Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x01 - Search and Rescue

5x01 - Search and Rescue

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 26.6.2008 19:20:34
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Jackson D.:

i když připustíme že je to pravda tak vypnutí štítu je stejně blbost.
v pilotním dílu Jumper proletěl a teleport by měl i přesto fungovat.
Teleportuji já dovnitř, ne oni dovnitř...byla by to blbost, kdyby to nešlo ze vnitř přitáhnout dovnitř...vždyť i Goa. měli tolik IQ že když chtěli použít kruhy tak změnily frekvenci štítů

mě teď spíš napadlo že ho vypnuly, aby natáhli děj. Mi to připadá jako by nevěděli ja ten děj pořádně rozepsat a tak vypnuli štít (tím vyřadily vše) a získaly v dílu drahocenné minuty.

edit:
ale na druhou stranu by to vysvětlilo výdržnost štítu, ale lepší štít vyžadují víc energie....(nekončící kruh)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 27.6.2008 05:10:05
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Nohajc píše:
St0rm: Jak už napsal někdo výše, štíty mají bránit v proniknutí dovnitř, ne ven.
F302 můžou vylítávat, kdy se jim zachce, stejně jako všechny střely, ty jsou přece taky vypáleny zevnitř.

Navíc, ten štít by musel být nějak speciálně nastavený, aby propouštěl pouze přátelské lodě. A to je blbost.

Zajimave ze doted to slo :D a stit jako kazda energie ma nejaky kmitocet (frekvenci) staci ji znat a projdes skrz. Tudiz pokud by nepritel dokazal frekvenci odhadnout propalil by stit jako by tam nebyl...

Příspěvek 27.6.2008 19:34:36
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Dragon:
Vzdyt sem tam na zaver prispevku taky napsal, ze je to blbost!Me proste jen napadlo, ze by to takhle scenaristi mohli vysvetlit. :lol: :D

Ikdyz pak by asi vypadali jeste blbejsi nez jsou :D :D :lol: :lol: :lol: .
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 28.6.2008 15:06:10
Bhall Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jo ty štíty byla pěkná blbost, už snad od poloviny 5. řady SG1 víme že není štíty pří transportu vypínat ale pouze upravit frekvenci.

Producenti asi potřebovali najít nějaký způsob jak to bitvu učinit trochu zajímavější. Přiznejme si, že Deadalus mohl ten cruiser znišit za 10s kdyby chtěl a štíty by mu vydržely taky pěkně dlouho.

Je ale fakt, že si mohli vymyslet aspoň nějakou výmluvu proč to museli udělat... Aby to nebylo tak do očí bijící.

Jinak díl byl ok, až kromě těch štítů a toho porodu, jako to byla fakt komedie...

Ohledně těch planet, je pěkná blbost kdyby to byl Mars a Země. Žádné lodě tak rychle necestujou (RIP Asgardi). Prostě byly použity modely které vypadají podobně.

Příspěvek 28.6.2008 18:55:39
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

hmm, potom co předvedli s Oddyseou v AoT, mě tahle kravina se štítama vůbec nepřekvapila.

Příspěvek 29.6.2008 21:49:22
bzum Airman
Airman

Odpovědět s citací

No nevim proč tam tohle dali. Ale je jisty že štíty se daj nastavit na průlet přátelských lodí. V prvnim dílu atlantis rising je na začátku vidět jak jumper vlétá do štítu atlantis ten ho obklopí a neni vypnut. A střely prolétaj ven samozřejmě. jinak by ty lodě ani štíty mít nemuseli podle mě by stačilo namodulovat zbraně lodě na energii odpovídající energii nepřátelských zbraní na kterou jsou štíty nastaveny na procházení.

Příspěvek 30.6.2008 20:32:18
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

prostě to je kravina, kterou si tvůrci vymysleli, aby ten díl udělali nějak zajímavější

Příspěvek 01.7.2008 10:24:26
burak Airman
Airman

Odpovědět s citací

nehodil by mi sem prosim link na nové díly(pokud teda už jsou ke stažení) nemuzu to tu nikde najit, asi sem debilní :shock:

Příspěvek 01.7.2008 13:09:02
StargateKid Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

tedka sem dokoukal ten novy dil a byl dobrej sem zvedavej teda na wolseho jak ho na atlantis privitaj jojo to zase ronon bude mit dobrou naladu :) jinak kdyz tady spekulujete o tech stitech je pravda ze to nedomysleli...:?

Příspěvek 01.7.2008 13:56:48
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

burak píše:
nehodil by mi sem prosim link na nové díly(pokud teda už jsou ke stažení) nemuzu to tu nikde najit, asi sem debilní :shock:

Nemůžeš to nikde najít asi proto, že vyšel zatím pouze 1. díl, a to ještě k tomu předčasně. Oficiálně bude odvysílán až 11.7. a potom každý týden nová epizoda. T.j. musíme čekat do 18.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 01.7.2008 17:39:23
jakub222 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
newím ale zdá se mi, že Rodney málo panikařil když rodil to dítě..... a dokonce nechtěl ani vyléčit odřeniny (potom co v The last man říkal zánětu vážný zranění ...je to docela na hlavu) štíty samozřejmě to samý...jen mě tak napadá v druhé sezoně jak daidal byl nakaženej tím virem, netransportovali Sheppa ze stíhačky se štítama(nejsu si jistej...je to dlouho co jsem viděl tento díl)

Příspěvek 01.7.2008 23:02:06
PEAK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak k těm štítům: stejně jako každý tady považuji transportovaní s vypnutými štíty za blbost, nikdy s tím nebyl sebemenší problém, viz třeba díl 2x01 kdy Deadalos přiletěl k atlantis a transportoval Sheppa z jumperu na palubu ale zase by někdo mohl argumentovat, že se modifikovali štíty a na úkor zvýšení výkonosti štítů, kterými v součastné době neprojdou ani drony (které jinak procházeli jakýmikoliv štíty) se docílilo toho, že museli leckteré schopnosti štítů omezit (transportování), prostě lidé neumí ani s jádrem dokonale pracovat se všemi asgardskými technologiemi ale spíše bych to považoval za klasický bug...

jinak k tomu, že Michale byl v sluneční soustavě :-D mno dejme tomu, že nejprve se zde objevila modrá planetka (měsíc mohl býti v zákrytu) a hned na to rudá planeta, která připomíná Mars, stejně jako Mars má dva menší měsíce ale Deimos ani Phobos nemají kulovitý tvar, jsou to spíše takové šišky, pak by se dalo eště připočítat několik faktu jako třeba, kdyb byl Michael v sluneční soustavě tak by se asi hologram Rodneyho o této sice malé podrobnosti zmínil, to že se Hive dostala k ukrytu z mléčné dráhy dříve než Deadalos od Atlantis je taky malá chybička ale co ona to i přes tohle všechno mohlá býtí Země a Mars

Příspěvek 01.7.2008 23:06:01
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak dil to byl docela solidni, musim rici, ze se mi libil hlavne zacatek ty prulety kolem planet trochu mi to pripomelo intro k ST NG..co se tyka toho intra tak jsem cekal s novou sezonou i nove intro, tohle uz maj pekne dlouho.. Prijde mi taky ze zmenili uplne styl nataceni, je to proste jiny. To se stity byla blbost aby protahli dej, a jsem schopny jim to odpustit.
Teylu uz mame i s ditetem zachranenou zpet na Atlantis, za coz sem taky rad, protoze jsem asi jedinej na planete, komu nevadi.. Musim si teda rikat, ze to je athosianka s wraithskou DNA, coz uz je samo o sobe silene a ani nemusi promluvit, a navic je schopna extremne rychleho rozeni deti, s tim, ze novorozenec si pomalu dokaze prekousat pupecni snuru.
Zkratka i pres nepatrne mušáky jsem ochoten rici, ze dil se mi velice libil a ze se jiz tesim na dalsi (tesim se stejne, jako lide, kteri uz nepretrzite pres 4 sezony Atlantis pomlouvaji a stale se na nej divaji,...sakra jak to????) :)

Příspěvek 01.7.2008 23:55:04
PEAK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Novorozenec si dokáže překousnout pupeční šňůru? Proto se Rodney ptal jestli jí může přestřihnout ?

Příspěvek 02.7.2008 14:01:07
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No ne.. myslel sem to že ten její porod byl tak rychly, ze tam snad musela byt nejaka asistence od toho ditete..neberte me hned za slovo

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách