Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x01 - Search and Rescue

5x01 - Search and Rescue

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 22.6.2008 15:34:45
Mjr. M. Kouba Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Transport z místa mimo loď do lodi ve chvíli kdy měla loď zapnuté štíty?
SG1 1001 - Bitva na orbitě Chulaku, vyzvednutí SG-1 a Brataca, bylo by čiré bláznovství vletět na místo okupované několika Orijskýma mateřskýma loděma bez štítů, plus se Odyssey nějak podařilo dostat skrz štíty Ha'taku (když narazil do orijské lodě, bylo vidět kolabující štít).

Nicméně jde o velmi povedený díl
Obrázek

Příspěvek 22.6.2008 15:50:51
Rozparovac Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

k tomu ukradenemu jumperu kdyz mohli naklonovat dokturka (nevim tet jestli mel gen antiku) tak mohli naklonovat kohokoli z lidi co padli v nejruznejsich bitvach a ten uz gen mohl mit (btw podle me musis na rizeni mit ten gen take bo kdyz pustili z ruky ty packy kterejma to ridili tak jim ten hlavni panel prestal svitit takze je to podle me jako s autem vytahnes klicky a nikam se nejede ale kdyz otevres dvere posvitis si)
a k tem stitum od asgardu jsme nedostali jen zbrane ale veskere jejich vedomosti cili i jejich zdroje enrgie (neutrino iontove generetory nebo tak nejak) a urcite i lepsi stity proto by tet meli stity vydrzet vic (a to jeste neberu v uvahu ze by mohli mit na lodi i ZPM) ovsem ten transport by mel jit obema smery tak jako tak viz dil SG1 10x01 - Flesh and Blood, kdy zachranovali Teal'ca prenesenim na palubu a o tom ze by vypinaly stity nemuze bejt ani rec to by jim ta vybuchujici lod pekne pochuchala vyzaz nehlede na to ze by je mohli zasahnout z hataku (treba i nechtene jak palili na ten druhej hatak)
P*del musí bejt i kdyby na chleba nebylo

Příspěvek 22.6.2008 16:01:44
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Nohajc píše:
Já bych se na to podíval z druhé strany: Nevzpomínám si na žádnou situaci, kdy byl použit transportér v době, kdy měla loď zvednuté štíty. Možná mi někdo z vás dá nějaký konkrétní případ, pokud ne, nebudu to brát jako chybu scénáristů.

Vždyť i v BAMSR šlo transportovat Ronona a McKaye + mariňáky - a to už měli ty nejnovější vylepšení.....
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 22.6.2008 16:34:30
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Všichni máte pravdu a myslím si, že s ohledem na to, co tu bylo řečeno o SG-1 5x22, můžeme vyvodit závěr: Mají v tom prostě bordel, pokaždé je to jinak, jenom aby jim to sedělo do příběhu.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 22.6.2008 17:41:58
Blanca Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak mi to nedalo a taky jsem si tu epku stáhla a zkoukla...a musím říct, že po dlouhé době toho zase jednou nelituju.
Podrobnější rozbor raději ještě pořád do spoileru:

Toto je spoiler!!!:
Tak nejdřív to, co se mi líbilo:
Scéna s vínem a Fordem mě málem srazila za židle, jak byla úžasná. Konečně zase jednou nějaký náznak vztahu... Rodney se zase jednou choval přiměřeně, nenechal se přemoct klaustrofobií, nechal jako prvního ošetřit Lorna, měl největší podíl na záchraně Teyly a ta scéna s porodem byla jednoduše geniální :D .(K některým připomínkám, co tu zazněly: na pupeční šňůru opravdu nezapoměli, Rodney říká, že ji musí přestřihnout + nemyslím si, že hodina a něco kontrakcí by byl extrémně rychlý porod...) Sam !konečně! začala velet, dokonce ukázala, že ještě pořád je i vědkyně. Ronon...ten snad ani neumí být špatnej. Skvělý byl tentokrát i Caldwell: "I have a rule to keep it down to only one daring rescue a day." "Major Marks, please, make that ship go away." Teyla taky konečně byla aspoň trochu koukatelná. Tedy až na její "já nepotřebuju, aby mě někdo nosil" postoj, který ji ovšem naštěstí rychle přešel. Michael je pro mě asi nejoblíbenější záporák, je takovej správně šílenej - zdrhnout z vlastní lodi nepřátelským jumperem, to by nenapadlo jen tak někoho...

Věci, které mohly být lepší:
Rozhovor Shepa s Rononem v sutinách ("Nech mě tady" "Nenechám" "Nech mě tady" "Nechal bys tu ty mě?" "Jo") Dr. Keller - tentokrát jsem ochotna ji tolerovat díky hlášce, kterou odpověděla McKayovi a scéně v jumperu, kdy bylo vidět, že jí záleží na tom, aby zachránili Teylu...jinak ale...no, nechat se ukecat Shepem, pak ještě nakonci ta blbá hláška...já ji prostě nemám ráda. Technické glitches...i když je pravda, že transport na palubu se podle mě většinou dělá spíš se spuštěnými štíty. Každopádně to je prostě jeden z neduhů SG, nedořešená technická návaznost...
Odchod Sam...celou minulou sezónu jsem byla jedna z těch, kdo ji kritizovali a stojím si za tím, že měla na víc, než předvedla. Ale takhle úplně s ní vymávat nemuseli. Líbilo se mi její rozloučení s Rodneyem (ale ten vtip o tom jménu si mohla odpustit) a co se týče té scény s Shepem, sice to se mnou taky trochu cuklo, ale pak jsem dospěla ke stejnému názoru jako Fazulina, že totiž Shep myslel vojenské velitele...takže Eliz je v jiné kategorii. Navíc to Shep beztak řekl jen proto, aby si u ní vyškemral povolení na tu misi. Kanaan - já nevím, nejak mi ta postava přišla úplně mimo. A navíc ještě to, že je teda zachrání (btw. to Shepa jako samotného nenapadlo, vzít si dart???) a pak prostě zmizí, aby si Teyla mohla flirtovat s Johnem.

Věci, které se mi opravdu nelíbily:

Titulky! Upřímně mě vyděsilo, že je Keller v titulkách...a Woolseho jsem sice čekala, ale doufala jsem, že bude až v dalším díle.
Průlet galaxií...popravdě úplně nevím, co tím tvůrci sledovali...ne že by to byla úplně špatná sekvence, jen tam prostě neměla co dělat.
Sam nezní nejběžnější útočnou taktiku wraithů a přitom už rok velí Atlantis...shame on her! To samé doktorka a beam Teyla up from a wraith cruiser...
Michael ani nikdo z posádky si nevšim, že se na lodi střílí...dokud jim nevyhodili do vzduchu hyperdrive? Ale no tak!
Jméno Teylina dítěte - pokud se nepletu, tak v první sérii se její otec jmenoval Tagan a ne Toran...takže buď má holka dva otce, nebo se scénáristi zapoměli podívat zpátky. A co se týče druhého jména, asi opravdu měl být spíš Rodney...já tajně doufala, že John jí navrhne, ať ho pojmenuje Aiden po Fordovi...ale to bych asi chtěla opravdu moc.

Ale celkově vzato mi tahle epizoda alespoň trochu vrátila důvěru v SGA. Doufám, že to další epizody zase úspěšně nezničí...každopádně se teď docela těším na za měsíc...:-P
Naposledy upravil Blanca dne 22.6.2008 23:05:36, celkově upraveno 1
"I used to think it is terrible that life is so unfair. But then I realized - wouldn't it be much worse if life is fair and all those terrible things are happening to us because we actually deserve them?"

Příspěvek 22.6.2008 17:50:48
chrastenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

To s tím.že si nikdo nevšimnul toho střílení na lodi,tak to bych neřešil stejně hybridi jsou snad slabší a hloupější než lidé.Michelův hibrid=síla na urovni 5 letého dítete a inteligence na urovni automatické pračky,vypnuté automatické pračky. :roll: :roll:

Příspěvek 22.6.2008 18:01:40
Karloss Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

nohajc: alespon že dedalus neodletěl s plnými štíty. protože kdyby vyvázli bez jedinýho škrábnutí (což se moc často nestává) by bylo celkem divný... viděl jsem s titulkama a
Toto je spoiler!!!:
musím říct že se mi líbí ta nová kamera.. tj jinak je tam lehce jinej styl najíždění kamerou. ale stejně se mi nejvíc líbilo pohotové zničení hyperpohonu a následný rozpad hyperspace window :D. Teyla rodi: jo rodny se zase předved. ty jeho kecy byli dobrý... jen je fakt s prominutím kokotina pojmenovat ho john. rodny by sedělo líp...

Příspěvek 22.6.2008 18:24:59
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

opravdu jsem nepochopil proč by Caldwell riskoval ztrátu lodi za x miliard dolarů kvůli jedné stupidní těhotné ženské... :?
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 22.6.2008 18:31:13
Poul Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Kvůli těhotné ženě (dva lidi) nebo dvěma pěšákům (kteří maji zapntý "iddqd" nebo "dnkroz"[stejně jako mnozí jiní]) ohrozit bezpečnost všech lidí na palubě?

Příspěvek 22.6.2008 19:29:16
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Kvůli těhotné ženě, která nosila dítě co bylo klíčové pro budoucnost galaxii, jak jim sdělil Shepp po návratu z budoucnosti. Nejdřív prosím myslete, než začnete s tou stupidní ktitikou.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 22.6.2008 19:31:23
Merlin Miridyn Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

skvělý úvod do 5.série, ale na konci sem cekal ze nam scenaristi ukazou co se stalo s michaelem a vubec kdo cmajznul ten jumper!!!!
G.Hank Landry:Vy znáte toho muže???
Vala Mal Doran:Ano, je to můj otec!!!

Příspěvek 22.6.2008 19:32:50
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ale kdyby to dítě odpálili i s Michalem do vroucích pekel tak by bylo po problému a vemte si obětovat mimozemštanku a její dítě pro záchranu galaxie, to by udělala každej správnej vojenskej velitel....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 22.6.2008 19:46:51
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

To je sice fakt, z logickyho hlediska je to nejvýhodnější řešení. Ale za a) Je to Stargate b) prakticky pořád nám prezentují svoji zásadu neopouštíme svoje lidi.

Tohle bych fakt neřešil, to s těma štítama je něco jinčího, ale to že riskovali kvůli záchraně Teyly... nojo, to je tím že je to Teyla :D Kolikrát riskovali další lidi, aby zachránili jiný, třeba si dvoudíl Heroes, kde zemřela Fraizrová... Hammond to tam nějak vysvětloval, že nemůžou po těch lidech chtít, aby do toho šli s vědomím, že když se něco zvrtne tak jim nikdo nepomůže.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 22.6.2008 19:54:36
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

spike kree: Nene, ve Stargate světě by něco takového udělal jedině Simmons či Maybourne (v jeho raných dobách)... možná ještě Woolsey, tam těžko říct ;) Ve Stargate světě jsou postavy skrz na skrz humánní, ani ten nejtvrdší vojenský velitel by ti v SG světě neobětoval nevinnou ženu a dítě, i kdyby šlo o celou galaxii.
Tohle tedy není záležitost pouze SG, ve většině sci-fi seriálů je lidstvo jako celek vždy vykresleno jako nedokonalé (tedy, že má své chyby a ne vždy je se čím chlubit), ale zároveň bývá na morální výši... nevím přesně jak to říci :) Nedávno jsem tak nad tím uvažovala a teď se mi to jen potvrdilo. Zároveň se nabízí ale otázka, jestli takoví skutečně jsme (budeme) v porovnání s ostatními "vesmírnými rasami", předpokládáme-li, že nějaké existují.

Omlouvám se za OT. Nedávno jsem se nad tím jen tak zamyslela a nedalo mi to :oops:
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 22.6.2008 20:07:15

Odpovědět s citací

Já mám jeden takovej, troufám si říct divnej, dotaz,....Jak tam Teila rodí, tak ten porod je jako ,,naživo,, že tam opravdu porodila svoje dítě, a nebo je to jen filmový porod? Každopádně je tenhle díl jeden z nejlepších dílů SGA,...... Musím pochválit nové grafické zpracování efektů, dobrou hudbu a celkově, začíná mi to připadat takové filmovější, než na začátku,......Myslíte, že budou někdy i SGA filmy? Třeba poslední boj s Wraithy,. nebo něco podobnýho. Osobně si myslím, že na to SGA má
O´neill : ,,Řeknu Ti Tiel´cu, že jestly brzy nezjistíme jak z toho ven, tak se cvoknu.Zcvoknout, to znamená přijít o rozum, zbláznit se,zešílet, zmagořit, přestat se ovládat, mít o kolečko víc, plácat pátý přes devátý, ZBLBNOUT !!!!!!

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách