Díl se mi moc líbil

. Normálně paralelní reality ráda nemám, ale tohle bylo utvořeno způsobem, který mě nejen zaujal, ale i velmi potěšil

. Tady bylo (skoro) vše jedinečné, což odbourává problém, na který v paralelních realitách hledím

. Navíc byly ty reality velice pěkné - tu loď, tu slunce, tu meteory

. A detaily byly pěkné a bitvy taky. Spokojenost zaručena

.
Už od začátku, kde jsem zmerčila Radka, který nejen, že něco říkal Lornovi, ale úplně na začátku se usmál na nějakou ženu a ještě se za ní otočil

...tedy, ne, že bych tím chtěla něco naznačit o Radkovi, ale přišlo mi to jako skvělý detail (David hraje, i když není středem záběru

).
S tím, že se Teyla naučila ovládat loď. To náhodou osobně považuji za velmi pěknou věc. Konečně totiž aspoň něco umí, s něčím může pomoci a nemusí tupě zírat do blba nebo mudrovat. Že by to uměla lépe? - To těžko, to jen Rodney zase kapku přecenil sám sebe, to je přece normální. Náhodou se alespoň Teyla může starat o ty méně důležité složky a Rodney může dělat na tom složitějším. Všestrannost je dobrá a aspoň částečná zastupitelnost taky.
Mimozemská loď byla velmi pěkná

. Po prvním objevení mimozemšťanů mě blesklo hlavou "My jsme Borgové..."

. Docela mě mrzí, že jsme se o nich nedozvěděli více, protože z objevitelského hlediska mi přijdou velmi zajímaví. Škoda

. (Ale tak dobře, to lze pochopit, měli jiné starosti.)
Ještě si neodpustím "Easy, Chewie."

- jo, John má zjevně SW rád, tohle není poprvé a typuju, že ani naposled

.
Chyby, co mě vadily:
Že Rodneyho nenapadlo obrácení procesu?? - to je divný, to napadlo snad každýho a je mi fuk, jak moc jinak myslí, tohle je základ.
Co mi ale vadilo mnohem víc a označila bych to jako velkou logickou chybu bylo, že to tomu paralelnímu Johnovi náš John ani nevysvětlil. To chtěl dělat tajemnýho? Jak by se cítil on, kdyby se mu znenadání něco zjevilo na dvorku??? Nemohl říct aspoň něco jako "Jsme z paralelní reality, jsme tu náhodou a za chvíli zase zmizíme. Hodně štěstí a mějte se." ?? A to je navíc jen tak nechali jít. Hele, záhadně se tu objevil Daedalus, co není náš...tak ho necháme jít, i když nám vůbec nic nevysvětlil. Mno, prostě tohle se mi vůbec nelíbilo.
Ale jinak, jak říkám, moc pěkný díl

. Takových víc (takhle dobrých).