Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x04 - The Daedalus Variations

5x04 - The Daedalus Variations

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 03.8.2008 21:05:48
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Asi tak :lol:

Jojo, ten nepřítel :P
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 04.8.2008 01:53:50
The Best Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Zdálo se mi že si Ronon bral zbraň jednoho z těch "mimozemšťanů"(nevim jak je nazvat) myslíte že jí bude příště mít? :roll:

Příspěvek 04.8.2008 08:35:56
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Me prislo, ze tu zbran bral stylem: "mam lepsi"

Příspěvek 04.8.2008 09:03:26
Rufu Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ronon má nejlepší osobní zbraň ve známém vesmíru.Navíc v retro stylu.Nemá důvod přezbrojovat :D spíš už by ji měli začít seriově vyrábět pro potřeby lidí.

Apropo to už všichni fasujou do P90 průbojný střelivo?Wraiti jsou teď už fakt nějak slabí.

K tomuhle dílu
Efekty a vesmírný souboje bezvadný.Souboje uvnitř borg,predator klasika.
To všichni ve vesmíru vypadaj stejně?Kde je nějaká rasa alespoň se 4 rukama jako mutanti od Michaela.Nebo něco neznámého (takový ty houby)jako v jednom z prvních dílů SG1.

Sice beru že se všem líbí Prometheus ,ale není ve výstavbě nějaká další loď jiného disajnu?Ty hangáry ala BSG 1978 či nová BSG.Loď nové rasy byla několikrát lepší.

Záběr na jumper objevující se ve vstupu do toho hangáru byl výtečný hned mi to připomělo vesmírnou odysseu 2001.

Teyla má konečně poslání,bude jen dobře když se přeorientuje na vědátora s menšími vědomostmi než třeba Zelenka.Stejně se tam už tyčema nemlátěj a navíc to dítě.Doufám že jim ho Michaeluv agent unese z Atlantis když už s ním měl takový plány.

Pro mě jednoznačně jeden z dílů kterej si budu pamatovat.

Příspěvek 04.8.2008 10:01:24
clie Airman
Airman

Odpovědět s citací

Na to že se už od poloviny čtvrté série nudím (až na poslední díl, ten byl skvělej), konečně něco lepšího. Myslim že byl celkem dobře rozpracován a nebudu komentovat, že už tu určitě něco podobného bylo. Bylo, ale co je dnes originální - všichni stejně vykrádají Shakespeara a ten vykrádal antickou literaturu :-D

Důležité je, že se člověk baví a to jsem se bavil.

Hlavní nedostatky:
už mě unavuje, že všechno napětí se scénáristi snaží vytvořit tím, že se něco podělá. Baví to ještě někoho? Třeba ten poslední souboj byl úplně zbytečnej, akorát mě nakrknul, kdyby tam nebyl a třeba by něco zajímavého našli, určitě bych byl více spokojenej.

Teila mě také irituje již dlouho. Ze začátku byla dobrá, ale jakmile se z ní snažili scénáristi udělat psychologickou postavu a začala mluvit - otrava otrava, pomalu každý díl se pak člověk modlí, aby ji už někdo sejmul, a teď je z ní ženská, která nemá ani základní vzdělání, ale umí ovládat vesmírnou loď :D. Ževjk byl super :)

Taky mě napadli Borgové, škoda že se neukáží znovu, ale ono je to už všechno nanic. Posledním dílem SG-1 dostal Deadalus takové zbraně, že jsou všechny bitvy o ničem. Jedinou šanci mají nepřátelé, pokud si scénáristi vymyslí nějakou stupidní zápletku, proč něco nejde. :roll:. Ale prostě zásadní nepřátelé SGA chybí - všichni jsou teď tak nějak v útlumu a hlavně - už nějak nezaujmou :x

Snad se SGA ještě postaví na nohy, zatim jsem z páté sezóny trošku zklamán, tohle je zatim jediný pořádný díl, ale co... čtvrtá sezóna začínala skvěle a jak pak dopadla? Třeba to bude u pětky obráceně.

Příspěvek 04.8.2008 10:09:10
Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

výborný díl, zatí v S5 nejlepší
Noví enemáci výborní, hezké zelené lajzry.
No ale, že by byli Hakenové byli příbuzní k Borgům?: spíš myslím, že ty blikačky měli na hlavě, protože to byli piloti těch stíhaček co naryli do trupu,. Aspoň já to tak pochopil, slitinu měli pevnou i na svoji hivce (jak sem to uviděl poprvé, sem myslel že lidi asimilovali nějakou hivku a nechali ji oplácat plechem na Discovery Chanel v americkém chopru nebo co to tam běží...)
Ale silnějíší než Ori být nemůžou jen myslím, že nás vypekli, když nasadili proti Asgardským paprsků místo štítů, které mají Ori i Antici i Lidi, pasivní plátování alá první klingonské lodě (Dravec?)
"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

Příspěvek 04.8.2008 10:14:47
StarFunXXX Airman
Airman

Odpovědět s citací

3ti dil radeji kometovat nebudu...nebo...ze by se komplet celej tym od scenaristu az po rejzi zfetoval?

4dil - dalsi ukazka - musim dodat, ze v posledni dobe pro sg atl. typicka - toho jak zmrvit relativne dobre tema.

Z megaPsychoTelepatky Teily (dokazala ovladnout kralovnu wraithu) udelali zkuseneho technickeho odbornika, pro ktereho neni problem po jednom kurzu ovladani senzoru ci ceho dobrat se logiky zapojeni podsvetelnyho pohonu a radit nekomu, kdo podobnej problem uz nekolikrat resil provest diagnostiku X stupne. To uz byla uveritelnejsi jako tzv. telepatka i kdyz se u telepatickeho vykonu casto kroutila jako u porodu klasickou cestou. Mozna si filmarskej team rekl, ze to ti looserove co jejich serial sleduji stejne nepoznaj, kdyz prohodi sceny.
Taky uz je celkem hodne trapny, jak vzdycky za par vterin pred neodvratnym koncem zavola shepard rodnymu a pta se kde to vazne a co s tim udela..nacez rodny spusti uz nechutne ohranou pisnicku jak to neni zas tak jednochy nacez nekdo pronese nejakou kravinu nacez se toho rodny chytne a 2 vteriny pred jasnym koncem vymysli reseni ktery je dostane ze slamastiky. Scifi nescifi, porad plati nejaky pravidla a to zkratka moznost jen tak prijit ke konzoli nejakyho neznamyho systemu a po par hodinach prijit s resenim, ktery nebyl schopny vymslet ani originalni team... Ne...neni mozny jen tak prijit k nejakymu zarizeni at uz je to anticka konzole nebo writhska...pichnout tam usb port ...do ceho? a na notebooku se zacnou v prehlednym interface objevovat jasne definovany a charakterizovany data. Tohle uz opravdu neni scifi ale fantasy. Ve fantasy mozna staci vytahnout kouzelnej talisman a zloduch je mrtvej, nebo najit ultimatni mec na draka ..a podobny sracky. Zkratka to co delaji a udelali z sga atl. od 4te serie nemuze bejt nic jinyho nez umyslna a planovana sabotaz nejspise konkurencniho studia...tech par lepsich dilu nezminuji protoze se v tom marastu ztrati.
Ronon uz taky neni onen drakobijec, kteryho si do teamu vzali protoze si ho posledni dobou davaj enemy jak malyho jardu. Jasny vic to odpovida realu, ale nezapada to do puvodniho image jak postavy tak serialu jako takoveho.
Dalsi zasadni vec...v jednom starsim sg1 dilu zarizeni - zracadlo ktery je schopny prenest jedince do alternativniho vesmiru byla jasne dany, ze entity z jinych - alternativnich realit zkratka nemuzou dlouhodobe koexistovat v jine nez vlastni realite. To uz asi pro sga neplati, protoze se v jednom dilu prenese rodney do jine alternativy a tam si v klidku pochoduje bez vedlejsich ucinku a to same posadka s pohonem do alternativniho vesmiru si klidne opusti lod v jine realite a zabydli se na nejake planete. Kdyz uz nic jinyho tak aspon fyzikalni pravidla tohoto pseudosveta by mohli dodrzovat v obou galaxiich :)
Uz od zacatku slabsi sga, kterou sem sledoval s mirnym despektem se transformovala na "vypln" mezi reklamama a snad i ta ordinace v ruzove zahrade je napinavejsi a originalnejsi(nemohu presne posoudit, protozesem to nikdy nevidel, ale uz ten nazev je tzv. vserikajici).
Nicmene ani timto dilem me malozi zcela neodrovnal jako scifi fandy...to musi bejt silnejsi kalibr nebo vic 4tejch a 5tejch serii.

p.s: jedine pozitivum 4teho dilu je pomaly prulet kolem boku promethea a hlaska s čůúůvím...ta byla myslim z celyho sga zatim nej.

Příspěvek 04.8.2008 10:46:08
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tenhle díl nepsal Mallozzi ale Alan McCullough...
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 04.8.2008 11:56:30
Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

to jak kontrolu na lodí přebrala Techtla a Tyr zápasil s RailGunovým stanovištěm vypadalo jako vystřižené z jiného - a samozřejmě nejlepšího na světě - Sci-Fi seriálu
"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

Příspěvek 04.8.2008 12:06:29
Lotar Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mne sa to napodiv páčilo, mám výhrady len k jednej veci:

Rozpomeňte sa na scénu na konci, ako opravili sublight a rozbehli sa. Potom, keď po chvíli sublight vysadí, je jasne vidieť, ako sa celá loď v zlomku sekundy zastaví. WTF? Nemala by náhodou vo vesmíre pokračovať ďalej, keďže tam je vákuum? Rodney tam tiež spomínal niečo s tým, že nemôžu dať motory na plný výkon, keďže by im dlho nevydržali. No a? Nie je najlepšie dať motory na plný výkon a udeliť lodi tým pádom aj maximálnu akceleráciu, než držať motory na zlomkový výkon po dlhšiu dobu? Jednoducho správali sa tak, ako keby riadili auto v atmosfére a nie vesmírnu loď vo vákuu.
Internet je kopa hnoja a internetový prehliadač sú vidly, ktorými musíte ten hnoj prehadzovať a občas tam nájdete zlatý prsteň.

[img][images/thumbs/Lotar_fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png[/img]
Stargate Odyssey

Příspěvek 04.8.2008 12:29:35
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak tenhle díl mi přišel totálně o ničem. Fajn, jeden Rodney v jedný realitě vymyslí pohon, co přenáší loď mezi realitami, ale proč ho vlastně vymýšlel a co s takovou lodí v původním vesmíru hodlali dělat, to už vysvětleno není. No, můžem si domyslet, že to v tom svém vesmíru třeba totálně projeli, tak se chtěli přestěhovat o realitu vedle.
To, že plukovník Gel a jeho banda do lodi vlezou je ještě v pohodě, to by asi udělal každej zvědavej člověk. Ale pak už to začlo jít s dílem docela z kopce.
Super geniální Teyla. Nejen, že je tak nadaná telepatka, že dokáže bez problémů řídit wraithskou loď a ovládnout královnu, ale ona je dokonce tak geniální, že po jednom rychlokurzu dokáže ovládat všechny systémy lodi, na který se octla jen párkrát a to ještě jako pasažér. Nevím, na co tedy na lodi přechovávali vědce, viz třeba dr.Novak, a dokonce asgarda, když ty systémy jsou tak jednoduché, že je během chvíle pochopí i mimozemšťan, který se celý život živil okopáváním cibule a šviháním klacíků.
K ději...už to zaříná být opravdu klasika - celý díl to nejde a v poslední chvíli to najednou jde.
Nepřátelé - když jsem ty nové emzáky viděla poprvé, myslela jsem, že se dostali do Delta kvadrantu. Borgové jak vyšití. Jen mi chybělo ono slavné "Budete asimilování, odpor je marný." :roll:
Doufám, že je vyštrachají i v naší realitě a budou další super silní nepřátelé :roll:
A taky mě docela vyvedla z míry Lornova věta "Zavolejte Woolseyho." Ona se odněkud jen tak objeví loď, zmizí na ní vlajkový tým, několik hodin nikdo neví, co se děje, ale proč bychom tím velitele expedice vlastně obtěžovali, že jo. Zavoláme velitele až ve chvíli, kdy se loď zase objeví a my tam pošleme další tým. :roll:
Btw. Ronon a jeho tříškání do tlačítka - sotva se začal Ronon jevit trochu jako myslící bytost, tak z něj zase udělali jeskyního muže

Příspěvek 04.8.2008 12:35:55
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak samozřejmě normalně by měla lod pokračovat rychlostí, jež skončila a již nezrychlovat, takže lze uvažovat že letí poslední známou rychlostí a zpomalení lze pozorovat oproti nepřátelským stíhačům jež stále zrychlují, takže pro ně vypadá daidalos jako stojící, ale spíš je to chyba kterou v sg provádějí normálně, takže co?!? k Woosleymu, Lorne řek Chukovi at ho zavolaj, jako velitel má na starosti více věcí a třeba byl zaneprázdněn něčím důležitějším než je že na pár hodin někam zmizel jeho první tým, třeba měli výplatní den a on rozdával šeky.... :D
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 04.8.2008 12:45:00
Lotar Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Robia to síce stále, ale tu to bolo vidieť viac, ako zvyčajne, keďže to bola nosná myšlienka celej scény. Je to pekne vidieť, kamera je statická, loď sa k nej približuje, zrazu vyhasnú motory a loď začne rýchlo spomaľovať, následne zastaví (dostane sa do pokoja voči kamere, to celé sa udeje v zlomku sekundy).
Internet je kopa hnoja a internetový prehliadač sú vidly, ktorými musíte ten hnoj prehadzovať a občas tam nájdete zlatý prsteň.

[img][images/thumbs/Lotar_fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png[/img]
Stargate Odyssey

Příspěvek 04.8.2008 12:47:40
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Eleira Konečně jsem se tu dočkal názoru, se kterým se mohu ztotožnit. V tom díle bylo tolik logických chyb, nesrovnalostí a hlavně přílišné SG přímočarosti, prvoplánovitosti a očekávatelnosti, že mě taktéž vůbec nenadchl. Je možné, že to bylo dáno tím sobotním večerem a ještě ke všemu po filmu "Než ďábel zjistí, že seš mrtvej", ve kterém nebyla jediná "bota" a všechno tak zapadalo. Nekomentoval jsem dříve, protože jsem myslel, že jsem trochu ovlivněn.. možná ten díl ale přežiju znova, abych si názor upravil... a možná zůstane stejný.

Jinak co se motorů týče... klasická chyba, která mě neustále vytáčí :smile:
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 04.8.2008 12:50:02
Pako Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

tak ono to může a nemusí být chyba,pokud použili ten "raketový"sublight (viz záběry zezadu) tak je to zcela jistě chyba,ale třeba používají nějaký exotický pohon (warp a podobné srandy...) tak se to dá okecat tím,že loď nemá setrvačnost...

jinak k epizodě:byla super,je to asi to nejlepší-co může současná SGA nabídnout,chyby a blbosti tam byly,ale nebylo to tak závažné jako ve většině předchozích dílů (tj.90% z 4. řady a první 3.díly z páté)

p.s. hádal bych,že chtěli z a.r. krást ZPM
Naposledy upravil Pako dne 04.8.2008 12:51:56, celkově upraveno 1
The Ancients and their technology have been reduced to a complete joke in this show, and they were supposed to be the most advanced and powerful race ever, even above the Asgard.

This show is such a mess. We came to Atlantis to find technologies to aid ourselves and to find out more about the ancients. What have we found? Glorified apartments and space guns from SG-1.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách