Původně měla být Conspiracy, čili vzdáleně i 12 Angry Men, inspirována i episoda BSG, ale nakonec z toho sešlo. Jen aby si lidi, kterým se BSG líbí, uvědomili, jak kvalitní ten film je

Dneska jel
Zoolander. Bizardní komedie od Frat Packu, tedy Bena Stillera a spol. (Vybíjená, Starsky a Hutch, Zprávař, aktuální Tropical Thunder), o životě jednoho profesionálního supermodela (od slova modelka, ale muž; ne kit) a židozednářském spiknutí módních agentur. Představte si starou Bondovku, ve které ale Bond je debilní model a namísto pro MI5 pracuje (a neví o tom) pro utajené módní korporace. Tedy, pracuje... Zoolander
není ani nepřipomína třeba Austina Powerse.
Spousta humoru je navíc udělaná tím, že se paroduje/bizardně využívá nějaká popkulturně známá scéna (třeba umývání auta, kdy jsou umývačky mokřejší, než auto) nebo že se nečekaně objeví slavný herec z jiného filmu/žánru a něco řekne - nebudu spoilovat, ale seznam cameí je HODNĚ dlouhý a byl jsem HODNĚ překvapený; představte si, že by se třeba v nějaké funny episodě SG-1 najednou na minutu objevil jako normální postava starý herec kapitána Kirka, řekl pár normálních vět k ději, a pak zase odešel, a máte vzdálenou představu - taky by jste se smáli samotnému faktu, že to řekl normálně se tvářící a nečekaně objevený Willam Shattner, než že by to ten herec musel říkat nějak komicky.
Pokud máte rádi cokoliv z příkladů výše, tak tohle je stejně dobré. Ale jako upozorňuju, že mě se třeba Zprávař nebo Starsky taky hodně líbil, i když chápu, že někomu se můžou zdát nevtipné a divné.
|
Toto je spoiler!!!:
|
Jako fanouška X-Files mě dostalo výborné cameo Davida Duchovnyho  |
EDIT: Koukám, že ty moje "zmínky" o filmech jsou nějaký dlouhý.
EDIT2:
Čerhohumorový thriller Fargo od bratří Coenů. Oh geez, yeah, můžu ho v tomhle novém designu fora vřele doporučit.
Na první pohled je
Fargo, zasazené do lehce rurálního prostředí někde ve "věčně zamrzlém US státě", jenom klasický thriller o tom, jak si manžel objednal únos svojí manželky, aby vytřískal z jejího otce peníze, doufajíc, že to dobře dopadne a žena bude vrácena. Už teď je asi jasné, co se může podělat a co se hrozivým způsobem podělá. Nicméně Coenové to okořenili sotva postřehnutelným černým humorem, kdy se třeba v jednu chvíli děsíte hrůznosti situace (dva mrtví) a o pět sekund později se nemůžete nesmát tomu, co nového se (v té samé scéně) stalo, přičemž pokud to třeba sledujete jedním okem, ani vám ta změna vtipná nemusí přijít. Nicméně rozhodně neplatí, že to je nějaká řachanda; naopak mě mockrat mrazilo v zádech, a to nejen díky všudypřítomnému sněhu a zimě.
A nádherný soundtrack.
Btw. smajly by jste měli honem vyměnit za nějaké hezčí
EDIT by Tillion: Ani teď nemůžeš psát dva příspěvky pod sebe.A ani teď to pravidlo nedává smysl...