EDIT: Pako byl rychlejší.
Tik: Nepřátelské stíhačky střílely.
Nikde nebylo řečeno, že ty asgardské paprskomety fungují pouze v jednom režimu. Můžou mít nastavitelnou intenzitu paprsku, takže může střílet "naplno" nebo třeba jen s menší intenzitou na paralizaci lodi. Navíc Daedalus neměl moc štávy, takže to byla spíš taková "usmrkaná" střelba.
Další věc je, že ti vetřelci pravděpodobně nepostavili loď ze Semtexu, jako to dělají lidé na Zemi. Naquadah je výbušnej/hořlavej/reaktivní (prostě nebezpečnej) témeř v jakémkoliv stavu a lidé si z něj staví lodě, co na to říct

V Pegasu se naquadah nevyskytuje, takže lodě mají určitě z jiného materiálu a mohou více vydržet.
Aurorám ani Ori nestříleli po zbraních, tihle "borgové" měli zbraně (pravděpodobně na bombardování) "zapuštěné" do lodi, tudíž nemůžeme vědět, kolik jim paprsky nadělaly škody uvnitř lodi.
Ať jsem se koukal, jak jsem se koukal, nepřátelská loď štíty neměla. V záběru, kdy se tým "vrací v realitách" a kdy vylétavají stíhače z hangáru tím "tunelem" je sice vidět jakoby štít, ale to je pouze světlo z jejich motorů. (Stejný efekt vyjíždějícího vlaku z tunelu s rosvícenými koncovými světly. Spíš bych se přikláněl k tomu, že štíty vůbec neměli, zato postavili pekelně bytelnou loď (viz BSG) O té rase nic nevíme, povrch lodi může klidně energii pohlcovat, pak toho moc paprskomety nezničí.
Tohle je hledání chyb za každou cenu. To už bych se spíš pozastavil nad tím, jak to že nepřátelská stíhačka prorazila trup Daedala a pilot to přežil a ještě infiltroval loď...
Jinak já nějak doufám, že se s touto rasou zatím nesetkáme, protože to dává pocit "co když se jednou objeví u nás". Že o nich nic nevíme z tohoto dílu bych považoval spíš za plus, jestli se jednou setkáme, svoje překvapení nám jistě rádi předvedou.
V neposlední řadě je nutné si uvědomit, že to byla alternativní realita. V naší realitě tato rasa vůbec nemusí existovat, viz zničená planeta před miliony let
Howg