Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x01 - Search and Rescue

5x01 - Search and Rescue

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 25.6.2008 20:05:27
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Ano Teoreticky to možné je. koneckonců to tady vysvětloval i Geser :wink:
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 25.6.2008 20:12:47
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Nohajc píše:
Jackson D.: Jo, já si to fakt myslím. Prostě mi to nesedí, aby nám ukazovali takovou velkolepou cestu vesmírem jenom tak. Kdyby se ukázalo, že mám pravdu a nějak řádně by se to vysvětlilo s tou rychlostí, tak by to nakonec bylo alespoň po dlouhé době něco nečekaného. A to přece máte rádi nebo snad dáváte přednost klišé a 100% předvídatelnosti?
Jinak se nebojte, že nepoužívám mozek, už jsem to tady pitval až až, že teoreticky to klidně možné je, i když to zní nepravděpodobně.

Jo to je pravda, že mám radši nečekaný věci než klišé a předvídatelnost, ale já sem si na 99,9999% jistej že tím scénáristi nic nezamejšleli.

Podle me to tam fakt bylo jen pro efekt, aby si divak uzil cestu mezi hvezdama a necumel pořád na "modravou záři" HP. :lol:
Naposledy upravil Jackson D. dne 25.6.2008 20:16:26, celkově upraveno 2
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 25.6.2008 20:14:58
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak víte co? Určitě se přestanem dohadovat a buď si teda počkáme, co se z toho vyklube, nebo se zeptáme Mallozziho! :wink:
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 25.6.2008 20:53:08

Odpovědět s citací

mikey píše:
Ten díl je například 4x17 Midway, tam ovládají naše počítače dokonce líp jaky my, ale toť trochu OT.

K tomuhle dílu, fakt super, myslel jsem že budu muset čekat ještě měsíc. Jinak se mi líbil, až na pár detailů, ale 8/10 je tak optimální, možná bych dal 9/10.

Toto je spoiler!!!:
Jinak teda to s těma štítama, to byla celkem pěkná kravina. 4 epizody si transportují se zaplímy štíty jako by se nechumelilo a najednou to nejde.
Pak ještě trochu to že po Daedalu stříleli očividně dost dlouho, ale štíty se dostaly jen na 20%, zatímco v první minutě boje klesly ze 100 na 80. A pak ten porod, mě to přišlo spíš zábavné, připomělo mi to řadu amerických filmů, kdy někdo začne v takovéhle situacích rodit.
Ale opravdu mě nadchly F-302, konečně je napadlo je zapojit do boje, to mě potěšilo :wink:

a Woolsey přichází, jsem na něj zvědav...

hej,souhlasím,vypnutí štítů kvůli trasnportu...to mě zvedlo ze židle a za další třeba Asgardi žádné vysílačky k transportu nepotřebovali...jinak mě díl moc nenadchnul,čekal jsem trochu víc :roll:

Příspěvek 26.6.2008 10:20:30
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jeste k tem stitum... Kdyz je vypinali at muzou transportovat tak rekl Sam ze muze vyuzit vypnuti k pristani v doku. To to jako pres zaple stity nejde? Kdyz si to pak F-302 vypalily z hangaru bez vypnuti?

Příspěvek 26.6.2008 11:06:35
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

St0rm: Jak už napsal někdo výše, štíty mají bránit v proniknutí dovnitř, ne ven.
F302 můžou vylítávat, kdy se jim zachce, stejně jako všechny střely, ty jsou přece taky vypáleny zevnitř.

Navíc, ten štít by musel být nějak speciálně nastavený, aby propouštěl pouze přátelské lodě. A to je blbost.

Příspěvek 26.6.2008 11:32:01
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Hans von Nowak píše:
mikey píše:
Ten díl je například 4x17 Midway, tam ovládají naše počítače dokonce líp jaky my, ale toť trochu OT.

K tomuhle dílu, fakt super, myslel jsem že budu muset čekat ještě měsíc. Jinak se mi líbil, až na pár detailů, ale 8/10 je tak optimální, možná bych dal 9/10.

Toto je spoiler!!!:
Jinak teda to s těma štítama, to byla celkem pěkná kravina. 4 epizody si transportují se zaplímy štíty jako by se nechumelilo a najednou to nejde.
Pak ještě trochu to že po Daedalu stříleli očividně dost dlouho, ale štíty se dostaly jen na 20%, zatímco v první minutě boje klesly ze 100 na 80. A pak ten porod, mě to přišlo spíš zábavné, připomělo mi to řadu amerických filmů, kdy někdo začne v takovéhle situacích rodit.
Ale opravdu mě nadchly F-302, konečně je napadlo je zapojit do boje, to mě potěšilo :wink:

a Woolsey přichází, jsem na něj zvědav...

.

hej,souhlasím,vypnutí štítů kvůli trasnportu...to mě zvedlo ze židle a za další třeba Asgardi žádné vysílačky k transportu nepotřebovali...jinak mě díl moc nenadchnul,čekal jsem trochu víc :roll:

Nojo, jenže Asgardi taky měli mnohem pokročilejší senzory a takovýhle věci.Vždyť to říkali v 8.řadě sg-1, že lidi musí používat zaměřovače, protože nemají asgardský senzory.

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 26.6.2008 11:32:50
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

I kdyby byl druhý důvod vypínat štít proto, aby mohl jumper přistát - proč by to dělali? Maskovaný jumper je přeci v daleko větším bezpečí mimo loď, na kterou někdo útočí. Carterovou tam vlastně ani nepotřebovali - "velet" mohla i přes vysílačku.

Vlastně ano, potřebovali tam Carterovou i McKaye - až když měla loď vyřazenu půlku systémů díky tomu vypnutí štítů. :lol:
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 26.6.2008 16:09:19
Sevca Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nohajc píše:
St0rm: Jak už napsal někdo výše, štíty mají bránit v proniknutí dovnitř, ne ven.
F302 můžou vylítávat, kdy se jim zachce, stejně jako všechny střely, ty jsou přece taky vypáleny zevnitř.

Navíc, ten štít by musel být nějak speciálně nastavený, aby propouštěl pouze přátelské lodě. A to je blbost.

Jestli můžu poradit podívej se na díl 4x02 aspoň myslím, že to byl on, kdy Rodney , John a Ronon v Jumperu utíkají z Asuru. Taky se tam nalodil jumper na Apollo bez toho, aby se vypnul štít a to byl ještě bez vylepšen,í které jsme získali od Asgardů.
Podle mě potřebovali nějakým způsobem sundat štíty Daedala, tak udělali tuhle podle nás fandů chybu a určitě na to v dalším díle zapomenou a bude to zase jinak.

Příspěvek 26.6.2008 16:16:46
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Sevca: Máš pravdu. Oni v tom mají prostě bordel. I tak mi přijde logičtější vypnout štíty, pokud jde o proniknutí lodi z venku.

Edit: Akorát ve 4x02 ještě nemělo Apollo ani Daedalus asgard core a všechny ty upgrady.
Stejně se nechce věřit, že nejlepší štít, co kdy asgardi vymysleli by byl zaostalejší než ten původní.

Příspěvek 26.6.2008 16:55:42
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Nejsem si jistej, ale nebylo v pilotním díle ukázáno jak Jumper proletěl skrz štít na Atlantis?

jinak já bych ty štíty zas tak moc neřešil...je to prostě BUG (dokud neřeknou jinak) a konec :wink:

btw:
štíty se dají nastavit tak aby zrovna tahle loď proletěla skrz... a u transportu je to ta největší konina co jsem kdy viděl/slyšel.
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 26.6.2008 17:07:29
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Dragon: Loď třídy Daedalus nemá antické štíty, ale asgardské (i když v téhle epizodě vydávaly stejný zvuk).

Příspěvek 26.6.2008 17:09:43
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Nohajc:
já to nemyslel jako že Daedalos má Antické štíty, ale jen jsem poukazoval na skutečnost že štíty jdou nastavit tak aby propouštěly "přátelské" lodě :wink:

jinak ten zvuk mě taky dostal :roll:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 26.6.2008 17:19:58
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Dragon: No dobře... už mlčím :D

Příspěvek 26.6.2008 19:10:31
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Hele teď mě napadlo v souvislosti s tim "zvukem" štítů, že možná dali na Daidala antický štíty, jsou přece (nebo by měli bejt ) lepší než ty Asgardský.Proto je museli vypnout aby mohli transportovat.Vim že je to blbost, ale prostě mě to tak napadlo. :wink:

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách