Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x02 - The Seed

5x02 - The Seed

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 23.7.2008 14:27:22
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak musím říct, že jsem se vyhýbal spoilerům (asi poprvé :lol: ) a velice mile mě celý tento díl překvapil. Radek dostal konečně trochu větší prostor, z návratu Carsona mám vážně radost (ale ten účes byl vážně hrozný :smile: ).
Líbilo se mi zpracování vztahu Jennifer-Rodney. A zejména co se mi líbilo byl Woolsey. Přesně v tohle jsem doufal - člověk, který bude dbát na pravidla (alespon teda ze začátku dbal, ke konci už to tak slavný nebylo....) a hlavně který ukáže, že velí(viz situace s Michaelem) Na druhou stranu co se mi vážně nelíbilo byl Sheppardův heroický kousek (sice už si na to člověk musel za ty 4 série zvyknout, ale stejně mě to pořád celkem vadí).
Celkově 9/10 (a to jen kvůli Shep. kousku)
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 23.7.2008 20:40:40
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak uz sem take videl a rekl bych ze lepsi prumer. Co me potesilo byl Woolsey, jeho chovani a to jak mu vsichni davali najevo, ze ho nemusi.. Pak se mi libila Shepperdova poznamka ze v alternativni budoucnosti woolseyho veleni nebylo nejdivnejsi veci a to jak se na sebe rodney a jennifer podivali :) Taky kdyz zacali vsechny davat do karanteny, tak sem se leknul, ze zapomeli na Carterovou, tak ze ji tam aspon zminili.. Byl sem rad i ze vyresili Becketta (ve skutecnosti mi chybi vic nez weirovka), nastesti se vyvarovali jeho navratu na ukor Jenifer to by si nakakali do vlastniho hnizda..
No a co se mi nelibilo, je jednoduchy. Zase nejaky Shepperdovi hrdinsky vylomeniny..na to uz si hold musim/musime zvyknout jako scenaristicky vrtoch..Shepperd se zkratka vubec nemel cpat do ty akce, proste meli nechat Ronona aby svou lasku zachranil.. Taky by me zajimalo, jak vedel kam to s tim Jumperem napalit aby s tim nepristal na doktorce.. At uz kristepane prileti Larrin a odveze si ho sebou na dlouhou dlouhou dlouhou dlouhou dovolenou...

Příspěvek 24.7.2008 18:37:14
berto99 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

[quote="Linn"]Po zhlédnutí epizody musím říct, že mám docela rozporuplné pocity. Woolseyho nástup se mi líbil - žádný proslov, rovnou chce hlášení, zatrhne pátrání po Michaelovi a vůbec dá jasně najevo, kdo je tu šéf; interakce mezi Rodneyem a Jennifer také moc pěkná - kéž by to scénáristi rozvedli i do dalších epizod; potom celkový nápad - hive ship rostoucí z Keller, originální a musím říct, že když poprvé kamera zabrala ty šlahouny deroucí se z jejího těla, bylo to velice působivé.
Jenže pak se to nÄ›jak pokazilo... Woolsey pÅ™estal tolik lpÄ›t na pravidlech, osobnÄ› by se mi líbilo, kdyby si trochu dupnul. Takhle to bylo takové bezkonfliktní, lehké zklamání musím říct. ÄŒekala jsem víc. Sheppardův heroismus snad ani nestojí za zmínku, tohle je jedna ze slabin SGA, se kterou asi nikdo nic nenadÄ›lá. Pak je tu Beckettův úÄ

Příspěvek 24.7.2008 22:35:35
ronin Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

nenudil vás tenhle díl v některých chvílích? Mě celkem ano. Chvílemi napínavé potom to přešlo v cliché jak už tady nekdo zmínil, kdysi padlo sitcom, úžasný John vše zachránil i když to odnesl Ronon :smile:
coming soon or later

Příspěvek 25.7.2008 11:26:14
pako_02 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Som si to po tyzdni pozrel a dobra epka, pekna. Len ma najviac nasraloa zaraziolo ze vymenili ten stol v zasadacke. Je to vobec mozne? Ved ten bol povdne od antikov nie? A bol taky pekny.... :)

Příspěvek 25.7.2008 13:48:43
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jo, stolu sem si taky vsimnul..antickej byl lepsi a hlavne podsvicenej, vubec bych to woolseymu nedovolil tam tahat nejaky harampadi..vyklizel pudu tak to nemel kam dat.

Příspěvek 25.7.2008 17:44:30
Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

měli nechat vyrůst ten Hive a z Keller by byl ten Hybrid v nálevu co by mlel dokola algorytmy a jako doktor by šel Bekit
"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

Příspěvek 28.7.2008 21:40:41
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Díl mě tedy moc nenadchnul. Jistě, byl tam Carson, byl tam Radek, to je fain, ale bohužel nic význačného neudělali (teda jako ne nic, ale nic...nevim, čekala jsem víc, ale tak...mno, přece něco se dělo a Carson rozhodně potěšil).
Carson mi zprvu přišel nějaký divný, říkala jsem si, co to je...a pak jsem si uvědomila, že je to těmi vlasy :). Mno a zas jsem o něj přišla (aspoň na čas), ale potěšilo mě, že ho zas nevrazili do mrazáku, jak jsem čekala.
O Sam padlo pár slov a jinak nazdar (mno, ne že bych něco víc čekala).
Keller je mi ukradená, už se z toho nedostanu, je mi líto :?. Škody byly nenávratně napáchány už v předchozí sérii.
Ten konec, jak Richard mluvil...mno, přišlo mi to moc...strojené. Čekala bych, že řekne něco jiného.

Nohajc píše:
Sgt. Hoot: Proto mám rád sci-fi. Nemusí respektovat takový princip. Pokud ti jde tedy o tohle, tak logicky asi nemáš rád ani Daniela Jacksona (5x21). Taky byl v podstatě mrtvý. A myslím si, že není podstatné, jestli si vymyslí povznasení, nebo klonování. Tak či tak, znamená to přežít smrt (okolnosti, které by normálně vedli k smrti, náhle nemají význam, protože je tu jedna s těchto neskutečných možností, které odporují principu) :wink:

Jen poznamenám, že "Ten náš Carson" je mrtvý, klon je něco jiného, i když má stejnou osobnost. De facto by mohli oba existovat vedle sebe a každý by si uvědomoval své vlastní já, ale ne toho druhého. Jsou to dvě osoby, přestože se stejnou osobností. Chci říct, že to není "přežití smrti". Daniel byl jiný případ. Vědomí bylo stále jeho.
A pokud jde o braní "tohodle" Carsona jako "tamtoho" Carsona...není to totéž, ale když se na to podíváme ze svého úhlu pohledu...zemřel nám přítel, pak se objeví klon, který ale je Carsonem v celé šíři (krom těch nenabytých vzpomínek), jen, že to není "ten Carson". Ale jak se k tomu stavit, vím, že to není on, ale vlastně to je on ;-). Sama nevím, jak bych se k tomu postavila. Připadalo by mi, že tím znehodnocuji památku mrtvého Carsona a kdybych se stavěla odmítavě, zase by to bylo, že bych odmítala někoho, kdo je stejný, až na to vědomí. Mno, prostě je to těžký :).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 30.7.2008 20:53:43
Tronmkiheda Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dr. Keller: I still can not believe Sam is not coming back.
Teyla: It´s difficult.
:smile: - dobrá zpráva dle mého názoru.

Zjistil jsem, že značný podíl reakcí na tuto epizodu je dost negativní. Já jsem poměrně nadšen. Samozřejmě, protivná povaha Mr. Woosleyho byla dost okleštěna, ale co jste čekali? To se muselo stát. Pokud se v seriálu objevoval jednou za čas, tak byla ta jeho povaha zábavná, ale pokud by měla být v každém dílu, tak by to asi diváky otrávilo. Mne tedy určitě. Bylo by to vlastně další Teylino břicho, ale tentokrát v podobě Woosleyho myšlení :D .
Uvidíme, jak se jeho postava bude vyvíjet dál, osobně si myslím, že bude více méně standardním velitelem u kterého se jen čas od času lehce projeví jeho posedlost pravidly aby to tam trochu "okořenil". Pokud tomu tak bude, tak to bude fajn (s05e03 jsem ještě neviděl, snad mne hned tato epizoda nevyvede z omylu :) ). Doufám, že bude mít v seriálu více prostoru než Sam, aby byl skutečným velitelem výpravy a ne jen bezvýznamnou loutkou (právě takovou, jakou byla Samantha Carter).

Vlasy Dr. Becketta:
vůbec jsem si nevšiml, co na nich bylo tak hrozného? Jsem rád, že odjel na Zem. Fakt by mi přišlo trapné, kdyby Becketta prostě jednou za čas vytáhli z mrazáku, chvilku ho nechali pobíhat po Atlantis a pak ho zase rychle strčili zpět, aby se jim nezkazil. Takhle celou tu jeho záležitost s klonem elegantně uzavřeli a já doufám, že jeho postavu budou užívat s rozumem, když už z něj museli udělat dalšího Bobbyho z Dallasu.

Dr. Zelenka: bohužel sloužil opět jen jako vycpávka v době, kdy byl Roddney mimo hru a tentokrát nebyl ani moc zábavný. Ale hlavně, že tam byl.

Velké mínus
dávám tomuto dílu jen za jeho konec. Pěkný nápad s rostoucím inteligentním organismem a takhle ho zazdít? John to prostě někam naslepo napálí v Jumperu a zatímco na Ronona organismus okamžitě zaútočil po daleko menším poškození, Johna nechá v klidu, aby ho mohl zabít? Bože, bože...
Bender@ilovebender.com
Save the cheerleader, save the world!
My ass does not deserve to have it´s own website.
No matter what I try to do, you're gonna die, Charlie.
You are very clever - I will even give you brilliant; but there is brilliant, and then there's me.
One touch and I can see things. Things that happened, things that will happen. You should see, what I see.

Příspěvek 15.9.2008 09:41:00
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Nebylo to špatné, podruhé si to nepustím, ale jsem rád, že jsem to viděl a dokonce jsem neměl ani tak zastřené vidění, jako u 501. Čili průměrných 3/5.

Potěšil Woolsey (měl být velitel od 1. řady!) a Keller a obecně to, že se zaměřovali více na nehlavní postavy (byť samozřejmě Shepp si musel urvat svých pět minut slávy :-) ). Jednoho by sice překvapilo, jak si nehlídají zdraví lidí, kteří se vracejí z off-world misí (hlavně že na Midway musela být karanténa...), ale co už.
Jo a pěkné CGI.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Předchozí

Zpět na Pokec o epizodách