Díl mě tedy moc nenadchnul. Jistě, byl tam Carson, byl tam Radek, to je fain, ale bohužel nic význačného neudělali (teda jako ne nic, ale nic...nevim, čekala jsem víc, ale tak...mno, přece něco se dělo a Carson rozhodně potěšil).
Carson mi zprvu přišel nějaký divný, říkala jsem si, co to je...a pak jsem si uvědomila, že je to těmi vlasy

. Mno a zas jsem o něj přišla (aspoň na čas), ale potěšilo mě, že ho zas nevrazili do mrazáku, jak jsem čekala.
O Sam padlo pár slov a jinak nazdar (mno, ne že bych něco víc čekala).
Keller je mi ukradená, už se z toho nedostanu, je mi líto

. Škody byly nenávratně napáchány už v předchozí sérii.
Ten konec, jak Richard mluvil...mno, přišlo mi to moc...strojené. Čekala bych, že řekne něco jiného.
Nohajc píše:
Sgt. Hoot: Proto mám rád sci-fi. Nemusí respektovat takový princip. Pokud ti jde tedy o tohle, tak logicky asi nemáš rád ani Daniela Jacksona (5x21). Taky byl v podstatě mrtvý. A myslím si, že není podstatné, jestli si vymyslí povznasení, nebo klonování. Tak či tak, znamená to přežít smrt (okolnosti, které by normálně vedli k smrti, náhle nemají význam, protože je tu jedna s těchto neskutečných možností, které odporují principu)

Jen poznamenám, že "Ten náš Carson" je mrtvý, klon je něco jiného, i když má stejnou osobnost. De facto by mohli oba existovat vedle sebe a každý by si uvědomoval své vlastní já, ale ne toho druhého. Jsou to dvě osoby, přestože se stejnou osobností. Chci říct, že to není "přežití smrti". Daniel byl jiný případ. Vědomí bylo stále jeho.
A pokud jde o braní "tohodle" Carsona jako "tamtoho" Carsona...není to totéž, ale když se na to podíváme ze svého úhlu pohledu...zemřel nám přítel, pak se objeví klon, který ale je Carsonem v celé šíři (krom těch nenabytých vzpomínek), jen, že to není "ten Carson". Ale jak se k tomu stavit, vím, že to není on, ale vlastně to je on

. Sama nevím, jak bych se k tomu postavila. Připadalo by mi, že tím znehodnocuji památku mrtvého Carsona a kdybych se stavěla odmítavě, zase by to bylo, že bych odmítala někoho, kdo je stejný, až na to vědomí. Mno, prostě je to těžký

.