...
akorát pak už se jim nepodařilo dohodnout s Torri další účast (nebo možná už sami nechtěli), tak to vyřešili takhle...
:( too bad
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách