Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x03 - Broken Ties

5x03 - Broken Ties

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 26.7.2008 21:44:39
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak jsem to teď taky dokoukal ... Dost dobrá epka - hlavně dobrý příběh

Opět skvělý Woolsy (scéna s dveřma, s dítětem a pak s jeho pokojem) ... Taky sme se o něm dověděli, že měl Yorksheera :lol: S Woolsyho se stává dost dobře propracovaná postava a taky doufám, že neodejde na konci 5. sezóny 8)

Takže jsem opět mile překvapen ... Dávám 9/10 ... a doufám, že si zbytek sezóny udrží minimálně stejnou úroveň :)

Příspěvek 26.7.2008 22:01:37
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

uplne skvelej dil hlavne scenky s woolseym a videt Rononatora zlomeneho je fakt skvelej zazitek doufam ze se to jeste nekdyz zopakuje

Btw. Shepp mel nejak moc nabojů v tech berettech mel dve a v kazde je 15 naboju a on jich vystrel nejmin 40

Příspěvek 26.7.2008 22:14:11
maxwell skywalker Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No tak, jak to rict, epka, asi se shodnu na tom ze 7/10 je dobry, co me ale dostalo byl necekany konec epky, myslim necekany v jeho podani. Prolozili to vaznou hudbou(schvalne, kdo jest auterm teto arie?:-D vi nekdo?:-D) a to bylo podle me dost osvezujici oproti klasickemu atlantis konci, jestli vite co tim myslim. Ronon je zkratka tvrdaK!:-D

Příspěvek 26.7.2008 22:15:00
meisterochmi Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

dobra epizoda a ten Woolsy no myslel sem ze ho budu nenavidet ale zatim se jevi fakt dobre jen tak dal.Jo a co se tyce Ronona jak se jim nakrmil tak ja jsem myslel ze se jim nakrmit nejde to rikali v ty epizode ze to proste nejde a ted jo??!!!!

Příspěvek 26.7.2008 22:49:56
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Epizoda dokoukána a dojmy? No, nebylo to nejhorší, ale stejně jako u předchozího dílu ani tentokrát mě to nedokázalo až tak oslovit. Příběh takový nemastný neslaný, místy nudný.
Postava Tyrea se mi líbila. Sice jsem tušila, že se k Wraithům přidal zpátky jenom na oko, ale i tak dobré. A jeho souboj s Rononem byl skvělý, škoda, že tam furt prostříhávali Sheppa s nekonečným zásobníkem ;) Woolsey se škrábe na žebříčku oblíbenosti suveréně vzhůru, žádná z jeho scén nezklamala. Rodney klasicky skvělý a jak byl nakonec celý obalený pěnou... :ok: taková třešnička na dortu; ono vůbec celý ten závěrečný sestřih scén se jim povedl.
Takže jo, detaily jim tentokrát vyšly - využily postavu z dřívějška (příjemná změna), Woolsey, Rononův absťák, hudba apod. Ale samotný příběh a atmosféra... žádná sláva :roll:
Bodově asi jako minule 6,5/10.
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 27.7.2008 07:55:18
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Proč tady 3x za sebou řešíte, jestli jde Ronona vysát nebo ne? Já se na to taky ptal. Stačí se podívat nahoru na Balialovu odpověď. (Ta o tom špatném pochopení scény)
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=193853#193853

Je pravda, že když řekne "Něco ho zastavilo", člověk by si opravdu myslel, že to byla neschopnost nakrmit se jím, ale prý to "básník" myslel jinak...
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 27.7.2008 09:19:11
Fiklip Airman
Airman

Odpovědět s citací

To: Fazulina
Uplne s tebou souhlasim, ja tu Teylu tak nesnasim. Celou jeji mimiku a gestikulaci, jak o vsem vi a vsechno vi nejlip, nejradsi bych videl, jak ji nejakej Wraithik vysava... :x

Příspěvek 27.7.2008 09:50:30
Hexx Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Mě se tahle epizoda líbila. A to kromě těch detailů, který mě samozřejmě taky potěšily, hlavně kvůli Rononovi.
Všechny jeho scény jsem si parádně užívala, (obzvlášť zakončení "procedury" a absťák) přestože bylo předem jasný, jak to s ním dopadne.
Woolsey mě na rozdíl od ostatních moc nenadchnul, ale to proto, že ho na Atlantis prostě dost nerada vidím. V mym případě je výkon už to, že mi moc nevadil a pokud se pokusím o objektivitu, musím uznat, že v týhle epizodě byl opravdu docela dobrej. :)
Teyla mi nijak moc nevadila, ale to u mě není zas tak zvláštní. Nechovám k ní tak velkou zášť, jako většina.
Závěrčnej sestřih to krásně zakončil, (jen ta rodinná idylka mi přišla trošku k smíchu :smile: ).
Celkovej dojem z epizody jednoznačně pozitivní. Hodnocení tak 7/10
Bude někdy naše civilizace natolik vyspělá, že se budou koblihy plnit rovnoměrně?

Příspěvek 27.7.2008 09:57:47
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Docela pěkná epizoda hlavně díky Robertu Picardovi. Místy byla trošku nudná ale nebyl to žádný extrém. Akorát mi už to přijde jako hrozné klišé Ronon v hrozné situaci ale je jasné že se vrátí a všechno bude jako dřív. Velké plus vidím v tom že se tam docela řešily vztahy hlavně ten konec byl moc pěkný. Teyla se mi docela v téhle epizodě líbila, občas to zase drhlo ale nebylo to tak hrozné. Škoda že Woolseyho tak rychle přijali. Ale jako pozitivní postava je taky moc dobrý.
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Příspěvek 27.7.2008 10:33:23
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Teyla neskončila... :box2: Tohle ať mi nedělají, nadhodit to, co si přeje 90% fanoušků a pak to zrušit, že teda zůstane... Kanaan měl zařvat na tom křižníku a mohl být klid od celý Teyly... nj prostě to muselo ven...

A teď k samotné epizodě. Rozhodně to byl nadprůměr a můžu říct, že se mi líbila. Woolsey se pomalu začíná měnit v sympatickou postavu- ze suchara a byrokrata, pro kterýho je modlou příručka (mimochodem, na takový lidi jsem vyloženě alergickej), se mění v šéfa, co si vydobývá respekt, ale současně umí projevit i trošku empatie. Ty scény s dítětem, se psem a ty dveře byly vtipný, ale zase to nesklouzlo ke komedii, takže tomu :bravo:

To, že Ronon nakonec podlehl bylo fajn- ukázalo to, že Tarzan ze Satedy není zase až tak nadčlověk, jak se celou dobu tvářil...
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Příspěvek 27.7.2008 13:33:10
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ta Teyla, to je hrůza zase znova. V minulejch dvou epizodách mi nějak nevadilo. Ale už je to tady zase, divný zírání, přemoudřelý řeči a vrchol všeho Kanál, kterej jí řekne, že má zodpovědnost za lidi v galaxii.

z Woolseyho se stává pomalu a jistě komická figurka a veltel, kterej Sheppardovi všechno odkejvá. Ale ta Teyla..kdyby byl Caldwell co k čemu, tak odpaří v 501 ten křižník s Michaelem a celou rodinkou, a bude konečně klid od tý otravný ženský

Příspěvek 27.7.2008 14:46:43
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

:D Kanál :D To mě taky napadlo. Nebo třeba Kanón.

Já si říkám, že jim na tý Teyle nějak moc záleží. Když vezmeme v úvahu skutečnost, že kdyby Rachel Luttrell neotěhotněla, bylo by všechno úplně jinak. Ale ne, oni ji nemohli nechat zemřít a pokračovat v původním plánu (určitě by nebyl problém škrtnout její scény, aniž by závažně narušili ostatní), oni si vymyslí tuhle "telenovelní" zápletku, kterou jí ušijou na míru.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 27.7.2008 20:51:03
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Ta poběhlice! Ta Kellerová je taková lehká děva. Zase se snaží připravit chudáka Rodneyho o věneček. Jde s ním na oběd s banánem... jak chlípné! Jsem pohoršen.

EDIT by Tillion: Autocenzura.

EDIT, Interní poznámka nejmenovaného moderátora: Já cu takýýý...
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 27.7.2008 22:15:12
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Vždyť říkali, že ne všemu z té alternativní budoucnosti se lze vyhnout... třeba Woolsey je dobrej příklad...
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Příspěvek 27.7.2008 22:38:41
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tillion píše:
Ta poběhlice! Ta Kellerová je taková lehká děva. Zase se snaží připravit chudáka Rodneyho o věneček. Jde s ním na oběd s banánem... jak chlípné! Jsem pohoršen.

EDIT by Tillion: Autocenzura.

EDIT, Interní poznámka nejmenovaného moderátora: Já cu takýýý...

:laugh: :laugh:

Abych byla úplně upřímná, tak vztahu Rodney/Keller fandím. Podle mě jsou ti dva výborný páreček. Sociálně trochu nejistí, ale Keller je dostatečně inteligentní na to, aby s Rodneym držela krok a trochu ho zpomalila. Navíc tady jsou nějaké náznaky a spolu jsme je už viděli. Ne jako Katie, co obdivuje kaktusy, či co to bylo.
Ale tak nějak pochybuju, že by tohle autoři dovedli do zdárného konce. Vztahy jim nejdou. I když, pravda, už máme na Atlantis šťastnou rodinku s dítětem, tak proč ne tihle dva? Rozhodně bych se na to dívala mnohem radši, než na Teylu s dítětem.
A pak, David s Jewel mají mezi sebou pěknou chemii a (imo) jsou to nejlepší herci, jaké tam mají.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách