Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x01 - Search and Rescue

5x01 - Search and Rescue

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 21.6.2008 13:04:32
Karloss Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
parádní nový nájezd na atlantis ještě lepší sestřelení lodi vstupující do hyperprostoru wraithové maj hyperpohon taky pěkně udělanej. jen mě štve že ty výbuchy sou celkem dost počítačový. teyla je zase zachráněná tak sem zvědav co tam ted bude dělat... :roll: :D :D

jo jestli to poběží v podobném duchu dále... to sme si říkaly i u 4x01 Adrift a jak to pak dopadlo... každopádně dalších 10 měsíců nebo kolik alespon budu mít na co čekat :wink:
Naposledy upravil Karloss dne 21.6.2008 13:08:31, celkově upraveno 1

Příspěvek 21.6.2008 13:05:41
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Když jsem dneska vstala tak jsem si nemyslela, že uvidím nový díl Atlantis :D Super!
A teď k hodnocení:
Super díl a tím pádem výborný rozjezd série :D Ten "let" od jedné planety ke druhé byl vážně fanózní :)

Toto je spoiler!!!:
A Ford mě málem srazil ze židle. To jsem zaboha nečekala :P Hmm, možní se Forda nakonec dočkáme 8)
Mike měl v první scéně post šílený hlas, goa'uld hadr.:)
Tak musím říct, že porod Teyly byl snad nejrychlejší v dějinách lidského rodu a páni filmaři zapomněli na jednu věc - pupeční šňůru. Ale možná něco takového Athosiani nevedou. No, Teyla is back, unfortunately :? Rodney byl tady super, jednu chvíli jsem si myslela, že snad porodí on :D
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 21.6.2008 13:34:08
chrastenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No pupeční šnůra je ta nejmenší nesrovnalost. :lol: Co třeba to,že wraitrové vidí naše počítače poprvé v životě a hned je umí ovládat. :lol:

Příspěvek 21.6.2008 13:40:47
Karloss Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

chrastenka: toho sem si nějak nevšiml kde to bylo?

Příspěvek 21.6.2008 14:25:20
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak tohle bylo velmi příjemné překvapení a zpestření jinak nepříjemného víkendu plného učení se na zkoušky. Docela se mi to líbilo, plné děje, akce, napětí, emocí (kupodivu), zkrátka já jsem dost spokojená.

Toto je spoiler!!!:
Odchod Sam mě mrzí, protože ji mám fakt hodně ráda a tak trochu nostalgicky mi spojovala Atlantis s SG1, ale uvidíme, co to udělá, až přijde Woolsey. Jako pravou Sheppofilku mě tentokrát uchvátil John, hurá, ten správný John z první série je zpět... Konečně mám pocit, že nejsou úplně nezranitelní. Rodney byl moc milý, jak nechtěl ošetřit a poslal Jennifer za Lornem, konečně z něj nedělají blbce, Ronon byl zkrátka Ronon a Teyla? Jsem asi divná, ale cítím nechuť i k tomu dítěti, protože je její a na Johna ať mi nesahá a ať ho neoblbuje nějakýma moudrýma řečma:-) a ještě to dítě pojmenuje po něm, no tak tohle bylo pro mě jediné, co se mi fakt nelíbilo, to už fakt zavání ... Nechápu to, zachránit ji přišli všichni, ne jen John, takže tohle mi tak trochu dost vadilo. Fakt hodně by se mi líbilo, kdyby ho pojmenovala Rodney, nebylo by to tak klišovité a McKay byl náhodou super. A ano, je fakt, že tento díl byl plný stargate klišé, ale s tím už nic nenaděláme...
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 21.6.2008 15:56:08
mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ten díl je například 4x17 Midway, tam ovládají naše počítače dokonce líp jaky my, ale toť trochu OT.

K tomuhle dílu, fakt super, myslel jsem že budu muset čekat ještě měsíc. Jinak se mi líbil, až na pár detailů, ale 8/10 je tak optimální, možná bych dal 9/10.

Toto je spoiler!!!:
Jinak teda to s těma štítama, to byla celkem pěkná kravina. 4 epizody si transportují se zaplímy štíty jako by se nechumelilo a najednou to nejde.
Pak ještě trochu to že po Daedalu stříleli očividně dost dlouho, ale štíty se dostaly jen na 20%, zatímco v první minutě boje klesly ze 100 na 80. A pak ten porod, mě to přišlo spíš zábavné, připomělo mi to řadu amerických filmů, kdy někdo začne v takovéhle situacích rodit.
Ale opravdu mě nadchly F-302, konečně je napadlo je zapojit do boje, to mě potěšilo :wink:

a Woolsey přichází, jsem na něj zvědav...
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Příspěvek 21.6.2008 18:52:21
chrastenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Díl teda nic moc. :roll: jak se zdá tak jim dochází dech.Díl se mě teda vůbec nezamlouval.Oproti konci 3.série teda pohroma,nic moc příběh a efekty nedělají epizodu. :cry: Slabší průmer,spíš trochu pod. :oops:

Příspěvek 21.6.2008 20:08:24
Chuck_69 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Muj kamarád mě dnes taky příjemně překvapil když mi poslal link na ULOZTO :-)

hodnocení 9/10 (hlavně za tu zábavu)
Přišlo mi to skoro tak legrační jako ty zveřejněné bonusy na youtube,z nezveřejněného natáčení.
1.)místo za největší ptákovinu získává porod Teyly :-)
-Připomínalo mi to něco jako vwe filmu ACE VENTURA zvířecí detektiv.Kde Ace zatalčil na břicho prvorodičky a dítě z ní vylítlo jak pecka ze švestky :lol:
2.)místo = Štíty
-Kam jsme se t ouž dostaly? Nejdřív nepatrně nebezpečné klesání na 80%
a potom si jde celej personál na kafe povídat na téma "JAK TO TEDA UDĚLÁME?"
3.místo = také už zveřejňovaná změna technologie transportního paprsku,nějak jsme si v předešlých epizodách nevšiml že by kvůli tomu museli vypínat štít.Ale je pravda ,že většinou ,když něco někam transportovali ,ta nebyli v bojové pozici.

Toť vše :wink: :)
Mistr Stiffler budoucí leader Luciánské Aliance :-)
[img][images/thumbs/Chuck_69_lucian.jpg]http://www.lostmindsinc.com/images/lucian.jpg[/img]
[img][images/thumbs/Chuck_69_Owar-UB.jpg]http://owar-center.ic.cz/1/Owar-UB.jpg[/img]

Příspěvek 21.6.2008 21:10:05
chinet Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

hodne dobry díl ... absták byl ukojen .

efekty vynikajicí , Križník jak vstupuje do hyperprostoru :P dobry díl ..akorat .. nechapu to stěmi štity !! :idea:

Příspěvek 21.6.2008 21:52:43
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Takže, taky skouknuto :D Radši do spoileru, když ještě nejsou titulky. Beztak pochybuju, že to někdo bude číst :D
Toto je spoiler!!!:
Příjemně mě to překvapilo a Teyla mi tu ani nějak moc nevadila. Asi proto, že neměla žádné hysterické výstupy a jak naváděla Rodneyho se mi líbilo. McKayova historka o něm a kočce a ledvinových kamenech mi přišla dokonce i vtipná a jak pak Rodney odhodil bundu a to dítě odrodil, to bylo super. I jak řekl, že je v pořádku a ať se postarají o Lorna, to bylo super. Jsem ráda, že z něj hned pro začátek nedělali idiota. I když ve 4. sérii to taky tak pěkně začalo a pak vyrukovali s Quarantine a Triem...ale budu doufat :D
Hrozně moc se mi líbil ten začátek, jak sedí Sheppard s Teylou u té večeře a ten Ford, to bylo opravdu překvapení, za to je musím po dlouhé době pochválit. Možná se objeví v budoucnosti? Třeba Shepparda tahle zkušenost vyburcuje, aby se po něm aspoň podíval.
Trochu mě mrzelo, že tam Rodney s Lornem nezůstali delší dobu, protože interakce mezi nimi byla pěkná.
Kromě nelogičností tady zmíněných (pupeční šňůra, riskování lodi kvůli jednomu člověku..) se mi některé věci hrubě nelíbily.
První bylo, jak Teyla dala druhé jméno dítěti John :? Myslím, že dát mu druhé jméno po Rodneym, tedy po tom, kdo to dítě odrodil, by bylo fér a hlavně moc pěkné.
Druhá věc - hrdina Sheppard. Jako nevím, ale misi v podstatě zase odřídil McKay (vezmi tohle, zapoj to tam, vyhoď do vzduchu, tady máš mapu...), který ještě stihl odrodit Teyly dítě a Sheppard tím, že šel zraněný na misi jenom riskoval, že někde upadne nebo omdlí. :roll: To tam nemají další vojáky? Třeba ta strašně užitečná nová vojanda, co tam tak akčně střílela na Dart a jinak tam stála jak to dřevo. A navíc, těšila jsem se na McKay whump a zase si přišly na své akorát Sheppard whumperky, my McKay whumperky chceme taky! :D
Třetí věc - Carterová je velitel, kterého Sheppard kdy nejvíc respektoval? WTF? A co Elizabeth? S tou měl konflikty, ano, ale myslím, že jako o velící o ní nepochyboval. Jejich vztah se pěkně vyvinul, od nedůvěry až k naprosté oddanosti a tohle mi, hlavně potom, co Sam se Sheppardem vlastně konflikty a celkově chemii neměli, přišlo hodně divné.
A poslední věc - ač se na Woolseyho těším, protože tam bude možná i nějaké napětí, tak se Sam ošklivě zamávali. Tady se mi poprvé od The Seer líbila. Vedla záchrannou misi, velela (ten akční vítr ve vlasech super :D), a ten malý rozhovor s Rodneym byl fajn. A oni ji prostě na konci odvolají, i když vlastně nic špatného neudělala. Měnit velitele takhle v podstatě uprostřed krize mi přijde jako to nejpitomější, co mohli udělat.

Ale jinak na začátek série dobré. Nebudu moc optimistická, to jsem loni po první epizodě byla taky. Ale vážně moc pěkná kamera a trochu mi to, taky díky tomu začátku, přišlo jako původní Atlantis. No, uvidím, další epizoda, pokud jim zase neuteče bude až v půlce července, takže do té doby se mi to určitě rozleží.

A co se sakra stalo s Kanaanem, taky to tam mohli říct...
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 21.6.2008 22:07:57
nICH Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

mě se díl také líbil. připadá mi to že vy se na tu sga koukate už jenom proto aby jste tam nasli nejake chyby a mohli to zkritizovat. chapu je to kazdeh nazor ale pokazde je to to same v kazdem popisu o epizode. blbabla do kola :D sorry vsem koho jsem se dotkl ted

Příspěvek 21.6.2008 22:26:38
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Klenotko, řekla bych, že

Toto je spoiler!!!:
Sheppard tím myslel velícího důstojníka - doslova řekl commanding officer - jak dobře víme, měl problémy s nadřízenými vojenskými autoritami. Elizabeth byla civilistka, takže tohle asi nebyl přehmat. Já jsem si toho všimla taky, ale pak jsem si uvědomila, že Elisabeth není officer...
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 21.6.2008 22:59:34
Zoidy Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

hmm tak sem na to dokoukal, no nevim no, cela ta majklova linie se mi vubec nelibi a prijde mi takova divna a tahle epizoda byla cela takova o nicem, zadne prekvapeni ani nic zajimaveho. Ani na chvili sem nemel takovy ten radostny pocit ze uz je sga zpatky jako tomu bylo v predchozich radach, uplne sem postradal jakekoliv napeti. Hadam ze 5 rada pro me bude jenom zklamani. A jak mi teyla nikdy nejak nevadila, tak ted uz sem ji pekne prezrany a nejradsi bych byl, kdyby ji nejak pekne stylove nechali vyletet do povetri :)
Secteno podtrzeno, u tohoto dilu se me emoce podobaly sledovani nove epizody ordinace v ruzove zahrade :) , i kdyz to uz mozna prehanim. Takhle to dopada kdyz do serialu zacnete cpat nejake mutanty, meli zustat u wraithu a replikatoru a poradne je rozvest. Jo a to hrozive klise s tim cestovanim kamery po vesmiru to je uz fakt hnus, bylo to uz uplne vsude.
Kazdopadne ja porad cekam na nejakou obrovskou pozemni bitvu s wraithama, kde se nasadi i vozidla a tanky atd , ale proste kdyz tam jsou ted tihle podivni panaci co akorat stoji a vypadaji jako majkl jackson tak uz se asi nedockam.
Naposledy upravil Zoidy dne 21.6.2008 23:20:37, celkově upraveno 5
Living is easy with eyes closed.....

Příspěvek 21.6.2008 23:07:20
clie Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak tenhle díl byl sice dobrej na efekty, ale jinak totální seslátanina. Jsem si zvykl, že tvůrci si vše přizpůsobůjí jak se jim to hodí ale toto?? Dřív se štíty přenášeli jaderné hlavice a najednou to nejde, v minulém díle schytala Sam jen pár zásahů a loď vybouchla, teď si stihli ještě dojít na oběd a štíty stále drželi, nevim proč nejdřív nevyřadili zbraně a pohon komplet, stačilo pár zásahů, a pak až nešli zachraňovat, bylo by to dílo okamžiku....ale to by se asi v tom díle nic nedělo. Jak už jsem si u Atlantis zvykl...poslední díl série je vždycky super a jeho následné pokračování je totalní blbost, jen aby se vše zase vrátilo do normálu. Už na to fakt asi nemají, první polovina 4. série vypadala na návrat, ale asi ne :(

PS: SG bez Jacka stejně nestojí za nic :D

Příspěvek 21.6.2008 23:38:39
artos25977 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

mno tak uz jsem to taky videl a musim priznat ze to bylo dobre...ale ted me "se*e" ze budu muset zas trosku cekat na 5x02...jinak ani ta kvalita ripu nebyla spatna na to , ze je to celkem dopredu...;-)

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách