Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x05 - Ghost in the Machine

5x05 - Ghost in the Machine

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 17.8.2008 16:10:11
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

k čemu Aurory, maj neporazitelný 304 s paprskometama a jak jsme viděliv BAMSR, tak ty aurory jsou naprosto k ničemu

když nějakou lodě, tak jedině ty toaletní
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 17.8.2008 16:19:56
Josika Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

impaled_shadow, je pravda, že seriál ustrnul jak dějově tak charaktery ve slepé uličce. Je pravda, že se stále opakují ta samá schémata a že postavy se moc nevyvíjejí (přiznala bych jim pár bodů, za Teylino mateřství (přece jen to na ni trochu vliv mělo), za Woolseyho s dokonce bych řekla, že i u Rodneyho k nějakému vývoji došlo). Jenomže, alespoň podle mého názoru, tohle je chyba způsobená v první řadě tím, o jaký typ seriálu se jedná. Myslím, že sci-fi založené na průzkumu míst, kam se ještě nikdo nevydal, o moc jinak ani vypadat nemůže. Musíme chránit civilisty, musíme bojovat se zlým nepřítelem a sem tam odhalíme velké tajemství z vlastní minulosti... Prvních pár řad to zachraňují neokoukané postavy a prostředí a pak je zle, protože většina zajímavých zápletek se stihla odehrát už ve Star Treku.
Jenomže já mám dojem, že lidé mají ve své podstatě opakování rádi. Obzvlášť pokud se je scénáristům povede správně namíchat s případným překvapením, což se zrovna v této epizodě povedlo. Uznávám, že k žádným velkým zvratem nedošlo, ale - až na "opravovací" scénu - postavy byly napsané hezky, příběh byl na Atlantis netradiční a v několika bodech dokázal překvapit. Navíc Elizabeth byla zahraná skvěle.
Ale souhlasím, že by to chtělo něco velkého, co by narušilo zmiňované schéma. Jenomže to by museli scénáristé zariskovat a provést něco opravdu neočekávaného (třeba nechat zničit zemi), což je asi marketingově nevhodné.

No a co se klišé dialogů týče... asi by dost pomohlo, kdyby scénáristům z klávesnice vyloupli tlačítka Ctrl, c a p :-)

Příspěvek 17.8.2008 17:08:56
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Mně se hlavně poslední dobou nelíbí pozice Zelenky. Kam se poděla dvojka McKay - Zelenka (viz třeba díl 1x10 Storm), kdy se alespoň doplňovali?
Teď ho Rodney akorát posílá někam a dává mu samé "kopáčské" práce. Dlouho už nebyl Radek opravdu užitečný... na to, jaké má schopnosti a potenciál.
Co z toho, že ve 4. sérii dostal mimořádně 11 epizod, když se tam stejně jenom tak ochomýtá? Je sice hezké, že nám ho ještě scénáristi nezabili, ale má rozhodně na víc... To, co tam poslední dobou předvádí (snad kromě heroické záchrany Atlantis s extra balíčkem hlášek v Quarantene), je prostě pod jeho úroveň.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 17.8.2008 17:12:08
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak už jsem také skouknul tu epizodu a musím říct, že se mi líbila. Obecně pátá série mi přijde zatím velmi povedená.
K epizodě: Velice se mi líbil Woolsey v roli velitele, byl výborně napsán i zahrán. Dále potom se mi relativně líbila role Elizabeth - nebyla to Torri, ale i tak to bylo velmi pěkně zpracované a zejména konečně dokončená linie replikátorů (skutečně doufám, že už je nepoužijí) Ronon a Teyla byli opět přebyteční a celkem výjimečně mi nevadil Sheppard (asi proto, že se neprojevil jeho heroismus).
Dále by mě velice zajímalo, jak si poradí s databází vyspělých civilizací od Elizabeth - na jednu stranu se bojím toho, že z Atlantis udělají už úplně nedobytnou pevnost, protože získají třeba nějaké super nové generátory a zbraně...doufám, že se mýlím.
Celkově číselně 9/10

2Nohajc:To mě také zaráží a vadí mi. Komunikace mezi Rodneym a Radkem vážně funguje jen jednostranně a to bud, že Rodney říká "Buď zticha" nebo "Nech mě pracovat"....
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 17.8.2008 17:25:05
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Je pravda že Rodney dost naváží do Radka, ale on mu to taky vrací, i když ne tak otevřeně ale třeba v tom jumperu si ho taky dobíral, v karanténě Radek aspon zachránil město a Rodney mu to nechtěl uznat, týmová práce, prostě se bojí, aby ho Radek nepřipravil o místo... Jinak někdy v 2 serii myslím že se něco pokazilo a Rodney šílel a John mu to nevěřil a pak přišla Elizabeth a řekla že si Radek dělá taky starosti. Radek, doktor Zelenka je prezentován naproti Rodeymu jako ta pevná část, ta část jež nezpanikaří, aspon vědecky a víme že se o sebe umí postarat, když v minulé sezéně dokázal jako jediný utíkat celou dobu zdopovaným marinákům jen s železnou tyčí a dokonce jim ukrást zbran.....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 17.8.2008 17:28:23
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ale jo, měl tam hezké momenty, ale...
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 17.8.2008 17:51:31
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ježišmarjá, g.o.d. na Lapu 4,5 z 5??
Jdu stahovat.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 17.8.2008 18:07:54
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

protože se mi to líbilo. Po roce díl, kterej jsem nepřetáčel. Hlavně díky skvělý Michelle Morgan

Příspěvek 17.8.2008 18:20:39
Sheppy Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Všimnul jsem si toho, že jeden z těch replikátorů, kterej vysvětloval tu možnost a způsob povznesení, je stejnej herec co hrál jednoho z Aschenů :lol: :lol:

Příspěvek 17.8.2008 18:39:39
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Jdu stahovat.

:biglol: :rflmao:
tak tohle mě totálně rozsekalo :loltransparent:

Jinak mě se díl líbil, byl to opravdu povedený díl od kterého jsem na začátku čekal úplně něco jiného.
Elizabeth a její přístup mě překvapil, o konci dílu, ani nemluvě.

Jen by mě zajímalo jestli využijí informace, které jim Elizabeth dala o všech těch rasách a civilizacích v Pegasu((i když ne o všech, ale i tak by se tam mohla objevit i ta rasa, která se objevila v předchozím dílu. aneb ty informace poskytují scénáristům zadní vrátka pro díl 05x04).
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 17.8.2008 18:43:47
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

pokud bude šestá řada, tak až tam se dozvíme o těch novejch rasách...takže asi tak

Příspěvek 17.8.2008 18:51:21
Sheppy Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Pro mě zatím nejlepší díl páté serie společně s předchozím. Doufám že další díly budou při nejmenším stejné kvality.

Příspěvek 17.8.2008 19:22:06
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Jdu stahovat.

Já se neřídím podle g.o.d a, protože máme jiné názory. Jemu se líbilo Lifeline, mně tedy vůbec. Hlavně jsme tam ztratili Elizabeth, a chování Shepparda s McKayem bylo hrozné, byli oba napsaní totálně mimo. Sheppard tam pořád řval, prakticky panikařil..no nic, to sem nepatří.
Vždycky se divím g.o.dovi, jak může objektivně ohodnotit díl, když ho vlastně nevidí (přtáčení nepovažuju za sledování), ale ty zpětně hodnotíš sérii podle pár epizod, na které se navíc díváš podle reakcí ostatních. Nevím, ale zdá se mi to trochu stádoidní, já si radši názor udělám sama. Ale tak SG fanoušci, jestli se tak ještě můžeme nazývat, jsou celkově zvláštní, že? :smile:
Já už bohužel trpím tím, že do rána zapomenu, o čem ta epizoda vlastně byla.

A ještě k tomu Zelenkovi - ta scéna v Jumperu byla po dlouhé době opravdu jediná pěkná s ním. Je hrozně nevyužitý a ve 4. sérii, kdy měl být v 11 epizodách se třeba stalo, že se tam jen mihl před titulky. Doufala jsem, že se to změní, ale zatím ani ne.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 17.8.2008 19:47:55
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No to jistě, mě šlo o to, že když god pochválí SGA, musí to být něco zajímavého (z S5 jsem ještě neviděl ani díl).
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 17.8.2008 22:12:16
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Docela dobrá epizoda, která (podle spoilerů) i překvapila. Jinak opět musím vyzdvihnout Woolseyho, kterého snad budou psát i nadále jako velitele. Opět udělal několik dobrých rozhodnutí, které bych u Woolseyho S9 Sg-1 nečekal viz. třeba to s tím potopením.
Hodnocení epizody: 9/10 (Za velkého přispění Woolseyho a té Repliktároky co byla Weir).
ADRIC WILL FALL

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách