Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x01 - Search and Rescue

5x01 - Search and Rescue

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 13.7.2008 11:04:34
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Kvůli tomu taky, ale zároveň se jim odchod Amandy z SGA hodil do děje v Continuu, tak to zkombinovali.Je to ale jen můj názor. V tom rozhovoru s Rodnym tam Sam říká že se podařilo chytit posledního Baalova klona a že se zůčastní vyjmutí symbionta(neni to úplně přesný už si to tak nepamatuju musel bych se kouknout).
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 13.7.2008 16:11:34
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jackson D. píše:
Co se mi ještě velice nelíbilo, bylo to náhlé odvolání Sam z pozice velitele. Doufám, že to nějak blíže vysvětlí. Tohle bylo takové wtf .

To udělali kvůli Continuu aby tam Sam mohla bejt, ikdyž to šlo udělat trochu jinak.Už jsem to tady jednou psal! Ty sis nevšimla v tom rozhovoru na konci mezi Sam a Rodnym, že se tam zmínila o Baalově popravě(vyjmutí)?

Jinak se mi tvé hodnocení epizody celkem líbilo a souhlasim s většinou cos tam napsala. Konečně člověk, kterej jen všechno nekritizuje a dokáže pochválit.Chvílema to tady vypadalo jako schůzka klubu AntiSGA, kterej má heslo v SGA je všechno úplně blbě a udělal bych to líp :roll: :roll:

Vím, že Amanda chce dělat na Sanctuary, také jsem si všimla zmínky o Baalově popravě, já to myslela spíš tak, že to udělali příliš náhlé: "Ahoj, víš co, už se nevracej, jsi mimo." a nazdar. Doufala jsem v to, že to nějak blíže vysvětlí, že tomu věnují více času a ne pár sekund a konec. Tohle si Sam nezasloužila :?.

A jinak díky :), taky mě "anti-sga lidi" štvou... (když se jim nic nelíbí, ale nezapomenou se na to každý týden podívat, aby to mohli zkritizovat a následně kritizovat v okurkovém období).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 13.7.2008 20:08:37
PEAK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

jsem zaořísáhlý fanoušek sga ale tar-aro když se koukneš co udělali s těmi štíty tak to fakt už ne! určitě se nestane, že bych začal ve velkém kritizovat sga ale docela si u mě klesli...jinak je docela pravda s tí, že by si Sam zasloužila důstojnější odchod...
Neptejte se kdy, koukně te se sami:
http://www.pogdesign.co.uk/cat/

Příspěvek 14.7.2008 09:13:07
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Mě odchod Sam nijak zvlášť nezasáhl. V první řadě mi připadalo blbý, že ji tam vůbec nacpali (hlavně když všichni věděli, že to je kvůli smlouvě).
Nejdřív jsem si říkal, že to s ní bude nanic. Že bude zase dělat blbce z McKaye a hloupě tam nad ním machrovat, tak jako to bylo v 10x03 Pegasus Project a v jiných epizodách SG-1 (i když tady asi nejvíc). No, každopádně s tímhle mě nakonec potěšili, že to dokázali napsat tak, aby se snášeli, a hlavně: doplňovali.
Teď se ale zase těším na Woolseyho a v hloubi duše pořád doufám v návrat Dr. Weirové, ale třeba v podobě pořádného bad guye. :wink: Hlavně aby dořešili, co načali na konci BAMSR...
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 14.7.2008 13:34:35

Odpovědět s citací

Ahoj, jen dvě věci, dávali už někdy SGA v sobotu nebo to je novinka? Myslím že ji dávali v pátek nebo pondělí, tenhle díl jsem viděl hned jak se ven dostal pre-air, a celou dobu jsem si myslel že bude až v pondělí, myslím odvysílán, a ted koukám že už v sobotu, tak trochu šok. A pak ty štíty. No, k vypnutí už bylo řečeno dost, jen se vrátím k tomu že někdo řekl že tam nainstalovali Antický štíty. K tomu dvě věci - 1, Antický štíty obávám se nejsou silnější než asgardské, přeci jen asgardi měli nad Antikama dalších 10000 let navrch, a dělali to co antici ne - díky přenosu vědomí do dalšího těla mohli jejich nejlepší vědci pořád pracovat, takže teoreticky tím byl jejich vývoj rychlejší. Myslím že když odešli Asgardi, tak byli tak nastejno s Antikama. Silný energetický zbraně, opravdu silný. Ale droni zase projdou štítama. Ale antici zase měli primitivní transport - měli jen místnosti, asgardskej transport je nejlepší v historii seriálu. Ale co je ohledně štítů zarážející - když ještě neměli asgardi tak silný štíty, tak proč tam lidi nedali Antický? osobně myslím že protože neměli plánek na výrobu, jako měli od asgardů, takže by je museli odněkud ukrást, takže by někde chyběli. Kde je vzali tenkrát na ten jumper? Už si nevzpomínám. Přeci něco bylo s tou an. databází, jestli byla zničená, promazaná, zašifrovaná, jinak by tam musel bejt plánek na všechno - hyperpohon, štíty, ZPM, drony, ale to nemaj. Neříkali o tý databázi v týhle spojitosti něco? Mám špatnou pamět.

Příspěvek 14.7.2008 15:31:18
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak to s těma štítama sem napsal já.Napadlo mě to, protože jak tam znova zapínali ty štíty tak to mělo podobnej zvuk a vypadalo to jako když se zapíná štít na Atlantidě.Ale nejspíš to bude jen náhoda.

K tý databázi: Výš ty vůbec jak je velká?! Vždyť Antikové měli vědomosti skoro o celým vesmíru!! Vzpomeň si jak měl na konci 7. a začátku 8. řady sg-1 O'Neill v hlavě všechny jejich vědomosti a Asgardi je chtěli použít proti replikum. Thor tam přece říkal, že hledat v těch vědomostech něco konkrétního, je jako hledat jehlu v kupce sena o neomezený velikosti.Vím že ty uložiště vědomostí v MW jsou jinný než databáze na Atlantidě, ale tolik se zase určitě neliší. A kdesi vzal, že sou Asgardi stejně vyspělí jako Antici?! Vždyť když se s nima sg-1 poprvý setkala tak za Antikama zaostávali, neříkám že moc, ale určitě by na dosažení jejich úrovně techniky potřebovali ještě pár století.A že lidem dali pár vyspělejch zbraní tak to ještě nic neznamená.Umí snad Asgardi vyrábět ZPM?!!!
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 14.7.2008 16:57:58
rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

To sice neumí ale asgardské jádro podava stejný nebo podobný výkon

Příspěvek 14.7.2008 19:21:47
Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mňa odchod Cartrovej teda vôbec nijak nezasiahol, veď tam dokopy nič nerobila. Elizabeth bola omnoho lepšia, ona skutočne viedla stanicu. Carterovej len sem tam niečo predhodili, a ona vždy súhlasila, povedala niečo v zmysle: "Take care of your self" a bolo...

Příspěvek 14.7.2008 19:26:56
bulantik Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nejsem si jistý jestli to sem už někdo nenapsal, ale všimli jte si, že Teyla v první epizodě první sérky říkala Cituji: I am Teyla Emaggan daughter of TOGAN a tady to svě dítě pojmenovala (prej po otci) Torren (John Emaggan)

Příspěvek 14.7.2008 20:27:56
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Možná, že její otec měl také víc jmen... A nebo už scénáristi zapomněli :roll:

Příspěvek 15.7.2008 07:32:47
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

B.Gen.Jack.O.Neill píše:
Ahoj, jen dvě věci, dávali už někdy SGA v sobotu nebo to je novinka? Myslím že ji dávali v pátek nebo pondělí, tenhle díl jsem viděl hned jak se ven dostal pre-air, a celou dobu jsem si myslel že bude až v pondělí, myslím odvysílán, a ted koukám že už v sobotu, tak trochu šok.

No, mám pocit, že tentokrát to bylo taky v pátek ne? 11.7. byl odvysílán díl 5.01. Vždycky dávají SGA v pátek (na scifi channel), protože co si pamatuju, tak v sobotu ráno už netrpělivě čekám u PC a stahuju:-) a mám radost, že nemusím do práce.... V pondělí to myslím dávají v Kanadě...
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 15.7.2008 08:26:43
BrianSVK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Na TorrentLeech-i som nasiel verziu te Atlantis 5x01 Search And Rescue HDTV XviD-FoV tejto epizódy... Chcel by som sa spýtať, či je to presne to isté, čo pre-air? Pripadne videli ste niekto pre-air aj toto a mohli by ste povedať čo je lepsí release ak je to to isté? A ak nie je poprosil by som Translation Team o titulky aj na tuto verziu.
Stargate 4Ever ! ;-)

Příspěvek 15.7.2008 09:28:46
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

bulantik píše:
Nejsem si jistý jestli to sem už někdo nenapsal, ale všimli jte si, že Teyla v první epizodě první sérky říkala Cituji: I am Teyla Emaggan daughter of TOGAN a tady to svě dítě pojmenovala (prej po otci) Torren (John Emaggan)

No v tomhle díle bylo víc takových podivností. Zrovna mě moc nenadchl. Já ho řadím spíš k těm víc nepovedeným než k méně povedeným :roll:

Příspěvek 15.7.2008 10:54:06
PEAK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

rigix píše:
To sice neumí ale asgardské jádro podava stejný nebo podobný výkon

kde jsi přišel na to, že asgardské jádro má stejný výkon jako ZPM, pokud vím tak Thór pouze řekl, že má svůj vlastní zdroj a tak se nikdo nemusí obávat toho, že by zbytečně sosalo ZPM...
...k tomu jestli byli antici vyspelejší než asgardi: vždyť i samotní asgardi je nazývali nejvyspělejší rasou, vždyť oni se dostali ve svém technickém vývoji až tak daleko, že dokázali přejít s vývojem na duchovno a povznést se...což se nejspíše asgardům nepodařilo...
...otazka na to proč se nedá pořádně hledat v databazi antiků: to že je to v jiné,m jazyce beru (protože v sg to nebyl nikdy problém) ale mozky antiků zdřejmě pracovali trošičku jinak než ty naše...je to asi jako kdyby dítě na základce s čínsko českým slovníkem v ruce studovalo kvantovou mechaniku (tím myslím průměrné dítě z druhé třídy) a antikové si zrovna moc nepotrpěli na zbytečné vysvětlivky
Neptejte se kdy, koukně te se sami:
http://www.pogdesign.co.uk/cat/

Příspěvek 15.7.2008 11:54:44
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

BrianSVK píše:
Na TorrentLeech-i som nasiel verziu te Atlantis 5x01 Search And Rescue HDTV XviD-FoV tejto epizódy... Chcel by som sa spýtať, či je to presne to isté, čo pre-air? Pripadne videli ste niekto pre-air aj toto a mohli by ste povedať čo je lepsí release ak je to to isté? A ak nie je poprosil by som Translation Team o titulky aj na tuto verziu.

HDTV.XviD-FoV je rip ze SciFi HD kvalita obrazu je dobrá, ale jsou tu reklamy a logo.
PreAir je prý DVDRip (DVD určené pro novináře), bez reklam, bez loga. Zatím je to asi to nejlepší, co tu máme. Ještě by se během dneška mohl objevit rip z Movie Central, ale zatím je tu jenom na thepiratebay fake, který se jmenuje HDTV.XviD-2HD, ale je to jenom přejmenovaný PreAir.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách